Aktív témák

• kabelmania27

félisten

válasz martin1223 #1 üzenetére

Szia!
    4Grider által javasold beállítással a probléma megszüntethető, bővebben a One otthoni témában. Az összefoglalóban sok kérdésre megtalálod a választ.

• 4Grider

nagyúr

válasz martin1223 #1 üzenetére

Egy kérdésnek nem hozunk létre itt új témát, hanem feltesszük a kérdésünket egy releváns topikban. (Van One vezetékes topik, van router problémák topik, van openwrt-s topik és így tovább.)
    A leggyakoribb ok, hogy a routereden nem kapcsolod ki a pppoe kapcsolatnál a kapcsolat meglétének ellenőrzését és mivel az olt nem válaszol a routerednek, így az azt hiszi, hogy lehalt az internet kapcsolat és megpróbálja újra felépíteni, csak éppen a kapcsolat él és így lesz egy szimultán bejelentkezés, amit viszont a digi/one szervere meg nem enged, tehát tényleg lehal a kapcsolat. Kapcsold ki az internet detection-t a pppoe-t felépítő routereden.

• martin1223

újonc

Kedves fórumtársak!

Adott egy Digis gigabites előfizetés, amihez jár ugye a ZTE ont. Ez jelenleg modem üzem módban van, így a routerra a pppoe funkciót kellett beállítani. Pár hete kezdődött el a hibajelenség. Előszőr azt hittem, hogy a 2 éves Tp--link AX 10 adta meg magát. 2-3 naponta elment az internet, és újraindította magát az eszköz. (Közben utánajártam, hogy ez is azért volt mert a pppoe nem volt jó és elment az internet, az újracsatlakozás érdekében indult újra a router)

Következő lépésként egy OpenWRT csináltam Rpi 4-ből. Tökéletesen működött nagyjából 3 napig. Utána szintén ugyanaz a hiba előjött mint az előző Tp-link AX 10-en. Nem volt megfelelő a pppoe kapcsolat, mindig hibát írt rá. Újra lett indítva az eszköz (néhány esetben az interface is megoldotta) és utána megint jó lett a pppoe kb. szintén 2-3 napig és ez ismétlődőtt.

Gondoltam én "biztos" az OpenWRT az ami valamiért nálam nem jó. (természetesen nagyjából 4x újratelepítettem és újraconfigoltam hátha én rontottam volna el valamit) Kipróbáltam egy mezei Debiannal. Pppoeconf-al megcsináltam a beállítását. Minden szuperül működött nagyjából megint 2-3 napig. Mondanom sem kell ezt is újrakonfigoltam és újraraktam hátha én rontottam el valamit.

Kipróbáltam a 3 évvel ezelőtti Tp-link Archer C20 routert, amivel mondanom sem kell hogy ugyanezt produkálta. A digi-ügyfélkapuban nem tudom átállítani az ont üzem módót modemből-router állapotra mert hibát ír (A művelet során hiba lépett fel! Kérjük próbálja megismételni később...) . Így mindenféleképpen lesz majd egy betelefonálás. hogy ezt csinálják meg. De egyértelműen annak őrülnék ha az a sz*r eszközük csak modemként funkciónálna. De lassan ott tartok muszáj lesz ezt elfogadnom.

Esetleg ha új pppoe bejelentkezési adatokat kérek akkor helyreállhatna a dolog? Vagy ezt lehet mondani a Digi-s átállásnak a következményének

Üdv,
    Martin :)

Aktív témák