- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz
martin1223 #1 üzenetére
Szia!
4Grider által javasold beállítással a probléma megszüntethető, bővebben a One otthoni témában. Az összefoglalóban sok kérdésre megtalálod a választ. -
4Grider
nagyúr
válasz
martin1223 #1 üzenetére
Egy kérdésnek nem hozunk létre itt új témát, hanem feltesszük a kérdésünket egy releváns topikban. (Van One vezetékes topik, van router problémák topik, van openwrt-s topik és így tovább.)
A leggyakoribb ok, hogy a routereden nem kapcsolod ki a pppoe kapcsolatnál a kapcsolat meglétének ellenőrzését és mivel az olt nem válaszol a routerednek, így az azt hiszi, hogy lehalt az internet kapcsolat és megpróbálja újra felépíteni, csak éppen a kapcsolat él és így lesz egy szimultán bejelentkezés, amit viszont a digi/one szervere meg nem enged, tehát tényleg lehal a kapcsolat. Kapcsold ki az internet detection-t a pppoe-t felépítő routereden. -
martin1223
újonc
Kedves fórumtársak!
Adott egy Digis gigabites előfizetés, amihez jár ugye a ZTE ont. Ez jelenleg modem üzem módban van, így a routerra a pppoe funkciót kellett beállítani. Pár hete kezdődött el a hibajelenség. Előszőr azt hittem, hogy a 2 éves Tp--link AX 10 adta meg magát. 2-3 naponta elment az internet, és újraindította magát az eszköz. (Közben utánajártam, hogy ez is azért volt mert a pppoe nem volt jó és elment az internet, az újracsatlakozás érdekében indult újra a router)
Következő lépésként egy OpenWRT csináltam Rpi 4-ből. Tökéletesen működött nagyjából 3 napig. Utána szintén ugyanaz a hiba előjött mint az előző Tp-link AX 10-en. Nem volt megfelelő a pppoe kapcsolat, mindig hibát írt rá. Újra lett indítva az eszköz (néhány esetben az interface is megoldotta) és utána megint jó lett a pppoe kb. szintén 2-3 napig és ez ismétlődőtt.
Gondoltam én "biztos" az OpenWRT az ami valamiért nálam nem jó. (természetesen nagyjából 4x újratelepítettem és újraconfigoltam hátha én rontottam volna el valamit) Kipróbáltam egy mezei Debiannal. Pppoeconf-al megcsináltam a beállítását. Minden szuperül működött nagyjából megint 2-3 napig. Mondanom sem kell ezt is újrakonfigoltam és újraraktam hátha én rontottam el valamit.
Kipróbáltam a 3 évvel ezelőtti Tp-link Archer C20 routert, amivel mondanom sem kell hogy ugyanezt produkálta. A digi-ügyfélkapuban nem tudom átállítani az ont üzem módót modemből-router állapotra mert hibát ír (A művelet során hiba lépett fel! Kérjük próbálja megismételni később...) . Így mindenféleképpen lesz majd egy betelefonálás. hogy ezt csinálják meg. De egyértelműen annak őrülnék ha az a sz*r eszközük csak modemként funkciónálna. De lassan ott tartok muszáj lesz ezt elfogadnom.
Esetleg ha új pppoe bejelentkezési adatokat kérek akkor helyreállhatna a dolog? Vagy ezt lehet mondani a Digi-s átállásnak a következményének
Üdv,
Martin
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest