Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz bobsys #5219 üzenetére

    Valami megoldasnak kell lennie. Neha en is ezt szoktam csinalni, probalom-probalom, de nem megy akarmit csinalok. Kicsit felreteszem, elkezdem elorol aztan az esetek nagy reszeben osszejon ilyenkor.

    64GB ram a hazi teszt szerverben mar igen szep :DDD Sok cegnel nincs harmad annyi eles kornyezetben.

    Kaptam egy uj kollegat, allitasa es oneletrajza szerint dolgozott mar vallalati kornyezetben rendszergazdakent, szerver management, kliens gepek, nyomtatok, mentes stb...

    Nem tudom kinel, hogy szokott ez lenni, nalunk nincs felvetelkor sajnos teszt, kerdezgetik kb mit csinalt eddig, de nem komolyabban, ugyis kiderul.
    Elso napja, figyeljen engem, mit csinalok, hogy csinalom, adminisztracio, stb, em meg deritsem ki, hogy kb mit tud es mit nem.

    Uj ugyfel, nem tudok roluk semmit, nincs dokumentacio, kaptam egy vpn credentialt, egy belso IP cimet a TS2-re (ami elveszti a halozati kapcsolatot par orankent power off-power on es megint jo egy ideig) meg egy admin accot.

    Mivel nem tudom mit tud, elkezdem magyarazni az elejetol, belep ipconfig /all, ki a DC-DNS, ki a DHCP, ki a gateway, melyik mit csinal. Megnezni milyen oprendeszer, hagy bites, van-e patchelve, rendszer eroforrasok, hogy allnak, halokartya sebessege, tipusa, vm vagy fizikai szerver. Mit latunk az event logokban, abbbol mire kovetkeztetunk. Dolgoznak-e eppen a TS-en, lehet e ujrainditani, van-e mentes, kepernyo mentes a hibakrol ill mindenrol mielott barmit megvalltoztatna rajta.

    Ket oran keresztul, precenkent mindenre azt mondta, hogy : Yes, I know.
    Eloszor arra gondoltam, hogy istenem verge felvettunk valakit, aki tud is valamit. :)
    Aztan megkerdeztem tole, hogy mit is csinal a gateway?

    Oszinten megmondja, hogy nem mondtott igazat amikor azt mondta hogy "yes I know" mert foggalma sincs. :W

    Renben akkor szunet. :(((

    A TS meg clonozva let egy masikrol sysprep nelkul, plusz volt meg vele par aprosag.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák