Hirdetés
-
IT café
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagofett
tag
válasz
Jonesy84 #36904 üzenetére
szia!
ezt most nem teljesen értem
Cube/Sensys vagy Tadoval van lehetőség vezérelni a kazánt?
Neked bevált a Cube one? Mik érhetőek el HA alól, és főleg tudja ezt internet nélkül is?
Illetve Cube-hoz tudsz adni linket, mert csak Cube S-t találok, vagy az is jó? (link)Köszi!
-
fo_di
őstag
válasz
Jonesy84 #34466 üzenetére
a link a gyári api leírása, aszerint mqttn elvileg külön jelent a két kapcsolóról
de vegyél egyet itthonról, próbáld ki próbapadon (egy kábellel a konnektorra kötöd és teszel rá két kapcsolót, ha nagyon akarsz, egy próbalámpa is mehet), megnézed, ha nem jó, visszaküldöd 14 napon belül
-
válasz
Jonesy84 #22023 üzenetére
Én egy kis lakásban bevállaltam a tado termofejeket, ott 2 kell (esetleg 3 de ott radiátoron is kellene cserélnem a hagyományost, kis fürdőben van ott amúgy sem kell annyira). Házközponti fűtés van, termosztát nincs. Így ha eljövünk manuális tekergetés helyett le tudom venni a fűtést, és ha megyünk fel, időben beindítani. Főleg így E- egyetem idején hasznos, mivel a fiúk sincsenek a lakásban.. Hw apron, használtan, és BF refurbished akcióban vettem őket, persze így sem 5000-ba kerültek, mint egy manualis termofej ( másik lakásban is alkalmazom őket)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Jonesy84 #22015 üzenetére
Hogyhogy nincs?
Ha radiátoros fűtés, akkor azt a szobát leszámítva ahol a termosztát van, nagyon is van értelme termoszelepeknek, hiszen különben sokkal nehezebb belőni a többi helyiség hőmérsékletét. Az már persze valóban nem mindenkinél fontos, h egyben okos-szelep is legyen, csak ha változó hőigények vannak. -
vampire17
addikt
válasz
Jonesy84 #22005 üzenetére
Akarod esetleg a kesobbiekben pl szeleptermosztatokkal turbozni a configot?
Ariston gyari modulacios termosztatjaval HA-n keresztul tobb adatot lehet kinyerni mint Tado-val (ugyanugy web api-t hasznal az az integracio is ) Illetve Ebus interfeszt is lehet bekotni a kazan es a termosztat koze, fontebb pont errol beszeltek.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
Jonesy84 #10825 üzenetére
A betétben és a billentyűzetben lévő mikrokontrollerek manchester kódolással kommunikálnak, amit viszonylag könnyű visszafejteni, és így le tudtam cserélni a gyári vezérlőt sajátra, ami egy egyszerű kínai ZKTeco felturbózva egy NodeMcu-val. Mivel az ajtóba van építve, ezért a tápellátást is meg kellett oldani. 2db 18650 celláról fél napot el tud menni, becsukott ajtónál egy 2 pólusú kontakton keresztül tölt. Ezzel egyben az ajtónyitást is tudom érzékelni. Írtam hozzá MQTT státuszokat, így küldi a töltöttséget, a csengő nyomást, zár és ajtó nyitás eseményét, de szabotázsérzékelés is van, ha megpróbálnák leszerelni (ilyenkor kapok Push üzenetet és benn megszólal egy sziréna hang). Szintén MQTT-vel tudom nyitni-zárni vagy engedélyezni-tiltani mondjuk a kóddal, vagy kártyával belépést. Az ujjlenyomatok és kódok a ZKT agyában vannak, így hálózatvesztés esetén is simán nyitható (vicces, de ez volt a legnagyobb meló, hogy ilyenkor ne feszüljön be másodpercekre, de mégis azonnal csatlakozzon vissza, ha megjön a hálózat), bár minden szünetmentes, így ennek kicsi az esélye.
Pár fotó az építésről / tesztelésről, és a végeredmény:
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrotik routerek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest