Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
nem kötekedésnek szánom, de muszáj a zindex féle bulvár cím már itt is?
miért nem lehet maradni a korrekt címnél?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
blueMerle
veterán
Hm. Nekem néha nem megy 70Mbps-el a net, van olyan kritikus idöszak mikor lezuhan 60-ra De nem szólhatok semmit, a garantált 55 felett vagyok mindig
-
tomp
félisten
Nekem 10mbites netem van, és 5mbit a garantált
-
ttower
aktív tag
válasz juliabrilke #32 üzenetére
nálunk ez volt. 8 megás netre előfizettünk, és volt egy pár nap amikor a letöltés ~50-60kb/s körül mozgott. hívtam a T-seket, elmondtam a problémát és közölték hogy 72 órán belül kijavítják a hibát. ez volt péntek délután. este kaptam egy sms-t hogy a problémát jegyezték és dolgoznak az ügyön, hétfő reggel pedig felhívott az ügyfélszolgálat hogy tapasztalom e még a hibát. kb szombat délre visszaállt az addigi tempó (250kb/s). szerdán apám kapott egy telefont hogy észrevették a 8 megás csomagot nálunk már nem lehet megvalósítani, így átváltanak minket a 4 megásra sebességben és árban is és ehhez kérnék a beleegyezésünk. a végeredmény az lett hogy a bejelentésem után egy héttel már 4 megás csomagunk volt 250 helyett 450kb/s letöltéssel, és a hó végi számla is csökkent. kár hogy nem mindig/mindenhol megy így.
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
KMT
addikt
Azt mondja meg valaki, hogy ez a minimális sebesség érvényes lesz-e P2P-re is?!
Mert akkor talán lesz valami halvány esélyem, hogy 3 Mbit-es feltöltéssel ne 3-5-max 15 KB/s-mal töltsek fel tisztelt upc-nél.
-
-
juliabrilke
veterán
Őszintén! Mi fog ezzel változni? Kevesebben fogják megszívni, hogy a 8Mbites net miért nem megy maximális sebességgel. Eddig is benne volt a szerződésben, csak ügye kinek van kedve azt elolvasni.
A megoldás az lenne, hogy alacsonyabb csomagba tesznek be, ha nem bír nagyobb sebességet a rendszer.
-
bambano
titán
Arról van szó, hogy az ilyen ethernetes szolgáltatók kiépítenek gigabites gerinceket és azon osztogatnak 5-10 megás előfizetéseket. Itt sokáig nem fordul elő, hogy overbookoljanak. Nem azt mondtam, hogy gigát árulnak neked otthonra, csak azt, hogy ennél a szolgáltatási módszernél az alaphálózat arányaiban sokkal többet bír, mint más szolgáltatási módszereknél.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Draken
őstag
Az érdekes az, hogy (egyelőre) én nem panaszkodok chello goldnál (vagy nem tudom mi a neve most), régóta nem volt semmi baj, ha megfelelő mennyiségű seeder van torrentnél jön az 2,4mb/s-el, max feltöltés meg 360kb/s körül van. Amint nálam is érződni fog ez a korlátozódás váltani fogok (és rendesen le is ugatom vmelyik 'kedves' munkatársat)
-
Godefroy
senior tag
Nálunk lehet ADSL-t rendelni a T-akármitől vagy kábelnetet a T-másiktól.
Mindkettő ugyanazt a sebességet adja ugyanazon az áron!Na kéremszépen ez az igazi verseny(szellem)
ui: most ADSL van 8 megabit maxxal. Eddig 6 volt a max amit sikerül produkálni kb 300 méternyire vagyok a központtól.
Általában lemegy 3 megabitre akkor panasz->kivizsgálás->vissza 6 ra.
Majd 2 hét múlva előlről az egészArra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
Nyilván nem is erről az esetről beszéltem, hiszen otthoni felhasználásra általánosan nem érhető el 1 gigás előfizu. Én arról beszéltem, amikor aszondi, hogy kapsz 20 megát, ami addig 20 mega, amíg nem lóg más is a végponton. Csillaghálózatoknál tipikus jelenség, hogy az elvileg 20 megás sebesség annyi felé osztódik, ahányan rajta vagytok.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
-
BITBOYS
addikt
Mi lesz a mobilnettel? Gprs sebességen eléggé necces zinternetezni
-
-
linus89
tag
kábeles netnél nincs gond. ott ha azt mondják 20mbit akkor 20mbittel fog jönni, már ha elérhető nálad a szolgáltatás. ha nem jön a 20mbit az csak és kizárólag az isp hibája(hálózat nem bírja)
dslnél viszont ha azt mondják, hogy 8mbit, akkor egyrészt nem fog jönni a 8mbit, soha, másrészről pedig ha a vonalad nem elég jó, vagy ha messze vagy a központtól, akkor bizony nagyon messze leszel a 8mbittől.
eleve dslnél van egy csomó veszteség. a t home hiába rakja 8096ra a modem profilt, az elérhető max sebesség a felhasználó számára 6.98 mbit lesz kb. ezt speciel meg lehetne oldani hisz ha jól tudom már szinte minden tcomos dslam adsl2+ képes... 9mbitre be kéne lőni a profilokat és menne a 8mbit faszán...
persze ez most nem tudom hogy jön ide
na szóvl a lényeg az ha rossz a vonalad, nem fog jönni a 8mbit. és ez ellen az isp nem tehet semmit igazából.
én egyébként már rég megléptem volna azt amit az invitel, vagy amit már sok sok országban sok sok isp. minden csomag az elérhető max sebességen menne(adsl1 esetén 8mbit, adsl2 esetén 24), lenne egy egységes garantált sebesség(1024/128 mondjuk) és csak annyi különböztetné a csomagokat, hogy melyiknek mekkora a korláta.
pl aki most 2gb-os 2mbites nettel nyomul, az nem hinném, hogy többet töltene le ha 8mbites nettel kéne 2gb-on belűl maradni.
-
qfm
őstag
Nem tudom ennek van e értelme, az én szolgáltatóm is szinte kivétel nélkül mindig megy maxon (múltkor fél napig csak 10/10es net volt), de bármikor akarok netezni, vagy letölteni valamit, megy a 30/20. Ha azt írnák ki hogy 64k a garantált akkor se váltanék
-
Dr. Romano
veterán
Na lol. Engem ilyen nem fenyeget.
Én szinte mindig maximális sebességgel száguldozok a neten (1Mbit rulez)Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
szab.tam
nagyúr
nekem most a halite-tal megy, ki tudja meddig. alpha, beta verziót pedig határozottan tiltja az oldal, ahol vagyok, mert az 1.8 beta esetenként hibás adatokat küldött a tracker-nek, emiatt sokakat kizártak, majd visszavettek. de most már mindenki csak saját felelősségre használhatja. talán, ha lesz végleges verzió...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
elolvastam magam. megyek nyelvtan tanárhoz. vagy legalább előveszem újra a typing master-t...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
a problémanak ez csak az egyik fele. az általános sászélesség.
új, külföldön már ismert jelenség ütötte fel a fejét széphazánkban. upc elkezdte az általa csak "p2p maneggelésnek" hívot akármit, ami végül is egy brutális korlátozás. érdemes beleolvasni a chello_toic-ba . tele van panaszkodással.
hiába garantálják a 20/3 mbit-es neten pl.egy 5 mbit-es sávszélességet, amikor nem tudok pcp-ben, napközben 20 kbyte/sec-kel tölteni...
és ez ellen nem igazán tudunk fellépni. csak, ha lejár a hűségidő.
szerk: (#12) clayman, megelőztél. ugyanarról beszélünk
[ Szerkesztve ]
-
clayman
aktív tag
Egyet mondjatok meg nekem: mi értelme a minimális sávszélesség megadatásának, ha a UPC már most kijátssza azzal, hogy benne van a szerződésben, hogy priorizálhatják a csomagokat. Így az új ÁSZF szerinti 5/1 Mb/s _minimális_ sávszél helyett a 10kB/s-et sem éri el a nekik nem tetsző protokollok használatakor.
Így most lett mégegy felesleges irreleváns számadat...
-
bambano
titán
A garantált sávszélesség egy értelmetlen baromság. Azt hittem eddig, hogy az NHH-ban értelmes emberek dolgoznak és ennyit megértenek.
Tévedtem. Az NHH most már nem fogja lemosni magáról azt a hitet, hogy a kis szolgáltatók ellehetetlenítése a célja. (nem ez az egyetlen rossz döntése mostanában, van, ami még rosszabb a kicsiknek.)
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon helyes, ezt hiányoltam régóta. Dehogy a maximálisat ne fő helyen írják ki, az is megtévesztés...
-
Lenry
félisten
szeretem ezeket a bulváros címeket... semmivel nem lesz lassabb... annyi, hogy le fogják írni, hogy mi a leglassabb, amit garantálnak... így elég megtévesztő a cím
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hemaka
nagyúr
Ideje már... Eddig csak a vakítás ment
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ehehe :\
Nekem is T-s netem van, közel 2 éve. És amikor megkötöttem a szerződést, akkor már oda volt írva...
Az invitelesekkel szívtam ezzel nagyon sokat annak idején. Ők vágták a fejemhez ezt, hogy ez csak a maximum, annál csak rosszabb lehet, ja mondtam is nekik hogy akkor köszi, le is mondtam a fenébe... Itt van tőlem a központ max 1 km-re, és nem bírták ide szolgáltatni a 8megabitet....
Véleményem szubjektív...
-
bzoley
veterán
Egy ideje azért már odaírogatják. Talán fél éve kerestem a T ezen adatait.
A 4megás üzleti csomag mellé - amiért ~17000ft-ot kérnek - is oda van írva hogy min.192k(vagy valami hasonló). Így meg sem próbáltam panaszkodni, hogy 2Mb/s-nél még nem sikerült többet kihozni belőle az elmúlt évek alatt.
És ez ezután sem fog változni. -
Gregorius
őstag
A GTS Datanetes szerződésünkben az appendixben benne voltak szép kimutatások, miszerint vala a garantált sávszélesség illetve a névleges sebesség, plusz egy járulékos adat, hogy ügyfél- és időátlagban a névleges sebességet mennyire sikerült tartani (beleszámolva a kieséseket is). Persze lehet tamáskodni, hogy a múltbéli adatok nem adnak garanciát a jövőre és egyáltalán a hitelességük is megkérdőjelezhető, de szerintem ezeknek a mutatóknak a közzétételével korrekt a szolgáltató.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bzoley
veterán
Lényegében semmi nem fog változni.
Fizess elő az új Giga csomagunkra. Akár 1Gb/s sebesség is elérhető, de 128k-t garantálunk.
Majd ha kötelezik őket,hogy a garantált sebességet reklámozzák, és a max legyen az apró betűs. Persze a sebesség akkor sem lesz több, de valamennyire fedni fogja a valóságot a reklám is. -
vottokar
senior tag
Sajnos enélkül is egyre lassabb a net nálunk. Ha most még legálisan is így lesz...
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az én szerződésemben ez benne van, pedig nem most kötöttem, hanem asszem 2 éve, és benne van a szerződésemben, hogy mi a minimum. Sőt, most is így van az oldalon:
Maximálisan elérhető letöltési sebesség / Garantált minimális letöltési sebesség:
max. 8 Mbit/sec., min. 480 kbit/sec. max. 8 Mbit/sec., min. 480 kbit/sec.
Maximálisan elérhető feltöltési sebesség / Garantált minimális feltöltési sebesség:
max. 1024 kbit/sec., min. 192 kbit/sec. max. 1024 kbit/sec., min. 192 kbit/sec.Ott a garantált, vagy nem erről van szó?
Akkor most akinek tvn*twork-je van az örüljön? Mert itt elég nagy sávszél emelést hajtottak végre nemrégen. Havernak pl 3,5mb/3,5mb-ből lett 10mb/10mb-je, és stabilan is szolgáltatják, még...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- Durrogtass
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Linux haladóknak
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest