- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple asztali gépek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laci06 #26813 üzenetére
Mindent magától ismer fel, kivéve a medence hosszát, ahogy írtuk azt neked kell az elején beállítani. Utána mindent magától csinál, és a végén csak a befejezésre nyomsz mikor kiszállsz a medencéből vagy befejezted az úszást. Szerintem baromi jó, én el se hittem mikor itthon visszanéztem.
Az nem tudom észreveszi-e ha a hossz közben váltasz úszásnemet, lehet hogy igen...
Szóval bármelyik most kapható apple watch tudni fog mindent amit szeretnél. A garminokat és a xiaomi-huawei órákat sajnos ilyen téren nem ismerem, a Xiaomi Watch S4-ben még nem úsztam, lehet nem is fogok, mert az Apple erre kiváló volt. -
freelanced
addikt
válasz
MC Pite #26806 üzenetére
Koszonom a valaszt, raneztem az ajanlott darabokra, eleg jonak tunnek.
Egyebkent szemely szerint Fenix 2-3-at vennek, talan leginkabb 3 Solart, eleg korrekt oranak tunik biztos jo sokaig kitartana. Fenixbol most ertelmeset hasznaltan nem talaltam, ott a zafir uveg lenne elony, nem szeretem babusgatni.
Viszont, kicsit megtetszett a Forerunner 955, elegge okesan nez ki ahhoz, hogy egesz nap rajtam legyen varosban is, szoval biztos tobbet hasznalnam, viszont attol felek, hogy odakinn le lesz zuzva. Nyilvan vigyazok ezekre de azert mozgas kozben elkerulhetetlen az ilyesmi sokszor.
Velemenyed szerint mit veszitenek ha azt valasztom, mondjuk az Instinct 2-3-al szemben?
A terkep mindenkepp plusz nekem, annyival kevesebbet kell telefonozni, plusz ott van vesz esetere, meg mindig konnyebb feltolteni az orat egyebkent is mint a telefonokat, ha elveszne az ember. Gondolom ott full offline mukodik es mutatja a kis osvenyeket is.
Szoval most kicsit elgondolkodtam, hogy mi lenne a jo. Persze lehetne egyet kimondottan sportra, aztan majd a jovoben nezek valamit a mindennapokra... -
Orgi
addikt
válasz
laci06 #26811 üzenetére
Helló!
Én is úszom és nekem is ez volt az egyik lényegi elem, hogy mindig elfelejtettem a hosszok számlálásátÉn egy Garmin Instinct 2-t használok, ennél is be kell előtte állítani a medence hosszát (de szerintem mindnél, mert nem gps alapján számolja a hosszt, hanem a fordulásokat érzékeli). Bár én is váltogatom az úszásnemeket, de alapvetően a végső hossz, idők, kalóra, stb. érdekel jobban, az Instinct nem különíti így el a hosszokat, hogy miben úsztad (vagy csak én nem látom az appban sem). Mivel ez gombos működésű, a pause egy mozdulat (gombnyomás), ha szünetet tartanék.
-
laci06
senior tag
válasz
Tsebacsi #26812 üzenetére
Köszi a választ.
Az úszásnemeket egyedül ismerte fel? Mi történik ha mondjuk vegyest úszok? Mennyire gyakran téveszt a hosszokat illetően?
S25 Ultra mellé lenne, és most chatgpt azt mondta, hogy a samsung watch is egészen jó úszáshoz, vagyis arra fele is hajlok picit. Ami idegesítő, hogy nekem az lenne az előny, hogyha minél kisebb az óra, és nem akarok valamit nagy böhöm cuccot, de ha jól sejtem, akkor ami jó óra az sajnos többnyire nagy is.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Úszáshoz és futáshoz mi most az etalon óra?
Nem nagyon szoktam órát hordani, meg egyáltalán semmi "testékszert" vagyis valószínűleg főleg a táskában lenne az óra, és sportoláshoz venném csak elő. Viszont kezd idegesíteni, hogy amikor úszok 25 a méteres medencében, akkor ha hosszabb távot úszok, akkor elfelejtem egy idő után, hogy hol járok, és 1-2 kört biztosan tévedek már 1500 méteren.
Az ideális nekem az lenne, ha az óra:
- felismerné az úszásnemet
- felismerné a fordulásokból a medence hosszát (igazából 25, 33, 50 méter az ami sztem standard általában, vagyis talán nem olyan bonyolult egy edukált guess-t tennie)
- és ha még az úszásnál érzékelné is, hogy mondjuk ha több mint fél percet állok, akkor indítson egy új mérést, új átlaggal, új résztávolsággal az eddigiekhez képest, nah az lenne az igazi..Mennyire lóg bilibe a kezem? Van bármi olyan ami teljesíti ezeket (és esetleg többet is tud)?
-
drnet
aktív tag
Sziasztok! Vettem a feleségemnek egy Xiaomi Smart Band 9 okoskarkötőt. Valamiért automatikusan kikapcsol, ha nem viseli a kezén. Ezt hol lehet kivenni belőle? Újra bekapcsolni csak a töltőkábellel lehet?
-
MC Pite
veterán
válasz
freelanced #26801 üzenetére
955ben van rendes térkép, 255 vaktérképes.
Iinstinct 3 belefér, az a leggyorsabb, legjobb, nickemre és erre keresve lesz összehasonlítás. I2 áráért best buy, de az I3 javította a fontosabb dolgokat jobbra, és jóval gyorsabb. Ha nagy kell, a 2X a két szérian között van (később jött mint a 2, de vannak fura dolgai, pl SatIq hiánya).
F6 (Elevate 4) előtti órát nem vennék sportra, esetleg pánttal használva, de öregek (szenzorpúp, akku, egészségmonitorozás) szerintem.
-
mahoni
tag
ebből 1 este rajtad van ? alvás figyelésre ? vagy leteszed ?
most csak sereie 8 am van de baszottul idegesít h reggel leveszem töltőről este 10 kor 20 % on van. nem is bírná ki h este még rajtam maradjon ... így sok értelme nincs az alvás elemzésnek .
ismerősöm vett Garmint és mondja 1 hetet kibírmondom mi van
-
mahoni
tag
Aki tényleg használ Apple Watch Ultra 2-t, mennyit bír ki őszintén az akku?
-
freelanced
addikt
válasz
MC Pite #26800 üzenetére
Köszönöm, és instinct-en belül melyik modell mit tud vagy melyiket érdemes nézni? Nagy vonalakban már láttal a spec-et, inkább személyes tapasztalat érdekelne, ha esetleg próbáltál belőle többet.
Fenix 6-7 előtti széria nem tud rendes térképet?
A Forerunnerben is van?Meglesem, köszönöm, ez navigálni is tud?
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors infókat
-
MC Pite
veterán
válasz
freelanced #26798 üzenetére
Fenix 6-7, Forerunner 955.
Ha elég a vaktérkép, és nagyritkán ha ez kevés, telót elővéve az Explore mutatja az utad a telefonos appon ami össze van kötve az Instinct 3-al.
Nekem fontosabb a súly meg a hó láthatóság, így visszaváltottam az Instinct szériára. -
válasz
freelanced #26798 üzenetére
Huawei GT 5, akár pro is (fekete szilikon szíj). Egyik legjobb egészség és GPS funkciói vannak ebben az árban és mind Android mind iOS rendszerrel megy. Egyedül az nfc fizetés nem megy (még) rajta.
-
freelanced
addikt
Sziasztok,
Turazashoz es sporthoz keresek valamilyen okosorat, akar hasznaltan is, lehetoleg 100-150 alatt. Nem banom ha nem a legfrisebb technologia.
Jelenleg egy Garmin Fenix 3-at hasznalok HR nelkul, nem rossz, de mar a GPS nem olyan pontos, a HR is hianyzik stb.
Ami fontos lenne, navigacio. Sokat hasznalom tura kozben, hogy ne kelljen elovenni a telefont, sokkal kenyelmesebb nekem igy, csak ra-rapillantani.
Ja az akkuido is fontos, nem szeretnem naponta tolteni, kevesbe kenyelmes nekem sport eseten ha lemerul kozben.
A kerdesem, hogy mik johetnek szoba, miket nezzek meg, melyikkel mi a fo kompromisszum?Orulnek ha a leheto legolcsobban talalnek valamit, vagy inkabb ugy mondanam, hogy legalabb ar-ertek aranyban, nyilvan a mostanihoz kepest legyen elorelepes (leginkabb navigacio meg HR teren).
Egyebkent rendes terkep a kisebb turautvonalak feltuntetesevel nem lenne rossz, de nem kovetelmeny, ha nagyon megdobja az arat.
Mik jonnenek szoba?
Nagyon koszonom. -
pruzsi
őstag
Sziasztok .
Érdeklődnék hogy,Venu 2 után mi az ajánlott okosora ami pontosabb egészségügyi adatokkal tud szolgálni( kivéve iwatch) Android telóm van .
Venu 2 nálam 4 napos üzemidőt bír nyomkodas nélkül , Bt, wifi offon. Legalább 2 napos üzemidőre lenne szükségem.[kép] ez a lista mennyire pontos , elég sokat foglalkozik vele a csatornán .
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Blitzwolf BW-AR1 órához tudnátok alkalmazást ajánlani? QcFit Pro nem igazán nyerő, Please connect App üzenet gyakori...Köszi előre is!
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Szeretném kérdezni hátha tudja valaki a CMF Watch Pro okosóra tudja-e a magyar nyelvet, illetve használ-e valaki ilyet már, ha igen mennyire elégedett vele , normál használattal hány napig bírja az aksija ? Köszönöm
-
<Adamsky>
nagyúr
100e alatt jó ECG / EKG-s óra? Nem tudom ... szerintem ilyen nincs.
Ajánlanám a WIWE-ot, de évek óta kínosan nagy a csend a cég körül ...
Viszont az Alivecor készülékei (KardiaMobile) nem tűnnek rossznak. Szerintem nézz / olvass után! Én is azt fogom tenni, mert lehet lecseréljük a WIWE-ot ... -
vans?
őstag
Sziasztok,
edesanyamnak szivproblemai vannak, de sajnos olyan jellegu, hogy neha hetekig nem jon elo, emiatt orvosnal az EKG nem mutatja ki. Szukseg lenne egy eszkozre, amin ha szivritmuszavart eszlel, be tudja kapcsolni az EKG-t. Okosorara gondoltam, az mindig rajta lehetne.
A legjobb az lenne, ha nem kene okostelo hozza, hanem gepre lehetne tolteni az adatokat, mert nyomogombos telefont hasznal es nem is nagyon szeretne mast. Alternativa lehetne, hogy edesapam Samsung telefonjaval kossuk ossze, ha ez mukodik.
Jo lenne 100k alatt meguszni, de ha csak Apple Watch szinten lehet jo eredmenyt elerni, akkor muszaj lesz. Velemenyeket szivesen fogadok, tapasztalat meg jobb -
lazioko
csendes tag
válasz
Cyborg #26777 üzenetére
Szia!
Szerintem itt egy kicsit félrecsúsztunk, információ ügyileg egymás mellett.
A sport része és a sportolással kapcsolatos mérések pont hogy FONTOSAK lennének számomra, csak pluszban szerettem volna olyan funkciót az órába ami képes ugye a testösszetétel vagy testzsír mérésre is (itt ugye az egyéb funkciók voltak számomra lényegtelenek, hogy lehet-e telefonálni vele, vagy a beépített GPS, vagy ehhez hasonló dolgok).Mellékes szál de pl. a DEXA (Dual-Energy X-ray Absorptiometry) mérés ami ugye gépi mérés, más technologiát használ mint amiket te is felsoroltál, ott pl alacsony dózisú röntgentechnológiával "világítanak" át, és úgy határozzák meg a csontsűrűséged, vázizomzatod, testzsír százalékod, hogy ezek a zsírok hol és milyen mennyiségben helyezkednek el a testeden stb. A mérés ellőtt felveszik az alap adataidat (mikor születtél, testsúlymérés dekára pontosan, magasság).
De ezt a vizsgálatot évente maximum 2x használhatod, az előbb is említett eljárás miatt, cserébe viszont pontos adatokat kapsz.. Amikor elkezdtem edzeni, erre el is mentem.
Mint kiderült számomra olvasgatások/keresések alapján, hogy a BIA-szenzorral ellátott (Bio Impedencia Analízis) órák azok amik képesek ezekre a mérésekre.
Ezeket alkalmazzák digitális okos mérlegekben is.
Ezek ugye az elektromos ellenállásból kapott adatokkal dolgoznak.Kevés óra van ami ezzel a szenzorral van ellátva, de amiket én találtam azok ezek:
- Samsung Watch 4től mindegyikben (itt azt mondta a Samsung, hogy majdnem a DEXA méréssel megegyező pontosságot tud vissza adni)
- Amazfit Balanc
- Huawei Watch Fit 3 Watch D (bár a Dben nincs szenzor, de az egyéb mérések alapján képes megbecsülni ezeket az értékeket is)
- Inbody Band 2 és Band 3 okoskarkötők (ők mondjuk ahogy láttam, nagy gépeket is gyártanak)De ahogy te is említetted pl a Huawei Watch sorozat egy ugyancsak Huawei okosmérleggel kiegészítve (amiben van BIA szenzor) már kitudja szedni ezeket az adatokat is pluszban.
Nem okoskodásból írom én se ezeket, csak gondoltam nem baj ha tisztázom h kicsit félre beszéltünk egymás mellett
És ha másnak is hasonló információ kellene akkor meglegyen -
Kbali
nagyúr
válasz
Drughi #26782 üzenetére
Néha szokták akciózni is, már nem új modell, az újabb verziók némileg drágábbak. Ez kb az alap mozgáskövetést tudja, ill. jelez, ha jön valami üzenet a telefonodra. Ha csak ennyi kell, akkor nem rossz, mindamellett, hogy óraként is használható sokáig és bírja a strapát.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Chapel #26751 üzenetére
Oh boy.
És mégis, mit kezdenek azzal, ha tudják, hogy 1975.11.14-én születtél? Azzal, hogy bekapcsolod a számítógéped, sokkal többet elárulsz magadról, mint az, hogy mikor születtél.
Az okos eszköz meg attól okos, hogy okos funkciók vannak rajta. Ha te ilyen adatfób vagy, akkor ne akarj okoseszközt.
-
Drughi
addikt
Tudtok ajánlani olyan órát / karkötőt (mindegy), ami:
- iOS és Android kompatibilis
- Nem fekszik meg 2-3 nap alatt
- Bírja a zuhanyzást, szóval inkább 10 ATM
- Nem kerül egy vagyonba (mondjuk a lélektani határ az 50e -
Cyborg
őstag
válasz
lazioko #26776 üzenetére
Nem akarok butaságot írni, de én még nem láttam ilyen órát, hogy mér mindent.
Eleve kell, hozzá egy tömeg mérés, mezítláb kell ráállni, vagy két kézzel kell szorítani valami fogantyút, vagy összecsípik a derekadon a bőrödet egy csipesz szerű eszközzel, ezzel dolgozik minden orvos/dietetikus/satöbbi. Nem tudom, mit csinál a Samsung, miből számolja ki, bediktálsz neki mindent, és tudni fogja? ...de valamire akkor is kellenek az érzékelők....ha rákeresel, látni fogod, milyen műszereket dobál fel a Google. Vannak az okosmérlegek ~10.000-től, vagy ezek az Omron cuccok ~50.000-től.
Igazából, ha annyira nem érdekel a sport, meg, hogy ezek egy applikációban legyenek összegezve, akkor mindegy is, vehetsz bármit, az órádat le se kell cserélni.
-
lazioko
csendes tag
válasz
Cyborg #26774 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod.
Én azért gondolkoztam csak egy eszközben, mert nem feltétlen szeretnék egy mérleget is venni, ha már képes ilyen mérésre egy óra is (ahogy láttam a WearOS már a Watch 4 óta tudja ezt a funkciót).Amúgy vennék Galaxy Watchot (mert amúgy is egy S25 Ultra mellé lenne, és mivel egy "család", gondolom zökkenő mentesen tudnának kommunikálni). Csak az üzemidő blama ami egy kicsit eltántorít ettől, mert nagyon karcsúnak és zavarónak érzem a mindennapi töltést az eddig olvasott tesztek alapján.
Viszont próbáltam keresni, de nem nagyon találtam választ arra (ezért is érdekelt hát ha valaki képbe van vele, vagy személyes tapasztalattal rendelkezik), hogy más eszközök képesek-e ilyen mérésre és ha igen akkor mik lehetnek azok.Tőled már lett is egy válasz rá, hogy ezek szerint a Huawei GT seria tudja ezt a mérést
De van még más is a piacon?
-
Cyborg
őstag
-
-
Fall-N
veterán
válasz
zsamiatt #26770 üzenetére
Elméletileg, amin OS fut és alkalmazásokat lehet telepíteni, az az okosóra. Ezzel szemben egy okosotthon is kapcsolódik az internetre (vagy ritkábban offline belső hálózatra) és vezérelhető más eszközökről. Telepíteni alkalmazásokat nyilván nem lehet, maximum bővíteni új eszközökkel.
-
Badboys
őstag
válasz
Chapel #26761 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jutott el a tudatodig, hogy ezek így működnek. Szüksége van némi másodlagos adatra. Szerintem mint írtam engedd el ez nem fog működni. Ma már hétköznapi termékek is adatot gyűjtenek mindenkiről és mindenről. Nekem a kerékpáron van egy GPS es km óra, de mellette használok órát is. Szerinted mit tudhat rólam amikor megadtam a szül. évem, férfi vagyok 80 kg, 175 cm magas és a kerékpárt adatait. Letiltottam az adataim megosztását és felhasználását gondolom semmit sem ér. Akkor mi van? Nem tartom magam olyan fontos személynek, hogy e miatt álmatlan éjszakáim legyenek. Amit tapasztaltam nem működnek szinkronban egymással. Eltérő adatokat adnak. Az óra a nemedre, évjáratodra, súlyodra, magasságodra kíváncsi. Valamihez saccolni kell a mért adatokat. Felfújható mandszettás óra lehet x összeg akkor sem fog neked megfelelő vérnyomás adatot szolgáltatni mivel a csuklón mért nem elfogadott. A felkarosnak is megvan a saját protokolja amit, ha nem tartasz be nem megfelelő mérést produkál. Olvass utána. Köszönöm, ha elolvastad. Részemről ezzel befejeztem nem látom értelmét tovább vitatkozni aki ennyire retteg.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Chapel #26758 üzenetére
tehát VPN és eltünteti minden honnan minden nyomomat
Értem, hogy nem bízol meg az itthoni isp-kben, de ezzel nem vagy előrébb. Full nem alap ma a vpn, ezt nem tudom honnan szedted. Csak a külső ipcímed lesz más. Viszont minden forgalmi adatod odaadod egy olyan harmadik cégnek, amit csak az internetről ismersz, és ez alapján bízol meg bennük. Kétség ne legyen benned, a nemzetbiztonságnak az adataid meglesznek, viszont ha állampolgárként valami problémad támadna velük szemben, senki sem fog/tud segíteni.
Te is benyelted a reklámokat, és most azt hiszed, hogy jól átvertél mindenkit, hogy vpn-ezel. -
lazioko
csendes tag
válasz
Fall-N #26766 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nekem az említett funkciók lennének mérvadók
Nem akarom nyomkodni külön, nem akarok fizetni vele, nem használnám se a telefonálás funkciót, se a fizetést ahogy írtam is.
Nem kell "Allways-on display" elég ha akkor ad információt amikor ránézek, még nagyon az önálló GPS se számítana, mert a telefon úgy is mindig nálam van.
Szóval tényleg inkább az aktív tevékenységek naplózása plusz a mérési értékek figyelései számítanának.
Emellett a használat mellett akkor egy 2-3 napot azért kibírhatnak szerinted ?
Illetve neked van esetleg tipped /infód arra, hogy mely órák/karkötők lehetnek alkalmasak az előző hozzászólásomban is említett testösszetétel vagy testzsír mérésre ? -
lazioko
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung Fit3-as órát/karkötőt használok. Azzal, amire alapjáraton vettem, meg is vagyok elégedve (edzések követése, pulzusmérés, alvás figyelés, folyadék bevitel rögzítése, üzemidő, stb).
De egy olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy melyek azok az órák, amelyek testösszetétel mérésre vagy testzsír százalék mérésre is képesek a Samsung Watch órakon kívül (ezek ugye majdnem DEXA pontosságú méréseket ígérnek), és nem 1 napos üzemidőre képesek?
Számomra inkább a sporttal és testtel kapcsolatos figyelések a cél, az ilyen fizetési funkciók, értesítés figyelések, vagy hívások kezelése nem mérvadó funkciók (erre elég a telefon).
Ez egy másodlagos kérdés, de valóban csak 1 napot bírnak a Samsung Watch órák vagy azért ezen az üzemidőn lehet faragni?
A válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Chapel #26758 üzenetére
"Csak olyan okos órám volt ami még nem volt telóhoz kötve ... "
És az úgy, hogy működött? Mire használtad?Értem az aggályaidat, de a VPN se véd meg mindentől, hidd el (kezdetnek hallgasd meg ezt).
Arra pedig, hogy pontosan (!) mire is kellene még mindig nem válaszoltál. Mert ha csak bringázásra + lépésszámlálásra, akkor vegyél egy bringás komputert, csapj mellé egy Casio-t, ami tudja a lépéseket számolni és meg is vagy.
-
Fall-N
veterán
válasz
Chapel #26761 üzenetére
Te rossz topikba kommentelsz! Jó reggelt, OKOSóra!!! Szerinted mitől smart? Nyilván attól, hogy internetre IS kapcsolódik. Nagyon nem arra való csak, hogy az időt mutassa. Ha ilyen kell, akkor keress egy Casio G-Shock órát, abból vannak olyanok már, amik lépést tudnak számolni, de alap kvarc órák. Ha nincsenek okos funkciókra szükséged, akkor ne akarj ilyet.
-
Chapel
addikt
válasz
Badboys #26760 üzenetére
Még csak azt kéne, hogy ne legyen kamerák! Munkavédelmi szakember vagyok egy közel 300 fős gyártó üzemben és rajtam múlik az életük, legyenek csak kamerák
"ördögtől való..:" Ez egy óra, miköze az adataimhoz. Mutassa az időt és tudja a dolgokat mint anno az elsők amik tudták ezt de nem kellett a teló.
Mi a tök van a háztartásban aminek kell a telóm adatai? Mosogató? Wc, zuhanyzó??
Alkalmasak, csak éppen azok 300k-nál vannak, azok rendesen felfújják a párnát mint egy normális házi automata vérnyomás mérő.
Jelzem ezt special pont itt fejtették ki számomra.
Köszönöm Adamsky-nak az infókat. -
Badboys
őstag
válasz
Chapel #26758 üzenetére
Ez ördögtől való találmány nem neked való. Engedd el. Ne haragudj nem óhajtalak megbántani, de ennyire be vagy rosálva azonnal szüntessél be minden ilyen eszközt a háztartásodban. Váltsál könnyebb munkára ahol nem figyelnek meg.
Egyébként már ezerszer ki lett tárgyalva, hogy az órák nem alkalmasak vérnyomás mérésre. Nagyon nem ajánlott olyan személyeknek akik alapból ilyen problémával kell éljenek. -
Chapel
addikt
válasz
<Adamsky> #26757 üzenetére
Csak olyan okos órám volt ami még nem volt telóhoz kötve, én arra gondoltam, hogy nem akarom a személyes dolgaimat egy Kína cégnek adni a telóm sem az.
Előbbiből kiindulva nem tudom mit takar az "infó szerzése" az órának, de én egy órát akarok, amit tud ilyeneket és ne legyen semmi közve a kontaktokhoz és még ki tudja mihez...ezért fontos hogy leírtad, mert mondom nem volt még telóhoz kapcsolt.Pc-n Surfshark van, tehát VPN és eltünteti minden honnan minden nyomomat plsu még 3-4 biztonsági dolog, így maga a szolgáltató sem lát semmit belőle, ez alap a mai világban, nekem és hát 2,5€/hó.
Értem köszi, egyenlőre valóban vacilálok, mert teló mellett soha nem volt szükségem órára, amúgy is soha sem vágytam rá, jó ha 42 év alatt 2x 1 évet hordtam életelmben.
Most nagyon beszigorodott az életem egy tavaly kórház téma miatt örökre, ezért próbálom keresni mi tudna segíteni még hogy szemmel tartsam az egészégem a kardióm mennyiségét stb.Kitalálom azt megadom a keretet és meglátjuk mit lehet belőle kihozni, van -e egyáltalán értelme
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Chapel #26751 üzenetére
Bocs, de nekem úgy tűnik, hogy magad sem tudod, hogy mit akarsz.
"Utálom a személyes adataimat megadni egy órának, nekem ez nonszen."
A telefonod – hacsak nem buta telefonod van – jó eséllyel már eleve többet tud rólad, mint bárki más. Ha számítógépet is használsz, pláne. Ehhez képest egy órának annyit adsz meg (és ezt a jobbaknak érdemes is), hogy mikor születtél, a nemedet, súlyodat, magasságodat. Persze ezeket sem muszáj, ill. bekamuzhatsz bármit, csak akkor az értékeléseket, amit egy jobb óra kiköp, tényleg a hajadra kenheted.
A Garmin-okhoz egyébként nem kell okosóra, mert van PC-s alkalmazás. A többi márkáról nem tudok nyilatkozni, de nem hiszem, hogy lenne még egy ilyen gyártó.A bringázáson kívül mit tervezel mozogni / sportolni? Csak lépésszám érdekel? Azt ugye előttem írták, hogy bringázás közben leginkább megtett távolság van. Utóbbit az óra (ha van benne GPS) szépen (a jobbak pontosan) képesek track-elni.
Szóval, döntsd el, hogy mit szeretnél, mi lenne a cél, mennyit szánnál rá, stb. Ellenkező esetben szerintem nem fogunk tudni segíteni.
-
Chapel
addikt
Sziasztok,
Okos óra vásárlás előtt állok. MEgmondom őszíntén nekem a kinidul cél az egéászségügyi okok voltak, jó lett volna monitoroznom a vérnyomásom és pulzusaom, de mint írtátok, erre a több száz ezeres párnás/felfújós órák használhatóak, az sajnos most még nem elérhető.
Két kérdésem lenne:
1, Hogyan kezeli a lépés számláló rész a bringázást (mert most nekem az a kötelező napi kardióm) és fontos lenne ha kb tudnám mennyit mentem épp adott idő alatt.
2, Van olyan termék család ami nem igényli hogy összekössem a telómmal? Utálom a személyes adataimat megadni egy órának, nekem ez nonszen.
Vagy (ha van ilyen) akkor hagyományos karórákban tud valaki olyat amit tudja mérni ez elmített dolgokat? Régimódi vagyok, jobban szeretnék egy hagyományos órát, soha életemben nem hordtam órát, de most az elmített okok miatt érdemes lesz.
Köszönöm -
-
Drughi
addikt
Üdv
Galaxy Watch 7 LTE ha szolgáltatótól veszem attól
még független lesz? -
Kbali
nagyúr
válasz
Tsebacsi #26743 üzenetére
OTP-s telepítési útmutató (többet nem tudok).
A kártyád egyébként digitalizálható típus? -
-
Kbali
nagyúr
válasz
Tsebacsi #26736 üzenetére
Megfelel ennek a kártyád?
Region
Hungary
Credit Card MasterCard
Bank
Curve UK Limited
K&H Bank Zrt
OTP Bank
ERSTE BANK HUNGARY ZRT -
GS S
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a hozzáértőktől tanácsot-kritikát kérni:
Pulzus és alvás figyelésre keresek működő megoldást kis összeg feláldozásával. Honor-Xiaomi-Amazfit vonalon sokat olvastam utána. Kikötöttem a Huawei Band 7-nél. (szimpatikus a méret, vélemények dicsérik a mérések pontosságát)
Az utódjai lényegesen pontatlanabbak (vélemények alapján) ,kissebbet-nagyobbat-drágábbat ha nem muszáj nem akarok.
Előre is köszönöm ha valaki megerősíti a típus választást vagy annak hibájára rávilágít! -
Sziasztok, a Xiaomi Watch S4 tud az Apple Egészség appba rögzíteni, vagy ez halvány remény, és ha ilyen órát veszek, akkor minden adat csak a Xiaomi appban fog megjelenni, az Apple-ében nem?! Köszönöm
-
Kbali
nagyúr
válasz
pixelking #26728 üzenetére
Nem, nem tudja minden készülék. Mennyire pontos adatokat vársz el az edzésekről? Mert leírások alapján ezek nagyon fancy órák, csak kérdés, hogy miért kerülnek a tizedébe mondjuk egy Garminnak, ami papíron ugyanazt tudja.
Ahogy nézem, 20e körül max Kínából lesz meg, itthon 25 körül indulnak. De majd jönnek a többiek és kijavítanak, ha valami hülyeséget írtam.
Strava elvileg támogatott (pláne, hogy elvileg mindhárom óra kb. ugyanaz, csak másik címke van rajtuk). -
pixelking
tag
Sziasztok,
Sportoláshoz keresek okosórát első sorban. Cél az lenne, a telefont ne is kelljen magammal vinni, a GPS müködjön teljesen önállóan, és amikor hazaérek (vissza a telefon közelébe) akkor felszinkornizálja az útvonalat, utána tudjam feltenni Strava-ba. Ezt tudja ma már kb minden készülék?
Kb 20e Ft körüli összeget szánnék rá, amiket eddig néztem:
Zeblaze Stratos 3 Pro
Zeblaze Stratos 3 Ultra
BlitzWolf BW-Voyager1Köszi
-
blueye
veterán
válasz
spidersoft #26726 üzenetére
EV-07B az eredeti, ehhez keress szíjat!
-
spidersoft
senior tag
De jó, hogy felmerült a gondosóra
Nem tudtok ehhez a rút tojáshoz valami szellőzős szíjat? Szövet vagy fém... A gyári szilikon alatt berohad az ember bőre... ami öregeknél fokozottan baj. Köszönöm a nép nevében
-
j.bravo
addikt
válasz
<Adamsky> #26724 üzenetére
Hát, én csak a kereső vagyok, nem a döntéshozó
Természetesen van órája, több is, de nem akar két kütyeszt hordani... ez is érthető valahol. Én se nagyon akarnék - ő pedig idős ugyan, de hölgy, szóval ha valamit nem akar felvenni, akkor nem fogja felvenni.Van okostelefonja is, sokat netezget is rajta; lassan vsz újabbra cseréljük a telefont is.
Abszolút egyetértek veled hogy a funkciót tekintve a könnyen (bár éppen nem túl könnyen, akaratlanul is) megnyomható fizikai gomb a tuti. Csak hát...Választhatunk mi racionális megfontolás alapján, de bármilyen eszközt csak akkor hord, ha megvan a user acceptance - azaz ha neki is tetszik, de legalábbis nem fogcsikorgatva törődik bele, hanem különösebb ellenkezés nélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
j.bravo #26723 üzenetére
Nincs az illetőnek (akinek szánjátok) órája? Csak mert, ha kijelző is van benne, akkor egyrészt drágább, másrészt – akár drasztikusan – csökkenhet az üzemidő (ha sokat nézegetik rajta az időt → ezekben ugye nem AMOLED szokott lenni).
" ... ezért valami ilyesmi merült fel eddig." – parancsolj!Viszont én ezt – főleg egy idős ember esetén – elengedném. Gondold át! Ha rosszul lenne, szerinted melyikről tudna hamarabb segítséget kérni? Minden más szvsz. másodlagos. Arról nem is beszélve, hogy az óráshoz szerintem nem árt egy okostelefon, és azon az app, míg a másikat jó eséllyel egyszer be kell állítani, oszt' szevasz.
-
j.bravo
addikt
válasz
<Adamsky> #26722 üzenetére
Köszönöm! Kritérium volt az is hogy normál óraként mutassa az időt, ezért valami ilyesmi merült fel eddig. Az alzán is láttam valamit (ott a visszaküldés elég sima ügy) de a 3-as értékelés eltántorított.
Vannak még ilyenek is hogy seniorokosora.hu, csak az ilyen nagyon-túlságosan testre szabott domainektől kissé idegenkedem és lehúzásszagot érzek illetve tévéshopos képek valamint ottani termékekkel kapcs. minőség villan fel lelki szemeim előtt, de majd a család dönt közösen vagy kvázi-közösen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
j.bravo #26721 üzenetére
Hát, érdemes egy kicsit várni, hátha befut konkrét tapasztalat.
Mindazonáltal ez például kemény 14e Ft. Én ennyiért simán bevállalnám még úgy is, hogy bukod a pénzt. De, ha picit élelmes(ebb) vagy, és ne adj' Isten nem működne, akkor 30 napon belül, ha indítasz egy dispute-ot, akkor "Mr. Ali" tuti visszautalja a pénzt.
Érdemes beleolvasni a véleményekbe. Nem tűnik használhatatlan kacatnak (nyilván a pulzust ne ezzel ellenőrizzétek).
De, ha rádobsz egy 10-est, akkor ugyanezt itthon is megveheted. -
j.bravo
addikt
válasz
<Adamsky> #26719 üzenetére
Köszi, épp a bőség zavara miatt gondoltam tenni egy próbát a kérdéssel, hátha valakinek van tapasztalata, és megspórolhatok néhány kapufás kört.
Ha csak a próba-cseresznye módszer marad, akkor vsz. némi felárért cserébe a gyorsabb szállítás illetve esetleges visszaküldés/csere miatt vsz hazai/vagy legalábbis európai webshop(ok) lesz ebből. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
j.bravo #26717 üzenetére
A "gondos óra" is – nem meglepő módon – egy kínai cucc, csak tettek mögé egy szolgáltatást. Ingyen megkapja az ember, és – annak ellenére, hogy látom, akad negatív tapasztalat is – inkább működik a dolog, mint sem.
De, ha mindenáron családon belül akarjátok megoldani a dolgot (mert 0-24-ben van aki ott van a közelben, ill. tud intézkedni), akkor – ugyancsak az Ali-n – akad alternatíva bőséggel. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... ami annyira felb@sz, hogy inkább otthagyod az autópálya pihenőjén valakinek, hogy szívjon vele más."
élek a gyanúval, hogy ez történt.
Vagy a beépített napelem miatt hagyta ott véletlenül a tulaj. You never know#26710 Borisz76
"Elviekben ma hoz a kollégám egy töltőt, kipróbáljuk vele."
Ennyit talán még megér a dolog, de több energiát szerintem ne tegyél bele. -
j.bravo
addikt
válasz
Tsebacsi #26714 üzenetére
Kösz h ránéztél! A gondosóra kifejezetten kizárva.
A vegyes visszajelzések (ld. pl. Orgi #26715) miatt is, illetve user acceptance* mentén, egyelőre kihagynánk külső szolgáltatókat (a mobilszolgáltatót persze nem). Ennek előfeltétele, azaz hogy elég közel lakjunk, teljesül (autóval 5 percen belül).
*nincs ellene kifogása hogy családtagokat hívjon, idegent csak ha muszáj, csak ha tényleg mentő kell.
Szívesebben vennék seniornak átmatricázott olcsóbb kínai modellek (ilyenolyan kis webshopokból) helyett ismertebb gyártótól származót (Samsung, Xiaomi, stb) csak ott nemigen találtam egyelőre senior változatot. Ha van senior üzemmód, az is remek.
Majdnem megrendeltem egy Redmi Watch nemtomhányat, de erős kompromisszum hogy az okostelefonnak bluetooth távolságon belül kell lennie, illetve mérsékelten bízom abban h nem dobja-e el alkalmanként a BT kapcsolatot. Szóval sim vagy esim fogadására, önállóan hanghívásra képes eszköz kell. Ideális esetben vészgombbal. Még ideálisabban esésérzékelővel is, ami valóban jól működik. -
Dr.NX
addikt
válasz
<Adamsky> #26709 üzenetére
Próbáltam behúzni az Aliexpress képkeresőjébe, de csak hasonlókat találtam, pont ilyet nem.
Én is azt mondom a "HD big screen different experience"felirat alapján, hogy ez egy 10 dolláros noname vacak.
Az a fajta, ami annyira felb@sz, hogy inkább otthagyod az autópálya pihenőjén valakinek, hogy szívjon vele más. -
Borisz76
nagyúr
válasz
<Adamsky> #26709 üzenetére
Az igazság az , hogy találtam.
Tegnap meló miatt autópályán mentem és egy pihenőnél a kék rácsos asztalon találtam....a képeken is látszik.
Működött is....mert nyomkodtam és a kollégáim szerint is román nyelvű volt a menüje. Időközben lemerült....a sok nyomkodástól.Elviekben ma hoz a kollégám egy töltőt, kipróbáljuk vele.
Aztán majd kiderül..... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Borisz76 #26705 üzenetére
Engedd el!
Már több időt ("munkaórát") tettél bele (a képek elkészítésével), mint amennyit ér(het) ez az izé. Ha az előző tulajnak már a töltőjét sem találja, akkor jó eséllyel teljesen döglött az akku.
Egyébiránt ez kétmilliomodik kínai no-name "okosóra". Se neve, se típusszáma. Ehhez nem fogsz gyártót, weboldalt találni. Ha, valami égi csoda folytán lenne, szerinted mennyibe kerülne egy töltő hozzá? Illetve mennyibe fájna, hogy elküldjék Magyarországra?
És, ha még működne. Akkor se biztos, hogy na örömöd lenne benne. Ezek tényleg az alsó polc alatti "órák".
Nézd, mit találtam: 12$ a töltő, és kapsz hozzá egy órát.#26709 vilmose33
Vezetékmentes töltés, eSIM, ebben? -
vilmose33
őstag
válasz
Borisz76 #26707 üzenetére
Mondanám ,hogy valószínűleg tölti az összes vezeték nélküli, de persze pont a tiéd lesz a kivétel
. Samsung szerintem biztos nem,ott van egyéni qi szabvány. Garminoknál nem tudom hogy van ha az.
Amazfit ,xiaomi,huawei-t úgy tudom minden tölti. Kérnék kölcsön ha nincs olyan telefonod ami tud vezetéknélkül tölteni vagy GSM boltba ha jó fejek a környékeden segítsenek.
Amúgy kép alapján jófajtának tűnik, főleg ,hogy a koronán is jelölték hogy lehet vele telefonálni illetve lehet,hogy esim képes is. -
spidersoft
senior tag
válasz
MC Pite #26703 üzenetére
Hétköznap 4-5 órákat, ha alszok, gyakran nincs meg a három alvásciklus se, szóval a body battery feszültségszintje nálam már rég alulról nyaldossa a nullát
Sajnos a Garmin már nem az az árkategória, amennyit rászánnék... minden esetre ez a Mi Band nagy csalódás: négy évvel későbbi modell, és mérföldekkel bénább benne az alvás mérése.
Amúgy fitbiten belül bármi? Pl. egy Charge 5? Ahogy elnézem, 50k alatt lehet találni... Van itt valami trükk? Több verzió, amire figyelni kell, stb.
Köszönöm ismét!
-
MC Pite
veterán
válasz
Technoman #26684 üzenetére
Nem, ingyenesen használom a mapyt.
Passz miben röbb a fizus, rendes outdoor órám van, az navigál, telefonon bemondja, ingyér is
spidersoft: Amennyire tudom max a fitbit tud garmin alá menni, és tűrhető alvásadatokat. Más kérdés hogy az szerintem töredéke olyan hasznos mint a Body battery meg a HRV stat
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Huawei Watch GT 4, vagy 5 szériára próbált már valaki külső gpx felrakni, pl kék túra útvonal, megy az offline navigáció rajta, vagy sem, nem találok egyértelmű adatot róla?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest