- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Milyen routert?
-
IT café
Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
A vázspecifikus profilok tekintetében azért nem vagyok jó, mert nálam mindig egyedi színprofil van fotózásonként, így igazából fogalma sincs mit adna alapból a Nikon
(a jelnelegi vázaink 3.5 éve futnak, de a korábbi vázak is évekig megvoltak.)
Volt olyan megbízónk akinél az első meló még talán D700-al készült, majd a következő évben D750-el ment ki neki a katalógus sorozata. Ott észrevette a minőségi ugrást.
Azt tudom, hogy az újabb szoftverek többet tudnak kihozni a raw fájlból mint mondjuk közel 20 éve. (de ez az informatika világában teljesen természetes)
Az objektívek is jobbak, a felbontás nagyobb mint régen (mondjuk sem ebben sem vázban nem vagyok pixel fetisiszta). A kedvencem a mai napig a Sigma Art sorozata (fix 1.4-es obik) De a Nikon Z makro is parádés- de sosem portréznék vele (pár kivételtől eltekintve)Visszatérve a profilokra (és pl a monitor kalibrációra)... amikor valaki nem csupán egy wbt állít be hanem valóban profilt hoz létre akkor megváltoznak a színek. Jó értelemben.. a lila lila lesz (dslr korszakban a Canont egyik helyi fotós mindig úgy tesztelte hogy lőtt egy fotót a boltban valami lila dolgoról. Ha elfogadható volt a képen az árnyalat akkor meg merte venni- mert szerinte nagyon kényes volt a szenzpr erre a színre és nem mindegyik tudta normálisan leképezni) a kék pont olyan kék mint mondjuk maga a termék stb...
Ez legonkább akkor látszik ha valaki összehasonlítja a kész fotót és a nyersanyagot. (mert van hogy első alkalommal a kalibráló ábrát fotózzuk, majd arra a szoftver elkészíti a profilt, így lesz még alapbeállítású messze nem tökéletes nyers képünk is a feldolgozás előtt)
Nem vagyok Nikon fanatikus. Anno ez volt jobb szettárban a Canonhoz képest, így ez lett a saját célra befutó. A melóhelyen Nikon tükrösökkel indultunk, és amit azok kaptak és kibírták- jó előjel volt. Fogásra, kezelhetőségre számomra hozza azt ami kell. Mivel vállakozók vagyunk, ésszel költünk. Nem trendet követünk, nem veszek Z9-t, mert abból kellene kb 3 példány (egyforma fájlokhoz), és az ugyan kitermelhető- de minek is bukjak a profitból 3 millát, ha félárban is tudja a cég másik terméke azt amire nekem kell egy váz. Értékvesztésben sem mindegy hogy a 2.2 millás megvett vázat 1 évesen 1.3-ért tudom eladni, vagy amit megvettem 800-ért azon csak 400e a veszteség.
Mindkét vázzal (én) pont ugyanazt tudom lefotózni. Pont azt amit az ügyfél kifizet.
#1040updog Van olyan ismerős aki vizsgáztat. (állami képzésben) A "diák" semmihez nem tudott hozzászólni. Semmihez. De átengedték, mert szegény bizonyos családi dolgok miatt nem tudott felkészülni. Lett papírja, mai napig fotózik. AMit csinál - szeretik. Emberi oldalon kedves. A piacnak ennyi is elég. 1 féle stílust tud, netről másolni mindenkinek megy (kb), így ha van ügyfélkör és kedve akkor meg fog élni még jó ideig.
1 fb csoportnak vagyok tagaj- mert meghívtak. Ott naponta jelentkezik valaki hogy kezdő fotós (vagy akár pár éve csinálja- saját bevalls szerint) és munkát keres. Túlkínálat van. És van az az alacsony szint ami ha párosul alacsony árakkal akkor van rá igény. Megélhetési sport lett. 200e-ért vesz valami gépet, obit. Nem ért hozzá- de csinál pár fotót és ha elhiteti magáról hogy ez jó, akkor akad aki kifizeti. Jobb neki, mintha egy kisboltban netto 200e-árt napi 8 órában pakolna... ez is egy szint. És gyakorli ahogy látom. De nem ő fogja megcsinálni a Nike új kampányát- még ez is biztosnak tűnik
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest