- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bash
addikt
válasz Darth_Revan #27 üzenetére
Az account-hoz kapcsolt bankszámláról elektronikus átutalással, 3-4 munkanap az átfutási ideje, legalábbis USA-ban.
Ha fizetni szeretnél valamiért, akkor nem szükséges, hogy legyen rajta pénz, létezik eCheck és Instant Transfer is, illetve az account-hoz kapcsolt hitelkártyáról is le tudják emelni a pénzt. Ezek mind azonnali pénzküldési opciók.
Ismétlem ez így megy USA-ban, Mo-n valószínű kicsit másként fog menni a dolog.
Azért pedig nem kell haragudni senkire, hogy csak PayPal-t fogad el, nagyon egyszerű és biztonságos pénzforgalmat biztosít, meghagyva a bizonyos fokú anonimitást, gyakorlatilag csak az e-mail címedet tudja meg a másik fél. Valamint az amerikai nép szereti a kényelmes dolgokat, illetve sokan tájékozatlanok az egyéb lehetőségekkel kapcsolatban.http://bashtravel.com/
-
And
veterán
válasz Darth_Revan #20 üzenetére
Nem is biztos, hogy annyira láma a kérdés . A My Account / Add Funds menüpont alatt a következő üzenet fogad: ''Add Funds is Not Available / PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account. You may, however, use other funding sources to make a PayPal payment, including credit cards and your PayPal account balance.''. Kártyaszámot megadtam. Most le fog emelni a kártyáról - pontosabban a számlámról -, ha a Send Money menünél kitöltöm az adatokat? (Egyelőre 100 Euró a limit, amit küldeni lehet, mert még nem kaptam meg azt a bizonyos 4-jegyű Expanded Use Number-t Mod: ami a ''Verified'' státuszhoz kell, az előző hsz. alapján). Konkrétan még nem akarok semmiért fizetni, de tegyük fel .
[Szerkesztve] -
válasz Darth_Revan #1253 üzenetére
Ha van a kártya hátulján 3 jegyű CVV kód akkor lehet reg-elni vele paypalra.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Flow
senior tag
válasz Darth_Revan #1255 üzenetére
Igen, azzal a módosítással, hogy a paypal automatikusan leveszi a számládról az összeget. Nem neked kell "átpakolni".
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Flow
senior tag
válasz Darth_Revan #1257 üzenetére
Ezt most nem vágom. Mit szeretnél beállítani? És mi az az expanded use number? Szerintem amugy nem kell ezt piszkálnod, legalábbis amikor még anno én regeltem, csak megnyitottam, verify account, aztán kész. De még a verify előtt is ugyan úgy tudtam használni, de ilyenkor még mondhatja néhány eladó, hogy nem fogadja el.
-
Flow
senior tag
válasz Darth_Revan #1259 üzenetére
Sehol. Ebayen fizetsz vele, csomó oké, meg jóváhagyod, meg igen, ez a cím, majd a paypal levonja a számládról. Szerintem ez automatikus.
Vagy rosszul emlékszem?
-
doc
nagyúr
válasz Darth_Revan #1265 üzenetére
nem kell kifizetned, csak zárolják egy időre, utána visszakapod
nekem (ráfázol bank) ott volt a közleményként beírt kód
esetleg lehet hogy a havi részletezőn lesz csak rajta? k&h-nál csak a hitelem van, annyira nem ismerem őket...Balinov: érdemes ide járni
[ Szerkesztve ]
-
Bash
addikt
válasz Darth_Revan #1265 üzenetére
Hívd fel a banki ügyintéződet vagy sétálj be a bankba és kérdezd meg a 400 HUF-os tranzakció megjegyzés rovatában található 4-jegyű számsorozatot.
http://bashtravel.com/
-
doc
nagyúr
válasz Darth_Revan #1269 üzenetére
nem kell csinálnod semmit, meg ahogy mondtam, fizetni sem
illetve egy dolgot azért kell: a zárolásnál közleményben megadott kódot kell a paypal oldalán a megfelelő form-ba beírni, ebből tudják hogy tényleg tied a kártya
onnantól egy-két hét után leveszik a zárolást, vagy ha úgy jobban tetszik, visszakapod a 400 ft-ot -
bbazsy
őstag
válasz Darth_Revan #1269 üzenetére
neten nem férsz hozzá a tranzakcióidhoz?
én kaptam smsben is, meg neten is látom a közleményt, ahol volt a kód..
de max 1 telefonnal el tudod intézni a dolgot.....
-
attyspocak
aktív tag
válasz Darth_Revan #1272 üzenetére
Nekem is csak a havi részletezőn volt rajta, de attol még tudtam fizetni pypalon, csak nem voltam ellenörzött felhasználó. Ettől az lettem. no és? em akarok nagy összegeket utaltatni se ide se oda.
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #1275 üzenetére
Nah csak jó lett, mivel megkapta az eladó a pénzt ...és meg is kaptam az Ebayen az első (pozitív) feedbackem
-
Victor-y
aktív tag
válasz Darth_Revan #1527 üzenetére
mert paypalról kéne valakinek sürgősen utalnom postaköltséget
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''
-
Victor-y
aktív tag
válasz Darth_Revan #1531 üzenetére
nem mert nincs hozzáadva a kártya (nem visa electron)
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''
-
Winner_hun
titán
válasz Darth_Revan #1677 üzenetére
De ő akkor is PayPallel akar fizetni, hát nem érted?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1674 üzenetére
Leszámítva azt az esetet, mikor valakitől pénzt fogadsz, azt általában a paypal accountodon írják jóvá, kivéve, ha refund és mondjuk a funding source bankkártya volt.
De pl. ha van paypal egyenleged fel se kínálja, a funding options-nél a bankkártyát. Automatikusan az egyenleget apasztja, ha kevés, a kártyaszámláról kiegészíti.
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1733 üzenetére
a pénzfogadás számlára történik, nem függ a bankkártyától
-
Skynet258
veterán
válasz Darth_Revan #1735 üzenetére
A pénzt PayPalra kéred, és amikor megjött, lekéred az itthoni bankszámládra
-
Skynet258
veterán
válasz Darth_Revan #1737 üzenetére
Fent megnyitod a Whitdraw menüt, aztán Withdraw funds to your bank account, kitöltöd amit kell (ország, név, bank neve, számlaszám) és continue.
Én már sokszor kértem le zsetont így (google, sedo és társai küldik rá a lét), és minden oké volt.
Arra figyelj, hogy verifikálva legyen az account-od, mert ha nem akkor havonta csak egy bizonyos összeget tudsz lekérni (2*.000.- forint emlékeim szerint).Ha mondtad volna, hogy van PayPal-od, küldhettem volna azon is a pénzt
Mod: most nézem, egy másik számlámat, ahol van hozzáadva bankszámla, hogy meg se kell adnod a fenti adatokat, automatikusan kiválasztja, csak az összeget kell beírnod
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz Darth_Revan #1739 üzenetére
Tudsz PayPalon belül különféle valutaformákat "nyitni" a Manage Currency menü alatt, ott van GBP is. Ugyanitt tudsz konvertálni is a különböző valuták között, de nem éppen a legjobb árfolyamon...
Lejjebb mintha olvastam volna, hogy írta valaki, hogyan lehet beállítani, hogy a bank váltson, és ne a PayPal, erre azért keress rá...
Én általában euro-ban és dollárban kapok rá pénzt, ezt le szoktam kérni forintban - de ezek nem akkora összegek, hogy megérje szarakodni, pár 10k-ról van szó. Ha nálad komolyabb összeg lesz, akkor érdemesebb körüljárni ezt a témát is.A végeredmény egyébként igen, ez lesz: elküldi neked PayPal-ra, majd te onnan lekéred a saját számládra, és ennyi
A légy a levesben az a nem éppen jó valuta konverzió, én legalábbis volt, hogy 500 dolcsin buktam úgy 10k-t... -
hunnylander
őstag
válasz Darth_Revan #1766 üzenetére
Nekem egyszer volt olyan, hogy mivel rosszul adta meg nekem a fogado fel a PayPal e-mail cimet (tevedesbol .com vegzodessel, mikor .net volt a helyes), a kuldott penz elment a 'semmibe', vagyis a PayPal-nak. Aztan, mivel a szemely nem kapta meg es rajottunk a problema okara, visszavontam a kuldest (lennie kell erre egy opcionak a te tranzakciodnal is), a penz meg is jelent PayPal fund-kent, majd ujra elkuldtem, ezuttal a helyes cimre.
www.HunnyF1.com
-
hunnylander
őstag
válasz Darth_Revan #1768 üzenetére
Nem tudom, hogy lehetne orvosolni a problemat. Szoval ugy gondolod, hogy a penz mar nem a PayPalnal van fuggo tetelkent, hanem valaki mar akceptalta es lenyulta, tehat nem lehet visszarendelni? Es az eBay accountodnal meg nincs feltuntetve kifizetettkent a cucc?
Ha csalas aldozata lettel, az eBaynek es a PayPalnak is megvannak erre a megoldasai. Konkretumokat nem tudok, hogy hogyan kell oket kezdemenyezni (de valamit mar olvastam roluk az eBayes PH! topikban). Kerj segitseget ott, szerencsere nekem meg nincs tapasztalatom ilyen esetben.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1766 üzenetére
azt írta PayPal, hogy sikertelen a a tranzakció...mondom mivan?!
Ilyen elő szokott fordulni, próbálj meg egy későbbi időpontban fizetni.
sőt még az OTP Direkt-nél a tranzakciónál sincs nyoma...
Miért jelent volna meg? Nem történt tranzakció. Akkor? Az OTP-nél csak számlatörténet van, úgyhogy közvetlenül a tranzakció után nem is nagyon van nyoma max. hogy kevesebb a rendelkezésre álló egyenleged, meg hogy x összeget zároltak.
Közlemény pl. nincs emiatt szopnak egy csomóan a 4 jegyű kód kapcsán. Csak napokkal később jelenik meg a számlatörténetben.
PayPal váltóval nem volt gond...most mi van a pénzemmel?!
Inkább tégy belátásod szerint. Ha OTP-s vagy, akkor jobban jársz, ha az OTP vált, mert a paypal árfolyam borzasztó. A view currency converter amit kiír, arra még lazán rászámolhatsz +5.3%-ot.
Annak pedig, hogy nem tudtál fizetni, semmi köze ahhoz, hogy a paypal vagy a bankod vált.
-
lúzer
veterán
válasz Darth_Revan #1771 üzenetére
ha sehol nincs nyoma csak levonódott, van esély hogy ott van a számlán, meg fog jelenni, nálam legalábbis nem könyvelt tranzakcióként szerepel egy darabig.
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
hunnylander
őstag
válasz Darth_Revan #1772 üzenetére
A PayPal Balance-odnal sincs az osszeg feltuntetve?
www.HunnyF1.com
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1772 üzenetére
de mégis levonódott a számlámról és nincs nyoma Paypalnál a historyknál.
Ezesetben megkérdezném, hogy pl. jött-e róla sms. Vagy a részletes számlainfónál a netbankban, a zárolt tételeknél szerepel-e?
Szerintem nem kell parázni, lehet, hogy hamarosan kiveszik a pénzt a zárolásból és ismét fizethetsz.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Darth_Revan #1782 üzenetére
Mindig van ott ember. Megnézik a számlatörténeted és kiderül, hogy hol a pénz. Ezért szerintem felesleges bemenni személyesen, hacsak nem vagy időmilliomos.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
-
L.T.
aktív tag
válasz Darth_Revan #1784 üzenetére
Én rég voltam már otp-s de akkor úgy volt, hogy a 16 jegyű kártyaszám utolsó 10 jegye volt ill. az utolsó 3 jegy volt a titkos kód. De az otp oldalán ez biztos le van írva valahol
[ Szerkesztve ]
-
JóGéza
aktív tag
válasz Darth_Revan #1784 üzenetére
Ha jól emlékszem, a 3 szám a bankszámlaszám utolsó számjegyei.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #1780 üzenetére
Nah, OTP Direktben már megjelent az "Előjegyzett kártyaforgalmak összesen" résznél...megkérdeztem, hogy most ezzel mit lehet kezdeni és azt mondták az OTP-ben, hogy mivel ez még nincs elkönyvelve, ezért nem tud mondani semmit vele kapcsolatban, hétfőn elvileg visszakapom, ha meg nem menjek be és írjak lekramációt...nem értem, hogy miért tart 2 munkanapig valamit elintézni számítógépekkel
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #1793 üzenetére
Jah meg mivel sikertelen lett a fizetés, ezért szerintetek a PayPal accountomhoz fog hozzáadódni, vagy pedig visszadobódik a számlaszámomra?
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1793 üzenetére
Mert ők az OTP és ezt megtehetik. CIB-nél azonnal látszik minden, ahogy fentebb is utaltam rá.
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1796 üzenetére
Az számít, hogy honnan indítottad a fizetést. Ha a bankszámládat terhelték, akkor a bankszámládra kerül vissza a pénz.
Ha a paypal egyenlegedet, akkor pedig a paypal egyenlegre.
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1799 üzenetére
Ez minden banknál így van. Olyat én még nem láttam, hogy minden a tranzakció után közvetlenül megjelenik a számlatörténetben.
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1801 üzenetére
Már leírtam, hogy a fizetési tempónak semmi köze ahhoz, hogy a bankod vagy a paypal vált.
Nagyon egyszerű. Az eladó a pénzt a tranzakció napján kapja meg közvetlenül a zárolás után. Hogy mikor kerül az összeg könyvelésre az egy más kérdés.
CIB-nél pl. úgy van, hogy a kártyatörténetben a tranzakció dátuma helyén az az időpont van, amikor ténylegesen lezajlott a fizetés (mittomén rányomtál a Pay gombra), az 1-2 munkanapon belül átkerül a könyvelési dátum részbe, onnan pedig a következő munkanap időpontját írják be a számlatörténet könyvelési dátum mezőjébe.
Magyarul tényleg van 2-3 munkanap a zárolás és a terhelés közt.
-
Balinov
titán
válasz Darth_Revan #1801 üzenetére
Udv,
csak kivancsisagkepp:megoldodott ez az ugyed a Paypal/Ebay kettossel?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
lúzer
veterán
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1820 üzenetére
Fogd már fel végre, hogy a két dolognak semmi köze sincs egymáshoz!
le is zárolták 14 napra a kártyámat
Ez meg egy marhaság. A pénzt zárolták pár napra a számládon.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz Darth_Revan #1825 üzenetére
100 dolláros a limit, ha jól emlékszek.
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1828 üzenetére
Ez valószínűleg a paypal technikai hibája lehetett.
Kérdés: Amióta zárolták a pénzed, azóta le lett vonva?
Ha nem, akkor pár nap múlva feloldják a zárolást. Ha igen, akkor mehetsz reklamálni. Megmondod, hogy nem ért célba, de levonták. Ezért élsz a bankkártya reklamációval.
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1830 üzenetére
Nem. Minden bank így működik. Zárolnak, aztán vonnak. Külföldi vásárlásoknál meg különösen.
-
Winner_hun
titán
válasz Darth_Revan #1832 üzenetére
Persze. Az már a tiéd.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Darth_Revan #1834 üzenetére
Nem tudok ilyenről.
De ha más a tapasztalat, akkor mindenféle képpen szólj[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Darth_Revan #1912 üzenetére
Kulcsszó: TÜRELEM
Az egész netes vásárlás amúgy sem a gyorsaságról híres.
-
Winner_hun
titán
-
S.J.
tag
válasz Darth_Revan #7693 üzenetére
nem tudtam hogy van ilyen lehetőség, hogy a bank válts az árfolyamot. viszont a Cib se váltja olcsón, 366.35Ft-ért adja a fontot, míg a Blahán egy arab váltó 355-ért. 10Ft különbség számít egy 500 fontos rendelésnél.
tehát a kérdésem továbbra is az, hogy font számlát tudok -e PayPalhoz csatolni? font számlámra feltölteném a 355 -ért váltott pénz és azzal fizetnék. így elvileg olcsóbban jönnék ki.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest