-
IT café
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebrasügér
csendes tag
válasz
zebrasügér #3293 üzenetére
Végül az lett a megoldás, hogy letöltöttem egy Ubuntu template-et, telepítettem és egy script segítségével feltettem alá a Unifi controller-t. El is indult, fel tudtam tölteni a backup-ot is, működik minden.
De! Azóta nem érem el a Proxmox-ot a régi IP-jén, viszont a Unifi controller-t és a Home Assistant-ot igen. Az a furcsa számomra, hogy újraindítottam egy frissítés miatt azt a gépet, amin távolról elérem a Proxmox-ot, és újraindítás után közvetlenül el tudtam érni a Proxmox-ot a régi IP-jén, a Unifi controller-t és HA-t nem, majd pár perc múlva megint a Proxmox-ot igen, a többit nem.
Van ötletetek, hogy ez mitől lehet és hogy mi lehet a megoldás? -
zebrasügér
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, sikerült. A routerem adminfelületéről kimásoltam a primary DNS címet, azt beillesztettem a Proxmox DNS Server 1 részhez. A Shell-ben beillesztettem a Helper-script kódját, de sajnos nem támogatott a nálam futó verzió.
Lehet frissíteni a rendszert 8.1 verzió fölé anélkül, hogy újra kellene telepítenem vagy bármilyen adatvesztés lenne? -
zebrasügér
csendes tag
Átírtam, így néz ki most (a router IP-je valóban 192.168.0.1):
A DNS menüpontba is beírtam a router IP-jét:
Sajnos így sem működik sem a Helper-script, sem a template letöltés, ugyanaz a wget hiba van. Bár most már sokkal tovább gondolkodott mindkettőnél, ha ez számít valamit
-
zebrasügér
csendes tag
Köszi, ezt próbáltam már korábban is, de nem működik. Beillesztem, amit kell, nyomok egy enter-t és semmi nem történik:
@ViZion: köszi a választ neked is! A böngészőből elérem a linkelt oldalt, tehát akkor gondolom a DNS-sel van gond. Tudnál kérlek ennek a beállításában segíteni? Ezt látom a Network menüpontban:
-
zebrasügér
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni az alábbi témában: minipc-n fut a Proxmox 7.0-11 verziója, ide szeretném áttenni a Unifi controlleremet. Egy leírás alapján először egy Ubuntu-t kellene letölteni a CT Templates menüpontban, de ezt a hibaüzenetet kapom:
TASK ERROR: download failed: wget: unable to resolve host address 'download.proxmox.com'
Próbáltam utánaolvasni, hogy hogy lehet ezt a hibát orvosolni, de elakadtam, nem tudom, hogy milyen hálózati beállítást kellene megváltoztatnom, hogy jó legyen.
Tudna valaki segíteni, aki ért ehhez? Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Androidos fejegységek
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Musk és az xAI elhozták a ChatGPT és a DeepSeek riválisát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...