Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Őőő, te most haragszol rám a véleményem miatt, vagy mi van?
Anyway, ha elolvastad volna, amit írtam, csak annyi volt benne, hogy én mint vásárló a korábban szokásos 4e forint 2 évente Metallica-ra helyett tavaly éppen 32e forintot költöttem el rájuk (2 jegy). Ami sokkal több pénz. Nekem. Ennyi. Több embernek megy belőle? Lehet. De CD-t csinálni, terjeszteni stb. sincs ingyen, ott is fizetem a stábot, de még a havert is, aki ott vár a boltban (vagy a postást, ha az amazon hozza, meg az indiait, aki csomagolja stb).
Akármit veszek, sokan vannak a háttérben.
De ahogy látom én megúsztam egy kedves naiv jelzővel. Mást már le is primitíveztél, meg véglényeztél, smucigoztál. Wow. És ezért nem járt pihi? Hmmm, pedig moderátor is hozzászólt a topikhoz, nem is értem.
Mindegy, lesz Megadeth/Slayer koncert. Az meg hogy mi itt mit gondolunk úgyis teljesen lényegtelen. El kell menni, amíg vannak és jönnek aztán kész.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
-
dabadab
titán
Azért ha a következő bekezdést is elolvasod, ott maga Dr TPB is elismeri, hogy azért aztán mégis vannak olyan esetek, amikor a zenekar a szervező és olyankor tényleg nekik kell befizetni a jogdíjat. Innentől kezdve nem értem, hogy miről vitatkozol.
szerk: ahogy egyébként azt is írtam, hogy közgazdaságilag olyan baromi nagy különbség nincs aközött, hogy pro forma ki fizeti a díjat, a zenekar vagy a szervező.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
"A zenekar pedig perelje be az Artisjust"
És mit pereljen rajta? Az Artisjusszal nem az a baj, hogy megszegi a törvényeket, hanem az, hogy olyan törvények vannak, hogy legálisan rabolhat.
Egyébként azt is írtam, hogy ezt a kézikönyvet nem az AJ hanem az ASVA adta ki, látszik, hogy mennyire nem olvasod azt, amire válaszolsz
Egyébként meg olvasgasd a törvényt, meg kérdezz körbe a zenei életben, hogy hogyan mennek a dolgok és utána igazíts el másokat.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
dabadab
titán
Ebben egy szó sincs erről, ezek általánosságok, ráadásul a közös jogkezeleséről szóló részeket sikeresen kihagytad.
Egyébként meg a szerző olyan nagyon szabadon nem rendelkezhet a művei felett, azt Dr TPB is említette a itcafes cikkben, hogy konkrétan a Creative Commons nem kompatibilis az Artisjusszal.
Ezzel szemben viszont tudok arról, hogy konkrét zenekarok panaszkodtak arra, hogy a saját számaik után be kell fizetniük X forintot az AJ-nak, amiből aztán jó idő eltetével megkapnak X-Y-t, ahol Y az AJ működési költsége (ami köztudottan elég magas)."Ha bárki, legyen az az Artisjus bárkitől is pénzt kér azért, mert az én szerzeményeimet játssza, és előzetesen én nem hatalmaztam fel rá őket, akkor az van, hogy maga az Artisjus követi el a jogsértést"
Olvasd már el a közös jogkezelésről szóló részt is a törvényben, légy szíves, ha már egyszer bold+italic rám rontottál, hogy nem ismerem a törvényt (pedig de):
25. § (1) Az írók, a zeneszerzők és a szövegírók képviseletében a már nyilvánosságra hozott zenemű és irodalmi mű nyilvános előadásának engedélyezésére és az ennek fejében fizetendő díj mértékére vonatkozóan az irodalmi és a zenei művekkel kapcsolatos szerzői jogok közös kezelését végző szervezet köt szerződést a felhasználóval, kivéve, ha a szerző a 91. § (2) bekezdésében szabályozott nyilatkozatot tett.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
addikt
Hazai bandák koncertjeire most is elég olcsón el lehet jutni. Metallica nem jó példa, mert utóbbi időkben elszállt az agyuk. Iron Maiden-re nem egyszer mentem el 5-6eFt-ért, csak mióta a kurva szigeten lépnek fel, azóta lett drágább és olyan tömegnyomor, hogy még egyszer nem is kívánom, de a 8eFt-s jegy sem volt vészes mai viszonylatban.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
dabadab
titán
Forrás?... Mert az említett cikkeket olvastam, most is átfutottam, nem láttam benne semmi ilyet, Szerzői jogi kézikönyvet meg csak az ASVA-nál találtam.
Ha egy zenekar maga lép fel (vagyis nem valami fesztiválon), akkor bizony a rendezvény szervezője is ő lesz és ők fizetik az Artisjusnak a sápot. Mondjuk akkor se különbözik ám radikálisan a helyzet, ha nem ők a szervezők, mivel az AJ által beszedett pénzzel több lesz a költség, annyival is kevesebb jut a zenekaroknak.DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hardcore café
- Manor Lords
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest