- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Crypto Trade
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Sweet.tv - internetes TV
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- VPN topic
- ASUS routerek
- Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
válasz WonderCSabo #50 üzenetére
Jó ez csak poén, nem kell komolyan venni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
kiskaktusz
addikt
válasz WonderCSabo #50 üzenetére
Nyilvánvaló sarkítás az egész.. Az opera is többet tudott már 4 éve is.. 30 lap, röhej..
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
RootRulez
félisten
Nos én ennek jobban hiszek, mint annak, hogy az átlagos cikkek/hírek szerint már lassan többen használnak Chrome-ot.
Nem, nem hiszem, hogy ez igaz globálisan. Globálisan az én eredményeimhez képest pár-pár %-kal kevesebb minden böngésző részesedése, kivéve az IE-t, mert ő kapja az előbb levontakat.
═════════════════════════════════════════
-
ZxZ
tag
válasz Rickazoid #39 üzenetére
..teljesen mindegy ki, mit használ.. a lényeg, hogy mire és hogy használja..
..ahány ember, annyi vélemény..
..a baj azokkal van, akiknek a böngészőjére már 5-6-7 toolbar települt (a lapok már csak 20%-ban látszanak) és még csak észre sem veszik... (milyen állapotban lehet akkor a teljes rendszerük..?)
: )[ Szerkesztve ]
ZZs
-
Rickazoid
addikt
Mert abból jön a zinternet, teccik érteni?
Sok IE-nél (és nem kevés XP-nél) leragadt embernek mondtam már a váltást, de szerintük a többi sz*r, mert nem úgy néz ki, meg jóvan a zinternet ekszplórer is (meg az XP is). Ezzel szemben nem lehet érvelni.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
=Mentor=
őstag
Csak egy gond van ezekkel az adatokkal, már abszolút nem aktuálisak! A Firefox egyértelműen növekedésnek indult nem csak globálisan, de kishazánkban is, bár csak nagyon lassan de nő a részesedés!
-
Orton96
aktív tag
Kitartok akkor is a Firefox mellett
Amúgy miért használják az emberek az Internet Explorert? Már közel használhatatlan...
[ Szerkesztve ]
-
Picike8
aktív tag
Laikusok számára is érthető, szép táblázat régi adatokkal.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz cousin333 #28 üzenetére
Az lehet, de egy mezei felhasználó csak néz nagyokat hogy ez a színes csigaikonú akármi micsoda, bezárja, megnyitja az IE-t ami kapásból feldobja, hogy alapértelmezett szeretne lenni. És persze egy OK-val el is intéztük a dolgot.
A lényeg, hogy nem a "véletlen" felhasználók okozzák a chrome táborának növekedését.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
-
-
moma
őstag
azért az se felejtsük el, hogy a firefox az egyedüli független valami. ennek a népszerűsége a leginkább a garancia arra, hogy ne pár nagy cég legyen a meghatározó a weben. (ugye emlékszünk arra amikor az IE volt az egyeduralkodó...)
we all deserve a bit of luck.
-
spammer
veterán
A Firefoxnak az előnye, hogy darabokra szedhető, azaz testreszabható könnyen, míg a Chrome-ot nem lehet ilyen szinten módosítani, illetve a népszerű kiegszítők Foxos verziója sokszor kidolgozottabb, jobban használható a Chrome-os verziónál.
Ennek ellenére a Chrome nálam a nyerő: egyszerű, letisztult, és sok kiegészítővel gyorsabb, mint a Firefox, nem kell újraindítani kiegészítők telepítése után, jók az asztali értesítések, gyorsabban indul, van tab csúsztatás (kényelmesebb és szebb), gyorsabb a tab detach és stb...
Ha a Chrome is olyan szinten moddolható lenne, mint a Firefox, és a kiegészítők is ugyanolyan jók lennének (idővel lesznek is) akkor a Mozilla lehúzhatná a (Firefox) rolót
Ja, és van Prohardveres kiegészítő Chrome alá, az sem hátrány!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Narxis
nagyúr
válasz Plazmacucci #11 üzenetére
Nem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
egykori
őstag
Én már régóta a Firefoxot használom. Az MSIE-t csak ritkán Firefoxon keresztül IETAB-bal. Fenn volt egy ideig a Chrome is, de valamelyik nap a Norton riasztott, hogy túl nagy a proci használat, hát a feladatkezelőben vagy öt Chrome kerregtette a CPU-t. Nem tudom mit gyűjtögetett, mert be sem indítottam, automatikus indításba sem volt betéve. Ekkor röpült a gépemről - maradok továbbra is a róka társaságában.
Amúgy meg szerintem ez egy gumicsont, hogy ki melyik böngészőt használja - csak esetleg arra jó, hogy a Usereket összeugrassza.
-
törölt tag
Most a Firefox védelmében...
2 180 961 felhasználó használja jelenleg a Noscript-et.
A gemius meg a többi ilyen cucc csak onnan tud adatot szolgáltatni ahol nincs Noscript, Ghostery, etc, vagy ahol ez nincs külön engedélyezve.A magam részéről engedélyezni szoktam, mert nekem a biztonság a fontos - Ghostery esetében pedig az, hogy ott blokkolja az adatgyűjtést ahol nem vagyok bizonyos róla, hogy nem adathalászat folyik -, tehát hogy ha egy nem biztonságos oldalra kerülök, akkor ott blokkoljon, de hogy statisztikát gyűjtő cuccokat nem blokkolok az tuti, főleg amikor még a mindenféle más anonim adatgyűjtést is engedélyezek a megbízható programokban, például: Mozilla Firefox, Google Picasa, Windows Live Messenger, Google Chrome... mi van még ?!
[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
Nálam is a firefox játszik főként az általam megszokott kiegészítők miatt. A chrome-hoz is van már mindre alternatíva, de a kezelőfelület (bármilyen minimális) még mindig jobban testreszabható a firefoxban. Nemrég elővettem az operát is, ami szintén abszolút jól használható, itt is megtaláltam a fontosabb kiegészítőimet, de itt már voltak a hiányok, viszont a mouse gestures az nagyon jó.
Tehát nem meglepő, hogy az átlag felhasználónak akinek nincsenek nagy elvárásai és igényei a böngészőtől azt fogja használni, amit az orra elé raknak. Akinek meg egyéni igényei vannak, az ismeri a lehetőségeit és eldönti melyik szimpatikus neki.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
wetomi
aktív tag
A napokban előkotortam a jó öreg Konquerort, az utóbbi napokban az volt a legstabilabb.
Nálam a chrome és firefox is katasztrófa egy ideje.
Nagyrészt a flashplayer miatt, de nézem a konzolt és mindig panaszkodik valamire. A chromenál az adblock is egyre többször omlik össze.
Lehet, csak valami frissítést szedett össze a rendszer, de most elég gáz.
Még a (talán leendő kde örökös) Rekonq sem volt a helyzet magaslatán, pedig szerintem jó irányba halad.
Legalább egy kicsit javítom a mérhetetlenül alacsony részesedésű böngészők arányát. -
ZxZ
tag
..mindig is pontatlan ez a statisztika..
..csak az internetet legtöbbször használókról mutat egy elnagyolt eredményt..
..ha mindenki fix ip-címmel rendelkezne, akkor lehetne normális statisztikát csinálni..(..persze hogy pofátlan a google..)
ZZs
-
HyP3b0y
senior tag
válasz Plazmacucci #11 üzenetére
Generált 1 oldalletöltést a google.hu-n, de ekkora növekedést akkor sem eredményez...
Sőt, ha jól emlékszem nincs is alapértelmezett kezdőoldal, about:blank-el indul alapból
[ Szerkesztve ]
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
félisten
-
HyP3b0y
senior tag
válasz Plazmacucci #6 üzenetére
A statisztika még mindig a használatot veszi figyelembe. Ha egy "egypontnullás" felhasználó véletlen felrakja, azt se tudja mi az, IE-t fog használni(vagy ami eddig volt) továbbra is...
-
Rickazoid
addikt
A Speed Dial (és a többi ugyanilyen, mondjuk nálam is a 2-es van) nem frissíti magától az indítókat (állítólag a Google nem engedi ezt), az Adblock Plus állandóan hibát jelez, hogy ütközik valamivel és nem tud blokkolni az oldalon, és a hirdetésekből nem veszi ki a kereteket (sima AdBlock szintén, csak nem jelzi ki a hibát), így sok oldalon tátongó üres terek vannak Hirdetés felirattal a sarkukban, sok Flash hirdetést nem tud blokkolni, a ScriptNo kezelése enyhén szólva fura, néha kiírja, hogy blokkolt elemek vannak, de nem listázza ki őket engedélyezésre, a Ghostery meg.. na azt eltúloztam, az tényleg jól működik.
Van a Chrome-nak is hasznos kiegészítője és funkciója a Google integráció terén (bár még a Google Levélfigyelő sem működik mindig rendesen), de az apró hiányosságok zavaróak tudnak lenni, ha sok van belőlük.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Syl
nagyúr
Az említett Firefox kiegészítőkön kívül én pl. nagyon szeretem az Operától másolt Secure Login-t, amit Chrome-ra nem láttam.
Plusz a táblagépemre nincs chrome, a default androidos böngésző meg b*szik szinkronizálni.
Szóval fittyet hányok a kimutatásokra és maradok a kezdetektől használt rókánál(#6) Plazmacucci
Én nagyon sok programban Bing Bar-t látok. Az IE meg ugye szerves része a windowsnak. Tekintsünk el a böngészőválasztó marhaságtól.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
WonderCSabo
félisten
Nem tudom mi a gondod a Firefox-al. Egyetlen ponton tudok csak igazat adni: lassú a cold startupja. Az oldalak betöltése viszont legalább olyan gyors, mint a Chromé, a stabil verzió nem is emlékszem mikor omlott össze utoljára (a mostani flashes mizériát leszámítva), a memóriakezelésben pedig már egy ideje a Firefox a vezető a piacon. A fejlesztői eszközök még gagyik, de már dolgoznak rajta, de én nem is teljesen értem minek kell, hiszen a FireBug baromi jó.
-
félisten
Naná hogy a chrome van elöl, mert minden második szar program mellett ott van bepipálva, hogy a google chrome telepítése és google toolbar telepítés. Undorító. A leg több egypontnullás ismerősömnek véletlenűl van telepítve.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
leslieke
Jómunkásember
Maradok az Opera kicsi, de hűséges táborában.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Narxis
nagyúr
"(például a Speed Dial, normálisan használható AdBlock Plus, NoScript és Ghostery) bőven felülmúlja őket."
hehh.. mi a baj ezeknek a Chrome-os változatával? Szerintem teljesen rendben vannak. SpeedDial 2, AdBlock Plus Beta, Ghostery és ScriptNo. Én ezeket használom.
-
Rickazoid
addikt
2012 első fele érdekelne inkább. Mindenesetre a Mozilla összekaphatná végre magát, iszonyúan el van maradva sebességben, stabilitásban és a weben használt eszközök támogatásában a Chrome/Chromiumhoz képest, de funkciókban (például olyan apróság, mint a különböző fájlok letöltési helyének megjegyzése meg a külön ablakban nyíló letöltéskezelő, ami buboréksúgóban tud értesíteni a letöltés végéről) és kiegészítőkkel való bővíthetőségben (például a Speed Dial, normálisan használható AdBlock Plus, NoScript és Ghostery) bőven felülmúlja őket.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
cbr688
senior tag
1 évvel ezelőtti statisztikák,hm rendkívül naprakész a gemius!
-
ledgeri
nagyúr
A böngészők csak pc-s viszonylatban értendőek?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX