Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Nekünk NDK központi egységünk volt, lengyel nyomtatok és konzol irógép, később lengyel terminálok, orosz mágnes lemez vezérlő, cseh kártyaolvasó, bolgár merevlemez egységek. NDK mágnesszalag egységek és vezérlő......
-
Robitrix
senior tag
Amúgy egész sorozatot leloptak.
Létezett R20/21/22, R30/35, R40/R50 és talán a végén még R60-as is.
Létezett R10/11/12 sorozat, amit viszont nálunk gyártottak, de azt nem az IBM-ről lopták....
lelopták a perifériákat is. benne volt az összes szoc. ország együtt gyártott mindenki minden féle részegységet és gépet ESZR(Egységes Számítógép Rendszer) néven. Központi egységek, mágnes szalag egységek, mágnes lemez, kártyaolvasó, lyukszalag, sornyomtató stb.
volt benne orosz, lengyel, ndk, bolgár, magyar rész...[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Ha jól látom a fickó pont a stop/start gombhoz nyúl a mérnöki panelen vagy éppen resetel és rendszer indítást végez.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Segítek......
a Robotron által gyártott R40-es számítógép, ahol a központi egységet EC2640-enek hívták hivatalosan. És az IBM/360-145-ös gép lekoppintása volt gyakorlatilag. Azért lehet róla képet találni, ha tudja mit kell keresni. Amúgy ilyen gépen kezdtem a informatikai pályafutásomat, mint számítógép kezelő később mint programozó vagyis használtam úgy 7-8 évig. -
Syl
nagyúr
Most nem azért, de
8 bit = byte
16 bit = word
32 bit = long word
Nem?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Balinov
titán
anno 70-es evek vegen, 80-as evek elejen becsempeszett IBM Copics rendszerrel dolgoztam vagy 4-5 evig, mig le nem csereltek 2000-ben Oracle-ra...fasza terminalok, halozat, osztalyonkent egy szerverszeruseg azt hiszem 8" FDD-vel...nem volt rossz kis rendszer..
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Pacák
senior tag
R-klónokat használtak a Budapasti Tejipari Vállalatnál, talán a Mezőgazdasági Minisztériumban, meg még valahol a Örs V. tere környékén. De semmi komolyra nem kell gondolni. Számlákat készítettek velük, adatbázisokkal dobálóztak meg ilyesmik. Én gyerekként csak a kidobott lyukkártyákat satíroztam otthon, meg viszonylag épen maradt leporellókból ragasztással, hajtogatással csináltam Rohamosztagos-páncélt. Ha elég sok rétegből van, akkor tényleg olyan, mint egy páncél. A lyukszalagok műanyag közepéből meg látványos asztali tolltartókat lehetett ragasztani.
[ Szerkesztve ]
Nuclear launch detected
-
rootkiller
őstag
Hát igen, a Varsói szerződés országaiban ment a koppintás. De amúgy meg a szovjetek azt mondták annak idején a számítógépre, hogy az imperialisták szemete, ami a dolgozó emberektől elveszi a munkát. Legalábbis a régi szovjet lexikonban ilyen értelemben volt meghatározva a számítógép.
Artengo TR 990 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
it Az IBM bejelenti a System/360 mainframe-családot, a világ első olyan flexibilis számítógép-architektúráját, amely egymással kompatibilis, de eltérő teljesítményű változatokban volt megvásárolható. Ez lett a vállalat legsikeresebb terméke: teljes életciklusa alatt több mint 100 milliárd dollár árbevételt hozott. Az rendszer számos újítása – például a 8 bites byte, a 32 bites szó vagy a mikrokódos CPU – később általánosan használt standarddá vált.
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Path of Exile 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Cyberpunk 2077
- Facebook és Messenger
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest