- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Orange Pi PC SOC-kal ban már olcsó TV BOx is. Talán rá lehet tolni az porange Pi Linuxát arra is. Tény kiegészítők nem mennek hozzá, de van WiFi, SPDIF és USB port is.
-
arn
félisten
nem az a cel, hogy szoljon, hanem, hogyan szoljon... teljesen kifogastalanul mukodott amugy az usbs dackal is (musical fidelity). a kodi sajnos nem tul jo valasztas hangminoseg szempontjabol.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
syler123
veterán
Köszi!
Igazándiból én még kivárok ezzel az egésszel (de gyűjtöm az infókat), van Htpc-m egy Amd Brazos, de ha erre a Orange Pi-re lesz Openelec, akkor lehet beruházok rá. Alacsony fogyasztás, akár torrentre is jó lehet, mert olyan 4-5 w-os fogyasztása van külső hdd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Itt a link
PCM2704 USB DAC
Doboz nélküli olcsóbb, de ez izlésesebb. -
arn
félisten
en azon csodalkozom, hogy ahhoz kepest, hogy mennyire olcso, es mennyire jol mukodo htpc (1080pig persze) varazsolhato belole, szinte alig kerul szoba ezen a teren, ket perc telepitessel. siman hozza hasznalhatosagban az ot eve osszerakott kozepszeru fullsize alkatreszekbol pcmet.
raspberry pi2
memkartya
telotolto
openelec
haz esetlega menuben lepkedve nem venni eszre, hogy nem egy pct hasznalunk (porgos es smooth), es hdmin keresztul barmilyen cec tv tavval iranyitani lehet. ca 50 eurobol kijon, es sokkal hasznalhatobb mint a legtobb box (akar 100-150 euroert).
probaltam zenestreamerkent is, nagyon pontos usbs dackal is, viszont amikor a zeneben tobb energia jelenik meg, kicsit osszeesik a hangja. tovabb nem mentem ezen az uton, mert egy spdif kivezetes mar hasonlo penzt kostalna, mint a pi maga, nem beszelve vmi dragabb taprol. mindenesetre a streamer csupaszitott linux distribek frankok - volumio, runeaudio. majd talan egyszer ujra kiserletezek vele.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
daninet
veterán
A masodik oldal aljan a tapipados billentyuzetet nem ajanlom
Dragabb, de a Logitech megoldasat kell venni vagy egyeb "markasat" az a kinai vacak egy buntetes. Pl megy a wifi akkor mar nem mukodik csak 20 centi tavolsagbol[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
törölt tag
A MindígTV -t nem ismerem. Einstandoltam nagynéném T.komos kódját, így jutottam a TV-GO -hoz. Állítólag a napokban elérhetővé tették bárkinek, de csak otthoni előfizetés mellett ingyenes. A Telenor viszont meghosszabbította az akcióját, így idén nem számolja a MyTV -s mobiladatforgalmat. Mivel nálam az "otthon" fogalma sem egyértelmű, ezért havi ezrest nekem ér a dolog. Arról nem is szólva, hogy a MyTV nem nyavajog a root miatt.
-
törölt tag
A TV-GO -t és a MyTV -t csak azért említettem, hogy még ez a két, kutyaütő szolgáltató is meg tudta oldani a Lan -t (külön, mobilnetes figyelmeztető dialógus ablakkal). A root -tal az a probléma, hogy Androidon minden alkalmazás a saját homokozójában fut, nem juthatnak közvetlen infóhoz a másik folyamatairól. A rendszerben pedig nincs közvetlen opció a root lekérdezésére. Tehát, különböző trükkökkel, root meglétére utaló "nyomokat" keresnek és ezekből következtetnek. Ez vagy sikerül, vagy nem. De, az is benne van a pakliban, hogy a Tarr csak kiírta, hogy fedezze a hátát, de valójában nem "nyomoz" a kliens.:
-
kenand
veterán
A 15 USD-hez csak ház kellne. Táp és SD kártya biztosn van a fiókban.
Hátha a fiam is kedvet kapna egy kis bütyköléshez és nam csak a játékokat tolná...Bocsánat a sok offhoz, a kiegészítők összefoglalását nagyon szépen köszönöm én is.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz #79335424 #28 üzenetére
De köszönöm, hogy szóltán a WEb böngészőből indítható változat miatt, azt nem ismertem.
Van egy okosított 1. gen Atom passzív PC, majd megpróbálom a Tarr TV-t arról. (HD lejátszáshoz van benn egy Crystal HD kártya, a digitális hangkimenet meg egy drivert nem igénylő olcsó USB hangártyával van megoldva) OPENELEC is szépen megy rajta ha USB-ről bootolok.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
TVGo nem lenne jó nekem, mivel nem vagyok az előfizetőjük. Pont azért kellene a Tarr, mert Zegen ők szolgáltatnak kábel TV-t. Meglepődve láttam a rootolt eszközön nem megy a tarr TV app dolgot...
Márt csak azért is vagyok meglepődve mert a TESCO openDott táblám rootolt és simán megy rajta....sőt a mygica 1200 TV boxom is rootolt és azon is megy a Tarr App- az alagsorban is így van "TV" egy nem használt monitort okosítva.
Androidos TESCO táblán nincs lan, de a Mygican próbáltam a LAN kapcsolattal Exposeddel fake WiFit de nem ette meg a Tarr TV app. Meglehet szerncsém van és a Tarr apaim nem a legújabbak azért nem zavarja a rootolt eszköz.Láttam egy USB WiF-it hrdeti, hogy driver nélkül megy raspberry-n de nem részletezi, hogy Androis alatt is megy-e és hogy Orange pi androidján is megy-e az már tényleg kérdés...
Átnézve az Orange Pi specifikációkat
Jó a Oragne Pi PC mert olcsó (15USD) és a Plus mert mindent tud (SATA, WiFi, Gigabyte LAN), de az már drágább 39 USB (és még kell doboz, táp és SATA kábel minimum)15USD-s pont az ára miatt lenne vonzó nem akarnék újabb 50-100 USD-s TV Boxot
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Tippre a mobilnet használattól akarták óvni és ezért wifi módra korlátozták. Szerintem is érdemes lehet a fejlesztőknek jelezni. Ha esetleg van olyan opció, hogy mobilneten is lehessen használni, akkor az is megoldhatja, ha az feloldja a korlátozást.
(#29) Janaboy
kb másfél hete kezdték el árulni, szóval majd kb egy hónap múlva esélyes erre visszatérni, ha ideért. Egyébként ha tippelnem kéne, akkor valószínűleg nem tudja. -
törölt tag
Sajnos, ezt a Tarr kft. -s dolgot nem tudom tesztelni, DE!
Sem a Playen, sem a tájékoztatójukban nem esik szó Wifi függőségről. Miért kéne rendelkezzél Wifis routerrel, ha az Androidos Tabod támogatja a Lan csatlakozást? Én bizony írnék nekik, mert a fejlesztőnek nem lenne nagy kunszt beletenni a Lan kompatibilitást. Egyébként, van PC -s (webes) lehetőség is. Nekem be is jön az oldal Androidon, csak nincs kódom. De, csak flash kell neki, úgyhogy működnie kell. Egyébként, a TV-GO és a MyTV is megy Lanon.
Van Android kompatibilis USB -s Wifi adapter, de úgysem azt a megoldást fogod választani. Ugyanis, akár az Orange -on, akár máson szeretnéd használni, a konfighoz mindenképpen root kell. Amiatt pedig nagyon valószínű, hogy fityiszt fog mutatni a Tarr kliens (olvasd el a tájékoztatót!). Na, akkor jöhet az Xposed, ami vagy megy, az Orange -on, vagy nem. Az Xposed alá pedig kell a RootCloac modul, ami vagy át tudja verni a klienst, vagy nem (a TV-GO -val is ugyanez a szitu. A v.2.12 -est még átveri, ezért arról nem szabad frissíteni).
Bár, én inkább 2GB RAM -os, box kivitelt választanék, de az a linkelt MK808B Plusz egyébként jó megoldás. Kedvelt kütyü, jó közösségi támogatással, és itthon is beszerezhető.
Itt a helyi topikja, ahol Lifeforce abszolút illetékes a beszerzésben és az esetleges garis ügyekben is. Ha egyébként nem akarsz buherálni az IO portokkal, akkor sztem ezzel jobban jársz, mint egy Orange -al. Egyébként, az RK3066 -os, 3188 -as és az Amlogic paneleken is megtalálhatóak a soros port forrasztási pontjai és USB -n is sikerült már PIC -ről indított utasítással vezérelni a droidot.[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Mindet ide
-
azbest
félisten
Ha tévé boxnak kell, akkor lehet kompaktabb megoldás is, bár az több. 32 dolcsi körül van mk808b plus (amlogic s805) stick vagy ilyesmi. Vagy a már említett odroid c1+ (bár az már szállítással 42 dolcsi körül lehet csak magában a board). A boardokhoz sd kártya és táp is kell, ház sem árt, olyan pakkban az is 29 dolcis körül van.
Persze nem árt előtte utánaolvasni, nézni mások tapasztalatait, hogy melyik lehet megfelelőbb.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #79335424 #23 üzenetére
szerintem is... más androidos h3 sticknél is 4K@30fps szerepel.
(#20) kenand
érdemes lehet megnézni, hogy a nagyobb változatra milyen wifit tettek (Realtek RTL8189ETV) és olyan chipsetes usb-set esélyes, hogy támogasson. Egy hónap múlva meg tudom mondani, hogy megy-e 8188-cal. A 3.4-es kernel lehet limitáló tényező.Olimex blogon írták, hogy az allwinner csinál a10 / a20 lábkompatibilis 4 magost is, szóval várható olyan boardok megjelenése, ami olyan mint az eddigi banana pi vagy olinuxino csak a soc-ot cserélik több magosra.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz #79335424 #23 üzenetére
Miért mondod hogy nem igaz.... pl a Tarr TV app is csak WiFi-n megy, hiába kapna NET jelet eterneten nem veszi figyelembe... nem hiszem, hogyb a Tarr KFT foglalkoza a kérésemmel...ha jól emlékszem a HBO Go is WiFihez regszkodott de már nincs HBO előfizetésem)
Próbáltam fakeFWiFi-t de nem volt jó neki az sem...
A kis kütyü androidos TV Boxnak kellene a fiam szobájába, és ha ritkán TV-zne analog tuner helyett mehetne a TarrTV app. 15 USB éépen ideális lenne erre..Orange Pi-nél a sok változat a zavaró...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez nem igaz. Évek óta ARM Androidot használok asztali környezetben, LAN -on. Elvétve akadt egy-két alkalmazás, ami problémázott, de írtam a fejlesztőjének és megoldotta. Egyedül a Screen Mirroring -gal volt tartósan problémám, de sikerült azt is megoldanom.
Janaboy:
Biztos vagyok benne, hogy max. 1.4, tehát 4K -n nem tudsz 30fps fölé menni. Tudomásom szerint, az ARM boxok közül, még csak az RK3368 -asokon van 2.0 -ás HDMI.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
15USD-s cucc pedig felkeltette az érdeklődésemet, de Wifi kellene...ha más nem olcsó USB WiFi-vel, csak működne vele.
A plus már nagyon jó, SATA+Wifi, eMMc, de az 45 USD -
azbest
félisten
válasz #79335424 #18 üzenetére
Valóban a C1+ is jó választásnak tűnik. Ott a szoftveres support is megfelelő.
Egyébként a C1 előnyben van sd kártya sebességben is a RasPi-khez képest. Ugyanis a RasPi nem támogatja a nagyobb sebességhez szükséges 1.8V io-t. A C1 viszont az uhs-1 módot is tudja (csak nem minden kártyával szereti), a C1+-ban pedig tovább javították a kompatibilitást.
Az emmc pedig szintén sokad dobhat a sebességen. Használtam már 4 magos combosabb odroidot is és érezhetően visszafogta a lassú sd kártya, mert nem volt emmc-nk véve hozzá.A 15 dolcsis board kapcsán valószínűleg gyengébb a support, de ennyiért megér nekem egy próbát. A 4 magos nyers erő és a natív lan nekem remélhetőleg megfelelő média szerver lesz, nem vele játszom le a tartalmakat. Egy raspi2 megy most, de néha használat közben fagy (lehet a 4es kernel hozta be, de lehet valamelyik régi usb probléma).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha párhuzamot állítunk, akkor nem a 74$ -os, Exynos motoros, Odroid XU4 -et kell mellérakni, hanem a 35$ -os, Odroid CI+ -t (Amlogic S805, Mali450MP2). Gondolom, hogy nem kell bemutatni az AML és a GPU együttműködését. Nekem egy S802 -es Android boxom van és ahogy nézem, OpenElec alatt már elég jól muzsikál a Kodi (pl. kadenciahelyes lejátszás). Ami az RPI -hez képest előny mindkét board -nál (legalábbis én így látom), az az EMMC lehetőség. Nekem nem szimpi, hogy még az újabb málna is csak külső kártyáról tud bootolni. Sokkal stabilabb az EMMC, nem is szólva a dual boot lehetőségről.
[ Szerkesztve ]
-
-szp-
aktív tag
válasz beloadjoker #12 üzenetére
Speciális kábellel működik valóban, sőt azt írják hogy már a B+ is tudja.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
jeti128
csendes tag
válasz #79335424 #10 üzenetére
Én használom a pi2 már lassan 6-8 hónapja. Van rajta 2 x 1,5 Tb HDD USB-n keresztül.
Van egy OSMC nevü (operation system Media Center) os NoOBS-ban letölthető.
Ez allat megy nekem az összes torrent jelenleg 100db, NAS server funktios, FTP.Semmi gondom nincs vele Fhd-ban nézek rajta filmet. KODI telefon alkalmazással lehet irányítani okostelefonról.
De HDMI keresztül a tv távirányító is tudja vezérelni.
Kábellel van a ruterre kötve 4-6,5 MB/s a letöltési sebeség.
Szerintem otthoni kis média center és NAS szervernek nem találsz jobb és olcsóbb megoldást.
Mondjuk én építettem hozzá egy saját kis hűtés vezérlést(I2C egy mikrokontroller irányija a ventiket);Jeti
-
jeti128
csendes tag
-
beloadjoker
őstag
Rpi 2 is képes a kompozit videóra nem? A Jack dugóba nem lehet dugni hogy rca-t kapjunk? Vagy rosszul tudom?
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
azbest
félisten
válasz #79335424 #10 üzenetére
Ez nem így működik
A soc-okhoz jellemzően licenszelnek valamilyen arm magot (cortext-a7), valamilyen gpu-t (mali400) és valamilyen vpu-t, ami a video decode és encode-ot csinálja hardveresen. Szóval nem függ a gpu-tól a codec támogatás. A magasabb órajel pedig gondolom a kisebb csíkszélességgel jött. Másrészt ezt már ismerik és nem volt erősebbre szükség az iptv set-top-box piacon, ahová alapvetően ezt szánják.
Nem rossz az általad linkelt odroid, minden tekintetben erősebb a legkisebb orange pinél, kivéve a h265 támogatás. De azért nem mindegy, hogy 74 usd + szállítás + áfa annak az ára.
Az orange pi pc pedig 19 usd (5500 forint) és ennyi, alatta van az áfafizetés határának. A kicsi 4 magos a7, malimp2, h265 4k, 100-as natív lan. A legnagyobb változata pedig más szempontból is érdekes: 39 dolcsi + szállítás + áfa áron gigabit lan, wifi és sata. Az utóbbi kettő képesség nem hátrány kis szerver vagy nas építéséhez.Kár, hogy kernelből jóval régebbit támogat a gyártó. Raspi esetén 4.0 már van, odroid-nál 3.10, az allwinnernél meg azt hiszem csak 3.4-es kernel van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vmi elfeledett készletből előkerült egy raklap Mali400MP2, aminek kihajtották a belét 600Mhz -en és ezt kinevezték H265 támogatásnak? Nemá! Ez még viccnek is gyenge. Sztem nem szabad házasítani a miniPC -s funkciókat a médialejátszósokkal. De, ha már vki mixel, akkor inkább vmi ütőképesebb vassal próbálkozzon, különben csak a szívás lesz vele. Mondjuk, vmi Odroidos board -dal.
-
tag
-
azbest
félisten
Egészen jó kis összefoglaló lett
Egy apróság:
"Ha régebbi, csupán két USB kapuval ellátott modellünk van (A vagy B)"Annyi módosítást javaslok itt és az előző bekezdésben, hogy az A modell-nek összesen 1 usb-je van. A soc (akár s régi akár az új) csak 1 usb csatlakozást tartalmaz. A B változaton 2usb+usb-lan hub chip van a nyákon, a B+ és 2B modelleken pedig a 4usb + usb-lan chip többszörözi meg a kimenetet és ad vezetékes hálózatot. Az A-ról ezt lehagyták, az A+ esetében már a nyákot is máshogy építették fel. 2A sajnos még nincs, nem tudni, lesz -e.
Aki olcsóbb kategóriában érdeklődne, annak érdekes lehet a múlt héten megjelent Orange Pi Pc boardot, amelyet 15 dolcsi + szállítás (szumma ~19 dolcsi) áron lehet közvetlenül a gyártótól megvásárolni.
Ez linux alatt gyengébb támogatással rendelkezik, a videolejátszás hardveres gyorsítása még nincs meg, de android alatt (mert az azt is támogatja) 4k h265-öt is képes lejátszani a gyártó szerint.[ Szerkesztve ]
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz sz.balazs.95 #5 üzenetére
Nyitok egyet
vapebook.hu - őszinte ecigi tesztek, vaperektől vapereknek
-
Béééla
őstag
Még mindig beleesnek az emberek abba a hibába, hogy asztali gépként akarják használni... A kapucsengő meg okosotthon-agy szerepe illik hozzá!
Bár a pi2 elérte az "esetleg netezni jó lesz" szintet, de akkor sem arra való.Bélabá
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz sz.balazs.95 #3 üzenetére
Akkor ez a mi off topicunk
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz sz.balazs.95 #1 üzenetére
Én is tudnék vele mit kezdeni Régóta akarok, de valahogy mindig elfelejtem mikor meg tudnám venni
-
sz.balazs.95
veterán
Egy Pi-t jó lenne szerezni.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Akciókamerák
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Batch programozás
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla