Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • brd

  nagyúr

  válasz Divi #10664 üzenetére

  Hát, egy helyen a Linuxra izguló kolléga nagy lelkesen szerette volna ledúrni a Windowst minden kiszolgálói szerepkörből, de sajnos a Zentyal DNS-e belehal a DC-vé kinevezés közben (a tartományi részt még megcsinálja, lehúzza az adatokat, ill. bejegyzi magát DC-ként), bármit csinált. Mondta erre, hogy nyilván a meglévő DNS, vagy AD rossz, azért fárad el. Aha. Persze másik Windows-zal simán működik a tartományvezérlővé kinevezés. Majd esetleg visszatérünk rá pár év múlva. Ezzel nem a Zentyal gárdát akarom minősíteni, de tény, hogy meglévő infrastruktúrába, vagy onnan migrálni ilyenformában, nem biztos, hogy egészséges megoldás egyelőre. Magában valószínűleg jól elpöfög a HUP-ot olvasgatva. Az Exchange-t "kiváltó" oldal azért erősen hiányos, nincsen pl. publikus folder benne (lehet, hogy már van, nem nézegetem naponta).
  Egyelőre szerintem arra jó, hogy pár usernek ingyen legyen AD, némi levelezés, DNS, DHCP, filemegosztás, perverzebbeknek Group Policy. Mondjuk van olyan fizetős verzió is, ahol van support, azt nem próbáltuk.

  The only real valuable thing is intuition.

 • juhiati

  tag

  válasz Divi #10664 üzenetére

  Én polgármesteri hivatalokat tudnék neked sorolni, ahol samba dc van. Mondjuk nekem most van egy nagyobbacska projektem (150 user) ahol samba dc + zimbra tesz szolgálatot. Eddig hiba nem volt vele, bár mondjuk nem next next "beírok valamit" next pipa next konfigolni, de pöpec.

  Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati

 • bzsolt99

  tag

  válasz Divi #10664 üzenetére

  Mi samba 4 ad használunk már egy ideje.Egy db dc fut némi dns probléma miatt nem a samba 4-nek van köze hozzá.
  Ami fontos megemlíteni,hogy ha több dct akarsz akkor neked kell a sysvolt replikázni "kézzel" nincs implementálva benne ez a dolog.
  Másik ami fura előfordult nem egyszer,hogy megnyekkent egy gpo. Ekkor letöröltem újra létrehoztam.
  Másik fontos nyomtató szervernek ne alkalmazd sajnos mi legalább 1 hét szívás után se tudtuk összehozni.
  Nem tudom miért de maximum windows 2000-es driver megy fel rá .
  Kellemes mi úgy használjuk most más driver megy fel a kliensekre.
  Másik fontos dolgok ne akarj radiust nem működik benne valami oknál fogva hibára fut. Wifi autentikáció teszt volt elbukott a dolog.Windows dc-vel simán ment a dolog.
  Nem működik benne a wmix ,nem lehet powershelles szkriptelni ellenben máshogy igen.
  Elég sok mindent meg lehetne wmixel oldalni itt nincs rá lehetőség.
  így sajnos kiesik elég sok dolog amit meg lehet powershellel oldalni. Nem megy a group policy result talán amikor meg lehetne nézni a kliens oldalon milyen gpok működnek.
  Érdekes dns hibára bukkantunk beakad a bejelentkezéskor csak az segít ha kitörlöd a dns bejegyzést és utána be lehet jelentkezni.
  Vannak misztikus hibaüzenetek nem egy másik windowsos kolléga is meglepődött,de bele lehet tanulni mi mit takar.Ha már az ember egyszer kétszer belefutott.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés