Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaccc
aktív tag
válasz Partizan182 #21480 üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket, este kipróbálom
-
janos666
nagyúr
válasz Partizan182 #21480 üzenetére
DolbyVision-nél is a sima Cinema a natúr, a Home a fűszerezett, mint HDR10-nél
Amúgy ja, a Cinema, Tecni és Prof módok teljesen ugyan azok a háttérben, esetleg a felhasználó által babrálható dolgok közt áll némelyik más alaphelyzetben (de ha ezeket egységesíted, pont ugyan olyan képet adnak).
Sőt, HDR10 és DV esetén még a Game mód is pontosan ugyan azokat a színeket adja, bár picit nehezebb "semleges"-re állítani (mert minden össze-vissza van benne kapcsolgatva alapból és picit más, pl. a fehéregyensúly is csúszka, ahol a W50 a Warm2, stb), csak az SDR Game van lezárva túlszaturált színekre (bár a 8-as sorozaton még ez is piszkálható CalMAN-el).Ahogy nézem, a B8-on kb. 40-el kell emelni az OLED Fény-t, hogy kb. ugyan azt adja BFI-vel (most 28 és 65 nálam pár perces gyorshangolásból).
Még arra vagyok kíváncsi, vajon korrigál-e a tone-mapping a felezett fényerőhöz HDR-ben, de ránézésre egyáltalán nem (akkor se, ha Low-on hagyom a Dynamic Tonemap kapcsolót), pedig ha jól értem (még nem próbáltam ki), akkor ezen a CalMAN kalibrálás se segít (az statikus LUT-okat programoz, a tone-mapping pedig marad real-time dinamikus, hogy mindig az adott metaadathoz igazodjon, már csak azért is, mert az is lehet nem csak tetszőleges, de akár dinamikus is).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest