-
IT café
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
attires
tag
Aki a "színesebb-kerekebb" felületet kedvelni. Mást nem vettem észre.
RM-AC2100_0aa2c277_MC
[link] -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #3954 üzenetére
-
válasz
szaboi6512 #3953 üzenetére
Ha az Entware linkjére gondoltál, akkor az megtörtént, betettem az utolsó sorba.
-
-
Na, akkor rávettem magam, és én is forgattam egy friss firmware-t Mi-R3G-re.
-
szaboi6512
őstag
válasz
woodworm #3949 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ez lenne az? -
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #3946 üzenetére
Miért az ng-t használod? Lassan már 5 éve egyesült a két ág entware néven.
A wikiben jobb oldalt ott az eszközspecifikus leírás. -
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #3947 üzenetére
-
válasz
szaboi6512 #3946 üzenetére
Kell hozzá egy ext3 vagy ext4 partíció, amit csatolsz az /opt mappa alá. Ezt a csatolást be kell állítani a started scriptbe is, hogy minden router újraindítás után ugyanúgy lefusson. Ha ez megvan, utána pedig csak ennyi:
cd /tmp
wget https://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/installer/generic.sh
chmod +x /tmp/generic.sh
/tmp/generic.shEzzel felkerül az alaprendszer, és mehetnek rá a kívánt csomagok:
opkg update
opkg install csomag_neve -
szaboi6512
őstag
Entware-ng
telepítési útmutató elérhetősége megszűnt.
Esetleg nincs meg valakinek a leírása?
Köszi -
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5 #3943 üzenetére
Igen, van már végre transmission4 benne. Openwrt snapshotban is megjelent a transmission4, kíváncsiságképp a snapshot verziós image builderrel csináltam egy fw-t a szokásos openwrt-s csomagösszeállításommal, 12.5mb-os lett, ugyanez a csomagösszeállítás 22.03.5 verziós image builderrel 11.5mb, tehát ahogy haladunk előre az időben úgy nő a csomagok(programok) mérete. Lehetséges, ha valaha egyáltalán bekerül a transmission4 a padavanba, hogy csak komoly kompromisszummal lehet majd beforgatni, hogy az ac57u flash méretébe még cipőkanállal beférjen. A mir3g a nagyobb flash méret miatt jövőállóbb.
-
válasz
attires #3942 üzenetére
Na mindegy, ezen nem fogunk összeveszni.
De, hogy ne csak teljesen off legyek, a minap láttam, hogy van új entware, azt hiszem 06.02. dátummal, meg egyébként is lassan egy hónapos az utolsó fw-m, szóval nekem is kéne majd forgatni, csak mostanában más köti le a szabadidőmet.
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #3941 üzenetére
Tényleg sok munkám volt vele...
CTRL-C, CTRL-V
"Idegen tollakkal ékeskedik" tipikus megnyilvánulása -
-
-
attires
tag
válasz
attilav2 #3935 üzenetére
Szia!
AP üzemmód előtt változtasd meg a router ip címét (amit AP ben lesz) mondjuk 192.168.1.254-re.
(Persze nézd meg hogy a fő routeren szabad e a cím)
Akkor a fő routered marad 192.168.1.1-en (nem lesz ütközés), a 192.168.1.x tartományból fogsz ip-t kapni és elérhető lesz az AP ba helyezett router a 192.168.1.254 en.(Remélem érthető voltam)
-
attilav2
őstag
válasz
attires #3934 üzenetére
Mit értesz "régi" IP alatt? Router módban az alapértelmezett IP cím a 192.168.1.1, akkor ezek szerint továbbra is ezen a címen akar elérhető lenni AP módban? A fő router is 192.168.1.1, akkor nyilván ütközik, illetve mivel a fő router előbb lefoglalta magának ezt a címet ezért az AP ugyanezen a címen elvileg, és szerintem gyakorlatilag is, elérhetetlen. Neked pontosan milyen IP-n sikerült elérni az AP-t?
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #3933 üzenetére
cc: attilav2
Mégis megy...
Ha átrakod AP módba akkor "buta eszköz" lesz belőle.
A "régi" ip címén el lehet érni (meg kell nézni hogy az az eszköz amiről el akarod érni milyen tartományból kapott ip címet, vagy egyáltalán kapott-e). -
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm #3926 üzenetére
Ha ezt érted netwatcher alatt, akkor sajnos ez sem találja meg, meg a fő router kliensek oldalán sem listázódik az AP, de érdekes mód működik netet ad, csak mint webszerver(kezelőfelület) nincs jelen a hálózatban. Lehet ez valami hiba, amit sztyepán vagy szergej rakott bele anno. Midegy úgyis csak kísérletképp próbáltam ki. MikroTik tud olyat ha jól tudom hogy mac cím alapján lehet erléni az eszközöket a WinBox-al, padavanban gyanítom ilyen nem lesz(meg PadaBox sem)
Munkahelyi vezetékes hálót akartam az üzemben wifin megosztani, de egyszerűen nem tudott felkapcsolódni az AP módba állított router az üzemi hálózatra, csak lassan villogott az internet led, és a wifire nem lehetett kapcsolódni.(otthoni hálózaton működött az AP mód) Mac szűrés vagy egyéb védelem lehet a hálózaton. Akkor marad az hogy továbbra is a telómról osztom a netet a munkatársaknak, akiknek telekom mobilnetjük van nagyon rossz a térerejük és aligy megy a netjük.
-
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #3928 üzenetére
Köszönöm!
A fenti megállítós megoldás már nem működik (nálam).
(Előbb kell megállítani. még keresem hogy hol.)Az Entware plugin meg (nálam 'Redmi AC2100') nem aktiv (nincs USB).
Úgyhogy egyelőre marad a "MC-vel folyamatosan figyelem hogy mikor törlődik" megoldás. -
válasz
attires #3925 üzenetére
OK, a lényeg, hogy sikerült. Egyébként Prometheus-al is ugyanúgy meg lehet állítani, a ./padavan-ng/trunk/vendors/Mediatek/Makefile vége felé, a 157. sorban van a create image rész, az alá tedd be ezt az echo és a read kezdetű sorokat...
##############CREATE IMAGE#################
echo "Press any other key to continue..."
read DISCARDItt meg fog állni a script futása, és csak gombnyomásra megy tovább.
Amúgy Prometheus-ban a plugin-ek közt van Entware plugin, az is használható. Amikor azt engedélyezed, akkor a routerből letölti és becsomagolja az /opt mappa tartalmát egy tar.gz csomagba, szóval akkor benne kell legyen a pendrive.
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #3924 üzenetére
Alapbeállításban dinamikus ip-t kér a fő routertől. Ha nem találod, akkor a netwatcher megkeresi. Érdemes kikapcsolni az automatikus ip kérést és a lan fülön átírni a saját címét a fő router ip pool tartományán kívülire. Így fix címen tudod elérné a továbbiakban.
Ha ap módban gond lenne az eléréssel, akkor szólóban pc-re kell kötni és fix címet állítva a tartományból elérhető a felület. -
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #3923 üzenetére
Másodszorra sikerült.
Prometheus-al való fordításnál a következő "trükköt" alkalmazva (nem tudom megállítani a scriptet): Mikor elindul a firmware fordítása 10-30 másodperc múlva törlődik a ./padavan-ng/trunk/romfs/usr/ mappa tartalma (MC-vel folyamatosan figyelem hogy mikor törlődik). Amikor látom hogy üres, megint bemásolom az /opt mappát.
-
attilav2
őstag
Kipróbáltam az AP módot kíváncsiságból, az 57U mellett van egy 1200GU-m is tartalékba. Az 1200GU-t rádugtam a gépre(beállíottam a wifi jelszavakat, neveket, majd átnyomtam AP módra, azonnal el is tűnt, már nem volt erléhető a 192.168.1.1-en. Visszakötöttem a gépre az 57U-t, az 1200GU wan portját összekötöttem az 57U egyik lan portjával. Telefonnal tudtam csatlakozni az 1200GU által szórt wifire, internet volt rajta, ugyanúgy a 192.168.1.x tartományból osztott IP-t mint a fő router, de az 1200GU webfelületét az istennek sem tudtam elérni, mintha elnyelte volna a föld! Kerestem a kliens listában az 57U-n de akármelyik valószínű IP-re csatlakoztam nem értem el az 1200GU webfelületét.
Tényleg így megy padavanon az AP mód hogy az AP kezelőfelülete gyakorlatilag elérhetetlenné válik ? Végülis funkcionált az AP csak a kezelőfelületét nem értem el, erre szokták mondani kissé morbid módon hogy a műtét sikerült de a beteg meghaltMit rontottam el ?
Már resteltem az 1200GU-t, visszakerült router módba, lehet újra nekifutok az AP módnak csak már a helyes módon. -
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #3921 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
attires #3919 üzenetére
Nos tehát, az /opt tartalmának a /usr/opt mappába kell kerülnie, amit fordításkor a ./padavan-ng/trunk/romfs/usr/opt mappában találsz. Ezután két megoldás van az entware indítására, vagy a Padavan menüjéből az USB Application - Common Setting alól indítod, vagy pedig módosítod a megfelelő scripteket, hogy már a router indulásakor fixen beállítódjanak a megfelelő csatolási pontok. Én az utóbbit választottam, így a startup scriptet kiegészítettem az alábbi sorokkal: [kép] Ezt amúgy fordítás előtt a ./padavan-ng/trunk/user/scripts/mtd_storage.sh file-ba tudod beírni.
szerk.:
Illetve még valami..., én már jó ideje nem Prometheus-al fordítok. -
-
attires
tag
válasz
Intruder2k5 #3918 üzenetére
Köszönöm!
Akkor még keresem, hogy mit rontok el.
A mi3g ről "lehúzott" pendrive tartalmat (opt könyvtár) én is beleforgattam, de nem akar elindulni. (-sh: mc: not found). A te leírásod alapján [link] .
-
-
attires
tag
Szia Intruder2k5!
Szeretném megkérdezni (ha nem titok), hogy a Redmi AC2100-ra hogyan varázsoltad rá a Midnight Commandert. MI3G-n van USB port külső tárolónak, de a Redmin nincs.
Esetleg az RWFS partíció segítségével? (woodworm [link] )
Előre is köszönöm!
-
Májusi Mi-R3G update a szokásos recept alapján, a Hadzhioglu repo mai állása szerint.
-
attires
tag
Amennyiben valakit érdekel...
RM-AC2100_3.4.3.9L-102-fc3ba53.trx [link] -
golya87
őstag
Sziasztok!
Pár hete beállítottam frissen egy RM2100-ast Padavannal. Működik rajta minden, kivéve egy pár éves LG WebOS Tv-t. Youtube megy, Disney Plus vagy LG App(?) Store nem. 5Ghz-n átállítottam a csatornát 100-ról 44-re, de a helyzet változatlan. UPNP-t hiányolná?
DNS a 8.8.8.8 router felől felajánlva, a Digis router még nincs bridge módban, így dupla NAT mögött van a Tv. És az alap 192.168.1.x-ről át kellett állni másikra, mivel a router és a digis eszköz nem lehet ugyanabban a tartományban. Minden más Intruder alapFW. -
Kifli1986
csendes tag
válasz
attires #3906 üzenetére
Sziasztok én server oldalról csináltam. Hátha valaki másnak is így jobb vagy könnyebb itt hagyom,ha nem baj és köszönöm a segítséget szépen.:
(A lényeg a szerverre legyen monitor kötve mivel kikapcsolod a hálókártyát!)
Miután kész reboot vagy áramszünet után sem fog visszaállni a régi mac-ra. Tehát sikeült és nem kell indításkor semmilyen script.
Jelzem én UBUNTU 18.04-en terminálban root-ként csináltam.ip link ls ---> Megnézed a hálókártyád interfészét.
sudo ip link set dev enp0s3 down ----> kikapcsolod a hálókártyát.
sudo ip link set dev enp0s3 address XX:XX:XX:XX:XX:XX ------> Ide írod az új mac addresst.
sudo ip link set dev enp0s3 up ---------->vissza kapcsolod a hálókártyát.
ip link ls -----> Ellenőrződ a mac addresst,hogy valóban felülírtad.
-
attilav2
őstag
válasz
erikke17 #3911 üzenetére
100.100.125.24 Carrier grade NAT, a telekom üfsz-nél vetesd ki magad a NAT-ból.
-
erikke17
őstag
válasz
Intruder2k5 #3896 üzenetére
Köszönöm válaszod, igen meg csináltam úgy tűnik már Asusu tárcsáz sőt biztos, de maradt a dolog sajnos.
attilav2 - Igen optika van, pppoe passtrough engedélyezve modembe (nem bridge kevertem passtroughra gondoltam) be írtam jelszó+felhasználó nevet be is tárcsázott Asus, megy is a net.
Megy az IPTV is, hiba maradt csak az IP változott:
Apr 26 20:20:37 miniupnpd[7258]: private/reserved address 100.100.125.24 is not suitable for external IPErre az IP-re Padavan ezt írja fő oldalon: IPv4 Address WAN: 100.100.125.24 (ami ugyan úgy Asus-t nyitja meg)
Igazából nem szaggatja ereimet de kiváncsi vagyok ez miért van -
attires
tag
válasz
attires #3906 üzenetére
Sikerült kipróbálni. Működik (MI3G-3.4.3.9L-102_d777b8b) alatt.
HP nyomtató Wi-Fi vagy kábeles csatlakoztatása a hálózathoz.
dhcp-host=64:XX:XX:XX:XX:25,00:XX:XX:XX:XX:70,192.168.1.254
Apr 25 14:34:00 dnsmasq[16912]: duplicate dhcp-host IP address 192.168.1.254 at line 12 of /etc/dnsmasq/dhcp/dhcp-hosts.rc
Apr 25 14:34:00 dnsmasq-dhcp[16912]: read /etc/dnsmasq/dhcp/dhcp-hosts.rcApr 25 14:37:22 dnsmasq-dhcp[16912]: abandoning lease to 64:XX:XX:XX:XX:25 of 192.168.1.254
Apr 25 14:45:19 dnsmasq-dhcp[16912]: abandoning lease to 00:XX:XX:XX:XX:70 of 192.168.1.254 -
attires
tag
válasz
Kifli1986 #3899 üzenetére
Szia!
Próbáld meg a LAN - DHCP Server - Custom Configuration File "dnsmasq.conf" -ba beírni:
dhcp-host=11:22:33:44:55:66,12:34:56:78:90:AA,192.168.1.XXX
11:22:33:44:55:66 - MAC1
12:34:56:78:90:AA - MAC2
192.168.1.XXX - IP CÍMAmennyiben így nem megy, akkor SSH-n belépni a routerbe és kézzel beírni a
/etc/dnsmask/dhcp/dhcp-host.rc -baEgyszerre a két gép ne legyen (egy időben) a hálózatra kötve!
(DDWRT alatt igy működik, Padavan alatt most nem tudom kipróbálni csak pár nap múlva ha megjön a tartalék router)
-
Kifli1986
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3904 üzenetére
az a baj clonoztam az ssd-t azt hittem így örpkli. az ubuntu seeveren nem tudom hogy kell átírni hogy ugyanazt kapja a másik kis gép. az új gépen azon gondolkozom licserélem a mac addresst a régire. az működhet?
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
Kifli1986 #3901 üzenetére
W10-en megnéztem, ubuntu nincs nekem most, a linux kezdő topikba kérdezd, úgy gondolom ott is a hálózat tulajdonságinál lehet.
Azonos ip-t lehet beírni a routerbe, de nem oszt ki azonos ipt-t, legalább is akkor, ha másik gépet átdugom, az már 1-el nagyobbat kap.Terminálban ifconfig kártyanév .... nem tudom megnézni
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android szakmai topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest