Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz bambano #99 üzenetére

Nem állítom, hogy a rendszer tökéletes -- éppen ezért amióta a témával foglalkozom, a "másik", a felhasználói oldalon állok. Konferenciákon, zártabb körű szakmai eseményeken úgy másfél évtizedig rendszeres, heves vitáim voltak a kiadói, jogkezelői oldal képviselőivel.

De ez jelenti azt, hogy az egész rendszert alapjaiban rossznak tartom.

Szerintem fontos az, hogy a megalkotott művek után járjon az ellenszolgáltatás, ezért alapvetően ellene vagyok az okosba' tömeges letöltögetésnek, torrentezésnek. Ugyanakkor tökéletesen értem, hogy miért is szükségszerű a megléte, és a jelen helyzetben, ami a kiadói oldal hülyeségének a következménye, szerintem senki nem szólhat ellne egy szót sem.
    A másik oldalon meg meg elfogadhatatlannak tartom a hozzáállást, az árképzést, a kommunikációt, a fenyegetéseket, a sopánkodást és az impotenciát.

Alapvetően két dolgot nem szeretek a fogyasztói viszonyokban: az ingyenes és a drága termékeket, szolgáltatásokat. A jelenlegi rendszer pedig pont ezt a két szélsőséget szolgálja -- de nem azért, mert alapjaiban rossz, hanem azért, mert az analóg, off-line világ megoldásait próbálják ész nélkül alkalmazni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák