-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Értem én ezt de a DLSS 2.0 eddig nagyon jó visszajelzéseket kapott teszteken, szinte mindenki a natívhoz megközelítő vagy ránézésre nem lényegesen roszabb teszteredményeket hozott ki, miközben az FPS szám egy vagy másfél kategóriával feljebb poziciónálta az RTx 2060 kártyát vagy 2070 kártyát például.Most az mindegy hogy 10 játékban vagy 20 ban, lehet Nv címekben, de azokban jó ha van. A gyakorlati tapasztalat pont azt mutatja hogy eza ficsőr a legéletképesebb jelenleg ezért nem értem miről beszélsz mikor azt írod hogy a gyakorlati tapasztalat mást mutat.
Az RT-t meglátjuk majd ha itt lesz és fogható, tesztelhető lesz.
Az Ampere bika GPU rengeteg tartalékkal, úgy néz minél nagyobb terhelést kap annál inkább hozza ki magából a plusz teljesítményt. RT ben sokat fog számítani ez a nyers erő ami benne van, én azt gondlom.Az azért kicsit cikinek érzem, hogy a navi , azaz az 5700 semelyik ficsőrt nem tudja, a Dx 12 U ban is hiányt szenved és nekünk kell magyarázkodni milyen szar dolgok ezek, az a jó döntés ha nem támogatjuk nem foglalkozunk vele. érdekes hogy ez mellé nem teszed árhuzamba az 5700 kártyákatamik életcilusuk szerint messze lesznek a tartósságtól a jelek szerint.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Gondoltuk hogy megint ez lesz az AMD okosan csinálja és az egész piac okosan csinálja hogy nem lép a DLS 2.0 ra semmit,hogy nem azt csinálja amit Nvidia. Az Rt is remek lesz az Ampere már most nem lesz jó ,mert csak DXR 1.1 et támogat és az igazi az amit a Ps5 tud , de azt nem fogják szegény fejlesztők átportolni Dx 12 re mert meló, míg AMD re egy az egyben át tudják emelni azt és ezért nvidia besz..ta mert szar lesz, a Navi meg jó lesz, tehát amit AMD majd áthoz Pcre még ha nem is szabványos de persze reméljük egyszer az lesz mert az sokkal jobb.Imádkozzunk Microsofthoz hogy így legyen mert huh... Nvidia bármit csinál az még nem jó, nem fejlett , még fejlődnie kell, a z a jó ahogy a konzoloban van és az a jó amit és ahogy az AMD tesz. tehát igazából mindegy miről beszélünk ez az általános hozzáállás.
Gondolom ez lehet abban a hozzászólásban amit írtál, de inkább nem olvasom el elég volt beleolvasnom.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Tomék letesztelték az új driverrel a kártyákat. Metro alatt és úgy b általában minimális MHz lett a különbség .
furmark alatt már a 3090 nél több, 3080 nak itt se észrevehető.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Yutani #33668 üzenetére
Nincs miért mert garantált órajeleket hozza és a tesztek szerint még a mérési hibahatart sem igen lehet kimutatni. 1-2 %. Ha van is egyáltalán.
Azért a 700 dollár nem lenne tragikus, az AIB kártyák meg mindig drágák voltak, Pl Strix vagy gaming. Várjuk meg mennyiért hoz milyen teljesítményt a másik oldal mielőtt itelkezunk.
Lehet hogy mese a hiány de a jelek szerint a gyártóknak valóban nem volt idejük semmire plusz a boltok szerint lényegesen nagyobb volt a kereslet. Lehet hinni annak a cikknek is ami Nv- t húzza le, de azt gondolom lehet hinni egy Zotacnak is aki azt mondja példátlan volt az előrendelesi mennyiség vagy egy EVGA nak is, aki azt mondja nem volt idő tesztelniük így elképzelhető, hogy gyártani sem eleget. Vagy itt van Abu aki azt mondja azért nincs kártya mert nincs memória. Máskor vakon hisztek neki érdekes módon[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Malibutomi #33658 üzenetére
Hát te ezt látod bele, de nem kizárt forgatókönyv. Én azt gondolom az ARM részvényügylet miatt próbálják a lehető legmagasabb árfolyamot elérni vagy a beszakadást elkerülni.
Az új driver Semmit nem befolyásol a kártya teljesítményén. 2010 MHz a korlát az új driverrel ami 15 % OC a gyári 1710 MHz hez. Az FE kitolt maxpowerrel tudta elerni a 2100 MHz-t, de extremen megnovelt fogyasztással. Az MSI kártyái alapból sem mentek fel odáig például mert 350 W max powert adtak meg már ezelőtt az FE 370 W hoz képest.
Nincs semmiféle visszafogas vagy teljesitmenycsokkenes a tesztek után, magad is rakereshetsz a youtubon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #98320896 #33649 üzenetére
Ez nem így működik egy piacvezeto cégnél. Mire lesz Navi 2 lesz elég Ampere is, de ezzel hogy előre hozták nem buktak presztízst.a tőzsdén ez fontos. Egyébként én ezért bírom Nv t és Jensent, mert ők csakazert is cég és ezért nem Intel.
Amíg ő lesz a CEO addig lesz válaszuk mindenre.A kép meg azt mutatja mindenképpen érdemes kivárni vásárlóként ezt az évet a cégnek meg erre az előrehozott launchra volt szüksége mert az ARM megvasarlasa komoly kockázat, számít a cég értéke.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz PeTeR_33 #33650 üzenetére
Leírtam miert tették. Mit áruljak el ezen kivul?
A többin sem tudok segíteni hiába megyünk le alpári stílusba. Próbálj megnyugodni szerintem.
carl18 : +sör
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #98320896 #33642 üzenetére
Nem rettegnek. Ez kizárólag marketing.
Gondolj bele csak józan paraszti ésszel, hogy ha most az AMD jött volna ki a 6xxx kártyával mondjuk 600 $ áron és tegyük fel csak 10 % kal gyorsabb, mint az 1200 $ ba kerülő 2080 Ti akkor most micsoda presztízs veszteség lett volna az Nvidianak és milyen rossz lett volna ha azt mondják hogy a 3080 csak 10-20 % kal gyorsabb mint a 6800 mondjuk.
Csak nézd meg az AMD topikot vagy úgy általában. Már senki nem arról beszél, hogy remélik a 6900 hozzá a 2080Ti-t olcsóbban, hanem a 3080 hoz várják. Ezért csinálta Nv, amit csinált és ezért siettek
Presztízs és marketing. Ettől még lehet jó az új Navi, de a szelet kifogták már ahonnan kellett."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
Úgy ismersz , mint aki csodát vár a másik oldalról ?
ÉN kizárólag marketing tapasztalatomra alapozom, mert nem lesz DXr 1.1 játék ősszre a piacon és új belépőként ezt szerintem kötelező alapon abszolválni fogják, hogy a Turingot alaposan és akár az Amperet is befogják RT 1.0 alatt. Ha megnézed az Ampere csak annyival gyorsabb a DXr 1.1 játékokban bekapcsolt RT mellett ,amennyivel alapból is gyorsabb. Persze arányosítva értem.És azt gondolom hogy úgy tervezik meg a hardvert hogy tanulnak a másik cég hibáiból és eleve a piacon lévő RT képes játékokból tapasztalatot merítenek.
Hardveresen abban is lesz DXR 1.0 ra egy olyan struktúra ami gyorsítani fogja azt is és közben a DXr 1.1 re is jó azt gondolom, főleg ha beledobják azt a gyorsítótárat amit pletykálnak.
Igazából majdnem hogy előny nekik, hogy Nvidia kitaposta az utat és a piacra segített pár játékot RT vel.( valami susmus úgy gondolom lesz, mert nagyon kicsi az a 256 bit emlegetett sávszél RT hez főleg)
Nem állítom hogy így lesz,de én így csinálnám , mint marketinges szakember, ha a hardver képes lenne rá és csak driveres támogatáson múlik a dolog.Ha megnézed Nvidia mit csinált Vulkan alatt , pont ez jön ki, hogy rágyúrtak a másik cég erősségére és lassan jobbak/ gyorsabbak mint a konkurencia, pedig lemaradásból indultak.Kötelező fejlesztendő területnek minősítették, azóta még professzionális szinten is Vrayt már támogatják mióta meg Vulkant úgy supportolják, mint DX 12-t.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz gejala #33444 üzenetére
nem most kellett volna hanem már rég,amikor éppen 300 forint volt vagy elöbb. ilyenkor nincsenek sehol azok akik ellenezték.
Most meg cumi az egész világ.
A mezőgazdaságra és az export / importra is borzamas hatással lesz ez az egész mert persze hogy az import Euro alapú az export forint alapú egy csomó gazdaságánál az átváltást meg senki ne kompenzálja, mert a középárfolyam is magasan felette vana tavalyi értékeknekamire leszerződtek több céggel.
A cégeknél, mint az is ahol én dolgozom , akik klaszter rendszerben dolgoznak, azaz 4-5 vagy több/ kevesebb ország ad ki egy klasztert egy középárfolyamos euroval számoltak év elején és erre lett megadva a profit elvárás. Ez a középárfolyam 335 forint volt.
a másik három országban ahol Euro alapú most a fizetőeszköz kánaán van, mert kisebb teljesítménynel is profitablisabbak..
konkrétan úgy hogy többet adtunk el és többet kereshettünk volna most a forint gyengülése miatt bukóba végzünk, és így meg majd kérdőjel, hogy egy negatív előjellel záró országnál kell a jövő évi költégvetésbe is ennyi ember nálunk a cégnél.bocs hogy így kissé személyesebbé tettem meg folytattam az OFF dolgot, de nagyon nagy cumi lesz ez nagyon sok embernél azt gondlom hamarosan, 2021 ben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KillerKollar #33423 üzenetére
azt mondja igor azokkal sincs gond, csak 2000 MHz fölé nem szabad engedni őket.
-
félisten
válasz manning75 #33414 üzenetére
most nem akarok itt vs témát de 190 K lett egy konzol kezdő áron amiből szerintem 80 % hogy jön hamarosan pro verzió. A játékok 69-99 Eurok lesznek 20 % ermelést kaptak ha digital verzót veszel akkor a használt nem fog játszani... a PS plus előfizetés plusz költség.
Egyszerűen annyira rágyógyult az összes cég a gaming szegmensre minden fronton, és egyre nagyobb lehúzásról kezd szólni a dolog, hogy kezdek kiakadni tőle, lásd VGA lásd konzol....
Igazából én meg pont azon gondolkodtam hogy egy játékot sem láttam amire azt mondtam volna hogy nextgen grafikával rendelkezik abból, amiket eddig mutattak ami meg tetszik az jön az előző genre is vagy Pc re.
Szóval úgy döntöttem marad a Ps4 pro még jó darabig és inkább ha normalizálódtak az árak akkor veszek egy VGA-t ha egyáltalán, már ebből is kiábrándultam hogy egy 699 dolláros VGA 300 ezer forint....[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
-
félisten
Mondjuk ezt a problémát, hogy mi minek az útódja AMD mindíg könnyen orvosolja mert folyamatosan máshogy hívja a kártyáit. ÉN az gondolom, hogy a 3090 a 2080 ti utódja és a 3080 pedig a 2080 hoz jött, már csak az ár és a nevezék miatt is.
nekem nagyon bejön ez a nagy előrelépés, de 365 forintos Euro árfolyamon nem is tudom hogy érdemes e manapság bármit is venni. állítólag hamarosan elérjük a 375 Ft lélektani határt is. Így a németben kapható 699 Eurós FE + 7 % Áfával alapból 270 ezer forint....."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Malibutomi #33252 üzenetére
Elképzelhető, hogy ez volt a cél, mert nem akarták, hogy a 6900 gyorsabb legyen mint az aktuális csúcs, a 2080 Ti mert az presztizs veszteség lett volna.
Arra amúgy kíváncsi lennék, hogy ha a 3080 sima GDDR6 rammal jön 16 Gbps,de mondjuk alapból 20 GB mennyiséggel mennyivel lenne lassabb.
a szuper verzók meg jöhettek volna a gyorsabb verzióval.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Úgy néz ki az RTx 3060 kártyával jönnek az új 20 GB verziók.
a 3070 Ti, ami a fentebb betett képen van Mumee által, és valószínűleg ez a " Pg142 " SKU, gyorsabb lesz a 2080 Ti nél jelentősen. ( ez lesz a BIg navi kb szerintem )
a Normal 3070 - 5 % lesz kb ltalánosan, újabb címekben eléri vagy gyorsabb lesz , RT alatt egyértelműen gyorsabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
olyan nem létezik ahol, a 60 % esetleg 30- 40 FPS ?
vagy szerinted ilyenekből jött ki a 60 % ?
itt [link] akárhogy nézem 60 % a 2080 superhez alapon 4 K-n és 67 % Oc val . nincs benne 23 FPS benchmark...arabus :
mi lódul meg, az a +6 % ? 320 watton nem megy ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MPowerPH #32922 üzenetére
ah hát az azért kivételesen jó üzlet volt .
De új kártyákat nézve nincs jobb alternatíva. Számomra nem létezik olyan, hogy túl sok kategória, mert akkor maximum annyival késöbb adom el és kibindelek egy generációt de 1440 P-n a Gsync nélkül a 144 Hz kihívás egyébként még a 2080 kártyának is pl egy RDR2 ben.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MPowerPH #32908 üzenetére
hogy érted , hogy kicsi a lppcső? gondod hogy ennyi marad a játékok gépigénye késöbb is? nem hinném. plusz mit vennél ma, ha nem ezt 1440 P re főleg 1440 Hz ? ugyan ennyiért egy 2080 kártyát?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #32878 üzenetére
Nem volt arról szó, hogy 2 x 2080 Ti.
2x 2080. [link]
az is ár / teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hoolla #32875 üzenetére
hát azért lehet ebben is valai hogy brutál sokan rácuppantak az Ampere kártyára. Állítólag sak Zotac 12 ezer megrendelést kapott első nap..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz elite.cs11 #32852 üzenetére
mi szorul ezen magyraázatra ? valószínűleg azért ennyi az ára, mert a kutya nem fog venni ez mellett a kártya helyett félprofesszionális piacon régebbi quadro modelleket 3-8 ezer dolcsiért, azért ennyi az ára szerintem.
már a 3080 is jobb sok esetben,de ott kevés a RAM."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Laja333 #32807 üzenetére
Igen elolvastam, én linkeltem be ide napokkal ezelött.... de azt is közben redditen, hogy nincs ellátás megfelelő, nem direkt visszafogott a kínálat.. mi az igazság ki tudja mindenki abban hisz amiben akar többen írták, hogy ez nyílvánvaló dolog volt, hogy nincs megfelelő ellátás és erre épített fel a fenti oldal egy lejárató cikket.
Én minkét verziót el tudom hinni, a végeredményt tekintve mindegy.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Ép írtam az másik topikban , hogy az lesz nagy menőség a most kártyáért harcolóknak, , hogy ha ha nvidia a Super verziókat kitolja 2021 ben 7 nm-n...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ScomComputer #32623 üzenetére
nem is értem amúgy komolyan, első órában akar midnenki mindent. Amúgy is régebben 1-2 hónap kellett mire egyáltalán beálltak az MSRP árak úgy ahogy, most meg a 850 euros Strixért boxolnak a boltban.
Szóval még az AIB kártyákból sincs elég a boltokban, nvidianak most jön vissza az 1200 euros 2080 Ti árazásából elmaradt vásárlásokból adótott hiány....Éppen olvasom a PS5 topikot ott is ugyan ez.... tegnap este mindenki előrendelt meg örjöngés, ma meg kikerültek az árak a játékokhoz. Az exklúzívok 69 és 79-99 euro de nem exklúzívok is 28 ezer forint körül mennek, pl COD aztán sokan mondják vissza , jó lesz majd egy év múlva a PS5 ,mire lesznek használt játékok
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Busterftw #32619 üzenetére
szerintem nagyobb volt a készlet de örjöngés van érte,nézd meg YT-n csak az utolsó órában keress rá how to buy kifejezésre amcsiban minden kárty elfogy pillanatok alatt, nem hogy az FE, hanem minden RTx 3080
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Akit érdekel a CB tesztben részletes sok játékra kiterjedő PCIE 3.0 és 4.0 összevetés van. Úgy néz ki mérési hibahatár kb a különbség. [link]
ami még érdekes hogy 270 W -ra visszavéve ( 2080 TI szint) alig csökken a teljesítmény játékok alatt, csak úgy mint feljebb a bányászteljesítménynél.9.24.-én jön a 3090 teszt, 10.15 3070 teszt ,és 10.28 az RX 6000 náluk.Mindegyik 15.00.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
1348 gramm az FE
Amúgy CB hozza a szokásos magas minőséget. [link]
érdekes hogy a plusz 50 watt Power limit kitolás arra jó, hogy ne essen vissza a kártya órajele, ami 1635 és 1965 között mozgott játéktól függően alap limittel, kitolva 1735 MHz alá nem ment terhelés hatására.
4 K-n 37 % kal gyorsabb az 50 wattos limit kitolásával átlagban mint a 2080 Ti ,limit nélkül 31 %.
Azt írják hogy az Ampere esetében kb a megadott TFLOPS érték 35 % része INT számításban elveszik ( átlagosan annyi az aránya az FP32- höz épest a több fenmaradó rész pedig terhelés hatássára skálázódva töltődik fel. azaz ahogy nő a GPU terhelés úgy növekszik az FP 32 számítási tartalék szerepe ami majd RT alatt is lényeges dolog. tehát igen, a 2080 hoz képest 3x annyi TFLOPS valójában 2x és ebből levonhatjuka skálázódás mértékét ami az edigi játékok közül a DOOM ban volt a legnagyobb 85 %
Tehát nagyjából így kiszámolható, hogy a 3070 kb 10 % kal ideális esetben gyorsabb lehet mint a 2080 Ti és 10 % kal lasabb pl egy Anno 1800 alatt tehát a tesztekben kb azt gondolom hozza a 2080 Ti-t, RT ben gyorsabb lesz.
Borderlands és DOOM alatt 85 % kal gyorsabb mint a 2080 és 41 % kal mint a 2080 Ti.
a leggyengébb az Anno1800 ahol 11 % -t ver csak a 2080 Ti re.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DeathAdder #32320 üzenetére
szerintem a jelenlegi illetve a tesztelt játékok zömében 1440 P-n is CPu limites a 3080 ez jön le nekem illetve nem tudja magát kifuti a kártya talán eza megfelelő kifejezés.
persze ez mondjuk arra bítztató lehet, hogy magasabb szintű grafikával és RT vel a késöbbi játékokkal is elboldogul 1440P-n.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DeathAdder #32205 üzenetére
jó lenne nem CPU limites FHD eredményt nézni hanem 4 K-t.
nem is tudom ezt iolyen CPu val kell tesztelni, hogy kifussa magát,de az biztos hogy 4 K-n.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #32063 üzenetére
szerintem túl nagy a szórása a samsung gyártásnak és nagy az energia szivárgás, így kevesebb a selejt ,hogy nagyobb ráhagyással mennek. ők még ekkora GPU-t soha nem gyártottak.
-
félisten
válasz #98320896 #31944 üzenetére
írták már a leakekben hogy 60 és 70 fok között megy maxon a tesztek alatt, tehát az egyik leghatékonyebb léghűtést sikerült letenniük aza sztalra. egyre jobban fáj a szívem egy FE -re..
-
félisten
igen, dedikált lesz , mint a konzolokban
ha van eszük akkor megpróbálnak a jelenleg piacon levő RT képes DXr1.0játékokra jobb implementációt irni, az jó marketing lehetne nekik. A dxr 1.1 meg úgy is más oldalról közelít.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yagami01 #31772 üzenetére
Nv is meglépi, náluk az első vázlatos diagrammok 4 modulos megoldásról szóltak, plusz elméletileg egy olyan összeköttetésről, ami többféle memóriatípust is képes kezelni egy dizájnon beül.
régebben is ezt akarták :amit gbors ír, hogy a ROP okat lecsatolták akár ennek is szólhat már és az IO is ezt segíthet támogatni.
Én azt gondolom ( még ha merész is így elsőre) hogy az ARM megvételével ( ha lesz belőle valami)hamarosan az Intel féle vonalat fogják szerintem tolni, a Big. Little dizájnt. nem tartom kizártnak hogy pár generáción belül igazából komplet mini PC lesz maga a VGA.
Az MCM dizájn lehetőséget ad elméletileg arra hogy eltérő felépítésű magokat kösenek össze ha közös címtérrel tudnak dolgozni. Ezért izgalmas amúgy a hír a másik oldalon, hogy tudják ezt megoldani és milyen ára lesz ennek késleltetés és fogyasztás szempontjából,mert sokszor ilyen esetekben az adatmozgatás több energiát emészt fel, mint maga a számolás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Abu azt írja dual GPu lesz, a chipet dizájn előfutára.
Abban hatalmas potencial van, ha egyként tudja kezelni a rendszer és erre talátak megoldást hogy mefelelően összedrótozzák.
aka Ryzen.
lehet érdemes várni tényleg most.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keIdor #31755 üzenetére
gondolod nem is lesz ilyen kártyája a konkurnciának ami a 3080 fölé mehet árban és teljesítményben?
nem kell ragaszkodni feltétlenül a 999 $ árazáshoz lehet az kevesebb is 20 GB rammal, 800-900 $ is akár.
Abban biztos vagyok, hogy a 10 GB így nem fog maradni kizrólag a navi megjelenése után.[ Szerkesztve ]
-
félisten
na ezeket viszont nem láttam köszi..
úgy vagyok vele -én legaláb is- hogy a 10 GB ramért cserébe csak az FE verziót venném a többinél inkább kivárok akkor mit jeletenek be, még ha AIB jut csak."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz keIdor #31746 üzenetére
meg kell várni a teszteket. szerintem kb 20 % lesz a különbség a 3090 javára. egy 3080 + 5 % Cuda + 5 % órajel 12 vagy 20 GB rammal . Nem vagyok benne biztos, hogy 20 Gigás verzió lenne,.A 3090 szerintem csak egy presztizs kártya nem fogja érdekelni őket hogy 10 % ra lesz tőle egy 3080 Ti. a 999 lehet éppen 899$ is.
(vagy super mindegy minek hívom)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
ezt hagyjuk ,mert hülyeség hogy driveresen gyengítenének valamit is.
A vega nagyobbat bukott teljestményvesztésben az új címekben a navi megjelenése óta mint a pascal.Egyszerűen az új káryáikra fókuszálnak elsősorban AMD nél nvidianal meg töbször ki lett már mérve ez.
Amúgy problémát szokott jelenteni az is mikor jön egy őszi Windows frissités.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Busterftw #31738 üzenetére
Igazából nem is kellene hogy skálázódjon úgy, főleg hogy lesznek benne RT dedikált hardverelemek is. ha a 3080 tól 10 % kal elmarad de cserébe 16 GB és 599 $, akkor nem lesz gond ha meg olyan gyors lesz vagy ne adj isten még jobb is akkor meg főleg. nekem tetszik, hogy most nincs körülötte akkora hype.
egyértelműen látszik hogy Nvidia hogy tervez és ebből látszik hogy megint drágák lesznek a kártyáik mert a FE verziókon kívül nem lesz akik adnák ilyen áron a portékájukat, hanem + 20 %. az AIB verziók .
az érkező kártyákra meg szerintem :
3080 Ti 999$
3070 Ti 599$
3060 Ti 449$
szerintem és ez AIB ban azt jelenti, hogy 500 $ fölé megy egy 3060 kártya.
ha igaz hogy direkt nem lesz FE kártya elég akkor igazából mindegy, főleg megvárom amíg kijön mindenkitől minden verzó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
ezt, hogy a 3070 gyorsabb Redditen az nvidás fejlesztők( is?) mondták. [link]
"
When the slide says RTX 3070 is equal or faster than 2080 Ti, are we talking about traditional rasterization or DLSS/RT workloads? Very important if you could clear it up, since no traditional rasterization benchmarks were shown, only RT/DLSS supporting games.[Justin Walker] We are talking about both. Games that only support traditional rasterization and games that support RTX (RT+DLSS)."
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #31718 üzenetére
kb úgy mint azok a fenti, idő elötti tesztek.
A Big navi szerintem jó lesz minden szempontból,de főleg árazásban, eolvasva a tegnap kihozott Nvidia stratégia cikket ami vagy igaz szintén vagy nem.ha igaz, gyökér hozzáállás ez a zöldektől.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
lehet érdemes lesz kivárni egy kicsit:
AMD pletykák :
60% improved perf/w with most of that from architecture, not process
Not a 512 bit bus
128mb of 'infinity cache' to make up for lack of bandwidth
No HBM on consumer cards
Clocks speeds up to the 'console level', ie implies 2.3ghz
80CUs for top SKU
6700 - 3070 level
6800 - around 3080
6900 - faster than 3080 and may 'nip at the heels' of the 3090
AMD considered undercutting NV but may price the same
AMD are 'very competitive, this is not Vega 64'"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz #98320896 #31479 üzenetére
Remélem igen, bízok a német Nvidia oldal szállításban. Ha nem, akkor egy barátom által fogom megoldani, aki kint dolgozik.
Szívem szerint várnék a 20 Gigás verziókra,de egyszerűen annyira bejön a ref kártya ,hogy a szívemre hallgatok az eszem helyett.
Remélem a hétfői tesztek alátámasztják azt, hogy halk és hűvös ( viszonylag) .Ha nem ,akkor egy MSI vagy EVGA lesz helyette,de akkor azt is mérlegelem, hogy kivárok a 3070( Ti?) és / vagy a 20 Gigás verziókig.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #31476 üzenetére
az 2x szorzót szerintem érdemes elfelejteni,az marketing hülyeség volt. Érdemesebb arra gondolni, hogy kb 30-40 % előrelépéssel számolt a legtöbbünk és ezért lepte meg a piacot ez az 50-60-70 % amit most kapunk. érdemesebb örülni ennek, mint bánkódni azon hogy a dián egy elméleti értékkel példálóztak.
Én is várom a teszteket, kíváncsi leszek ki lesz az első aki kidobja. Egyébként az FPS számokkal elletétben jobban várom a hűtési / hangzási -fogyasztási adatokat, főleg az FE esetében.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #31473 üzenetére
jah hát az hülyeség hogy a 2080 Ti kuka.
ebben a táblázatban is amúgy becsapós hogy a 3080 Értékeit vették 100 % nak pedig a 2080 S sebeségét kellene annak venni.
a 2080 Ti hez is a két játék kb 25 -30 % kal jobban megy a 3080 kártyán ha az a 100%.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #31463 üzenetére
2160 P ben DLSS nélkül :
FC ben : 50 % a 2080 S hez képest a különbség
TR : 65 % a 2080 S hez nézve.szerintem jó ez ez és nincs optimalizálás Ameperehez még ezekben a régebbi játékokban. A z érkező NV támogatott játékokban szerintem ennél több lesz a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Malibutomi #31462 üzenetére
Mivel ezek még DXR 1.0 címek.
-
félisten
válasz Devid_81 #31437 üzenetére
Az üldözési mániával nehéz vitatkozni
Én azt mondom hogy okosabban csinálták volna nem ilyen egyszerű módon , ráadásul rövid volt akkor a kezük mert Inno hiatalos közleményt adott ki hogy a képek tőlük vannak nem egy farmról....
-
félisten
válasz Devid_81 #31434 üzenetére
Azért az elég merész hogy pont az Nvidia/ jensen ad ki egy Inno3D laborból képet hogy ezek egy bányász farmról vannak.Sok mindent lehet mondani rájuk,de nem hülyék az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #31433 üzenetére
-
félisten
válasz BoneDragon #31401 üzenetére
-
félisten
válasz carl18 #31383 üzenetére
nekem eddig minden generációnál az jöt le hogy pont az első hónap után éri meg venni az új kártyát, utna felfele mennek. Sajnos ha a bányászat beindul az nem 1-2 hónap lesz megint hanem akár 1 év vagy több.
-
félisten
" For the standard titles, the GeForce RTX 3080 is shown to be up to 62% faster than the RTX 2080 SUPER. In titles that support DLSS, the RTX 3080 yields up to 70-80% better performance than with DLSS Off which is quite impressive."
-
félisten
válasz unrealnoise #31279 üzenetére
szerintem azért a 2080 Ti több mint 25 % ra van a 2070 supertől.,de én is azt gondolom hogy a 2070 ről a 3080 lenne jó lépcső.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
Rumour has it that NVIDIA is planning to release two variants of the RTX 3060 in November, including a Ti or SUPER edition. Details about the latter have now been leaked online, including its GPU, CUDA core volume and VRAM."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Itt decemberre szerintem olyan árak lesznek hogy behidalunk. A bányászok sorba állnak az Ampere-ért és jön az ünnepi időszak. Október végi bejelntés kb januárra eredményez kártyát AMD-t ismerve, plusz az is jó a bányászoknak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
azert is terelődöt rá a szó mert ugye a ref értékek jóval alacsonyabbak mint amit valójában megy a kártya. A WCC hírben 1920 MHz-t írtak hogy annyin ment az Ampere, ezért is beszéltünk róla, hogy a Turing is magasabb órajelen megy a gyárinál jóval.
Az RTx 2070 gyári értéke 1620 MHz ,az enyém kb 2000 MHz-t megy húzva .gyárilag dobozból kivéve 1875 MHz.( Amúgy a memória ad hozzá igazán a sebességnövekedéshez, nem a GPU órajele. )
Ez nem az a tuning mint akkoriban volt értelme sincs annyi. 2 gombnyomás, egy grafikus felületen, Cserébe+ 10 %..
Ennyi :[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem sok értelme van. De az is igaz, hogy Nincs kimaxolva csak nem szeretem ha zúg a venti. Nekem nagy csalódás a strix hűtője, nem veszek ilyen kártyát többet.
Amúgy két gombnyomással kihozol belőle a gyári értékekhez képest plusz 10% ot
Ezt minek hagynám benne mikor se a fogyasztás se a hang se a hőmérséklet nem száll , úgy viselkedik mint ha gyárilag így lett volna kiadva .[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is így vagyok vele, kíváncsi leszek megtartják e a 8- 10 % tuning lehetőséget alapból.
Nekem a 2070 Asus Strix alapból 1875 MHz, kis tuninggal 2050 MHz re felmegy de 1980 és 2030 MHz között mozog legtöbbször.. Így kb 10 % lemaradása van egy alap Super 2070 től. Ezért jó a jó hűtő, bár Strixtől nem vagyok elájulva, az EVGA sokkal jobb volt nekem hang és hűtés szempotjából.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ok, így világos.átolvasva( lehet félreértem) olyasmi lehet hogy ott ahol a Turing 60 FPS sel ment ott az Ampere 100+ fölött tud ugyan annyi fogyasztásból.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
igen azért írtam, hogy belevonták a hűtés hatékonyságát , nem csak a perf / watt tényezőt ahogy te nézted. Az jó ahogy te számoltál, ők mellé vették a hőfokokat ( hűtés hatékonyságát) és elnevezték hatékonysági tényezőnek.
hasonló ahogy az RT-t számolják, nesze semmi fogd meg jól
cikkben és a grafikonon 100+ van ,de mindegy, sehogy nem jó a szám perf/ wattot nézve. 1,9 alapból nem jön ki csak varázslattal .[ Szerkesztve ]
-
félisten
eza szám, az 1,9 állítólag a feni adatok alapján született, úgynevezett hatékonysági mutató.
beírva mellé az értékeket és hozzávéve azt hogy a Turing 60 FPS-t tudott ott az Ampere 100 -on ment, világos mire gondolnak ezzel. szimpla marketing duma bevonták mellé a hűtés hatékonyságát.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezek érdekes adatok.
Azt írja ,hogy a 3080 teszten 1920 MHz sebességgel ment átlagosan, 78 fok volt a max és 30 dBa a zajkibocsájtás.
A Két ventilátor külön vezérlést kapott.
Ezek nagyon bíztató számok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest