- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Windows 11
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Synology NAS
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
sweet122 #22591 üzenetére
28-80L, az apróság
Nem egy gyakori darab.
10-18 STM obim van, problémám nincs vele de még olyan sokat nem is használtam, aminek élesnek kell lennie az éles... és az is aminek nem kellene, ezzel minden élesEnnél az obinál is mondhatnám, hogy milyen jó az STM de igazából itt nem jön át annyira mint a 18-135 esetében, tény, hogy ez is nagyon gyors és hangtalan de egy uwa obi azért más.
24 2.8 STM érdekes obi lenne, de ami jobban érdekelne az az 50 1.8 STM, feltéve, hogy valóban lesz ilyen, ha még árban is jó lenne akkor lecserélném az mk2-t.
Sigmából majdnem belefutottam egy 18-35 1.8 Art szériásba, tetszett, de tekintve, hogy rengeteg negatív véleményt írtak róla főleg az AF-ről így inkább maradtam saját házon belül és így lett a 17-55 2.8, amivel szintén AF gondok vannak így ezzel sem lettem sokkal beljebb, talán ha állítanak rajta és visszakapom jó lesz.DLL: A kényelmet is meg lehet közelíteni több oldalról, súly, kezelhetőség, előbbiben bukó másodikban nyerő. + Nekem az jelentette abban a mondatban a kényelmet, hogy nem kell az obikat cserélgetni, hanem van egy ami jó közelre-távolra egyaránt. 600D+18-55 is2-vel érkeztem a DSLR világba, jó is volt egy darabig, nagyon jó volt obikat cserélgetni, de hamar nagyon meguntam az állandó cserélgetést, 18-150 között használtam főleg így nekem a 18-135 megváltás volt
Mostani kompaktokon nem nehéz felsorolni milyen gombok vannak
Ki-be kapcs, expo, W-T, menü, iránygombok és delete, a legjobb amikor egy aprósághoz is bele kell bújni a menübe.
70D-n is hasznos az érintőkijelző bár ha őszinte akarok lenni többnyire 1 perces billentyűhasználat után jut eszembe, hogy nem kell 5x megnyomnom a lefele "nyilat" hanem elég a menüpontra ráböknöm -
_seth_
veterán
válasz
sweet122 #22589 üzenetére
Ezen kár gondolkozni is, akinek telik rá az cserél valamit, vagy aki úgy érzi, hogy szeretne cserélni az is meglépi előbb utóbb, és nem feltétlenül az cserél aki elérte az adott obi határait.
18-200, na igen, várhatóan az ember azt várná, hogy jobb lesz de ha jól tudom az az obi a kitobi szintjét sem hozza, viszont van tele vége.
Az 50 1.8 nekem is ott a táskában mindig, max akkor adnám el ha nagyon kellene az ára de tekintve, hogy 20e forintnál többet nem ér így egy komolyabb obi vásárlásakor nem lenne nagy segítségViszont lehet vele nagyon jó képeket gyártani.
Nem csak az obi ára ami meghatározza az elkészült képeket de pl a 17-55 2.8 színvilága és háttérelmosása nagyon szép, azt a 18-135 sem tudja természetesen, persze meg is kell fizetni alaposan.50 1.2, na igen mindig van jobb, szebb, újabb, csak ugye a kezdők ott esnek csapdába, hogy vesznek fényerős obikat majd jön a homályos kép szindróma, persze, hogy az hiszen a nagy fényerő miatt kicsi a dof, amit homályos képként, obi vagy váz hibaként konstatálnak, tévesen persze. Itt pedig körbe is ér a dolog egy kezdőnél
Lecserélte a kitobit egy fullosra, de a kitobival azért nem sikerültek jól a képek mert nem értett hozzá, a drágával pedig egyrészt azért mert nem ért hozzá valamint mert a használata is nehezebb
Mindezek ellenére szerintem a 18-135 jó obi, az IS is jó annak aki csak azért cserél hogy ne kelljen cserélgeni, az stm annak aki többre vágyik a kitobik szintjénél (persze a 18-135 stm is kitobi
). Nekem anno már az is sokat jelentett, hogy a korábbi folyamatos cserélgetés megszűnt (igaz amikor megvettem a 18-135 is-t, nem adtam el z 55-250-et, viszont nagyon ritkán vettem csak elő).
-
_seth_
veterán
válasz
sweet122 #22581 üzenetére
Semmi bajom a 18-135-tel, csak nem erzem elorelepesnek.
És ezt mire alapozod mégis? Használtál már 18-135 STM obit? Láttad már, hogy milyen képet készít? Amennyibe az az obi kerül max a 17-50 2.8 non vc tamron ami jobb képminőségre, viszont átfogásban az minden csak nem utazóobi és plána nincs tele része.
De ha a kenyelem fontosabb, mint hogy kevesebbet kolts, akkor semmi gond.
DSLR világában a keveset költésnek nem sok értelme van... a kényelem pedig nem kicsit fontos tényező...
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
sweet122 #22560 üzenetére
Egyedül csak neked nem tetszik valami miatt ez a 18-135 STM...
Rajtad kivül midnenki ajánlotta. És pontosan azert kell, mert mindenes obinak jó. Ráadásul a fix-et nem igen hasznalom a kitobinal meg sokkal jobb a 18-135.
A másik, majd ha ez nem lesz elég akkor veszek a jövőben egy 55-250-et vagy valami mást , ha a madarakra ez nem válik be. Egyaltalan nem akarok 2-3 obit cipelni egyenlőre magammal.
Azt honnan gondolod , hogy low budget van nalam ?
Ráadásul megveszem cégre a cuccot és siman jól járok vele....új, garis és kb 15-el többe fog fájni mint a használt cucc.
Úgy irsz most mintha egy fél millás obit vennék....Nem is értelek...
-
_seth_
veterán
válasz
sweet122 #22560 üzenetére
18-135 STM-et szeretne venni, azt ajánlottuk neki, a sima IS-t nem.
18-55 IS II és 55-250 IS II obikat én folyamatosan cserélgettem, meg is untam hamar, és jött a 18-135 IS csak, hogy ne kelljen mindig cserélni. A tartomány megtetszett így lecseréltem egy 18-135 STM-re ami elődjénél mindenben jobb és a képminősége már egész jó. Vettem azóta 17-55 2.8-at is de a 18-135 stm maradni fog, utazni, kirándulni nagyon jó obi.
Egyébként arra jöttem rá, hogy ahova a 135 kevés, oda a 250 is az lesz... az 55-250 helyett 70-300 VC tamront vettem, madarat fotózni ez is kevés.... lesből pedig akár a 135 is elég lenne...
-
válasz
sweet122 #22344 üzenetére
Nem tudom, hogy mi szükség van egy 50/1.4-re (nem igazán hasznos látószög), ha van 85/1.8, és minek a 135/2 a 85 és a 200 közé.
Ez alá egy 24/2.8 és egy Samyang 14/2.8 mehet, ha kell egy utcafotós és egy nagylátó. Sőt, én két normál (24, 35) közül kidobnám az egyiket aszerint, hogy melyik látószöget kedvelem jobban. Nálam a sor így nézne ki:
14/2.8 24/2.8 85/1.8 200/2.8 Közéjük meg lábzoom. Menj közelebb, ne cserélj.Persze, ha mindenre fel akarsz készülni, akkor vehetsz milliméterenként is obit, meg egy kerekes kocsit, amit az övedre csatolsz, és magad után vontatsz.
-
Monya78
veterán
válasz
sweet122 #22344 üzenetére
Nagylátónál gondolkozz el az új Sigma 18-35mm F1.8-as obin, fixeket megszégyenítő képminőség és fényerő.
Ebből a sorból a canon 50mm F1.4-es aminél csalódás lesz (a többihez képest) a képminőség F1.4-F2.2 között. Esetleg picivel drágábban a régebbi nem art-os Sigma 50mm F1.4-es képminőségileg jobb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest