Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz makkmarce #43 üzenetére
Persze, technikailag van gyűjtőforgalom, de lényegileg egyedi postai küldeményekről van szó! (Így működik az alapszolgáltatás, sima leveleknél is -- sajnos volt alkalmam egy kicsit belefolyni.)
Hiszen éppen ez a probléma, hogy a konténerből kikerülvén ellenőrizhetetlen pályára kerülnek a küldemények.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz MasterDeeJay #37 üzenetére
Értem én, hogy mire gondolsz, nagyon is!
De a másik oldalról meg lássuk be, hogy de facto agyrém filléres cuccokat egyesével átutaztatni a fél világon. A nemzetközi postaegyezmények nem ilyen körülményekre születtek, a kereskedők meg mindent megtehetnek, amíg a kínai állam dotálja a postázást.
Én amúgy elvi okokból annak a híve vagyok, hogy minden költséget a keletkezése helyén és idején fizessünk meg, ne pedig elkenve másra terheljük rá.
MaCS
-
félisten
válasz MasterDeeJay #34 üzenetére
A kezelési költség értelemszerűen független az áru értékétől. Bár bosszantó, de úgy logikus és korrekt, ha az egy dolláros cuccra pont annyi, mint az ötven dollárosra.
MaCS
-
félisten
válasz Avicularia #30 üzenetére
Túlságosan rá van szorulva erre Kína és a kereskedői ahhoz, hogy ne oldják meg hathatósan.
Én egyébként kifejezetten örülök a szabályozásnak.
MaCS
-
félisten
válasz Avicularia #28 üzenetére
Ezt egyébként jó eljárásnak tartom, de pont az általános fizetési kötelezettség miatt lesz okafogyott a kezelési költség -- majd intézi a webáruház.
MaCS
-
félisten
Dettó!
Külföldről, jellemzően Kínából simán be tudok szerezni olyan eszközöket, kiegészítőket, alkatrészeket, amelyek itthon egyszerűen nem érhetőek el.
Az alacsonyabb ár nálam csak akkor számít, ha érdemi a különbség.
Jobban örülnék, ha a pénzem a magyar gazdaságot és költségvetést gazdagítaná, de ezt a jelek szerint ők nem akarják.
MaCS
-
félisten
Nem feltétlenül lesz drámai a változás. Az ÁFA mondjuk hozzáadódik a nettó árhoz, amivel szerintem egyébként nem lehet nem egyetérteni.
A kínaiak viszont simán megoldják a tömeges EU-s ÁFA-kezelést.
A Magyar Posta pedig szerintem is katasztrofális. Eddig az összes eltűnt csomagom az út magyar szakaszán vált köddé.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Starlink
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Apple Watch
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gumi és felni topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest