Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
válasz kraftxld #1950 üzenetére
Hát, a legutóbbi patch kedd után. Elvben.
Aztán persze lehet, hogy semmi köze sincs hozzá, csak véletlen egybeesés.
Szerk: aztán az is lehet, hogy a patch doglozott be valami olyan rést, amit a már ott lévő kártevő használt, és ezért blokkolódik minden...
Ok. Melyik kergetőt kéne felrakni? Mármint ami nagy eséllyel meg is találja a dolgot ha van...
Eddig abban voltam, hogy az eset elég megbízható...
Meg nem is értem a dolgot... idegen cuccokat nem dugok a gépbe, a böngészők nulla jogosultsággal futnak (dropmyrights), minden frissítve, ráadásul jól működő céges tűzfal mögött vagyunk, nem értem, hogyan mászhatott fel a gépre bármi is...Nna mindegy, ha tudsz ajánlani valami olyan progit, ami tényleg megtalálja a dolgokat, azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat! Egyél hódot...
-
-
gaborbol
őstag
Nem tudom van-e itt koztetek esetleg valaki aki vmware kepesitest tuzott ki celul viszont nincs penze VCP tanfolyamra, esetleg teljesen kezdo a temaba es kivancsi lenne az alapokra.
Egy jo alternativa lehet erre, ha bereggeltek a vm parter portalra-es ott lehetoseg van VSP (sales professional) es VTSP (technical pre sales professional)cimek megszerzesere ingyenesen.
Kb 8 online modulbol allnak, es azt kell, mondjam, hogy eleg jol ossze van rakva az anyag, persze egy kozepes angol nem art hozza.
Az ingyenes tanyagot, ingyenes vizsgak kovetik a gep elott, nem annyira veszesek.
Nem is kelett volna varnom a VCP megszerzese utan erdemes lett volna ezt is begyugyejteni gyorsan.Akinek nincs VCP vizsgaja mindenkeppen erdemes ezzel kezdeni, hiszen nincs koltsege, annyiszor buksz-ujravizsgazol ahanyszor csak arasz, lesz valami "kepesitesed" amit fel tudsz muatatni,valamint eleg sok ismeretre szert lehet tenni megkockaztatom a VCP vizsga felkeszulesere is segit valamit.
Valamint, ha megvan ez a ketto kepesites, akkor a ceg hivatalosan Vmware Professional partnerre valik, amihez kedvezmenyes aru kizarolag belso hasznalatra szolgalo vmware termekeket vehet igenybe.(azt hiszem 350 dollar/ev a partner tagsag)
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Dupla lett
[ Szerkesztve ]
-
Informix adatbázishoz ért-e valaki?
Lenne egy probléma, némi pénzt is érne a megoldása| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
Tegnap fejeztem be mindkettot, 15 percre ra meg is jott a visszaigazolo-gratulalo email.
Nem rossz sem a tananyag sem a vizsga, eleg jol lehetett vele haladni, mert a technikai reszen siman atsegitett a VCP tudas.
A szarabb resze, hogy a partner university csak ceges reggel ethero el.
Amikor reggeled a ceged, akkor a sajat ceges cimedet reggeld, egyszerubb lesz ugy.Ha mar reggelve van esetleg a ceg ahogy nalam is volt,akkor csak ingyenes support ticket-tel tudtam magam a ceghez adni.
Erdekes , hogy a vcp cimem gmailhez volt tarsitva, de siman hozzavagtak a cegeshez, es ha kilepsz esetleg a cegtol akkor az osszes cimet vissza tarsitjak a gmailhez
Ha nincs kedved a reggel szarakodni, akkor felvehetleg a ceghesz, es masnap mar csinalhatod a tanfolyamokat meg a vizsgakat
Azert jobb ha a "cegedet reggeled", ami szinten ingyenes en nem jar kotelezettseggel, mert ha megvan ez a ket vizsga, es befizettek +250 dollart, akkor a ceg vmware professional cim melle kap 2 belso hasznalatu vmware enerprise licenszet valamint 2 felhasznalhato support ticketet is.
Paran kerdeztek privatba, hogy ez hogy mukodik pontosan, inkabb lertam ide is az egyszeruseg kedveert.
[ Szerkesztve ]
-
nvyktor
aktív tag
válasz nvyktor #1953 üzenetére
Na sziasztok!
Ahogy ígértem a fejlemények:
Semmi pozitív eredmény.Kaspersky nem talált semmi említésre méltót, azt leszámítva, hogy néhány program ismert sebezhetőséggel rendelkezik, és frissíteni kéne (apache, vnc, vlc).
Ellenőriztem a feltelepíthető verzióval és a Virus Removal Tool-lal is.
laca26 küldött privátban egy ötletet, miszerint a Malwarebytes Anti Malware navű ingyenes programmal is nézzem meg, ez is lefutott, a fentieken túl talált két registry kulcsot és egy malware-t, ezeket el is távolította.
A probléma viszont fennáll, semmi változás a rendszer viselkedésében.
Most már három, egymástól független gyártó termékével (az eset-et is ide számolom) lett végig vizsgálva a rendszer, és bár semmilyen internetre kötött gépről nem állítható, hogy teljesen fertőzés mentes , azt kell feltételeznem, hogy nem ez okozza a problémát.Szóval köszi még egyszer, de marad a clean install holnapra.
Védd a fákat! Egyél hódot...
-
anulu
félisten
-
bobsys
veterán
Az a problemam, hogy van egy SBS 2003 amin az Exchange egy non-authoritative mail domaint szolgal ki. A domain amugy Nemetorszagban van hostolva (HP manageli azt a reszt).
Naszolva, ha a kedves user itt a helyi irodaba scannel egyet es elkuldi maganak e-mailben neha azonnal megkapja neha pedig orak mulva es addig ul a helyi Exchange queueban ahelyett, hogy kuldene ki Nemetorszagba.
Az itteniek Outlookja ugyanis OWAn keresztul Nemetorszagi Exchangerol kapjak a leveleket.
Ha nem vilagos leirom megegyszer.
A kerdes pedig, hogy miert ragadhat be a level nalunk es miert nem kuldi ki azonnal az itteni server ha egyszer a cimzett nem talalhato meg a helyi GALban?Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
-
anulu
félisten
válasz gaborbol #1962 üzenetére
"ahelyett, hogy kuldozgetnem a fel vilagon keresztul szarjat."
jogos. foglalja a sávszélt, lassú, akármi
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
gaborbol
őstag
Sikeres ember vagyok!!!!
Backup exec 2010: le tudtam frissiteni annelkul, hogy egyszer is osszefosta volna magat.
Igaz menteni semmelyik szervert nem tudja meg, mert 2 GB meret utan elhasal az egesz, hiba nincs csak leesik a sebesseg a beka segge ala.
Talan este egy szerver restart megoldja.Vmware, 10 virtual szerver, backup execben 1 DB JOB ami az osszes szervert menti kozvetlen Tape-re.
50-60 oraig fut aztan time out-tal elhasal .De igazsagos az elet, mert aki ezt beallitotta az eloleptettek es mar nem csinal ilyet tobbetA het jo hire , Macrium reflect 40 dollarrol 185-re ugrott, viszont lett bepitett GPT es dynamic disk support.
[ Szerkesztve ]
-
nvyktor
aktív tag
válasz Rez_Grof #1963 üzenetére
Offline nem volt. Nem volt kedvem hozzá, és nincs a közelben olyan gép, amihez nyugodt szívvel hozzányúltam volna.
Memteszt sem volt, mert biztosan nem memória hiba.
Rákerestem a programok lehalásának hibakódjaira, és sehol sem említették a memóriát, ez a rész kilőve. Operációs rdsz, illetve lemezhiba keresését javasolták mindenhol.Illetve itt kaptam a tippet a kártevőkről.
De mindegy, már újrahúztam...
Köszi azért...Védd a fákat! Egyél hódot...
-
gaborbol
őstag
Mar nem is tape-re mentek hanem local disk-re, ujraraktam a job-ot, ugan az.
Elmegy 2.1 gb ig es leesik a sebesseg 4 mb/percre aztan ennyi.Masoltam fajlokat oda vissza, semmi gondja nincs
nvyktor: ha legkozelebb az esemnynaplo sem megy, akkor atmasolod egy masik gpre a fajolkat es megnyitod az alol.
[ Szerkesztve ]
-
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #1973 üzenetére
benzineskanna + gyufa, az lesz a kovetkezo...
Es a jobot se lehet csak ugy leallitani, 4 kulonboz helyen fut ez a f0spermet, cancel job es nem all le az istenert sem. Meg ott sem ahol"normalisan" mukodik cancel pending, elmegy a job vegig tart ameddig tart, aztan a vegen kiszol,mentes sikertelen, mert le lett allitva !
-
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #1974 üzenetére
Tenyleg egy rakas szar az egesz. Ellenben a fonok azert szereti, mert jol fizetnek nekunk ha eladunk egyet/megujitjak a licenset. Csak mi meg szopunk vele, jol mukodik aztan masnap meg nem megy es kozben semmi nem valtozott, nem lett telepitve semmi, semmi ujrainditas stb.
Hasonlo jol sikerult termek a GFI Webmonitor de sajnos ok is jol fizetnek az eladott license utan.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
Volt egy ugyfelunk, mult evben "lelepett" mert sajat belso IT-t hozott letre.
Az uj faszika elso dolga az volt,hogy kibaszta a macrium relectet, es megvette a BE2010-et.
2 hete csorog a telefon, elpukkant a szerver, minden metes sikeres,de BE nem tudja visszaallitani az AD-t mit csinaljon?
Amit csak akarsz, good luck!
Ahol BE fut, rakok melle mast is, windows backup, nt backup barmi, nem egyszer huzott mar ki a szarbol.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Emaileket linux-ról hogy a legegyszerűbb áttenni Windows-ra?
Fedora, postfix -> SBS2011, Exchange 2010~30 gép, jelenleg samba-s tartományban vannak, ezeket szeretnénk áttenni az SBS-es tartományba
Az működhet hogy mindegyik gépen lementünk mindent .pst-be, majd amikor beállítjuk az outlook-ot az Exchange-hez, akkor visszatöltjük?! Vagy van ennél egyszerűbb megoldás, pl hogy a fedora-ról átmásoljuk valahogy az emaileket a winre? sry, ha ez buta ötletnek tűnik
Előre is köszönöm a segítő hsz-okat!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz bugizozi #1978 üzenetére
Samba tartományt még nem migráltam, de ha a postfix szerveren fentvannak még az email-ek akkor az SBS POP3-al be tudja őket rántani a postafiókokba.
A PST-s megoldás is működik, vagy kliens oldalról kézzel, vagy a szerveren is bele tudod nyomni őket powershell-el a postafiókokba.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #1979 üzenetére
Szia,
találtam ilyen leírást, ami POP3-al viszi át az üzeneteket, ez jo lehet? mondjuk a fedoran IMAP van, akkor viszont nekem így kellene befejeznem?!!
meg az mennyit számít hogy az SBS2011-en Exchange 2010 van, nem pedig 2007 attól még működhet ez a megoldás?
sry az alap kérdésekért, de még nem csináltam ilyet, és így szeretném, mintsem minden kliensnél lementegetni, majd feltötögetni a pst-ket[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
CsodaPOK
senior tag
Öröm-bódottá van: kaptam a nyakamba én is Backup Exec-t.
Amiket eddig itt olvastam róla... Hát, öröm lesz pátyolgatni -
-
Csinált-e már valaki Novell => Active Directory és Groupwise => Exchange migrációt?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #1986 üzenetére
GL
Nemrég keresgettem valami programot, amivel egyszerübbé tehetném az életemet, de nem igazán találtam megfelelőt, ami van az is kihívásokkal kűzködik. Fogalmam sincs egyenlőre, hogy a tonnányi GW-ban megosztott mappát hogy fogjuk normálisan csinálni
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
2008 R2 lesz, AD powershell van, úgyhogy remélehetőleg nem lesz annyira horror
Bár nekem csak a tervezést kell csinálni, plusz akkor fognak hívni ha nem megy valami, mert a helyi emberek csinálják az implementálást...[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok!
Kezdő rendszergazda vagyok.
Egy kisebb irodába tervezek egy Debianos fájl szervert, 25-30 felhasználó. Vas ügyileg szeretnék segítséget kérni.
Amit tervezek: HP ProLiant Microserver 2*1TB Raid 1-ben 1GB ram.
Rendszert vagy pendrive, vagy egy kisebb hdd-re. Melyik a jobb megoldás?Mit javasoltok?
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
combonari
tag
De jó, hogy van ilyen topik! 2hete dolgozom rendszergazdaként egy kisebb online szerkesztőségben, a kezem alá tartozik 25 laptop, 4 nyomtató, 1 szerver, 3 ruter, 4 switch, és egy iMAC, úgyhogy itt biztos sok segítséget kapok, ha lesz vmi problémám
-
anulu
félisten
válasz combonari #1991 üzenetére
üdv az őrültek házában, és úgy en block itt a fórumon
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz wiggen123 #1990 üzenetére
milyen feladat körei lesznek? csak console vagy GUI-t is akarsz rá?
-
-
-
wiggen123
senior tag
válasz kraftxld #1999 üzenetére
Van egy 2005 körül telepített Fedora, amit ugyanerre használunk. De nem én csináltam, így inkább újat telepítenék, plusz a hw is elég noname. A beszállító kicsit megvágta a céget. Meglátszik nem voltam még itt
Tervbe van egy MS szerver domain miatt, mert az sincs perpillanat. 35 Win Xp és 10 Win 7 van a hálózatban, de sok felhasználó csak droid munkát végez, nem fogja intenzíven használni a fájlszervert. A valós felhasználói szám 20-25 körül lesz.Sometimes you win, sometimes you learn.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest