Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
ha nem néznél nekifutásból hülyének, akkor értenéd. moonmannek sikerült elsőre.
már csak a kizárásos elv alapján is, mivel akkor jóhiszeműen feltételezhetnéd, h képben vagyok .pdf támogatás ilyeszintű elterjedtségével.
nincs mit magyarázni rajta. azbest a .pdf nagyszerűségéről beszélt (crossplatform, open, ingyenes, stb.) én meg arra próbáltam felhívni a figyelmet, h nem ennyire rózsás a helyzet.
az egész egy újabb példa arra, h egyes cégeknél vmi felett teljesen elsiklanak az emberek, míg ms-el szemben akkor is a szemére vetik, ha már csak a lehetősége is megvan rá (lsd. egyéb docos balhék).a doksi megosztás online formája hasznos tud lenni, hiszen egyszerűbb egy linket elküldeni vkinek, h erre kattintva egy mezei böngészővel is megtekintheti a tartalmat (esetleg vmi azonosítással védve**).
a google féle szerkesszünk online-t több szempotból sem tartom túl hasznosnak a jelenlegi formájában. előnye lehet, h ha vkinek nagyon ritkán hirtelen felindulásból vmi apróságot kell módosítani, akkor azt szinte egyből megteheti csak egy weblap meglátogatásával, de nem hiszem komoly munkára alklmas/kényelmes/hatékony lehet akár még bővebb fícsör készlettel sem.
az ms féle kettős megközelítés életképesebbnek találom, amikor egy gazdagabb desktop kliens folyamatosan online dolgozik.**live-nál teljesen publikus, jelszóval védett és msn/live contact variációk vannak. szal bárki, csak akinek engedem és bárki akit ismerek. persze utóbbit lehet szűkíteni.
-
doc
nagyúr
pdf, s ez ugye ingyenesen készíthető és nézhető)
ez hatalmas tévedés
hát nem tudom, akárhogy is nézem, szerintem ezt igen nehéz lenne kimagyarázni...azt valóban írtad, hogy nyílt és ingyenes, mégpedig abban a kontextusban, hogy ez NEM lesz a msoffice-ban, mivel az adobe perel...
na mind1, ez a téma szempontjából erős mellékvágány, úgyhogy hagyjuk...
kicsit ON-ba kanyarodva: valóban van igény az ilyen online szolgáltatásokra?
én pl. személy szerint abszolút nem vagyok oda érte. a saját gépemen, a jól megszokott, remekül idomítható programokkal sokkal kényelmesebb dolgozni mint egy alapfunkciókra butított, online cuccal
meg úgy általában ez az online szerkesztgetősdi sem igazán hoz lázba. mire jó ez? ok, egy mindenféle office nélküli gépen egyszerűbb mint letölteni egy komplett csomagot, de ehhez alapból rá kéne állni a használatára, hiszen hiába az egész, ha az otthoni gépemen van a doksi amit csináltam... -
FTeR
addikt
most hirtelen ezt találtam: "Adobe has threatened to take legal action against Microsoft in Europe..."
-
FTeR
addikt
"FTeR állította, hogy nem létezik ingyenes pdf készítő és olvasó szoft"
nézd meg jobban. nem állítottam ilyet. de azon már meg sem lepődöm, h nem arra reagálsz, amit írtam.
az már csak hab a tortán,h az adott kommentbe még bele is írtam, h nyílt és ingyenes.
a kiemelt idézet csak arra szolgált, h rövidem jelezzem mire reagálok. ha az egész bekezdést beemelem, akkor lehet világosabb let volna mit akarok...adobe eddig még minden komolyabb .pdf támogató appnak nekiment (a printeres trükk sem tetszett nekik). az ms csak egyszerűbbnek találta, ha bele se rakja, mert még azért is beperelték volna, ha a saját XPS-ét benne hagyja.
-
doc
nagyúr
ha az adobe csinál egy licencet, miszerint ingyenesen felhasználható, akkor ne kezdje el kiperelni a konkurrens gyártó termékéből
100% egyetértek.
de ilyet nem is lehet megtenni, nem? ha egyszer adott licence-szel kiadott egy terméket, akkor azt utólag már nem változtathatja meg, legfeljebb kiadhat egy újabb verziót, más licence alatt -
moonman
titán
"az openoffice [..] évek óta tud pdf-exportot"
tudhatna az MS Office is, ha adobe nem csinálna segget a szájából.
"ha valaki pdf-et akar készíteni, van alternatívája, vagy ha tényleg akarja, nehogy már ne tudjon letölteni egy plugint... "
le tud, nem itt a probléma. (más kérdés, hogy mennyivel elegánsabb, ha benne van.) a lényeg ott van, hogy ha az adobe csinál egy licencet, miszerint ingyenesen felhasználható, akkor ne kezdje el kiperelni a konkurrens gyártó termékéből. tegye fizetőssé azt viszonthallás. persze dehogy, mert akkor a userek elkezdenének átszokni xps-re. (amit MS már elővigyázatosságból szintén kivett - szerintem ez is röhejes)
-
törölt tag
az openoffice (ami ugye windowsra is ingyenesen elérhető) évek óta tud pdf-exportot...
ez így igaz, amiről az Adobe IS és az OOo felelősei IS egyértelműen kijelentik, hogy nem Adobe-szabványos PDF exporter. Más a jog és a gyakorlat. Jogilag csak az Adobe Acrobattal készíthetek valóban szabványos PDF-et. Persze, felteszek egy Bullzip PDF printert, és a kutyaszraból is PDF-et csinál nekem, de ez a gyakorlat.
Egyébként a problémát illetően szabályozási anomáliát látok. Döntsük végre el, miről szól ez a nagy össznépi játék. Ha arról, hogy a cégek meggazdagodjanak, akkor állítsunk sorba mindenkit, és szedjünk adót. Ha viszont a felhasználók érdekei is a képben vannak, akkor tán úgy kellene szabályozni a a formátumhasználatot, hogy az átjárhatóság, konvertálhatóság felé tendáljanak. Ezirányba tett egy lépést a Microsoft, erre seggberúgták. Mit ad isten, akarom mondani hogy-hogy nem elvtársak! Félreértés ne essék, nem ez a világvége, de tessék észrevenni, hogy a robosztus, all-in-one rendszerek felé megyünk. Ennek pedig ellentmond az a döntés, amely miatt az MS ki kellett, hogy vegye a PDF támogatást az ofiszból.
Szal picit okosabban kellene, kicsit felhasználó-szemlétettel... értitek...
Szerk: érthető az Adobe aggodalma is. Abban a pillanatban ugyanis, mikor az ofiszba integrálnak PDF exportert, gyakorlatilag SENKI nem fogja megvenni az Acrobatot. Ugyanis mért költsek 130 ezret egy Acrobatra, mikor ennyiért megkaphatom ugyanazt a szolgáltatást, plusz a világ legdurvább irodai csomagját? Megszűnnének az eladások, leszámítva azt a réteget, amely az acrobatban támogatott, de az ofiszban nem támogatott szolgáltatásokat használná (speciális titkosítás, stb, nem tudom, milyen mélységig került volna beágyazásra a PDF modul mekkora része)
-
doc
nagyúr
"kit érdekel hogy a microsoft kivette az ofiszából a pdf támogatást"
lehet, hogy téged a linuxodon nem érdekel
valóban nem az openoffice (ami ugye windowsra is ingyenesen elérhető) évek óta tud pdf-exportot...ha valaki pdf-et akar készíteni, van alternatívája, vagy ha tényleg akarja, nehogy már ne tudjon letölteni egy plugint... ha valaki fel tud rakni egy windows-t, driverekkel, plusz office-t akkor ez a legkevesebb, vagy ha neki nem megy, a szomszéd majd megcsnálja
arról nem beszélve, hogy mivel természetesen teljesen legális oprendszere és office-a van, a terméktámogatás jár hozzá, vagyis nyugodtan felhívhatja a helpdesket
céges szinten meg ugye ott vagyok mint rendszergazda, a usernek joga sincs ezt-azt telepítgetni, az adminnak meg nyilván nem okoz problémát...
bár jelen pillanatban nincs is probléma, egyrészt mert nem használjuk a 2007-es office-t (pedig a telepítőlemez megvan, az OSL miatt akár mind a 250 gépre felrakhatnánk, de mostanában nem fogjuk), másrészt mert megvannak még az Acrobat-licence-ekaz, hogy a nagy szent m$ kivette a pdf-támogatást, szerinted azt jelenti hogy az mint olyan nem is létezhet?"
ezmost he?FTeR állította, hogy nem létezik ingyenes pdf készítő és olvasó szoft, és mikor hoztam neki példákat, azt felelte hogy na jó, de az ms kivette az office-ból -> ezek szerint szerinte ha az office-ban nincs pdf-támogatás, az azt jelenti hogy nem létezik (ingyenes) megoldás
bár hgoy az ingyenesség hogy jön az msoffice-hoz, azt megint nem értem, de mind1... -
moonman
titán
"kit érdekel hogy a microsoft kivette az ofiszából a pdf támogatást"
lehet, hogy téged a linuxodon nem érdekel, de a sokmillió jómunkásembernek némi pluszmunkát okoz, hogy utánajárjon, letöltse és telepítse. egy ingyenes plugint, amit amúgy a saját licence alapján gond nélkül beletehettek volna, ha az adobe nem veri a száját.
"az, hogy a nagy szent m$ kivette a pdf-támogatást, szerinted azt jelenti hogy az mint olyan nem is létezhet?"
ezmost he?
-
doc
nagyúr
és akkor mi van? kit érdekel hogy a microsoft kivette az ofiszából a pdf támogatást?
te azt állítottad, hogy "tévedés" az, hogy léteznek ingyenes pdf készítő és olvasó szoftverek - én hoztam fel mindegyikre egy példát (lehetne többet is, de szvsz felesleges)
innentől hova a nagy vergődés?
vagy az, hogy a nagy szent m$ kivette a pdf-támogatást, szerinted azt jelenti hogy az mint olyan nem is létezhet? -
FTeR
addikt
#13 #14: utálom, ha vmit szájba kell rágni, de nincs mit tenni.
a pdf elméletileg nyílt. gyakorlatilag az adobe mindent megtesz, h Acrobat elnevezésű programjukért az emberek kiadják a pénzt. ebbe az is beletartozik, h minden létező módon megpróbálja kiirtani minden más editorból a .pdf formátum támogatását.ezért alakult úgy, h béta környékén kikerült az új ms ofiszból a pdf támogatás (sőt az xps is) és csak külön addon telepítésben érhető el csak az írás.
-
azbest
félisten
FTeR:
PDF mint nyílt szabvány
Szerencsére tetszőleges programból lehetséges pdf-et nyomtatni egy apple color ps printer telepítésével (beépített driver a winben) és ghost script/view segítségével Gondolom van rá olyan megoldás is ami automatizálja a pdf-be nyomtatást.moonman: alkalmazásmegosztás messengerrel eddig is volt... ha ezt más köntösbe bújtatjk, attól még valsz ugyanaz dolgozik a háttérben.
-
doc
nagyúr
(pdf, s ez ugye ingyenesen készíthető és nézhető)
ez hatalmas tévedés.te vagy az aki téved
nem kevés INGYENES pdf-készítő és pdf-olvasó program létezik (OpenOffice, Foxit, pl)
az hogy az adobe mit vergődik meg mit nem, (jelen pillanatban) nem releváns
ha meg nekiáll nagyon pattogni, saját magát löki a gödörbe... -
FTeR
addikt
ez az online tárhelyes/megosztósdi már eddig is volt. ez volt a lényege az ofisz live-nak. mi is az új apropó?
a "hamarosan" meg "béta" miért is vannak idézőjelben? a google szolgáltatásai szinte sosem lépnek ki a beta állapotból. az ms legalább éles határa húz teszt és végleges fázis között. (az már egy másik vita, h önmagában melyik a jobb eljárás).
viccesnek találom, h sokak szerint a google féle docs (and akármi) bármiben is előrébb van, mint az ms, azt leszámítva, h újhullámos weblapos az elérése. sztem hihetetlenül gagyi az egész. nyilván lesz ez még jobb is, de akkor is nevetséges, h párhuzamot vonnak az emberek. nem véletlenül tartózkodik a google is az ilyen megállapításoktól.
a SharedView-t úgy kell elképzelni, mint a VNC-t, csak nem videót küld és erősen a csoport munkára gyúr. sztem nagyon hasznos kis progi.
-
azbest
félisten
Kicsit olyan érzésem van, hogy már meglévő dolgaikat keresztelték át.. fejlesztették kicsit.
Alkalmazásmegosztás eddig is volt.Ha a webes megoldásnál office tulajdonosság nélkül csak nézni lehet a dokumentumot, szerkeszteni pedig nem, akkor ugyanott vagyunk mintha valami más os független formátumban küldenénénk/mutatnánk (pdf, s ez ugye ingyenesen készíthető és nézhető)
Vajon egy tetszőleges aszali ms office-os doksit fel lehet tenni és ugyanolyan formázással használni a webes felületen? Ha jól értem nem igazán, mert sokkal egyszerűbb az online változat. Persze az online készült doksi asztalin ugyanolyan...
Másrészt ha office dokumentumot olyannak mutatok akinek nincs office, az ms-től letöltheti a pár megás ingyenes nézőke progikat (word, excel, powepoint, visio... 2003as és 2007es változatok a legújabbak), ez is tuti jól jeleníti meg.
(kivéve az msportal vista bemutató diáját, amit nem tud megjeleníteni a legújabb nézőke sem csak a rendes telepített 2007, ami úgy láttam xml alapú formátumban van) -
moonman
titán
az Office Live Workspace ingyenes, de valóban kell hozzá Office. a SharedView interneten keresztüli alkalmazásmegosztás, tehát elég, ha egy félnek van Office-a. SharePoint meg ugye munkacsoportos (inkább csoportmunkás) szolgáltatás, melyet saját cégünk futtat a szerveren, de elérhetjük bárhonnan a világból.
-
e-biza
őstag
nem nagyon értem, mi az a SharedView. Most kell az office ahhoz, hogy használhassuk vagy sem? Az oldalon free -t hirdet, de a hir szerint kell office, ami igy fizetőssé teszi. Ha fizetős, akkor pedig nézőpont kérdése, hogy az ingyeneset vagy a fizetőset veszi igénybe.
Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
moonman
titán
"A közös munka lehetősége már régi vágya az üzleti felhasználóknak, s a Microsoft e téren alaposan lemaradt "
úú jaj, ez a mondat azért nem kicsit sántít.
Windows Meeting Space, SharedView (code name Tahiti), SharePoint. ezekkel már rég (főként SharePoint-tal régesrég) lehetséges a kollaboratív munka, persze ez a mostani inkább az online dolgozást segíti, ahol nincs Office.
kérdés, hogy melyiket választanám, a Google-t, ami azt mondják, hogy kompatibilis, vagy a Microsoft megoldását, ami tuti, hogy az.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest