Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Kékes525 #25 üzenetére

Ahogy már mások is kifejtették, a digitális kultúrának semmi köze az adatbiztonsághoz de még csak az IT biztonsághoz sem.

És mivel cégekről beszélünk, az IT biztonságot még csak ki sem kell találni, tucatnyi szabályzat-szabvány-iso audit van erre. Ha egy cég minimalizálni akarja az adatvesztést, akkor nem egy félistent kell felvennie aki majd kitalálja, de még csak nem is egy csomó digitális kultúrában fejlett mancikát, hanem csak alkalmazni a jól bevált és szabványosított módszereket.

A probléma ott van, hogy a cégek, még az igen nagyok is, sajnálják erre a pénzt és a cégek szakemberei hiába mondják hogy az adatbiztonságra költött pénz a töredéke egy esetleges káreseménynek, erre minden manager sz@rik.
    Amikor meg beüt a káosz, akkor meg szaladgálnak mint a mérgezett egér az üzemeltetőkhöz hogy most rögtön állítsák helyre az adatokat arról a nem létező storage-ről amire már 3 éve nem szavazták meg a pénzt...

törölt tag

"Szerinted jó gépek vannak?"

A jó rohadt tág fogalom, jellemzően igény és felhasználás függvénye...

"Nálam a munkahelyemen 10-15 éves gépek vannak."

Had ne én mondjam meg innen hogy azok cseréje a termelés szempontjából megtérülne e vagy sem... Erre továbbra sem adóreform, hanem célzott pályázat lenne a célravezető amire volt már példa, mi is nyertünk ilyet ha jól tudom nem is egy körben...

"A digitális kultúra alatt a számítástechnika, informatika alapfokú ismeretségét értem, a hétköznapi életben gyakran előforduló számítástechnikai, informatikai eszközök alapfokú kezelését."

vs

"Az pedig, hogy barátaid nem tudták elmagyarázni nekik a szakmai dolgokat, az is a digitális kultúra hiányára mutat rá."

Aha már értem. :U Akkor mindenki digitális írástudatlan aki nem gépel vakon, és digitális analfabéta aki nem olvassa a gépi kódot :K

törölt tag

Mert egy modern gépben tudnának keresni?

Egyáltalán mi az, gépben keresni? Merre kell? A táp vagy a processzor körül?

Az általad definiált digitális kultúra mennyire releváns adatkezelési és adatbiztonsági szempontból a semennyirén kívül?

Új hozzászólás Aktív témák