Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zed895

csendes újonc

válasz velizare #1617 üzenetére

Koszi, de ez nekem magas. Kivalasztom az ubuntut (mivel a listan levok kozul az hasonlit leginkabb a Debianra) es mondjuk a pip -en keresztuli installt es olyan parancsokat latok amiket nem ertek pl.: "hg". Megnezem a hg man oldalat es nincs ilyen entry. Jo, akkor google-zak ra, hogy mi az a "hg"? Ez csak ket betu sose talalom meg google-val, man page meg ugye nincs hozza. Es ez csak az egyik parancs amit nem ertek. Azt meg nem merem megkockaztatni, hogy csak copy-paste a parancsokat aztan majd lesz valami...

Remeltem, hogy a Debian repositorybol fel tudom tenni egyszeruen, onnan fel is ment, de csak python2.x-el mukodik, en meg 3.x -et hasznalok IDLE -vel.

Amugy azt hiszem elosszor a PIP-et kellene fetennem:
    https://packaging.python.org/guides/installing-using-linux-tools/#installing-pip-setuptools-wheel-with-linux-package-managers
    de itt a Debian szekcio alatt ezt irja: "Recent Debian/Ubuntu versions have modified pip to use the “User Scheme” by default, which is a significant behavior change that can be surprising to some users." -ez mit jelent, aggodjak miatta vagy ignoraljam?

Koszi,
    Z.

[ Szerkesztve ]

Debian 9,5

Új hozzászólás Aktív témák