Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- OpenMediaVault
- Total Commander
- eBay
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz envagyok #3872 üzenetére
Ezzel működnie kell, pláne hogy minőségi hardvered van. Telepítés idejére távolítsd el az összes adatdiszket, és csak a pendrive és az a diszk maradjon benne amire telepítesz. Így működnie kell.
Ja, és van egy bug a v2 telepítőjében, ami nem mindenkinél jelentkezik. Nálam a HP microserver-nél (N40L) minden telepítésnél előjött. Ennyit a béta vagy nem béta állapotról, de nem említem többet, mert nekem teljesen mindegy melyiket telepíted, egyikhez sem fűződik érdekem. Csak műszaki megfontolásból mondom, amit mondok.
Ha a telepítés végén eltávolítod a telepítő pendrive-ot ahogy a telepítő kéri, újraindítás után nem indul el az OMV, grub hibával leáll. Ez azért történik, mert nem tudni mi okból a telepítő rossz helyre, a pendrive-ra írja rá a grub-bot. Ha ez történt nálad is itt a megoldás rá. Vagy ne távolítsd el a telepítő pendrive-ot...
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
-
noorbertt
őstag
válasz envagyok #3859 üzenetére
Igazad van.
Itt leirjak hogy nincs hivatalos támogatás sd kártyára mert több probléma is akadt vele, viszont vannak ott többen is akik még tudták oldani
https://forum.syncthing.net/t/writing-to-external-sd-card-in-android-5-0-and-above/2492/57
Nekem 7.1van és nincs sd kártya de így nem is lesz :p -
lovi27
addikt
válasz envagyok #3852 üzenetére
Értem, hogy tartasz a béta szoftvertől, de nem izgat a hardver hiba. Hidd el, nem normális, nem véletlenül lesz szuper blokk hiba. Ki kell deríteni az okát, meg kell keresni mi a gyenge láncszem a hardveredben, miért bizonytalankodik. Ha nem teszed, vissza fog köszönni, ebben biztos lehetsz.
Nem a béta állapot miatt szívsz annyit! A webszerverek összeakadása mutatja miért nem akar a fejlesztő srác foglalkozni az ownclouddal. Ha nem segít aki szerint nem nehéz manuálisan telepíteni, akkor ne szenvedj vele tovább. Szerintem plusz plugin se szükséges a szinkronizáláshoz, vagy bízz benne, hogy a syncthing beüzemeléséhez kapsz elég segítséget.
Igen, a v2-höz is lehetett backports kernelt telepíteni.
-
nemurea
aktív tag
válasz envagyok #3845 üzenetére
Igen, ezen, hogy az mc Total Commander klón lenne, én is mosolyogtam: az MC 1994-ben indult, a Windows Commander 1993-ban, most néztem meg - bár az évszámok alapján még akár lehet is Jó cucc valóban, nálam minden linux telepítésnél az elsők között van.
Nincs valakinek működő megoldása arra, ha azt szeretném, hogy az OMV-n, tehát a szerveren lévő DVD lejátszóba beteszek egy zenei CD-t / mp3-akat tartalmazó CD-t v DVD-t / normál filmet tartalmazó DVD-t, és azt a másik szobában lévő okostévén lejátsszam? Ha az segít (márpedig szerintem segít ) a tévé alá betettem egy HTPC-t automatikus Kodi boot-tal, de van rajta rendes Linux és akár Win is - de a Kodi a preferált.
Szóval kb. annyi kellene, hogy a behelyezett CD-DVD-t automatikusan csatolja, majd megossza SMB-n vagy NFS-en. Ha nincs senkinek kitaposott ösvénye, végignyálazom én is a témát, de ha van, nem kell a nulláról keresgélnem
-
Flowtation
őstag
válasz envagyok #3845 üzenetére
anno norton commander drága dosos idők...
lovi27!
Megoldódott. Szégyenletes, de én írtam el az elérési utak fülön a cuccot. Lemaradt a linux megosztási név végéről a "sorozatok" rész...onnan vettem észre, hogy a másik két mappa működött. Szóval óriási user error!! Mea culpa!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
lovi27
addikt
válasz envagyok #3829 üzenetére
Ennyi információ birtokában nem lehet megmondani miért történt. Lehet beállítási (BIOS), lehet hardver (memória, hdd, stb.) hiba vagy bizonytalanság, de az biztos, hogy valami nálad lévő egyedi ok és nem az OMV.
Mivel ez a partíció csak átmeneti tárolásra való, így remélhetőleg nem ért nagy veszteség, és nem éri meg a bizonytalan kimenetelű visszaállítással kínlódni. Ha nem jön más ötlet csinálj vizsgálatokat, ellenőrizd le a partíciók sértetlenségét is és hozd létre újra a könyvtárat.
-
lovi27
addikt
válasz envagyok #3828 üzenetére
Az egy gyár alkalmazása, olyan biztos nincs. De több lehetőség is van hasonló megoldásra.
Felteszed az OwnCloud szolgáltatást, annak úgy tudom van androidos appja is és valószínűleg tud hasonló szinkronizációt is. A v3 már a telepítését nem támogatja pluginnal, de nemrég írta valaki, hogy nem bonyolult manuálisan se.
De szerintem ehhez külön plugin se szükséges. Kiválasztasz a Play áruházból egy neked szimpatikus szinkronizáló alkalmazást. Ezek általában több protokollon képesek kommunikálni a céleszközzel (samba, ftp, weddav, stb.), és biztosan találsz köztük olyat, amit könnyűszerrel be tudsz majd állítani.
-
Patice
nagyúr
-
Pelican
őstag
válasz envagyok #3703 üzenetére
Nekem is csak holnap vagy holnaputánra ígérik...
Ismerkedésképpen felraktam az OMV-t egy raspi3-ra.
Telepítés után rögtön nyomtam frissítést, de utána minden "-"-os lett, aztán a transmissiont a webadminnal raktam fel: Rendszer/Bővítményekben pipa, Telepítéshttp://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Pelican
őstag
válasz envagyok #3698 üzenetére
Az nálam azt írja, hogy a /etc/fstab-ot kell kézzel szerkesztenem, de a tartalma nem nagyon hasonlít a példára...
Más: Arra sem jöttem rá, hogy lehet hozzáadni egy drive-ot. A fizikai lemezeknél látom, de bárhol, ahol hozzá lehetne adni egy megosztást, a drive választóban nincs benne csak a rendszer drive. A fájlrendszereknél is csak a rendszer látszik és hozzáadás meg nem csinál semmit.
Felraktam rá a transmissiont is de a mappa beállításnál panaszkodik, hogy nincs rá írási joga. (Miért nem ad rá?)
Meg arra sem jöttem még rá, hogy hogyan lehet nyelvet váltani (angolra).OMV 3.0.51
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Patice
nagyúr
válasz envagyok #3673 üzenetére
"De minek frissítesz?"
2012 végén vásároltam a DS213-as Syno NAS-omat. Azóta - ha nem piszkálom - stabilan megy és teszi a dolgát. Én indítottam itt a PH!-n is a Syno topikot emiatt és kb. 2 éve volt egy zsarolóvírusos fertőzés, amit kifejezetten Syno NAS-okra írtak. A vírust azok kapták be, akik 3-4 hónappal korábban nem frissítették a Syno OP rendszerét, a DSM-et, amivel a fejlesztők bezártak egy olyan kaput, amin bekaphatták a vírust. Voltak páran, akik jöttek is a fórumba, hogy megkapták a vírust és hogyan lehet eliminálni --> teljes rendszer formázással = teljes adatvesztés. Én és a fórumosok nagy része szerencsére rendszeresen frissített és nem kapták be.
Ezért fontos a frissítése az XPeno-nak is. De ha te nem akarsz frissíteni, akkor lelked rajta.
Igen, ez a terv, hogy ami nincs OMV-ben, vagy az extrákban, azt parancssorból intézem.
(#3672) noorbertt:
Köszi!
Azt hittem, hogy jobban meg van kurtítva a Debian, de akkor így megyek neki másodszor.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest