- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
válasz
End-ru #17163 üzenetére
maga a kapcsoló szerintem a felhasználói kényelem miatt érdemes (hogy kézzel bármikor kinyithasd/lecsukhasd a redőnyt, ha akarod, ne kelljen a telefonodat keresni vagy valami hangasszisztensnek angolul vartyogni)
maga a relé egyébként jó is lehetne, de ez egy másik gyártó hubjához kapcsolna (az ajax hubhoz, mert valami jeweller radio alapon megy, ami 868mhz), bár talán valamilyen módon home assistantba kapcsolható (ugyanakkor azt írják, csak a vállalati partnerek számára van api, mezei felhasználónak max ifttt)
nyilván a saját lelkivilágodtól függ, hogy mennyire akarsz egy kész rendszert, amit nem feltétlen tudsz mással összekötni, vagy inkább valamennyi barkácsolás/internetes kutakodás/stb árán egyenként összelegzol olyan komponenseket, amiket a gyártótól függetlenül tudsz együtt működtetni
https://community.home-assistant.io/t/ajax-alarm-system/62853/2 -
Degeczi
nagyúr
válasz
End-ru #17163 üzenetére
Ha otthonautomatizálást szeretnél, akkor ne!
Ezt (mivel 868 MHz-es) még nehezebben tudnád beintegrálni saját rendszerbe mint egy 433-asat - miközben a fő hátrány megmarad, h nincs visszajelzésed, és nem tudsz pozícióra állítani.Új építésnél riasztónak meg pláne ne!
Sokkal drágább lesz mint vezetékezve, több a macera (rendszeres elemcsere), és kevésbé megbízható is (de akár blokkolhatja is egy felkészült betörő). Csak akkor célszerű, ha semmiképp nem lehet kábelezni. -
LógaGéza
veterán
válasz
End-ru #17163 üzenetére
Üdv!
Ha van lehetőséged, én riasztónál (meg minden biztonságtechnikai eszköznél) maradnék a kábeles megoldásnál. Vezeték nélkülit lehet zavarni, elemet kell cserélni, bonyolultabbak az eszközök stb...
Redőnyhöz a kapcsoló csak akkor kell, ha azt azt okos otthon rendszeren kívül, kapcsolóval is szeretnéd vezérelni. Ha nem, akkor valóban nem kötelező kiépíteni, de a Roller Shutterek nagy részén van manuális kapcsoló bemenete is.
Ezt az Ajaxot nem ismerem, de ahogy nézem nincs nyitott API-ja, csak amit valaki reverse-engineering-el kiszedett a rendszerből - én inkább maradnék az ismert eszközöknél, amiket már tudunk, hogy működik. Valamint árban sincs sok különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest