- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Mondjuk azért idő távlatából nézve.
A GDDR6 16 Gbps lett 2021 év végére a GDDR6x pedig 21 Gbps volt már az elején. Most 3 évvel később fog jönni 20+ fölötti sebességgel GDDR6 tőlük. Amikor jött a 20 Gbps sebességű GDDr6X akkor még 14 volt a GDDR6 sebessége ami azért közel 50 % különbség volt akkoriban. Kíváncsi leszek hozzá nyúl e valaki a HBM hez.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
TPU belistázta az Ada termékcsaládot, RTx 4000 számozással.
idén 5 SKU : [link]
Jövőre egyelőre egy ,a 4050 [link]
VRAM ezek szerint megint nincs elengedve, de ez mondjuk még nem feltélenül végleges.
A 4090 TDP 450 W. L2 : 96 MB
A 4060 ban is több van mint most az A100 ban, 48 MB[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszi ,ez szuper világos válasz volt. Lehet akkor , hogy lesz benne a egy pár izgalmas újítás.A 3D tokozás szerinted szóba jöhet a drágább verzióknál?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #37515 üzenetére
AMD nem kis halacska már, egy baromi nagy techóriás, óriási nagy bevétellel. Ráadásul Xilinx megvételével 30 % ot (!!)nőttek kapitalizációban.
Abu Módosította azért elég sokat a kezdeti hozzáállásából, amit az elején is érdemes lett volna szerintem így kezelni. Persze a halandzsa részét elengedtem és néhány szót amit nem az Endor-ról hozott tolmács írt le, azért elolvastam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Na akkor most hogy elvonatkozatottunk attól ahonnan indultunk azért ilyenkor felmerülhet az a forgatókönyv hogy a Nagy L2 gyorsítókat összefogják egy extra gyors és még nagyobb dinamikus hozzáférésű dedikált ramba, pl HBM2e , aka IF cache( vagy mint az Xbox eDRAM ) és itt beléphetne a forgatókönyvbe az amiről pletykálnak hogy az új vezérlő és parancsprocesszor képes lehet felfűzni eltérő sebességű ramokat egy dizájnra.
Ha megnézed ezt a hatalmas L2 cache mennyiséget nem lehetne máshogy megfelelő ütemben szortírozni csak ha szintén készítesz hozzá vagy egy extra széles buszt és ehhez megfelelő parancsprocesszort, vagy pedig beledobod egy még nagyobb L3 ba.. ami még egy 40 megás L2 esetén( A100) is extra adatokat mozgat. Ott pedig nem 384 bitről beszélünk, hanem többről ,ráadásul ott az NVlink is.
Máshogy olyan extra mennyiségű plusz parancshívást jelentene a CPu nak hogy a mostani extra nagy CPU terhelést is többszörösen túlszárnyalná. Nem tudom elképzelni hogy működhetne csupán L2 tár ilyen mértékű növelésével ez a mostani CPU dizájnokkal.
Rengeteg adat ez.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz hokuszpk #37502 üzenetére
Hogy lehetne megcafolni egy feltetelezeskre alapuló allítast? Már maga az allítas is nonszensz.hogy tudna megmondani barki mire kepes egy ceg,mint Nvidia aki Amerika legnagyobb Chiptervezo cege?hogy lehetne ezt innen kijelenteni higy Nvidia atert nem csinal IF cachet mert.nem tudjak megtervezni?Ez egy marhasag,pont ugyan olyan velemeny mint Abu-é.Ha nem így tervezik annak működésbeli vagy előállítasbeli oka van,nem mérnöki tudás.
Kicsit forditsuk meg mit miert gondol az ember."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz hokuszpk #37494 üzenetére
Szerintem Abu meg majd nyilatkozik a saját nevében . Azt hogy értelmezd amit írt, nem tudom megadni külön. szerintem elég egyértelmű.
paprobert-nek is lejött a mágikus tudás behozatala, nem csak a zöldvérű b. nak.jah nem kéne, tudom butaság ilyet gondolni itt , róla.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ne kezdjük ezt el hogy még meg sem jelent valami az AMD már jobban csinálja. Ezt már lefutottuk ezerszer sok dologban.
Várjuk meg,mi ez tulajdonképpen, ha megjelenik lesz e ilyen és mire és hogy használja Nvidia.
Nekem vannak kétségeim, hogy ez valós e.
Néha írj valami újat is amit nvidia meg tud anélkül oldani hogy utol kellene érni a az Amd rengeteg tudását és tapasztalatát, az nvidia kiscserkész mérnökeinek. Biztos van olyan dolog amihez értenek ők is, mondjuk szerintem GPU-t tervezni nagyon tudnak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz paprobert #37490 üzenetére
szerintem ezt RT hez pusztán túlságosan pazarló dolog lenne felhasználni. Drága.Én azt gondolom nem ez lesz a fő szerepe, már ha igaz, de abban is kihasználható lehet.
-
félisten
válasz Petykemano #37481 üzenetére
+ gV:
Érdemes ezeket azért még fenntartással kezelni természetesen.
nem tudom hogy tudnák ezt megvalósítani.E szerint a 4060 ban több L2 cache lenne, mint most az A100 ban.
Kopite szerint az Ada-ra azért van szükség főleg, mert előkészíti az MCM dizájn debütálását a következő genre, azaz egy átmeneti dizájn lesz az 5000 széria technológiai újításai felé amik valószínűleg radikálisak lesznek.Szerintem több lehetőség van:
Lehetséges RT miatt, lehetne használni egy koherens BVH struktúrára
Lehet a késleltetés csökkentése miatt.
Lehet akár egy közös címtér CPU hoz, nem tudom.
Nem lepődnék meg ha a 2-3 éve pletykált univerzális memóriabuszt készítené elő, ami állítólag egy GPU-n képes kezelni több féle memórát egy eszközön, , akár HBM akár GDDR.
Ez egyébként az A100 ban már működik ahol összefésül több GPU-t és CPU-t de ott 40 MB gyorsítótárral.
- lehetséges, hogy ez L3 nem L2...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Yutani #37476 üzenetére
Arra vonatkozik ,hogy a legroszabb Efficiency ertekkel biró kártya is bőven a kíváló bányászatra és a megtérülő kategória a megjelenése óta,így annak a sornak zéró jelentősége van ilyen magas kripto arfolyamok mellett .semmit nem befolyasol.
A legroszabb ertek is szinte az elöző banyacsúcs és bányaszezon legjobb értékeit (kb vega 56-64,az rx 580 verhetetlen) hozza egy sokkal magasabb kripto árfolyam mellett.
Tehát semmit nem tett AMD sem és nem is tudnak tenni semmit.Az LHR nek ifa szintén csak egy gesztus jelentősége volt,már a születésekor halott volt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Yutani #37471 üzenetére
"Eleve LHR kártyákat adott ki" Természetesen . hisz tudták 4 évvel ezelőtt hogy a bányászat miatt nem fog eljutni a gamerekhez a kártyájuk újra, valószínűleg időutazók .
Most majd az RX 7500 ra már memóriabuszt sem terveznek..Erről az RX5700 ban elmaradt Raytracing képességek jutnak eszembe amikor agyon voltak dicsérve milyen jól tették hogy kihagyták abból a generációból. Mi meg vígan használjuk azóta is ezen képeségeket.
Szerintem teljesen félreértetted mit mondott és akire vonatkoztava mondta Husky.
AZ IF re alapozva az AMD csökkentett memóriabusszal olcsóban gyártható kártyákat alkotott, amiket nem ad semmivel sem olcsóbban és Ugyan úgy tökéletesen alkalmasak bányászatra mint az Nvidiai kártyák.. Az LHR semmit nem ért kb , mint ahogy az AMD szerinted eleve LHR megoldása sem.mert több sebből vérzik az az Efficiency sor.
kb tehát mindkét cég adott a szarnak egy pofont. ennyi a lényege annak a mit leírtál, ami így igaz, de a többi pedig, inkább hagyjuk, Petyke tökéletesen megfogalmazta az íróniában a lényeget.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nekem is az tetszik ez alapján eddig. Az óra jelekkel nem kalkulálnak, pedig a TSMC 5 nm biztos magasabbra fog menni mint a Samsung 8 nm. Sok múlik ezen, meg hogy AMD mit hoz, mennyire kell kimaxolni a kártyákat. Én nem hiszek ebben a 800 wattos fogyasztásban Desktop vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
⚡ GAD102, AD103, AD104, AD106, AD107, AD10B
⚡ GH100, GH202
⚡ GB100, GB102AD10B= Tegra, GB100= Blackwell
[link]nVidia AD102, AD103, AD104, AD106 hardware specs & possible design of GeForce RTX 40 portfolio, based on leak by @kopite7kimi
AD102: 144 SM @ 384-bit, 4080/4090
AD103: 96 SM @ 320-bit, 4060Ti/4070
AD104: 48 SM @ 256-bit, 4060
AD106: 32 SM @ 192-bit, 4050[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #37454 üzenetére
Csak ez nem tudom kinek jó. Ott az FSR mindenkinek, a DLSS pedig jobb lett volna egy minőségi megoldásnak. Attól hogy lesz egy zöld FSR klón nem lesz ugyan olyan minőségű, mint az új tréningelt DLSS címek, sőt azt s m tartom kizártna,k hogy nem fogja elérni az AMD FSR minőségét sem, mivel az bekerült a Steam deckbe egyre több vele atapasztalat. Szóval értelmetlennek gondolom ezt most már.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ilyet nem tehetsz meg az OEM partnerekkel,hogy limitalod az eladasi arat a sajat gyartasu termekeiknel.Nvidia a GPU gyarto aztan kalap kabat.Specifikaciokat es követelmenyeket allithat es MSRP arat kikiallthat,ami ajanlott fogyasztoi arat jelent.itt a torveny adta lehetőségek egy demokratikus piacgazdadagban eddig terjednek.Kinalat -kereslet.
Nezd meg Emagot,ahol egy PS5 374 ezer forint Magyarorszag legnagyobb onljne aruhaza.A Sony lenne a hibas erte vagy az AMD ?ugyan,mert amit te irsz az ezt jelentene.
Nincs olyan megoldas,amivel nem lehet banyaszni.Amivel nem lehet banyaszni,az nem alkalmas teljes erteku jatekra sem.Az egyetlen megoldast a kriptok arcsokkenese jelentene,de arra nem a GPU gyartok tudnak befolyast gyakorolni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Mit tehettek volna ?AMD mit tett vagy tehetett volna?
Ez a legnagyobb hulyeseg ilyet irni,hogy megerdemelték pusztan rosszindulatbol.Ez szimpla lopás mint ha toled vittek volna el valamit az otthonodbol,ugy is kell kezelni.Semelyik ceg nem erdemel ilyet.
Raadasul ki tudja melyikunk bankartya adatai vagy jelszava van naluk.A sajat munkajuk emelte oket oda,ahol tartanak.Ha nem gyartottak volna jo kartyakat amiket meg akartal venni mar nem leteznenek.Devid_81 : Mar 1 eve azt mondtak varhato nyilt verzio.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alogonomus #37429 üzenetére
[link]
Mondjuk azért felmerült bennem is, hogy éppen most..lett már rá válaszuk is:
[Visszahekkelte az Nvidia a hackereket, akik a napokban meghekkelték őt][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Yutani #37427 üzenetére
Indoklása érdekelne, met valószínűleg jobban képben van mint én. Ha jól tudom, Se a szállítmányozást tengeren túlról, sem a gyártást nem befolyásolja az Orosz-Ukrán háború. Mivel most több cég letiltotta az oroszoknak a szállítást, a beérkező IT szállítmányokat is, amik oda korlátozódnak az EU országok között lesznek feloldva.
A rubel darabokban, a forint is sajnos az Euro-hoz lépest nagyot zuhant. Nem a hiány lesz talán a gond, hanem a bejövő termékek ára.Ha nem terjed ki ez a háború, akkor szerintem ezzel nőni fog a kínálat nálunk, de az árak nem fognak mérséklődni Ha meg kiterjed akkor pont ez lesz a legkevésbé fontos dolog az átlag emberek életében.
Nem vagyok jós, de szerintem sajnos most jön el az, hogy meg fogjuk nagyon bánni, hogy nem tartozunk az Euro zónához.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Nehéz megmondani. Személyes véleményem az hogy kb 3080 szintű lesz a 4060 főleg ha drágán akarják adni.Én is ilyesmit tervezek, mint te, hogy kihagyom az 3000 szériát. Kivéve ha nagyon olcsó lesz és elönti a piacot a sok bányászkártya, az még megreformálhatja a véleményemet.
-
félisten
válasz Alogonomus #37404 üzenetére
Ahogy Cifu írja, ennek akkor lenne jelentősége, ha az mellett csökkenne a GPU-k mérete, de nem csökken hanem nő. Ha az mellet nő a GPU-k mérete ez teljesen mindegy, arányaiban ugyan ott vagyelméletileg. Azért csak elméletileg, merta gyártás emelkedik, kifizettetik veled a magasabb waffer költséget. tehát akár egy olcsóbb wafferből is drágább GPu-t előállítani mint 10 éve, de nincs olcsóbb waffer, ez még jobban emelést indikál.Tippre a 4060 lesz 4-500 dollár.
-
félisten
Hát igen, ez szomorú, de ha így mennek a bérgyártói árak felfele ( állítólag 3 nm $30.000 a TSMC-nél / waffer) akkor már sok csodára nem lehet számítani, nem fogják a legújabb gyártást kihasználni, meg hát már nem is hoz annyit a konyhára.
(The price of a 10nm wafer costs almost $ 6000 and a 7nm wafer costs $ 9346. A price per wafer that nearly doubles at 5nm, each costing nearly $ 17000.)Ezekben az infókban azért általában mindig a csúcs GPU-t veszik alapul, ami remélem nem az egész generációra vetül rá.
Azt gondolom a kisebb SKU-ban meg marad az Ampere, ami 5 nm en szerintem egy sokkal jobb GPU lesz,mint most.
Én iylen Pascal szintre számítok tőle. Pl a GA102 egy 4060 kártyában 5 nm TSMC-n szerintem kb ugyan ezt a teljesítményt fogja hozni vissza vett fogyasztással de magasabb órajelekkel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
anno amikor a GTx 1060 kártyámat vettem az Aquaba 105ezer forint körül vol.
tele volt a polc rogyásig 180 és 200 ezer forintos GTX 980 kártyákkal. Nem foglalkoztak vele, akkor is annyiért árulták ,mert akkoriban annak a beszerzési ára is jóval magasabb volt mint a GTX 1060 kártyák eladási ára.[ Szerkesztve ]
-
félisten
megérzés Szerintem szándékos volt sokszor a hiány a gyártók részéről.
Én is egy hónapja ezt mondtam itt [link] , hogy miért oldják meg , hogy hírtelen lesz kártya nyárra.. Szerintem nem csak a bánya tehet erről ,sőt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem hülyék,de szerintem szimplán értékesítették több pénzért ugyan azon GPU kevésbé selejtes példányát Ti néven. Így már 4 féle verzióban adhatják el 4 féle áron attól függően mennyire selejtes egy termék. Ha megmarad a 10 gigás 3080 is akkor 5 féle.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
"It looks like GPU prices are going to drop dramatically next month. I hope that's true.👀"talán jövő hónaptól kezdődöen lassan megérkezik az RTX 3000 és RX 6000 végre a játékosokhoz értelmes áron.
-
félisten
válasz nubreed #37382 üzenetére
Nyugodtan teszteld le őket, igazából két mozdulat, de a DLSS jobban és szebben működik egyelőre. Nagyon sokat hoz az új frissítés FPS-ben Turingon is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alogonomus #37378 üzenetére
4K ban még a sima 3080 12 GB is a 6900XT fölött van, szóval olyan nagyon azért ne legyél ettől elájulva. A CPU limit meg is fog maradni kis felbontáson. Valószínűleg aki 6900XT-t/ 3080Ti- vesz az nem 1080P-ben akar tündökölni de ott sem hiszem hogy van jelentősége a döntésben annak a mostani helyzetben hogy a 3090 3 % kal gyorsabb mint a 6900XT 2x játék összesített eredménye alapján...
plusz megmaradt az örökös rangllista, már ha jelent ez most valamit valakinek( szerintem amúgy rohadtul nem) és a frissített listában 6500XT megszerezte a generációjának a legrosszabb kártyája címet és valószínűleg nagyon kétségbe estek a zöldek mikor ránéznek ebben a tesztben az örökös ranglistára és a 3080 kártyájuk is be van sorolva a 6900XT fölé....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nagyon sokat fejlődött a DLSS ,most játszom harmadszor a CP2077 -et .(kis szünettel a DL2 miatt)
2070 kartyam (nem super) 1440P ben Full RT vel minimalus latható kompromisszumokkal szépen játszható.FSR nem az igazi benne,foleg a statikus feliratok es ginom élek ,vonalak gyors mozgásnál.Ugyan ez a DL2 ,ott is a Quality DLSS hoz FPS-t,de nem veszek eszre kulonbseget a nativhoz.Ha szereted a stilust erdemes a DL2 ben megnezni,baromi jól sikerült a zöldek skálázása.Az FSR már zavar viszont sok helyen abban is,igor szerint kellene egy ultra mód ahhoz.En nem igazan szoktam OC ra tolni a kartyakat ezert kisse ledobentett a fenti teszt.Jelentos arkulonbsegek vannak most is a 3080 12 GB es a Ti kozott amit semmi nem indokol,gyakorlatilag a Vram mennyiseg is ugyan annyi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
teljesen értelmetlen hülyeségek zajlanak az Nvidiánál.
A 3080 12 GB MSI Suprime teszt. [link]több játékban 1440P ben és 4 K -ban is gyorsabb, mint a 3080Ti .
tehát ha az ember tud venni egy értelmes 12 gigás 3080 kártyát kb a 3090 2x annyiért és a 3080 Ti + 25+% felárral felesleges/ értelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz nubreed #37363 üzenetére
Emagon kicsit olcsóbb, 307 ezerért van 3060Ti ,de még mindig nagyon sok . 3050 most 3 év garis van 149 ezerért az Aprón, lassan mennek lefele az árak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Hellwhatever #37359 üzenetére
Igen láttam a sárga feliratot megjelenni. Általában Münchenből szállítanak az EU vásárlóknak, a garanciális szállítást is oda végzik, 19 % áfáról indul és Euro-ban van megállapítva az ár. A mostani különleges helyzetben valószínűleg nem az általános feltételek élnek, lehet hogy onnan tudják csak vállalni a szállítást. ugye nincs kártya..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Nagype #37354 üzenetére
regisztráció : [link]
EU -German-t állíts be alul , onnan küldik a kártyát , oda is lépj be, ne USA oldalon.
Elite member követelmények : [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Televan74 #37352 üzenetére
Azt nem tudom, de 3060 ra és 3050 re volt aki 1 héten belül , -sőt 24 órán belül is most ebben a 2 napban 3050 re-kapott értesítőt. prémium tag vagy amúgy? volt már vásárlásod tőlük?
-
félisten
válasz Nagype #37349 üzenetére
Itt az aprón 149 ezerért van üzletből, garanciával.nem linkelhetem, de veszprémi eladó. rá tudsz keresni. ha nem is MSRP, de jó ár a mostani helyzetben. Volt pár darab 135 ezerért is..naponta változik, nézegesd.
érdemes még EVGA várólistájára feliratkozni , [link] ha nem SOS nekem 2 hét alatt jött értesítés a 3060-ra ,de prémium tag vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link] [link]
AD102 (RTX 4080-90 series) 5nm -24 GB-20 GB
AD103 (RTX 4070series) 5nm -16GB
AD104 (RTX 4070series) 5nm -16GB
AD106 (RTX 4060series) 5nm-12 GB
N31 (RX 7900series) 5nm
N32 (RX 7800series) 5nm
N33 (RX 7700series) 6nm
N22 (RX 7600series) 6nmNvidia TSMC 5 nm
-
félisten
válasz Alogonomus #37337 üzenetére
A 2060 kártyámat MSRP áron, a 2070 kártyámat az MSRP ár plusz az Asus rog Strix felárral vettem de az Rx 5700 is kb MSRP áron került hozzám. Itt anno, [link] írtam ezekről ezt a szösszenetet 2 éve..
Nem volt varázslat venni MSRP áron sem RDNA2 sem Turing kártyát, egyedül a gyártói felár, pl Rog strix vagy MSI Gaming volt drágább. A Manli RTx 2060 112 K volt 350 dolláros MSRP árral az RX 5700 135 ezer volt 399$ MSRP vel( akcióban 144 helyett) az RTX 2070 189 K volt( én haszáltam vettem át attól aki annyiért vette 2 hónaposan) Asus rog strix kivitelben 499$ MSRP árral..persze erre rájön az ÁFA ,de ez megszokott nálunk.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pontosan, én is ezt gondolom ,bár ennek már hosszabb a megtérülési ideje a mostani árakon, mint a 3060 nak.
Ha MSRP lesz ez valaha, akkor már feljebb is sokkal jobb árak lesznek szerintem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát látod, ha kijön már desktopra akkor még sem kötötték le az összeset vagy Nvidia tudta növeltetni a gyártást rá, máshogy nem lenne vagy majd csak valóban októberben, ahogy írod. Igor is azt írja, nem tudja mikorra várható, de szerinte az első RTX 3000 lesz MSRP áron ezzel a GPU val majd egyszer, mert akkora mennyiség érkezhet. meglátjuk. Mindenesetre örvendetes a valamivel jobb energiahatékonyság.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Charly azt írja twitteren, hogy a 3050 nem most jött volna ki hanem valamikor Q2 ben de az Nvidia a 6500 miatt kiadta 106 tal és a 2060 visszavezetését is ezért megoldották, de most már fel fogják tudni futtatni annyira a 107 gyártást hogy jöhet a Dekstop 3050 be is.
wjbhbdux:
195 ezerért 2 féle nincs az zsákszámra. Mindfactoryn inkább, de ott is eladnak mindent belőle.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[GeForce RTX 3050 with lower TDP and new GPU]
Növelni akarják az elérhetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Milyen Tv-d van? mert 4 K@VRR 120 Hz-n teljes értékűen nem sok tv ben működik.
Nekem is Philips-hez majd jön egyszer frissítés, talán
Én úgy tudom ezek [link] a konverterek teljes értékűen támogatják a HDMI 2.1 funkciókat. ALLM ről mondjuk nem írnak de ha VRR megy annak is mennie kell[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #37304 üzenetére
ne is mond, épp agyf@szt kapok mert tőlük akarnak lapost most a cégnél nekünk...
eddig mi választhattunk keretből, most meg szerintem megkeresték őket ajánlattal...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #37302 üzenetére
Hát pedig aztán : [link]
nem feltétlenül van minden prociban IGP illetve használnak APU-t, főleg ha valamiből tonna számra van és olcsó, akkor mindegy.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Komplikato #37297 üzenetére
Szerintem a CPU-n is és annak a hűtésén is spórolnak vele, nem csak a deszkán. Mehet mellé bármilyen ótvar Celeron. Ha forgalomi kisker ára 70$ lenne a twitter szerint, akkor valószínűleg a Lenovónak kb 30 ba fáj. 30W szóval igazából semmi hűtést nem igényel. Kettő HDMI kimenete van.
-
félisten
válasz Komplikato #37294 üzenetére
Lenovónál ezek ilyen irodai kis szarokba mennek. Gondolom IGP nélküli alap CPU mellé való.
-
félisten
-
félisten
válasz Alogonomus #37289 üzenetére
Nem az AMD től való pánik és rettegés van ez mögött, hanem a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz warcat #37287 üzenetére
Inkább a kihozatal javult. kevesebb aktív blokkot kell letiltani már, ezért azt felesleges lebutítani 2000$ -os 3090 re mikor el lehet adni 4000 $ áron 3090 Ti nek...( aka Titan)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
persze ha erre van szükséged úgy ok. én a multimédiára értettem, hogy igazából érdemes lenne ma már elválasztani talándedikált lejátszóval, főleg hogy az Intel már a BR lejátszás sem támogatja..
-
félisten
Jobban jársz egy dedikált medialejátszóval szerintem ma már főleg ilyen VGA árak mellet. Nvidia Shield, Apple TV , Zidoo stb..aztán az mellé mindegy mit tud a VGA már ilyen téren.
Én is nehezen engedem el a HTPC-t szenvedek a Zotac egy példányával a projektorhoz.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Petykemano #37270 üzenetére
Két féle információ van, ezek nem feltétlenül kizárják hanem talán inkább kiegészítik egymást. Az, hogy ebből HPC oldalon speciális interposerrel kettő darab összekapcsolható. Greymond annyit írt hogy ez nem lesz MCM. Kérdés hogy arra értette e hogy nem lehet összekapcsolni vagy csak erre a modulra írta ezt, természetesen nem fejtette ki. A kisebb Hopperek viszont MCM- dizájnnal lesznek.
Szinte teljesen kizárt hogy samsung, ez szerintem hogy TSMC. Nvidia professzionális szegmenst nem gyártotta máshol ,a lehető legjobb technológiára alapoznak. A kisebb Hoppereknél és az Ada-nál ( ha az lesz a neve és monolitikus lesz) meglátjuk, de szerintem marad az is TSMC.
Az Ampere szerintem megmarad a kisebb SKU nak, mondjuk egy 3080( akkor már 4060) megy a Samsung 5 nm-re. ilyen vegyes generációra számítok a következőkben, mert biztos hogy ne. tudjak megoldani első körben a teljes paletta lefedését."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
[Nvidia's Mysterious GA103 GPU Pictured]
GH100 = 1000m2, wtf.
[link]És nem MCM, monolitikus. [link]
3D center: [link]
szerint ez egy mag / részeség csak a kettőből, 2000mm2 fölött van- "Hopper" architecture
- 5nm TSMC
- MCM with 2 dies
- per die slightly less than 1000mm²
- 16 GPC, 288 SM, 18'432 FP32
- probably HBM2e interface
- 1xxxW consumption
- HPC onlyCorrections: 16 GPC, 288 SM, 18'432 FP32 is overall (8 GPC, 144 SM, 9216 FP32 per die). 1xxxW consumption looks as well overall (for 2 dies). MCM with 2 dies ... should have a "(?)" at the end.
a Hopper MCM lesz de a GH 100 nem, úgy néz ki csak összekapcsolható interposerrel de önálló.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz janos666 #37261 üzenetére
Igen a DLSS Quality ment nálam is. hát a 120 Hz/ FPS az elég necces dolog manapság még. nekem sem annyin ment ,a stabil 60 ra törekedtem, az sem sikerült mindenhol de többnyire G-sync tarományon belülre esett. Úgy nem zavart,de szerintem azt a játékot RT vel kell játszani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz janos666 #37259 üzenetére
Szerintem a kommented első és második fele ellentétben van.bizonyos szemszögből.
Anno Cifu-val sokat kommenteltunk erről,mert ő is és én is DLSS segitsegevel toltuk végig a CP2077 jatekot azert,hogy a raytracing aktív legyen.RT nelkul egy mas jatekot kapsz grafikaban es a 2070 nel az RT +DLSS sokkal jobb látványt adott mint a natív DLSS nélkül.ide is sok kep lett feltolva igy. [link]
Az RT teljesen jo kisebb kartyakon DLSS segitsegevel,ha valoban latvanyos,lasd CP,Metro,Control.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz huskydog17 #37254 üzenetére
sajnos így van. Mondjuk az 1660 hoz annyi hogy van DLSS és RTX + 2 GB ram
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #37246 üzenetére
Metro es Control grafikaja nagyreszt RT tol lesz igazan jó.Controlban a tukrozodesek az uvegfeluleten az alapjat kepezik a jatek dizajnnak de CP is nagyon jo.
-
félisten
válasz Busterftw #37239 üzenetére
Ajánlom Controlban..Metro enhanced meg csak RT,szerintem bitang jól sikerült benne.Persze nekem 2070 mellé kellett DLSS de stabil 60 FPS , nem lattam hibakat abbol adódóan.(neked nem fog kelleni DLSS )
-
félisten
válasz Devid_81 #37236 üzenetére
Radeonokkal nincs tapasztalatom, de Nvidiánál a Gaming és a Sumprim minden genben jónak számított eddig. [link]
Itt nem 300 W -tal hanem custom BIOS sal akár 450 wattal is elbír .Az RTx 3090 ben a low temp bios az 300 W és a gaming az egyik legjobb hőfokokat tudja az EVGA után.( 67 fok)[ Szerkesztve ]
-
félisten
Láttam ezeket az extra BIOS okat a normal mellett jól kitolja a TDP limitet.
ÉN már egy ideje az MSI kártyáira esküszöm amúgy, elég jól megtervezik az összes kivitelt. Az EVGA a kedvencem de s beszaladnak a málnásba egy pofonért már 3 generáció óta, hibáznak elég nagyokat. Mondjuk amíg ilyen szupportjuk van, addig azt mondom, megéri bevallalni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Alogonomus #37226 üzenetére
Nincs 500 W-os rtx 3090.
-
félisten
nem tudják még melyik modell éri el a 600 wattot a 4090 vagy a 4090 TI, meg azt gondolom hogy ez más generáció váltás lesz , mint az eddigiek. nem tartok kizártnak egy 3 GPU családból álló gent Samsung + TSMC alapon. lesz Ampere+ Ada+ akár behozhatják a Hoppert is kísérleti csúcs GPu nak. Ki tudja mi lesz itt?
Ha az Amperet nézed a jelenlegi 3090 350 W a 3090Ti 450 W hatalmas lépcső van köztük.
a 3060 170W( 38%) 4060=200-220 W
3060 Ti 200 W (44%) 4060Ti =240-270W
3070 220 W(48%) 4070= 280-300W
persze ez így hülyeség szerintem, csak leírtam[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz maajsz #37216 üzenetére
Szerinten érdemes lesz ezzel megvárni azért a megjelenést. Anno a Vega 64 is 600 wattos tápot igényelt papíron itt meg a csúcs szörny alatti SKu-k hozhatnak szép perf / watt előrelépést. Mondjuk egy 4060Ti -4070 ha hozza a 3090 kártya teljesítményét 200-250 W-ból én elégedett leszek.
-
félisten
válasz KillerKollar #37213 üzenetére
hehe
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz janos666 #37186 üzenetére
Elmeletileg ugyan gaming kartyak nem erintettek,de talan (inkabb kerdezem)ez pont segithetne az alacsony felbontason jelentkezo CPU terheles optimalizalasaz ampere kartyaknal.
-
félisten
válasz Jack@l #37183 üzenetére
ez azért eléggé wtf, társprocesszor vagy parancsprocesszor GSP, [link] ami eddig lockolva volt. Kíváncsi leszek a teljesítmény vagy hatékonyság növekedésre az említett GPu típusokban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Hobby elektronika
- Bundle topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- ASUS Gtx 1650 OC 4GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GAMING GTX 960 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - GARIS
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest