Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Mágus2 #43145 üzenetére

    A csipsztuning lényege a több tüzelőanyag + levegő.
    -> Általában igen, ezért sem viszem hagyományos tuningra.

    ha csak magát a limitert tolod fel, semmit nem nyersz
    Kivéve, ha ez a limiter az utolsó a sorban, ami ténylegesen limitált is bizonyos szituációkban. (Nem mondom, hogy itt így van a gyakorlatban is lehetséges szituációk bármelyikében, de általánosságban szólva...)

    ezt a gázpedál tologatást meg gyorsan felejtsd el
    Mit értesz ez alatt? :F (Szerintem valami olyat olvastál bele a hsz-embe, amit nem is hallottam még.)

    Rendes műhelybe kell vinni, ahol van fékpad
    A fékpadosoknak az a véleménye, hogy a CVT-s autót nincs értelme rágurítani, mert rá lehet ugyan venni a CVT-t is hogy fix nyomatékarányt tartson, de nyilván nincs értelme úgy használni. Autó módban pedig folyamatosan változik a fordulat és az áttét is, így az eredmény érdemben nem vethető össze semmivel.

    adnak neki egy kis naftát, picit fejjebb tolják a turbónyomást, a limitereket is módosítják és máris 20%+ teljesítmény van.
    -> Visszatérve az első bekezdésre: nem hagyományos tuningot szeretnék. A mostani elvi ~310Nm csúcsot nem akarom még fentebb tolni (egy hagyományos tuningoló így járna el), hanem körülötte akarom picit megsimítani (kisebb fordulaton is jobban közelítse, és a magasabb fordulattartományokban is tovább tartson).

    Amúgy meg én is megtehetem, hogy finoman játszok a turbónyomásokkal és a smoke map-al. Csak az elején elmondtam, hogy nem feltétlenül akarok.

    Első körben meg akarom nézni mit eredményez, ha egyedül a torque mapot piszkálom, és majd eldöntöm, hogy hozzányúlok-e esetleg máshoz.

    Ha majd ráérek és sokat unatkozok nyáron, akkor itt van az olcsó ember fékpadja: VCDS-el naplózni a gyorsítást és üresben lassulást, aztán excelben kiszámolni a nyomatékot/teljesítményt. :DDD

    Nálam szerintem nagyobb élményfaktor önmaga a ténykedés (kitanulni, hogy mi mire való, hogy kell kezelni, stb), mint az, ha kicsit jobban megy, mikor véletlenül a gázra lépek.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák