A Microsoft felemás választ adott a „Google Office” kihívására

Megszületett a Microsoft újabb válasza a „Google-kihívásra”, ma jelentik be az online Office Live Workspace bétájának indulását, mely dokumentumok feltöltését és megosztását segíti elő. A Microsoft nyilatkozatai szerint a béta-verzió tesztelése „hamarosan” megkezdődik.

A szolgáltatás a Microsoft Office dokumentumok tárolását, megosztását, illetve a közös munkát teszi lehetővé: ne e-mailezzenek egymással az emberek, inkább dolgozzanak együtt online – ajánlotta a szolgáltatást Eric Gilmore, az Office vezető termékmenedzsere.

A közös munka lehetősége már régi vágya az üzleti felhasználóknak, s a Microsoft e téren alaposan lemaradt a Google (és a hasonló online szolgáltatást kínáló cégek) mögött. A Workspace-nek nagy előnye lehet, hogy az előbb említett online alkalmazások tudásban messze elmaradnak a Microsoft programjaitól, s bizonyos feladatok ellátására nem alkalmasak. A Workspace viszont összekapcsolja majd a saját gépen futó Microsoft Office-t a webes alkalmazással, s így megteremti a hiányzó lehetőséget – igaz, kritikusai szerint ez a legnagyobb hátránya is, mivel a felhasználónak rendelkezni kell a Microsoft programjaival. Azok is beléphetnek, bár korlátozott jogokkal (SharedView session), akiknek nincs meg a szoftvercég irodai csomagja – a működés pontos részleteit még nem tárták fel, például a jogosultságok szabályozása sem világos még.

Azóta történt

Előzmények