Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
2.9.0 kliens verziótól - lehetséges adatvesztés miatt - már nem támogatott egyazon könyvtár több fiókról történő elérése.
Ez engem eléggé kellemetlenül érint, laptopon és asztali gépen egyaránt használok Linux és Windows op. rendszert is, és eddig ugyanazt a szinkronizálandó könyvtárat mindkét rendszer klienséhez be tudtam csatolni. Ha volt változás szerver oldalon, akkor mindegy volt, hogy melyik op. rendszert indítom, a kliens elvégezte a szinkronizálást.
Mostantól ennek vége, egy könyvtárhoz csak egy kliens hozzáférés megengedett.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Bohus
aktív tag
-
Bohus
aktív tag
Fúú, de pörög a topic, nem is reménykedem válaszban. Na de hátha....
Linux Mint-ről váltottam Kubuntu 20.04 LTS-rera, focal-universe tárolóból feltettem a 2.51-es klienst, ami nem csatlakozik a szerverre. Ugyanezen gépről Windows, és Mint alól is simán megy a szinkron, csak a Kubuntu problémázik.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
F.E.K..
senior tag
Frissíteni ugyan nem frissítettem (még), de a tapasztalat szerint jópár nextcloud apit-t használó alkalamazás gond nélkül működik owncloud-on is (ami végül is nem meglepő esetükben )
A klienseken (a mobil eszközökön jelen esetben) nextcloud alkalmazásokra váltottam, azok nekem jobban tetszenek és tapasztalatom szerint "ügyesebbek" is (pl. a jegyzet alkalmazás).
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
Részemről is a rászánandó idő tart vissza (azaz a lustaságom )
Mondjuk az owncloud mentés az nem gond (a felhasználói adatokat nem kell, csak magát az owncloud-ot meg az adatbázis táblát biztos ami biztos alapon)... csak sok idő.
Ami "extra" nyűg: nem vagyok benne hogy minden plugin (pl. nálam ldap alapú az azonosítás) megy-e gond nélkül :/
-
Bohus
aktív tag
Állítólag jobb, én is gondoltam már upgrade-re. Viszont sokáig tartott beüzemelni a szervert, és félek, hogy az upgrade sem lenne egyszerű, valamint nyolc klienshez is hozzá kellene nyúlni, időt erre most nem szánok. Mivel az ownCloud hibátlanul teszi a dolgát és nincs szükségem extra funkciókra, ezért marad.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
F.E.K..
senior tag
updatelt valaki nexcloudra? Hátha akadnak tapasztalatok az esetleges buktatókról mielőtt nekiállok...
-
F.E.K..
senior tag
Az 52-es firefoxban szigorítottak a tanúsítvány elfogadáson.
Vagy beszerzel egy hiteles tanúsítványt (let's encrypt például), vagy a böngészőben kikapcsolhatod a szigorítást (sajnos tudtommal csak globálisan): security.insecure_field_warning.contextual.enabled.
Vagy hanyagolod továbbra is a webes felszínt, elvan az a kivételek közé téve
-
Bohus
aktív tag
Megelégeltem a különböző felhőszolgáltatások állandó változtatását (Copy megszűnt, DropBox fizetős lett, OneDrive méretét visszavágták,...) és OwnCloud-ra váltottam. Már egy éve használom és nagyon jók a tapasztalataim. Raspberry Pi-n fut a rendszer, ezt az útmutatót követtem a telepítéskor. Karbantartásigénye szinte nulla, teszi a dolgát.
A minap Firefox 52-es verzió rámmordult, hogy a webes felület - amire egyébként nagyon ritkán nézek rá - nem hitelesített. Újragyártottam az SSL saját tanúsítvány állományait de csak annyit értem el vele, hogy azért figyelmeztessen a böngésző mert nem megfelelő a webhely beállítása (a .crt és .key fájlok lettek megújítva). Engedélyeztem hát a kivételek között, így már egyből betölt a webes felület, nem tudom a Firefox mit hiányolt, nem adott részletes magyarázatot, hogy mi nem stimmel a weboldalon.
-
Skuzzy
csendes tag
Válaszolva magamnak megértettem, hogy működik. Ami a szinkronizálás megkezdése előtt a telefonban felvett adatok voltak, azok nem szinkronizálódnak alapból, csak amik a szinkronizálás elindítása után lettek felvéve. Az új rekordokhoz lesznek hozzárendelve a szinkronizálási funkciók. A dolog úgy hidalható át, ha a telefonról az elején egyszer mindent kiment az ember csv-be, azt importálja az Owncloudba, innentől a szinkronnal azok 'visszajönnek' a készülékbe is és a szinkronizáció ezekhez is hozzá lesz rendelve.
-
Skuzzy
csendes tag
Üdv.
Owncloud contact-okhoz szeretném androidon beállítani a szinkronizációt carddav-sync free-vel (egyelőre próbából). A gondom, hogy csak a szerver felől szinkronizál az android felé, fordítva nem, annak ellenére, hogy az erre vonatkozó kapcsoló a carddav-sync-en jól áll. Van valakinek ötlete vagy tapasztalata?
Köszönöm. -
törölt tag
noip volt a ludas, nem dns host a volt hanem http-s szenvedés. így már megy
-
törölt tag
én is jogosultságra tippeltem először, de mivel ipcímmel meg simán megy, így nem is értem. hálózatbi beállítás se lehet, mondjuk érdekes hogy a számgépen a kliens szoftverben a kapcsolatnál hiába adom meg a ddns-t feloldja és az ip-t mutatja, kíváncsi vagyok hogy követi e majd a változást.
a telefonnal nem esek kétségbe, majd lokál ip-re ütöm fel, aztán max akkor kerül fel a szinkron amikor hazaérek, nem egy érvágás ha csak lokálban van. ha nem csatlakozna fel rendesen azt én is érteném, de ez így o_O jellegű történet...
pedig jobban tetszik ez mint a syno féle cloudstation, ha a kliens követi az ip-t így is, akkor marad. ha nem akkor valszeg marad a "gyári" cloudstation
[ Szerkesztve ]
-
Bohus
aktív tag
válasz #56573440 #29 üzenetére
Furcsa, nem tudom mi állhat ennek a hátterében. A szerver és a kliens közötti kommunikációhoz szükséges a két gép ip címe. Akkor is így van ez ha nem ip-címet adsz meg, a ddns-címből a névfeloldás során kiderül, milyen címen bújik meg a szerver, onnantól pedig a gép-gép közötti párbeszéd ugyanúgy zajlik - legalábbis ha jól tudom.
A könyvtárak láthatatlansága valamilyen jogosultsági problémára vezethető vissza, de mivel sikeresen bejelentkeztél, így erre sem találok magyarázatot.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
törölt tag
sziasztok
egy buta kérdésem lenne... nason fut a szerver, kívülről elérem minden formában színben és szagban, neten, saját kliensen.
noip-s ddns-el szépen megy minden.
viszont a telefonról érdekes anomália van, ha ddns-t adok meg a szerver címéhez megtalálja, be is jelentkezik, viszont nem mutat fileokat, nem tudok mappát létrehozni, feltölteni. a noip-ről megnézem a címet és azzal lépek be, akkor viszont tökéletes...
extra pontért a ddns-es loginnál a cirus kliens látja hogy hogy áll a belső tárolón a szabad hely, de azon túl minden üres
mi lehet ezzel a gond?
-
Bohus
aktív tag
Köszi. Saját DNS szerverre gondolhatsz, de úgy látom a host fájl lesz a befutó. Beszúrtam az /etc/hosts fájlba a ddns aliasomat a szerverre irányítva, így belső hálón most megy külső névre hivatkozva is az ownCloud. Kívülről még nem próbáltam, ha olyan helyre keveredem, ahol a hálózaton szintén fut gép a 192.168.0.x címen (ami otthon a szerver), akkor gond lehet.
Elvileg a sorrendet lehet állítani, hogy mit ellenőrizzen először (hosts fájl, dns) de hiába teszem előre a dns-t, mert az képes sikeresen feloldani a nevet és visszaadja a külső ip-címem, de otthon tartózkodva ugye ez nem jó, nincs NAT loopback támogatás a routeren. Idegen hálózaton tartózkodva pedig ez lenne jó elsődlegesnek./szerkesztve: az ip címet kurtítottam, automatikusan linkelhetővé vált, ami jelenleg felesleges/
[ Szerkesztve ]
-
Bohus
aktív tag
Raspian alatt beüzemeltem az ownCloud szervert. Az a gond, hogy ha helyi hálózatra csatlakozik a klienst futtató notebook, akkor csak local ip-n keresztül érem el a szervert. A dinamikus IP adottság az ISP részéről, a routeren beüzemeltem a NoIP szolgáltatást és a port forwarding-ot beállítottam, így az internet felől is elérhetővé vált a szerver. De ha otthon a szerverrel közös hálóról próbálom a NoIP-s címemen keresztül elérni a szervert, akkor nem megy. Webes felület még hagyján, be lehet könyvjelzőzni local ip-re és NoIP-re is, de a klienst vagy a belső hálós, vagy a NoIP-s címmel üzemelem be.
Mint kiderült a router a ludas, nem támogatja a NAT loop-ot, így belső hálózatról kinti címmel nem lehet elérni a belső hálón dolgozó szervert. Létezik erre valamilyen megoldást a router cserén kívül?[ Szerkesztve ]
-
Blue@X
senior tag
Ki hogy oldotta meg az automatikus backupokat? Jelenleg egy másolási parancsot futtatok le rendszeresen, de hátha valaki talált valami kis programot amivel ez könnyebben, jobban paraméterezhetőbben működik.
-
alitak
senior tag
Titkosítást én is néztem, annak nem örülnék, hogy ha végigmenne mindenemen és titkosítani. Szerencsére, ahogy mondta is, állítható már.
Ettől függetlenül lehet, hogy mégsem erre van szükségem. Mint saját felhő nem rossz, vagy legalábbis amit eddig láttam belőle, az jónak tűnt. Keresek inkább valami olyan megoldást, ami lehetőséget ad arra, hogy adott mappák tartalmát el tudjam érni böngészőból/távolról. Feltölteni nem kell tudnia (max ftp/sftp ha okvetlen szükséges).
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Rimuru
veterán
Sima simlink johogy nem megy, nem kerul be az adatbazisba semmilyen bejegyzes rola.
Nekem mar nincs meg az owncloud, nem voltunk joban a szerverrel igy megszabadultam tole.
Van olyan modul amivel ossze lehet kapcsolni kulonbozo tarhelyeket (owncloud/dropbox/stb), ebben lehet megadni lokalis eleresi utvonalat is (ez mar lehet simlink), viszont felhivom ra a figyelmed hogy ha hasznalsz titkositast akkor az itt tarold adatokat is le fogja titkositani ha modositod oket owncloudon keresztul. Innen nem lesz nehez beloni.
Szerk: most nezem en is a linket, ugy tunik ujabb verziokban mar lehet allitani a titkositast, na ez jo.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
alitak
senior tag
Úgy látszik nem túl kelendő a saját felhő
Már hónapok óta tervezem, hogy építek sajátot, pár hete a saját home serverem is elkészült, így megnyílt az út. Egyelőre még egy független virtuális gépre tettem csak fel, hogy teszteljek, de egy kérdés felmerül.
Alapvető célom, hogy neten keresztül elérjek nagyon sok fájlomat. Főleg képek (családlátogatáshoz ne kelljen előtte válogatni/másolgatni), munka miatti adatok (nonsensible adatok, ami kritikus, arra ennél jobban vigyázok). A gépben van 1 ssd (rendszer), meg 3 hdd. Az egyiken vannak mappázva a szükséges adatok. Feltelepítettem az owncloud-ot, defaultként meghagytam a /var/www/owncloud/data mappát. Ide létrehozta az admin mappát, bele meg a pár sample adatot. Ez eddig tökéletes. Nem túrtam még szét a dokumentációt, meg a működést sem (bár attól sem zárkózom el, csak akkor nincs auto-update). A kérdésem, hogy hogyan tudnék több, teljesen más helyen levő fájlokat behivatkozni, hogy listázza azokat is? Egy nagyon bátortalan softlinket megpróbáltam, de az nem jött be
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Blue@X
senior tag
Nekem is sikerült végre kiépítenem a saját owncloudomat egy Ubuntu virtuális gépen, pár dolgot sikerült is bekonfigurálnom már, de szeretném egyre mélyebben megismerni. Ahogy látom a topik elég halott, de talán felpörög mivel a saját felhőnél nincs is jobb. Ha esetleg valakinek kérdése van akkor szívesen állok rendelkezésre.
-
MichaelSD
őstag
Updateltem 8.2.1-re és eltüntek a hibák. Köszönöm a segítséget!
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
MichaelSD
őstag
Azt hiszem ez a bug van nálam.
-
MichaelSD
őstag
Nálam volt egy "username calendar" és egy "birthday calendar". Az utóbbi nem látható a böngészőben, de az androidon igen.
Ha meghívom böngészőből, ezt kapom:
<d:error><s:sabredav-version>2.1.6</s:sabredav-version><s:exception>Sabre\DAVACL\Exception\NeedPrivileges</s:exception><s:message>User did not have the required privileges ({DAV:}read) for path "calendars/MichaelSD/contact_birthdays"</s:message><d:need-privileges><d:resource><d:href>/remote.php/caldav/calendars/MichaelSD/contact_birthdays</d:href><d:privilege><d:read/></d:privilege></d:resource></d:need-privileges></d:error
Létezik, de nincs a webes guin.
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
Mondjuk én most a "puding próbája az evés alapon" a Dropbox, Seafile, Owncloud triót nézegetem. Csak fájlokra szerintem a Seafile egyenértékű a dropboxszal, ha nem specifikusan a Dropbox kell mint szolgáltató. OCnál a fájl sync még nem kiforrott annyira. Viszont az OC az egyetlen a naptár és kontakt synckel.
Nem, maradok Blaucloudon, nekem ár elég, ha Németországban vannak az adataim. Seafile ismerős informatikus szervere, csak bekéredzkedtem...
Te a kontaktoknál tudsz kötőjeles családnevet használni, p. Kis-Mándóki? Nálam gondja van vele, mint az importtal, mint új névvel. Az import nem lett....tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Sajnos nekem nem tetszik egyik kliens se (android/linux), egy dropbox sokkal szebben teszi a dolgat. Androidon ha egyzer megszakad (pl wifi off) nem folyatja/kezdi elorol meg ilyen hulyesegek.
Megneztem, amit te hasznalsz ott a legujabb verzio van, en most frissitettem, de ugy nez ki megy normalisan.
Amugy te majd akarsz sajat szervert is azert tprobalgatod?Vigyázat, csalok!
-
MichaelSD
őstag
Nekem nem jelenik meg Blaucloudon a születésnap naptár. Ami egy bug volt/még mindig az?
Most éppen a sync betegeskedik. Felraktam pár txt fájlt és kisebb képet (3.3 MB összesen, több konyvtárban). Át mozdítottam az Androidos klienssel, azóta a Windowsos syncnek "hasfájása van":
Pl. "connection timeout" vagy
"12/19/2015 3:48:21 AMDocuments/Culinariy/Tee test.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 3:48:21 AMDocuments/Culinariy/Honey test.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 3:48:21 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HM weapon list.txt ownCloud Connection Timeout
12/19/2015 3:42:52 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HTWS weapon list.txt ownCloud Connection Timeout
12/19/2015 3:37:52 AMDocuments/RPG/Living Steel/Picture/Silver_100x100.png ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:52 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS medical modifiers.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:52 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS exceptional merits.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:52 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS character creation.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:51 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS book weapon list .txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:51 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS armour conversion.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:51 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HM weapon list.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:51 AMDocuments/Culinariy/Tee test.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 3:37:51 AMDocuments/Culinariy/Honey test.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 2:56:38 AMDocuments/Culinariy/Tee test.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 2:56:38 AMDocuments/Culinariy/Honey test.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 2:56:38 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HM weapon list.txt ownCloud Connection Timeout
12/19/2015 12:46:16 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS book weapon list .txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 12:46:16 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS armour conversion.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 12:46:16 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS character creation.txt ownCloud Connection Timeout
12/19/2015 12:41:16 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HTWS weapon list.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:41:16 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HM weapon list.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:41:15 AMDocuments/Culinariy/Tee test.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:41:15 AMDocuments/Culinariy/Honey test.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:40:16 AMDocuments/Culinariy/Tee test.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 12:40:16 AMDocuments/Culinariy/Honey test.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 12:40:16 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HM weapon list.txt ownCloud Connection Timeout
12/19/2015 12:34:20 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS exceptional merits.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 12:34:20 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HTWS weapon list.txt ownCloud Operation canceled
12/19/2015 12:34:20 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS medical modifiers.txt ownCloud Connection Timeout
12/19/2015 12:29:20 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS character creation.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:29:20 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS book weapon list .txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:29:20 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS armour conversion.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:29:19 AMDocuments/Culinariy/Tee test.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:29:19 AMDocuments/RPG/Living Steel/LS HM weapon list.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume
12/19/2015 12:29:19 AMDocuments/Culinariy/Honey test.txt ownCloud Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resumeA "Broken webserver returning empty content length for non-empty file on resume" egy bug volt 2012ben, de érdekes, hogy megint előjött...
[ Szerkesztve ]
-
MichaelSD
őstag
Mivel szolgáltatás és nem én hostolom még van benne bug, amire bár van fix de még nem tették bele, vagy az újabb verzióba van.
A születésnapok körül van még néhány bug.
1000+ kontaktot most nincs kedvem átnézni, hogy jól ment át vagy sem. Ez egy új évi projekt lesz.
-
MichaelSD
őstag
Használ valaki Owncloudot naptár és Contact syncre? Tapasztalalat?
Én a blaucloud.de-t próbálom most. Még nem minden kerek, de még nem sokat próbáltam.
-
Honkydoo
őstag
Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy az ownloud kliens linux alatt sokszor elveszti a kapcsolatot a serverrel..
Ezt írja ki: The server is currently unavailable
Hogy lehet ezt megoldani?
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
alapz@j
tag
válasz tomistarkapi #1 üzenetére
Ez a cég:
https://owncube.com/index-en.php
ezt használja, állandóan tesztelik az aktuális verziókat és csak a legstabilabbakat használják. Most, ha jól látom, akkor az 5.0.10-est. Ha ők mernek rá építeni, szerintem nektek is megfelelő lesz
-
tomistarkapi
tag
Sziasztok!
A megfejtésre varó probléma a következő :
Van egy ilyen gép :
lap ASROCK FM2A85X-ITX sFM2
proci AMD TRINITY A8-5600K 3,6GHz sFM2 BOX
ramKINGSTON HyperX Blu 8GB [1x8GB] 1600MHz DDR3
hdd 2 TB seagate7200 SATA III 64MB
ház CODEGEN MX31-A2 MINI-ITX 300WÉs sajat felhőnek szeretném használni az owncloud-dal.
Van-e valakinek tapasztalata az ownclouddal mennyire megbízható?
Egy elég. Nagy terjedelmű projekten dolgozunk ami fontos lenne, hogy mindenhol szinkronban legyen es bárhonnan eltudjuk érni.
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Azonnali játékos kérdések órája
- Elite: Dangerous
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nők, nőügyek (18+)
- OpenMediaVault
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest