Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Monitor hiba topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi212
tag
válasz
rednifegnar #31372 üzenetére
Köszi
-
robi212
tag
Sziasztok,
Hozzám került egy Canon 17-55 2.8-as obi. Minimálisan kotyog a mozgó rész és ha lefelé fordítom, akkor kicsúszik. Ez mennyire "normális"?
Illetve javítható-e, ha ez nem egy nagyon általános jelenség?
Köszi. -
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 70-200 F4 es obi produkálhat e gyengébb képminőséget egy Canon 1DX en mint egy 80D n?
-
Beldar
tag
válasz
daved0022 #31366 üzenetére
Szia! Én használok RF 35mm-t és Sigma ART obikat is, bár igaz, Sigma 35-ösöm pont nincs épp emiatt mert van RF-es verzióm. Ha ismered az ART sorozatot, akkor nem kell bemutatnom, kiváló minőséget hoz adapterezve is. Az RF 35-ös kissé lágy nyitott rekesszel, de amúgy remek, könnyű kis szerzet, gyakran használom. Az ART-ok ellen max a súlyuk szólhat.
-
daved0022
csendes tag
Sziasztok!
Kis tanácsot szeretnék kérni.
Egy Canon Eos R vázra szeretnék egy 35 mm fix objektívet.
A két kiszemelt példány:
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ArtKicsit tanácstalan vagyok, régi vázamon (Canon 70d) használtam Sigma A 30mm f1.4-et és valószínűleg emiatt hajlok a Sigma felé és itt jön a de, nem tudom menyire hozza ugyanazt az élményt a mount adapter miatt mint ha natívan használnám és megéri-e a plusz árat?
Köszi a segítséget előre is! -
dudu98
tag
Sziasztok! Szeretném kikérni a tanácsotokat használt objektív vásárlás terén. Egy Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED lencséről lenne szó. Egy D700as FX vázzal használnám, leginkább családi eseményekhez, meg kiránduláskor hobbi fotózáshoz. Mire figyeljek oda a vásárlásnál, mit próbáljak ki rajta? Minden papírja megvan, szűrővel védve volt.
Köszi a válaszokat előre is! -
Tin_Shield
őstag
válasz
bandus #31363 üzenetére
Zoom: Olympus 12-40 f2.8, Panasonic 12-35 f2.8
Fix (a teljesség igénye nélkül): Panasonic 14 f2.5, PanaLeica 15 f1.7, Sigma 16 f1.4, Olympus 17 f1.8, Sigma 19 f2.8, Panasonic 20 f1.7, Panasonic 25 f1.7, Olympus 25 f1.8, PanaLeica 25 f1.4, Sigma 30 f1.4, Sigma 30 f2.8, Olympus 45 f1.8, Sigma 56 f1.4, Sigma 60 f2.8, Olympus 60 f2.8, stb
Fixből sokkal nagyobb a választék, egy zoom árából akár több is kijöhet. Vannak még ezeken kívúl Pro objektívek, Cine objektívek, manuális kínai cuccok, szóval tényleg mindenre is találni megoldást. -
válasz
Tin_Shield #31362 üzenetére
köszi a részletes magyarázatot, továbbítom a kedves felhasználónak
esetleg emellett van ajánlásod olyan objektívre, ami fényerőben jobb, mint ez a kitobi, és hasonló felhasználásra jó lehet?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
bandus #31361 üzenetére
Ez a két kitobjektív majdnem pontosan ugyanazt tudja látószögben. Kisfilmes ekvivalens gyújtótávolságban (ebben számol mindenki) 28-84mm az Olympus, és 29-80mm a Canon. A fényerő is pontosan ugyanannyi, f3.5-5.6. Valamekkora különbség van mélységélességben a Canon APS-C és az MFT szenzorméret különbsége miatt, de ez a gyakorlatban nem jelentős, főleg nem ezeknél a fényerőtlen kitobjektíveknél.
Az Olympus kitobjektív egyébként jóval jobb képélességet kell(ene), hogy produkáljon, mint ez a Canon valaha is tudott, ha ez nincs meg akkor az az Oly kitobi hibás (vagy user error). -
sziasztok! vegigporgettem az osszefoglalot, ezek alapjan szeretnek segitseget kerni, hogy vajon milyen nagylato objektiv lenne jo (gyari, mas marka, hasznalt, mindegy) egy olympus milc-re, amin most az alabbi objektiv van: [kép]
a kedves felhasznalo hianyolja ezt a viszonylag regi canon objektiv [kép] melyseg es fenyero kepessegeit, amiket foleg belterben, ruhak es modellek fenykepezesere hasznal, de nem professzionalis setupban, csak termeszetes feny mellett.
ezek alapjan tudnatok nekem konkret objektivet ajanlani, ami hozza a canon kepminoseget, de raszerelheto az olympus milcre? koszonom
(tenyleg semmit sem ertek a fotozashoz)
-
Roxx
tag
Hát nemigazán látom,hogy félre fókuszálna azért gondoltam,hogy egy dokkolóval be lehetne kalibráni.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Van egy Sigma 150-600C obim van e értelme venni hozzá egy dokkolót az AF finomhangolás miatt gondoltam.Egyáltalán otthoni körülmények között lehet e obit kalibrálni?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 70-200 F2.8 as obit nagyon lerontana egy Canon 1.4x ő?Af képminőségileg.
-
freelanced
addikt
Hello,
Panasonic G80 (és hasonló) mellé milyen objektivet ajánlanátok videózáshoz? Főleg természetben használnám, állóképekre, közeli felvételekre (tűz, vizcseppek, levelek, moha stb, nem igazan kell macro, de háttérmosás igen).Alapból örülnék ha lelnék bármit ilyen 50 körül, de 100 alatt maradnék mindenképp. Aztán lehet, hogy ez lehetetlen, Nikon vázhoz szoktam és ott sok opcióim volt viszonylag olcsón, de simán lehet, hogy itt nem ez a helyzet.
Köszönöm előre is -
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi #31352 üzenetére
A linkre kattintás után fel tudod majd frissíteni emlékeidet canon tele ügyben
És az IS mentes a legpihébb (1.3KG)
Az f4-es stabisnak tényleg hangos a stabija de azért nagyon erős túlzásnak tartom ezt az atomerőműs példádat.
Nehogymár ne tudj kitartani 1/400körül 200milit
-
Celithrandi
addikt
válasz
JohnyBlue #31349 üzenetére
én nem tudok kézből f4 200at kitartani iso 100 mellett átlágos fényviszonyok mellett. Vagyis tudok, de nagy a hibaarány. Ha valaki betonkezű vagy szeret szopni annak ok. 2.8 ból meg emlékeim szerint nincs IS mentes, de cserébe másfél kiló. Mondjuk most van 70-200 L IS f4 obim. Azért az is egy vicc, a képbe belecsesz, cserébe egy aktív hangos erőmű van benne. Maga a lencse nagyon jó, de IS nélkül gyenge, az IS meg szar benne. Eljárt felette az idő.
-
Throme
veterán
Ha az a 70-300 a nikkor VR verzió, akkor szerintem megéri.
55-200 -> 70-300. Az az ekvivalens + 150mm (300 -> 450mm) is jól jön.
Ha csak mintaképeket nézel lehet nem nagy különbség de egy hold fotónál is már jól jön.
Aztán - ha még mindig a nikkornál maradunk - a 3 fokozatú VR, a továbblépési lehetőség FF-re (akkoriban nem volt érdekes annyira... örültünk az aps-c-nek minta majom a... ).
Építési minőségre már nem biztos, hogy a nagyobb telét hoznám ki győztesnek, mert évekkel később a tubus magától kinyilt, ha a lencse lefelé nézve lógott a vázon.
Már nem használom, de még mindig megvan a szett és nagyon szerettem a 70-300-at.
Most egy kisebb obiból is megvan az ekv. 600mm, de ez már egy másik történet
-
Beldar
tag
Sziasztok! Használt piacon nézelődve gondolkodom Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 és Canon 70-200 f/2,8 II verziók között, melyiket lenne érdemes inkább?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi #31344 üzenetére
Mi bajod volt a non is 70-200-al? mind az f4 mind a 2.8 kiváló objektív.
-
Byk01
őstag
válasz
norbert1998 #31343 üzenetére
A 210-hez képest a 300 mm látószögben nem túl nagy előrelépés (nekem is mondták, mikor a Nikon 55-200-at akartam lecserélni valamilyen 70-300-ra, és mikor sikerült, rájöttem, hogy igazuk volt)
-
Neck
veterán
válasz
Szerintem a gombásat engedd el. Én biztos tartanék attól, hogy "elkapja" a többi.
-
Celithrandi
addikt
válasz
ebben én már nem vagyok otthon sajnos, de biztos lesz aki igen
Csak abból indultam ki, hogy már a Canon 70-200 L obi is rémálom volt stabi nélkül 200-on.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Celithrandi #31342 üzenetére
Igen, lemaradt, elnézését kérek
A 70-300-zal szemezgetek, azt hiszem, találtam is egy jófélét.
Ami még megfordult a fejemben, az egy MTO-1000A (1100mm F10.5; Cristopher Frostnak van videója is róla, tetszik neki, érzi rajta Sztálin nyomását a gyártásba
).
Kérdés, hogy ha kicsit gombás, az mennyire gáz egy ilyennél? Nem tudom, hogy bevonatos-e a lencse és azt se, hogy szét lehet-e szedni. Nem tűnik vészesnek, de úgy létezik, mert pincéven volt tárolva - cserébe nevetségesen olcsó, legtöbbetek CPL-je drágább volt, mint ez
Illetve még egy ötlet, Tamron SP 31A 200-500, nem tükrös, mint az MTO, hanem rendes sima-tele, Adaptall II tappanccsal. Ez is kifejezetten olcsó, még ezt is fontolgatom.
-
Celithrandi
addikt
válasz
norbert1998 #31339 üzenetére
nem írtad hogy asztro vagy alkerülte a figyelmem, mert ha pl madár lett volna akkor azt mondom ki nem tartod stabi nélkül és csak az élettől is elmegy a kedved
-
Neck
veterán
válasz
norbert1998 #31334 üzenetére
Erre a Tamron 70-300 (amúgy full frame) obi jut eszembe, ami nem csillagászati, de messzebb lát.
-
gabus1985
újonc
válasz
rednifegnar #31336 üzenetére
Nem tudom mi a neve, a bajonett alatt/belül az a pöcök nem akad be, mert nem ér el odáig az objektív bajonettje....tehát nem akad be a zár, igen. mivel valószínű a D500asnak pár mm-el kisebb, vagy más....
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Celithrandi #31338 üzenetére
Igen, asztróhoz nem annyira célszerű más megoldást alkalmazni - cserébe illene nagyon drága obikat, teleszkópokat venni, de hát nem lehet mindent egyszerre
-
Celithrandi
addikt
válasz
norbert1998 #31334 üzenetére
képstabi nélkül bebetonozott állványról távkioldóval? vagy hogy használnád?
-
gabus1985
újonc
Üdv. Vettem egy fotós által eszkábàlt Pentacon 2.8/100as vetítőobjektívet, amit ő Nikon D500ashoz használt. Kiprobalni nem tudtam, postán kaptam, de az én Nikon D90esemre rámegy, kívül kattan, de belül mégsem teljesen 100%osan csatlakozik, tehát vagy nemjo az én típusomra és nem éri el a szenzort, mert más a távolság a D500asnal, vagy mi lehet a baj?
Van egy cikk, amit találtam:
https://hispan.hu/pentacon-av-100/Köszönöm a segítséget!
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Sony, APS-C géphez keresnék valami nagyon erősen koltséghatékony szupertele obit. Jó a teljesen manuális is. Jelenlegi maxom a SEL55210 (max 210mm F6.3), de még néznék sokkal messzebb akár sokkal jobb fényerővel is. TTartisans 500mm obi jutott még eszembe, de meghallgatok más ötletet is, ha esetleg akad nektek -
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 200 2.8L es obit használ e valaki?vélemények érdekelnének az obival kapcsolatban.
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar #31331 üzenetére
Köszi , de ennyire nem szeretnék belefolyni más dolgába .
Majd eldönti mit szeretne a hölgy . Itt a felsorolt obikhoz kötődött az eredeti kérdés . Rákérdezetem és szerintem már a p_adam válaszát figyelembe véve el is döntötte .
Legalábbis a továbbított üzenetemre válaszolva úgy jött le nekem , hogy marad a Sony FE 50/1.8 mellett . Aztán csinál vele , amit akar .
Hétvégén már szeretné megrendelni . Bár több szálon érdeklődött , így fogalmam nincs mire jut . Annyira nem közeli a " barátság " .Más lenne a felállás , ha magamnak kellene tanács . . .
-
rednifegnar
senior tag
válasz
gjoco1 #31330 üzenetére
sok fele kozgyuru van, az alap gyuruk nem viszik at a jeleket mert nincs erintkezojuk. raadasul a legtobbnek a kozbulso elemei menetesek nem bajonettesek. persze valamit valamiert ilyenkor nincs rekesz meg af, de manualozos obikhoz jok.
a jobbaknal minden tag bajonettes, sot van meg jelatvitel. lehet erdemesebb lenne inkabb ilyet venni a meglevo obijaihoz.
aztan letezik meg tovabbi megoldas is, az objektiv forditas. az mas tipusu csatlakozast igenyel, mivel az obinak a segge all a tucsok fele. ez annyibol jobb hogy nagyobb a lekepzes jobb a minoseg. cserebe tobb a macera.
a ts obi is jo dolog, mert azzal lehet bizonyos mertekig kompenzalni a kis melysegelesseget. mondanam legjobb lenne kiprobalni mert random arcok tanacsai (mint pl az enyem) soxor elegge elvisznek az erdobe.
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar #31329 üzenetére
Napi közeli tücsköt - bogarat és ami jön .
Van közgyűrű sora MEIKE ha jól írom + ezen kívül használja a Raynoxot is .
Szóval van rálátása és gyakorlata . Hogy mit használ jelenleg azt nem tudom , csak annyit , hogy ez a Sony egy új beszerzés és ehez is akar valami makrózásra ( közeli dolgokat lövöldözni ) megfelelő üveget .Amúgy több fotós csoportban láttam a " munkáit " és ügyes nagyon . Persze haladó amatőr szinten .
-
rednifegnar
senior tag
válasz
gjoco1 #31327 üzenetére
az a kerdes mit is akar valojaban, mire akarja hasznalni?
ha csak makrozasra akkor erdemes kozgyuruvel es akarmilyen rekeszelheto obival probalkozni. de ehhez azert nem art kepben lenni az alapdolgokbol (fenymeres, melysegelesseg).
ha olyat ami alapvetoen mindennapi fotozasra valo plusz neha valamifele makro lehetoseg akkor nem erdemes kozgyuruvel meg manualis obikkal szorakozni (raadasul rendesebb mekrohoz nem art jo sok feny, allvany, makrosin).
a felsorolasban 20mm-tol 60mm-ig van mindenfele obi, eleg masra valo mindegyik, hogy a tilt-shift obit ne is mondjam. -
p_adam
addikt
válasz
gjoco1 #31323 üzenetére
Ezek közül egy sem full-frame makró objektív.
A magam részéről inkább néznék vintage objektíveket és egy hozzávaló adaptert (+ közgyűrűt, ha még nagyobb nagyítás kell), pl.
Konica Macro-Hexanon AR 55/3.5
Olympus OM Zuiko Macro 50/3.5
Ezek elérhető árú jó kis obik sokkal jobb építési minőséggel és színekkel.
Zeiss Jena Macro-Prakticar 55/2.8
Ezt akartam még írni, nekem ez van, de ahogy látom, jól felment az ára - ezért is ezeket célszerű venni, kínait max. használtan, mivel egyátalán nem tartják az árukat.Ha mindenképp a kijelöltek közül kell választani, akkor az alábbi topik alapján úgy tűnik, hogy a Sony FE 50/1.8 közgyűrűvel megtoldva használható - de ezek a vintage makró optikák jobban teljesítenek közeli témánál.
-
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Segítségért jöttem szakmai kérdésben .
Egy kedves ( szőke
) hobbista ismerősöm kérését tolmácsolom .
Egy Sony 7Ii Milc vázhoz szeretne macro objektívet vásárolni , kizárólag hobbi célra . Alternatívaként küldött kizárásos alapon és anyagi értékhatárhoz kötött ( 100 ezer ) pár kiválasztott obit .
Szerintetek mi ajánlott az alábbiak közül ?
Illetve , ha van valami más ezeken kívül , ami megfelelne erre a célra , azt az ajánlás köszönjük ! -
Bobrooney
senior tag
Sziasztok, mik a tapasztalataitok várható objektívekre valami BF akció? Samyang 85mm-n töröm a buksit.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 70-200 F4 es obit használok gondolkodtam egy 2.8 as verzíora való lecserélésén.Mennyivel jobb a 2.8 as obi?
-
Celithrandi
addikt
kellett volna, előtte asszony akart magáról pár képet és jól letekertem hogy kisebb legyen a mélységélesség, nagyon nem szoktam még meg hogy nincs a gép tetején kvartz kijelző és a keresőben már elfelejtem nézni az értékeket
jó nagy hülyeség volt kivenni a kisebb gépekből. Mehetett volna ez f11re is nyugodtan
-
Neck
veterán
válasz
Celithrandi #31317 üzenetére
Egy tekerés f8-ra állítani. Nyitva elég hurkalé az obid, az látszik, de pont az a jó a fényképezőgépben, hogy a blende állítható, a telefonokkal ellentétben (most azt a kevés kivételt hagyjuk is)
Ezzel együtt is, látszik, hogy a "nyers" Pixel rá van élesítve. Ha megvan a nyers Canon fotó, azon is fel lehet terkerni mindent - de inkább f8-ra kellett volna tenni, és különösen a sarkokban látnád a különbséget.
-
Neck
veterán
válasz
Celithrandi #31303 üzenetére
Expó adatokat írhatnál…
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Celithrandi #31312 üzenetére
azert ez a pixel kep se olyan csudas nagyban, nem rossz telotol de hat van vizfestek boven. 50%-ra lenyomva valami rendes algoritmussal mar egesz jo, a szinek szama eleg keves ezert is olyan mozaikos.
-
Celithrandi
addikt
válasz
rednifegnar #31313 üzenetére
igen, láttam, de igazából a végeredmény a lényeg szerintem. Mondjuk videón nem tudom hogy hogyan korrigálja ezt le gyorsban.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Celithrandi #31312 üzenetére
-
Celithrandi
addikt
válasz
rednifegnar #31311 üzenetére
teszteken nem tűnt olyan rossznak a 15-30-as, de a fix 16 2.8 se tűnik rossznak.
Igen feltöltéskor lekonvertelte az oldal, nem vettem érszre. Itt az utolsó teljes méretben:
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Celithrandi #31309 üzenetére
ezek az f7.1 meg 6.3 vegu obik nem sok jot igernek foleg canon fronton, ok szeretnek nagyon kifacsarini minden fillert, aztan ranyomnak egy auto iso-t eg mindenfele korrekciot hogy legyen belole ertekelheto kep.
ezek a mobilos kepek jok, de azert le van mertezeve ha jol gondolom. -
Beldar
tag
válasz
Celithrandi #31307 üzenetére
Szia, nekem van egy EF 16-35 f/4 eladó, ha érdekel.
Vettem egy Sigma 14-24-est, szóval már nem használom a Canon obit. -
Celithrandi
addikt
válasz
rednifegnar #31308 üzenetére
EF 17-40 F4 L.
Van itt egy RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM obi is, de nem bontottam még ki mert kevés nekem a 24, középre meg van fix 50-em. Az RF16 és RF 15-30 al szemezek. 16-35 f4-et is néztem, de STM lenne jó.
Mobilnál van persze görbület, itt van épület. Görbül is és romlik is a széleken, de szarnak nem mondanám pedig ennek a nagylátó obinak gyenge a fényereje így feltolja rendesen az isot. A sima obija lényegesen jobb fényerővel rendelkezik a telefonnak. Ez mondjuk géppel nincs meg mert egy drótkerítésen át fotóztam amin a nagy lencse nem jutott át. -
rednifegnar
senior tag
válasz
nekem ebbol a kettobol (a fenyero difin kivul) annyi jon le hogy az elso (canon?) sarkai total homalyok. ezen mondjuk sokat fotosoppolni nem lehet.
a 17-40 az EF? mert az nem egy mai darab. nekem volt ef 16-35 f4 is, az nagyon penge volt. cserebe nagy is, aztan eladtam (erre az obira irjak sok helyen hogy jobb mint sok fix nagylato). most van egy 24-105 f4 is mk2, az jo obi de csodat nem tesz, meg persze az is jo nagy.
teloknal mindenfele varazslas van akkor is ha fix meg nyers. de ettol meg lehet jo a kepuk.
ami nekem nagyon zavaro volt a sony/samu teloimnal hogy gorbe volt a kep, meg a korrigalt is. ha mondjuk epuletrol keszitenel egy "shiftelt" kepet akkor se lesz sehogy se parhuzamos a ket szele pedig ott azert nagy kepernyon van lehetoseg beallitani ponosan. megse tudtam beallitani ugy mint egy optikailag rectilinearis fenykepezogep obival. a torzitasa se linearis, se nem parna se nem hordo, olyan valtozo. es persze ez fugg meg attol is melyik obit hasznalod (az enyemben 3 obi van).
persze az is teny, hogy utolag lehet korrigalgatni, meg a telo nem kerul annyiba mint az eos-on maga az obi. raadasul mindig zsebben van. -
gaben22
senior tag
válasz
Celithrandi #31305 üzenetére
Én véleményem, de szerintem teljesen értelmetlen összehasonlítani ezt a két képet. Max. akkor lenne, ha ráküldenél egy masszív Lightroomot az elsőre, szétrángatnád a színeket vagy HDR képet "csinálnál" a fényképeződdel is. Aminek esetleg volna értelme, hogy 100% cropon ugyanazt a részt kivágod mindkét képen és összehasonlítod melyik "mit tud". Persze mindezt főleg akkor, ha tudnál nyers képet csinálni a telefonoddal is, de nem tudsz. Őszintén szólva ilyen összehasonlításnak hozzá nem értő facebook csoportokban van értelme, ahol a célközönség nem akar foglalkozni a fotózással, mert nekik vitán felül telefon egy jó megoldás lehet, főleg ha nem csinálnak vele semmit azon túl, hogy feltöltik instagramra/facebookra, nem pedig drága nagy felbontású monitoron nézegetik a képeket, néha belenagyítva is akár a képbe.
-
gaben22
senior tag
válasz
A Pixel kép nyers
. Ugye tudod, hogy telefonok rommá editálják neked a képet automatikusan... Felismerik a scene-t, az alapján megrángatják a színeket meg minden egyebet, ha több lencse van a telefonon, akkor akár egyszerre mindegyikkel készül egy kép majd összerakja neked (HDR...). Mobiltelefonnal készült képre azt mondani hogy nyers elég nagy oximoron
.
-
Neck
veterán
válasz
Celithrandi #31299 üzenetére
Azért nagy monitoron ne nézd meg az a mobilos nagylátós képet, mert nem fogsz örülni, mindegy, melyik proci varázsolta
-
Celithrandi
addikt
válasz
Throme #31300 üzenetére
persze hogy tudja, de ha 800ezerért veszel egy gépvázat szerintem elvárható lenne, hogy tudjon annyit mint egy 200ezres mobil. Ha a világ idejét el akarnám pepecselni akkor filmre fotóznék is sötét szobában nagyítanám a képeket mivel egy jó műterem is tudja azt mint egy képszerkesztő program, de mégse teszik ezt az emberek. Ok, hogy az első tükrös digit gépem óta (300d) sok minden fejlődött, de ha már tud hdr képet egy tükrös vagy milc gép akkor tudja már rendesen. A 70d nél a hdr és sdr között konkrétan nincs különbség, de cserébe vagy 15mp míg legyártja, az R6MK2 nél már van különbség, de a hdr kép szimplán rossz
Azért hogy építsek is, itt egy kép RF 100-400mm F5.6-8 IS USM-el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest