Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok.
Mobil hddt (2,5") szeretnék RPi3-on hasznalni, lehetoleg ugy, hogy ne kelljen extrabtapot adni neki. Van kulonbseg szerintetek a kozott, hogy egy gyari komplett megoldast dugok ra (pl Seagate Backup Ultra Plus Slim) vagy veszek egy 2,5" kulso házat, es belerakok egy tetszőleges 2,5"os hdd-t? Tudom, hogy 500mA az usb limit RPi, de nem tudom, hogy próban kivul lehet-e tutira menni? Esetleg a legujabb RPi az tobbet tud usb-n? -
Degeczi
nagyúr
válasz eldvor #30396 üzenetére
Még szép, h azonos településen lenne a két eszköz
Nézz meg pl. egy Xiaomi MiBox-ot is: az nagyon nem hárompálcás, és kényelmesen készen vannak olyan feature-ök (pl. rádiós távirányító mikrofonnal) amiket házilag nemigen raksz össze, azt meg észre sem veszed, h Android fut rajta
-
-
eldvor
csendes tag
Sziasztok!
RPI 3 + libreelec gyári wifivel egy 720p-s filmet nasról simán letud kezelni?iT kontár
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Hogy tudnám a PI-ból kivarázsolni utolsó 24/48 óra logjait, ha volt közben újrainditás, bootolás.
Ezeket néztem:cat /var/log/messages
cat var/log/debug
cat /var/log/syslog
cat /var/log/user.log
cat /var/log/kern.log
cat /var/log/bootDe ezek a logok csak az újraindulás utáni logokat mutatják, van erre valami paraméterezés?
Fontos lenne debugolás szempontjából, mivel néha néha lefagy a rp3 b+ raspberrian-al.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zolykaaa
csendes tag
Sziasztok!
Olyan miskolci embert keresnék aki segitene beállitani a málnát mert nekem nem megy.Előre is köszi.
-
Olyan gondom lenne, hogy magyar lokalizációs beállítás mellett email küldésnél az ékezetes karaktereket (ő,ú,á stb) hogy tudnám megjeleníteni? Jelenleg pl. az ú betű helyett Ăş van
msmtp-t használok, Raspbian Jesse-vel. -
vargalex
félisten
válasz gazso75 #30381 üzenetére
Openwrt/LEDE alatt a LAN interface-nál tudod beállítani, hogy a kliensek számára milyen DNS szervert hirdessen. Alapban önmagát hirdeti (hiszen fut rajta egy dnsmasq, ami DHCP és DNS szerver). Az általa nem cache-elt DNS kéréseket pedig forwardolja a WAN interface-on beállított DNS szervernek (ami ugye alapból a szolgáltató által hirdetett lesz).
Most itt tulajdonképpen mi is lenne a cél? Mert, ha azt tudom, akkor meg tudom írni, hogy mit hogyan kell beállítani.Ha szeretnéd, akár kliensenként (vagy kliens csoportonként) egyedi DHCP opciók hirdetésére is van lehetőség...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Titmouse09
aktív tag
válasz gazso75 #30381 üzenetére
Ez azt mutatja mit "kapott" a router, arra gondolok mit hirdet. Talán a network menüben van a DHCP szerver konfigja, de nem ismerem ezt a rendszert.
Ha minden igaz itt lehet beállítani
Én is arra célzok, amit előttem kérdeznek. Attól hogy a router DNS-e a hole, attól még lehet mást kapnak a kliensek.
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
-
gazso75
aktív tag
válasz Titmouse09 #30380 üzenetére
-
-
gazso75
aktív tag
válasz kovbandi82 #30373 üzenetére
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a Pi 3 B vagy esetleg a Pi 3 B+ tud-e x264-gyel kódolt 1080p felbontású 50 illetve 60fps képkocka-sebességű anyagokat lejátszani?
Küzdősport-felvételeket (UFC, Bellator) is néznék vele, ott pedig előny a jó képkockasebesség...
-
-
gazso75
aktív tag
Pihole kérdésem lenne.
Mit nem lövök be jól ?
Friss RPi-ra feltettem a Raspbian, rá a Pihole-t. Az admin felület mutatja, hogy milnden szép és jó, a routeren belőttem a DNS-t.
DE !
Pl.: ez a teszt oldal https://blockads.fivefilters.org/?pihole azt mondja nem blokkol. Ez a rossz, vagy valami nem jól van beállítva ? Van valami titok ?
Hogyan tudnám tesztelni ?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Vodike #30365 üzenetére
A router fos. Nem kifejezetten a guest hálózat miatt, hanem mert egy hulladék, dobálja wifin a deviceokat, 3-400mbs-et tud prezentálni wifin 5ghz-en, gigabites net mellett Vettem egy archer c7-et, csak nem tudom még bekötni, mert nincs polc felrakva, a T-s router is a villany almérő tetején billeg.
-
nagyúr
válasz Titmouse09 #30363 üzenetére
Igen, köszönöm a segítséget mindenkinek
Jó kis esti fejtörőt adtam mi?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Titmouse09 #30360 üzenetére
Igen, PC-ről tudom pingelni a telómat.
-
nagyúr
válasz szpeti40 #30357 üzenetére
Androidról se megy, szóval nem hiszem hogy a win tűzfal a ludas.
(#30358) Titmouse09 Igen, van a Pi-n internet, wifin
wlan0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.2.8 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.2.255
inet6 fe80::9032:bf67:a4f:5115 prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether b8:27:eb:f3:33:96 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 45 bytes 4919 (4.8 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 160 bytes 24387 (23.8 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
nagyúr
Sziasztok! Az istenért nem taudom beállítani a pi-n az ssh-t. Vagyis beállítom, de nem érem el utána másik gépről. NOONS-al telepített raspbian van rajta, raspi-config alól engedélyezett ssh megvan, hostname -I paranccsal megvan az IP cím, de win alól putty-al nem érem el Androidos telóról sem. Raspi wifin van, internet van rajta. A raspiról próbálnám pingelni az asztali pc-t de nem éri el és az asztali se tudja pingelni a raspit. A routerre gyanakszom, fos telekomos sagemcom. Lehet ez a ludas?
-
válasz Szakbarbár #30349 üzenetére
Ki is mérted valamivel a 2A-t, vagy csak rá van írva? Az is okozhat gondot hogy kevésbé vezetőképes anyagból gyártották az USB kábelt amivel összekötöd.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Sziasztok! Pi alá elég egy sandisk a1 micro sd vagy az a1 v30 a javasolt? Okosotthon a terv
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz cinemazealot #30344 üzenetére
Aktív a hub, de próbáltam passzív módban is, úgy is működik. Viszont 2,5-es HDD-t sem aktív sem passzív módban nem tudok rákötni, mert iszonyatosan elkezd kattogni a fej benne. Mintha nem kapna elég áramot pedig 2A-t tud a tápegysége.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Egyszerűen betallózod, vagy hozzáadod az fstab fájlhou valahogy így:
192.168.1.2:/mnt/HDD1 /media/nas/ nfs defaults 0 0[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Sziasztok! Nemrég jött meg a Pi-m, openHabian-t telepítettem rá és etherneten volt is netem rendesen. Tegnap mókoltam össze vissza, hogy a wifi-t életre tudjam kelteni cli-ből, de csak azt értem el, hogy már etherneten sincs net. Ez volt az utsó link ami alapján próbálkoztam: [link]
Van valakinek valami hülyebiztos leírása wifi beállításról?
-
Noxy
veterán
Sziasztok.
Valaki le tudná írni hogy kell a Kodiban (Libreelec) felmountolni a NAS-n lévő NFS hálózati megoszást?
Itt nincs már meg. https://m.itcafe.hu/tema/raspberry_pi/hsz_26785-26785.html''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Azok. Mondjuk éppen tervezek venni még egy Pi3 (vagy Pi2) masinát, a Radius csak Jesse-vel megy, a Pihole viszont Stretch-el, legalábbis egyiket se sikerült életre kelteni a másik rendszeren. Néztem is HA-n 10-ben van új Pi3, annyiért nem rossz.
Sajna az új PI még mindig csak névleg gigabites, a Sata is elmaradt, nem beszélve hogy az usb portok és a lan osztozik az elérésen, így "NAS" gyanánt marad a Bpi M1, pedig jó lett volna ha minden eszköz egy alapra épülne[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Szakbarbár #30342 üzenetére
Én a terhelésre gyanakszom. A HUB passzív vagy aktív?
-
sztanozs
veterán
válasz Szakbarbár #30342 üzenetére
Vsz nem tetszik a sticknek az OTG kábel késleltetése, de ezt a HUB már le tudja kezelni.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond akkor ha az USB wifi stick-et közvetlenül a PI Zero-ra kötöm OTG kábellel akkor nem működik, de USB HUB-on keresztül működik.
A táp egy 2A-s Samsung töltő, más eszköz nincs a PI-re kötve.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
nagyúr
Hiénák.
-
doberman
senior tag
-
szerintem mindenkit érdekelne
-
addikt
válasz toth_janika #30329 üzenetére
Engem is érdekelne ha kidobnád.
-
Titmouse09
aktív tag
Azért nehogy szó szerint kidobd! Ha így tennél inkább küldd el nekem, állom a postát
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
lord.lakli
őstag
válasz toth_janika #30334 üzenetére
Akkor is így működik, ha nincs benne SD, vagy hibás az SD, vagy a rajta lévő rendszer hibás.
-
toth_janika
őstag
-
nagyúr
Lehet, hogy épp kifogtál egy hibás/gyengébb minőségű (péntek délutáni ) darabot. Vagy egy hibás tápot. Nekem két rpi2 és egy zero teljesít szolgálatot már több mint 2 éve. Az egyik pi2 gyengébb minőség, nem bírja az overclock-ot, már 1GHz-en is hibázik, fagy, egy noname sd kártyát ki is csinált. A tiéd húzva volt? A zero és a másik pi2 rendesen húzható, és stabilabban is működnek. Szóval a gyártási minőség nem teljesen egyenletes. Azt is el lehet mondani a sokéves tapasztalat alapján, hogy ha valaki hosszútávra tervez, érdemes sandisk kártyát beletenni, mert valahogy az bírja a pi-ket a legjobban. Ha eddig más gyártóval kísérleteztél, esetleg próbáld meg egy sandisk sd kártyával.
-
félisten
válasz wassermann #30330 üzenetére
Dettó...
Nálam éppen 5 RPI megy 0-24-ban, meg kettővel kísérletezem Platinet, Samsung, Kingston, Sandisk és kiváló NoName kártyákkal. Egy éve egy HDD is megy az egyikre dugva.
Sem a HDD-vel, sem bármelyik kártyával a legkisebb zavar sem támadt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
toth_janika
őstag
válasz wassermann #30330 üzenetére
Nem mondom, hogy rossz a lap... Most már van összehasonlítási alapom Nagyon sok mókás dolgot lehet vele csinálni, de az az igazság, hogy rá kellett jönnöm, hogy a mókolás nem nekem való
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
wassermann
Topikgazda
Sajnálom, érthető... de nem szabad ebből semmit leszűrni, mert nálam pl. hosszú évek óta megy, a rákötött 2TB-s USB-s vinyónak sincs baja és mióta Sandisk kártya van benne (több éve) az sem vacakol!
-
toth_janika
őstag
Hölgyeim és uraim!
Köszönöm az eddig nyújtott segítségeteket, de én a mai nappal kiválok az RPi klubból. Eddig is problémák voltak vele (tönkrement a rá kötött vinyó fájlszerzkezete, megölte az SD kártyát), és a tegnapi napon végképp beadta a derekát. Csak a piros led világít se a lan se semmi más. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem kísérletezgetek, hanem célhardvereket használok. A NAS már megvan, jövő héten jön egy MiBox lejátszó, az RPi meg megy a szemétre!Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
ice9
tag
Tud valaki ftp klienst osmc-re? Xboxra szeretnek masolni. Az osmc gyari file managerrel nem ajanlotta fel a masolast valamiert ha hozzaadatam media sourcenak az ftp szervert. A boxon meg nincs kliens :/
-
őstag
-
nessh
tag
válasz Titmouse09 #30323 üzenetére
Nekem usb-s vinyóról akadt a HD film, de csak ha közben torrenteztem. Ezt nem tartom akkora gáznak. Most wifivel torrentezek, így semmi akadás.
-
-
pvt.peter
őstag
válasz vadkörte #30311 üzenetére
Szia,
Köszi szépen a választ, kifogom próbálni, ha a TV közelében leszek.
Még egy kérdés: mi a helyzet a jelszavasan védett SMB megosztással?Amúgy WiFi -képes a TV.
Elméletileg akkor így is látnia kellene az RPi -s megosztást, ugye?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Zsötie
tag
Sziasztok!
Hol érdemes most vásárolni B plus-t?
Néztem az Amazon-t és az Alza-t? Ott tudok Áfa nélkül vásárolni.
De nem kapott valami jó értékelést, páran említik, hogy hibásat kaptak.
Köszi! -
Noxy
veterán
válasz vadkörte #30311 üzenetére
Repeater client módban, oszt már megy wi-fi-ről is. (Samsung pár ève horror áron adta a wi-fi stick-t a tv-hez, amit negyed áron meg lehetett oldani egy repeáterral.)
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vadkörte
addikt
válasz pvt.peter #30310 üzenetére
Ha jól látom ez egy SMART TV és van rajt LAN...
A többit a fantáziádra bízom. (de ha nem menne a fantáziálás, akkor LAN kábellel kösd össze a TV-t a router-rel és a TV-n tallózd ki a RPi-s a megosztást, ami gondolom SMB (=samba))
A Wi-Fi ha a TV alapból nem tudja - értsd nincs benne Wi-Fi adapter - szerintem nem játszós.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A helyzet a következő:
Van egy routerem ami lan kábellel össze van kötve egy RPI -vel, amire pedig rávan kötve egy HDD, amin windowsos megosztás is van. (Erről szoktam filmezni laptopon vagy telón keresztül is.)
Megoldható vmilyen módon az, hogy egy LG 42LF652V típusú TV elérje ezt a bizonyos HDD -t wifi-n keresztül?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
nessh
tag
Sziasztok,
Feltettem a retropie-t, snes-ezni szeretnék rajta. A gamepad már működik, de a játék nem igazán "smooth" és a kép is elég gáz (Super Mario All Stars ) ... külhoni fórumokat néztem már hogy elvileg lehet normális képet beállítani, de nem igazán tiszta nekem.... Tud vki segíteni ebben?
Van emulátor közvetlenül OSMC-re vagy mindenképpen retropie-t kell hozzá feétenni az osmc mellé/alá?
Előre is kösz!
-
válasz szpeti40 #30305 üzenetére
Nem, a 3. vezeték a ventilátor fordulatszámáról ad visszajelzést a vezérlőnek. Viszont egy tranzisztort vagy FET-et közbeiktatnék. Ezeket a kimeneteket nem arra tervezték, hogy ilyen nagy terhelést elviseljenek.
Ez a videó szépen elmeséli, és egy kis python programot is mutat hozzá.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség Spotify-t telepíteni az OSMC-re? Már kipróbáltam 3 fajta repót és egyikben sincs...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Netflix
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Acer Veriton N4630G
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest