- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Google Chrome
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Linux kezdőknek
- Linux Mint
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
Jól látod a problémát!
Többek között erre is nyújt megoldást a rocketside.me
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
-szp-
aktív tag
válasz Dark Archon #40 üzenetére
nem emlékszem, rég volt már szeptember....
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
addikt
-
törölt tag
Egy ilyen termékre akkor adnék pénzt, ha minimum működő prototípus van. Akkor se biztos.
Társasjáték, figurák játék fronton nagyon jó a kickstarter. Ott is számít, hogy ki mit mutat.
Ha valami túl szép, hogy igaz legyen az nem is igaz... 😕 -
-szp-
aktív tag
Levelet kaptam....
tényleg elkérték a címem, lehet hogy szállítani fognak valamit![ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"A megoldást abban látom, hogy a Kickstarter a finanszírozott projektek mellé ad egy olyan, porjektmunkában jártas szakemberrel történő konzultációt, ami az ilyen teljesen amatőr hibákat segít kiküszöbölni. Igazán beleférhetne..."
Hát... nem. A kickstarter.com 10%-ot vesz le, ez az általad linkelt projektnél kb 16000 USD, ebből kellene fizetni a mindenféle költségeiket és ez már önmagában nem hagy túl sok pénzt arra, hogy fizessenek valami szakértőt, akit először meg is kellene találni, rávenni, hogy dolgozzon nekik, odaszervezni a csapathoz, kifizetni... nem, ez így nem igazán működne. Nem is feladata ez a crowfunding oldalaknak, arról nem is beszélve, hogy egy csomó esetben nem is igazán szükséges (pl. milyen szakértőt küldenél Al Lowe-hoz, aki elmagyarázza neki, hogyan kell egy Leisure Suit Larry játékot csinálni? )
Szerintem sokkal inkább az a lényeg, hogy az ember normálisan válogasson a projektek közül - erről az InAirről pl. már az elején messziről lerítt, hogy csalódás lesz a vége. Persze akármilyen szűrés végén is előfordulhat, hogy nem jön be a dolog, de itt jön be a második szabály, hogy az ember crow fundingos projektekbe olyan pénzt rakjon bele, ami nem hiányzik neki. A harmadik szabály meg az, hogy ez nem előrendelés, hanem olyan pénz, amit arra költ az ember, hogy valóra válhasson valami, amiról azt gondolja, hogy jó lenne, ha létezne.
"Az angyali befektetők ezzel szemben sokkal értelmesebb megoldásnak tűnik"
...egészen addig, amíg meg nem próbálsz a való életben is felhajtani egy ilyet, főleg úgy, hogy semmi pénzed meg semmi működő dolog nincs, csak valami ragyogó ötleted.
DRM is theft
-
Kari1
aktív tag
Anno a Pressy és a Ring by Logbar esetén is megmondtam hogy a kickstarter pont ezért egy nagy átverés, szerintem. A lényeg hogy kitalálj vmi olyat amire ugranak a népek, bezsebelj egy csomó pénzt majd ilyen-olyan indokokkal kiadsz egy terméket ami közel sem hozza azt amit eredetileg ígértél. (de közben bezsebelsz egy csomó pénzt...)
Ring-nél 237millió huf jött össze (cél 67millió volt)
Pressy 187millió huf (cél kb 11 millió volt)Plusz amit érdemes még figyelembe venni hogy ezek a termékek mind olyanok hogy finanszírozva vannak. Ha valaki saját erőből csinálná sokkal nagy bukta lenne mivel közel sem olyan jó mint amit ígérnek és kevesebb ember venné meg vagyis nem térülne meg. Ergó itt a támogatók pénzével kísérleteznek a fejlesztők... ezért vagyok én is úgy hogy ha valami tényleg jó dolog jön össze akkor majd megveszem akkor ha már piacon lesz ezért nincs értelme előre fizetni hogy kicsit előbb kapjak meg vmit mert tiszta zsákbamacska.
-
kovy79
őstag
Tudom...
2014.03.07. állás
Maradjunk annyiban -és a teljes képhez még hozzátartozik-, hogy 79$-ért is megkaptad volna, csak betelt a 200-as limit, ahogy a 89$-nál is.
A 99$ a következő szint, amire 30$ posta is kerül (minden szinten, az USA-n kívülre), ami 129$!
Nem véletlenül erre fizettél be?mod: egyébként a 99$-os előrendeléshez is +30$ volt a posta.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
vjozsef
senior tag
Hat ezt beszoptad...persze ha nem szamit mert nem kenyerre kell...
-
dabadab
titán
"A Clug a másik vesszőparipám: annyit tud, hogy a bicikli kerekét beleillesztve az nem dől el. Háromszor kellett újratervezniük..."
Hipsztergyerekek felfedezik, hogy a mérnöki munka nem olyasmi, amit egy aeropresses fair trade flat white mellett le lehet rendezni
DRM is theft
-
zrek
csendes tag
A crowdfunding tudományos kutatások támogatásához lenne a legmegfelelőbb. Például Magyarországon igencsak nehéz ilyesmire támogatást szerezni, főleg, ha eltér egy kicsit a fővonulatól (mondjuk egy teljesen alternatív alapkutatás). Ez lehetőséget ad azoknak is, akik szeretnék a tudomány menetét terelgetni egy kicsit.
Ehhez passzol a legjobban ez a támogatási forma: ki profitál a tudomány fejlődéséből a legjobban, ha nem az emberek? Ilyen projektnél lehet a legjobban látni, hogy a kutató nem a pénzre megy, hanem a tudását az emberek szolgálatába szeretné állítani.
Sajnos az ilyen viszont nem túl vonzó, mert nem ígérget semmi kütyüt (amit aztán vagy megkapsz, vagy nem).
Itt van például egy (magyar!) kutatási projekt, ami érdemes a támogatásra szerintem:
[link][ Szerkesztve ]
-
addikt
Látod, a rögzítést bele sem írtam a listába, nekem egyértelmű lett volna a csavar / tipli.
Viszont mennyivel szebb lett volna a ragasztószalag, hiszen egy munkahelyen nem feltétlenül engedik meg a fal furkálását. Van az úgy, hogy egy tök jó ötlet nem működik és sajnos dobni kell... pedig manapság már elég jó ragasztók vannak, de a gyenge pont valóban a vakolat.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Tigerclaw
nagyúr
Az egyik probléma szerintem az, hogy sokan nem gondolják át, hogy az amit ígérnek nem igazán reális, vagy ha reális, akkor is egy nagyobb, tapasztaltabb cég és sokkal több pénz kell hozzá. Kicsit hasonlít az egész a TV shop-ra a sok "miracle" kütyüvel. Szép dolog támogatni egy-egy ilyen projektet, de nem árt felmérni realistán, hogy van-e esély arra hogy tényleg azt kapja, amit ígértek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-szp-
aktív tag
válasz Dark Archon #23 üzenetére
Az anyaghasználat miatti újratervezés megvolt, azt elfogadom. Kevésbé tűnik validnak, hogy hónapokig azt gondolták, a 3M ragasztószalag majd megtartja a biciklit, nem tépi le a vakolatot, stb.
Félreértés ne essék, szerintem ők csak kezdők. A megoldást abban látom, hogy a Kickstarter a finanszírozott projektek mellé ad egy olyan, porjektmunkában jártas szakemberrel történő konzultációt, ami az ilyen teljesen amatőr hibákat segít kiküszöbölni. Igazán beleférhetne...
A legnagyobb problémám a crowdfunding oldalakkal, hogy magukra hagyják a versenyzőket, semmilyen támogatást nem adnak. Az angyali befektetők ezzel szemben sokkal értelmesebb megoldásnak tűnik, legalábbis addig, míg a közösségi finanszírozás nem kezdi el beszabályozni önmagát.
-
addikt
Hát nézd, én tervezőként dolgozom, tudom, hogy mennek a dolgok. Egy ilyen egyszerűnek tűnő valaminél a háromszori újratervezés nem is sok, teljesen normális. Inkább tervezzék újra addig és addig, míg egy életképes termék nem születik, mint rásózzanak az emberre valamit, ami nem használható vagy eltörik, nem?
Pusztán nagy vonalakban mit is kell átlátni egy ilyen "műanyagdarab" tervezéséhez (az én szemszögemből, így kapásból):
- kerékpár kerekek és gumik mérete (szélesség, magasság, nyomásváltozás okoz-e problémát tartás szempontjából, stb)
- design (ezzel is el lehet szórakozni nem kevés időt / verziókat)
- anyag (kritikus pont a törés miatt, s látom végül kétféle anyag összekapcsolásával oldották meg, amire nem lehetett kevés idő rájönni)
- prototípus gyártás (amit látom 3D nyomtatással oldottak meg)
- fröccsöntő szerszám tervezés (anyag zsugorodásának ismerete)
- csomagolás (ötletes a fúrósablon)A szállítás, számlázás, egyéb logisztikai funkciók megszervezése már csak hab a tortán. S noha ezek nyilván nem tervezői feladatok, de szerves részei egy termék piacra kerülésének.
-
kovy79
őstag
-
jerry311
nagyúr
Aztán van amikor csak simán nagyon bénák, lásd Sbrick.
Maga az Sbrick elkészült. Postázták is mindenkinek január elején. Működik is (aránylag) jól. Volt bőséges információ is, hogy miért késnek, teljesen elfogadható és érthető magyarázatokkal.
De hogy 2014 Augusztus 13 óta (még 10 nap és megvan a fél év) képtelenek voltak összeszedni 80 db VOLVO L350F-et és erre a késésre értelmes, elfogadható magyarázatot sem voltak képesek adni, na az nagyon gáz.
Pont ez a része volt a projektnek, ami a legegyszerűbb, hiszen a kampány lezárásakor pontosan tudható volt, hogy 80 db kell belőle és az ígéretek szerint 2014 novemberében illene postázni. Csak éppen egyáltalán nem foglalkoztak vele, mondván biztos bármikor, bármelyik LEGO bolt polcáról leemelünk 80-at. Hát nem. -
-szp-
aktív tag
válasz Dark Archon #15 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam már. De amikor egy háromcentis műanyagdarab is fél évet csúszik, akkor nem velem lesz a baj. A Clug a másik vesszőparipám: annyit tud, hogy a bicikli kerekét beleillesztve az nem dől el. Háromszor kellett újratervezniük...
-
Béééla
őstag
Na akkor miért is szoktunk itt ugrálni hogy "hahó, mindenféle jöttment, egyetemről épphogy kipottyant (vagy kihullott) bagázsok világmegváltása nem épp jó ötlet"?
Ouya se váltotta be a reményeket (nekem "csak" egy kontroller jutott, de azon is kevés és hülye gomb van) és ugyan halad az Oculus, de az első nagy bizalmi szöget (mit szöget, póznát) ők verték be, miután jól eladták, és nem is akárkinek...
Szerződésben vállalni X feltételeket, aztán mehet, addig kútba dobott pénz.
Apropó, feltalálnám a zsebhidegfúziós erőművet, Bitcoin-számlámat ITT találjátok meg, röpke egymilliárdból megoldom fél év múlva.
Na nagyjából ennyi a biztosíték a projektek megvalósulására.Bélabá
-
Zirowe
nagyúr
Az úgy eléggé félrevezető volt akkor a részükről.
Mondjuk elnézve a projekt oldalát, nem tudom mennyire lesz működőképes a valóságban ez a cucc. :S
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
addikt
Én is játékokat támogatok inkább, egynél most is van csúszás, de legalább van már béta. Ha minden támogatásod hasonló sorsra jutott, érdemes lenne megfontolni, hogy vajon nem te választasz-e túlzottan ambiciózus avagy átveréses projekteket.
A fejlesztés / prototípus egyébként mindig drágább, mint a szériagyártás ára, így, ha csodálkoztál az áron, tényleg el kellene gondolkozni, hogy hagyd a támogatásokat. Szoftvernél megint más, ott meg lehet játszani a fordítottját.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Én kettőt várok: Egyik múlt évben jött volna (bár stopmotionos, és látom hogy haladnak) a másik Idénre várható, és talán haladnak... Még van egy amin gondolkodom, de talán nem lesz meg, mert telik a türelem puffer...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
saelin
veterán
válasz Plazmacucci #8 üzenetére
Az még a jobbik eset.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Zirowe
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy miért ért meglepetés a 99$-os ár láttán, ha már a márciusi cikkben is szerepelt ez az ár, felár meg betudható az "early access/támogatás" jellegnek.
Bár látom, hogy az zárás utáni cikk, kérdés, hogy az ár honnan van.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Kasya
nagyúr
Szomoru...
A befektetett penzt legalabb garantaltan, veszteseg nelkul visszalehet kerni barmikor? -
-szp-
aktív tag
Áh, "igazi" fegyvert is itt fogtam először.
-
félisten
-
Stanlee
őstag
En is akartam mar tamogatni projektet, de aztan sose volt merszem beletolni a penzt. Van egy-ketto, amit "kovetek", de el kell, hogy mondjam, egyik sem tudja tartani a beigert szallitasi idoket, a kommunikaciojuk egyenlo a nullaval. Az egyik kutyu amit kineztem 2015 januari szallitassal volt meghirdetve. Decemberben az oldalukon meg mindig januari szallitas. Januarban mar majusi szallitast igernek. Hirlevelre feliratkoztam, termeszetesen semmit se kaptam toluk.
A legtobb ilyen projektnek az a baja, hogy az otlet kitalaloinak nullahoz kozelito tudasa van arrol, hogy hogyan kell lemanagelni egy ilyen projektet. Ez van, es sajnos sok jo otlet ezert sem valosul meg.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
saelin
veterán
Ezért nem támogatok sosem hw gyártókat... Inkább játékoknál szoktam támogatni, de ott nem volt baj.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
VIC20
őstag
,,Sajnos az összes projekt, amit támogattam, hasonló sorsra jutott."
Bocs a személyes kérdésért, de te ,,civilben" vadász vagy...?
-
dabadab
titán
Most mondjam azt, hogy én megmondtam?
Ez egészen egyszerűen túlzottan ambíciózus terv volt egy olyan csapatnak, ami semmi különösebb előéletet nem tudott felmutatni.
DRM is theft
-
félisten
Bukó
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
anulu
félisten
ha kész egy termék, akkor eldöntöm, h kell-e vagy sem. valahogy nem tudok hinni az ilyen "támogass és majd jó lesz" dolgoknak, legyen szó bármiről.
a Pats - Seahawks meccsről a kép meg fake, egy másodpercig sem volt 12-14 az állás...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Videós, mozgóképes topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Path of Exile 2
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM