Új hozzászólás Aktív témák
-
MeTaL
tag
Egy kis "elméleti" kérdés következik.. Hogyan tartsuk karban a gépparkok legális szoftverhasználatát?
Értem ezalatt asztali és laptop gépeket. Az asztali gépeken nincsen rendszergazda jogosultság, helpdeskesek telepítik a programokat, ez talán így rendben is van. Viszont a laptopokon van rendszergazdai jogosultság ( talán itt a hiba? ) ezek a kollégák vidéki kollégák, a könnyítés végett adtunk rájuk rg. jogot.
Hogy álltok ezzel? Érdekelne ez a téma is.. tudtok esetleg vmi olvasmányt ajánlani hasonló témákban? Más hasonló policy-k ... stb. -
bobsys
veterán
Ott a hiba. Ha kell valami hivja a helpdesket aztan majd ok telepitik ha kell neki a munkajahoz. GPbol softvert kitolni sem rossz otlet, vagy hasznalni a software restriction policyt
Esetleg osszeirkalni kinek mire van szuksege, image keszites es azt megkapjak, a gyerek meg torrentezzen masik gepen[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DopeBob
addikt
Elkezdtem ismerkedni a Backup Exec 2012-vel, de hát a sírba visz...
Hyper-V hoston lévő VM-eket mentenék vele tömörítve. A host-on és a guesteken is van agent. Be van kapcsolva a software-es tömörítés, a mentés logjában írja is, hogy de jó, mert tömörített x arányban, a mentésem viszont nem lesz kisebb, sőt egy kicsit még nagyobb is...
Azon kívül, hogy a job-nál megadom a tömörítést, kell még vele valamit bűvészkedni?
MZ/X
-
DopeBob
addikt
Nem, illetve igen
Nem a VHD-fájlokat mentetem le vele, hanem a Hyper-V Hostra van konfigurálva a mentés. Látszanak a VM-ek és ezekből választok.
A másik nagy szívfájdalmam vele kapcsolatban ez a deduplikation store. Ez működik, legalábbis abban az értelemben, hogy tényleg kisebb helyet foglalnak a mentések, cserébe iszonyat lassú. Jó, az egyik mentendő egy file szerver, a teszt futás úgy nézett ki, hogy 400GB ~24óra kb. Ebből 18 amíg a katalógust frissíti...
MZ/X
-
pschio
őstag
hi all!
Kéne nekem egy olyan KeyLogger, ami a worben való gépelést menti. Sajnos csomószor előfordul, hogy a főnök nem vagy nem jól ment. (Ne is kérdezzétek, hogy ez hogy lehet.) Valami olyasmire lenne szükségem, hogy valamennyi szerkesztett word dokumentumáról menet közben kérve kéretlenül is készül mentés. létezik ilyesmi? Használja valaki?
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
-
Word 2003-ban is van, de pl elég favágó módszerrel, módosítsd a Word parancsikont hogy indítás után mittomén 10 perccel egy ütemezett feladat lenyomja a ctrl+s-t
Némi infó a témában:
[link][ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
RudyD
tag
Üdv!
Az [F1] billentyű nem mond semmit ?
Ezt még - ha nem win7 van - ki lehet egészíteni valami klafa helyi mentőrendszerrel. Automatikus verziózóssal, vagy ilyesmi...
-- RudyD { B-) }
-
pschio
őstag
xp +office 2003
Nem érted. Beírja a dokumentumba a szöveget. Bezár. Nem ment. Már az elejétől nincs elmentve. Nincs mit helyreállítani.
Nekem olyasmi kell ami a wordtől függetlenül nyersen elmenti a begépelt szöveget függetlenül attól, hogy elmenti-e vagy sem. Bezárja vagy sem. Lefagy vagy sem vagy mit tudom én.
Az automatikus mentés természetesen be van kapcsolva.
-
-
gaborbol
őstag
Ugyfel telefonalt miota kicsereltuk a fix ip cimet azota SBS2003 RWW nem mukodik a laptopjan.
Mindenhol mukodik, meg a gyerek otthoni gepen is ahol elotte sose probalta, de a laptopon nem megy es szinte minden nap hasznalta.Mcafee kikakcsopl, tuzfal, axtiveX, ugyan az: szepen bejon az oldal kivalasztja a pc-t amire konnektal, es nem tortenik semmi.Nincs uzenet, nincs hiba a naploba semmi.
Szoval MCafee uninstall, explorer uninstall 8-9 oda vissza, uj user fiok, cert install, dll fix, fsc scan es ugyan az.
kollega mondja, futtassam az mcafee removert, mondom mar reg nincs a gepem, azert csak csinaljam, lefutatta, es bakker egybol elindult a RRW.
-
pschio
őstag
Szvsz nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy egy jó informatikusnak mindenre van megoldása. Többek közt erre is. Varázsoltam már vissza elveszett dokumentumokat. Tudom jól, hogy nagyon szar több óra munkáját elbukni és nem semmi megkönnyebbülés visszakapni azt. Na meg a plusz pont sem hátrány a főnöknél, aki látja, hogy ennek a gyereknek mindenre van valamije és mondjuk érdemes lesz megtartani.
Azt hiszem öcsémmel íratok valami szart JAVA-ban, ami fut a háttérben és "if word is running, then save every keystroke to backup.txt"
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Sziasztok,
Windows 2003 R2 File Screening Managementnél be lehet állítani, hogy minden kiterjesztést tiltson le, és csak azokat engedélyezze , amit hozzáadok ?
Ha igen, hogyan?
A probléma az lenne, hogy hiába van tiltva pl. az audio files, mögé rak egy alulvonás jelet és máris fel tudja másolni. Ezt szeretném vhogy megfogni.Létrehozok egy *.* file groupot, és azt beállítom exception-nek ? Amellé pedig az allow groupot ?
[ Szerkesztve ]
-
-
pschio
őstag
válasz kraftxld #4520 üzenetére
Ha nem jön be az előző, akkor az lesz. Azért nem akarok annyira sima keyloggert, mert az aztán tényleg mindent megjegyez. Adatbiztonság szempontjából ez nem előnyös. Van netbankolás meg egyéb hasonló dolgok.
-
DopeBob
addikt
Nem kell ehhez külön program, ott a vba. Itt egy példa makró:
Public Sub AutoClose()
' If the document you are closing requires saving due
' to changes...
If ActiveDocument.Saved = False Then
' Save the document without prompting.
ActiveDocument.Save
End If
End SubEzt még annyival kell kiegészíteni max, hogy mentsen automatikusan mondjuk datum+idő+temp.doc fájlt bezáráskor automatiksuan.
Esetleg olyan makrót is lehetne írni, ami új dukemntum létrehozásakor rögtön kér egy mentsét, és utána már megy szerintem az automatiks x percenkénti mentés is.
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
RudyD
tag
Üdv!
öööö... Keylogger windows xp alá java -ban....
Nnna erre kíváncsi leszek még én is...Amúgy meg alternatívának: office365 (bár ezt nem igazán ismerem) de a gugli doksik simán - folyamatosan mentenek. Igaz hogy kapásból megfontolandó biztonsági tényező de legalább ez nem fordul elő.
word -re írni egy automatikus megnyitás utáni csípőből mentés makrót saját vb -ben. (Csak halvány ötlet és még perverzebb is mint a java...)
De ha már keylogger akkor meg nem kell válogatni hátha mégis kirúgja az embert a főnök....
Ajánlott irodalom: Simon Travaglia szakmai szépirodalmi munkásságának gyümölcsei...
-- R-- RudyD { B-) }
-
iwu
addikt
12$/év a godaddyn a tanusítvány
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
Amit írsz, az igaz, de ez annyira alap, hogy mentse, ha nem akarja elbukni, mint kb az, hogy ne írja rá a pinkódot a bankkártyára...
Az más, ha vissza kell hozni, mert bukja, olyan van...de ennyit nem megjegyezni, hogy kis kék floppy ikon...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
InfiniteReality
őstag
Szerintem az automatikus mentés gyakoriságát módosítsd 1 vagy 2 percre. Így nem órák munkáját veszíti el, hanem csak perceket, ha ennyi esze van és mentés nélkül bezárja.
Ugyanigy halálos itélet levélből megnyitott csatolmánnyal közvetlenül dolgozni, mert az is először egy átmeneti helyre készül el, és 2 helyen is mentést kell nyomni, hogy tényleg elmentődjön, s még így sem biztos, hogy az átszerkesztett file tényleg visszamentődik-e a levélbe. Sok helyen csúszhat el a dolog.
Főleg 2003-as Office és nem Exchange hanem valami egyéb (POP3 / IMAP) levelezés esetén.
Tényleg jó lenne először mondjuk 2010-es Office-ra migrálni ha ez lehetséges, s ott az automatikus mentés gyakoriságát jó sűrűre venni.Egyetértek valamelyik előttem hozzászólóval, emberi hülyeségre nem megoldás az IT. Az embereket nem lehet megvédeni saját maguktól. Igenis a számítógép, a levelezés, illetve az azzal való munka készségszintű kellene legyen. Alap dolog, hogy amiben dolgozom azt valamilyenszinten elmentem először, s csak utána dolgozom benne. Ezt tudatosítani kell(ene) az emberekben. Ha így tenne, Téged sok felesleges munkától kimélne meg, valamint rögtön biztosítaná azt, hogy a rendkivül fontos munkája ne vesszen el. Azért mert ő űberfőnök, attól neki még nem fog máshogy működni az Informatika.
Szerintem.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
CsodaPOK
senior tag
Aki több óra munka alatt nem képes kettőt kattintani azért, hogy biztonságban legyen az addigi munkája, az meg is érdemli.
De erre egyébként a legjobb megoldás, hogy ha csórikám csak mondjuk kétszer bent kell maradjon emiatt néhány órát túlórázni, egyből fél percenként a mentés gombot fogja nyomkodni... -
sellerbuyer
őstag
FreeNAS kérdés:
Hogyan lehet megoldani, hogy ha egy felhasználó network-ön belép, akkor csak a saját mappáját tudja kezelni és egy másikat ne?
Konkrétan:
Van egy 'tanár' mappa, egy 'igh' és egy 'publikus' mappa.
A publikus mappa teljesen publikus, mindenki hozzáférhet, tehát vendég hozzáférés van engedélyezve.
A tanár mappához hozzáférhet az igh és a tanár felhasználó, a vendég nem.
Az igh mappához csak az igh felhasználó férhet hozzá, a tanár nem és persze a vendég sem.
A tanár és az igh mappa browsolhatósága network-ön kikapcsolva, a publikus mappa tallózható simán.
Na most, ha felrakok egy hálózati meghajtót bármelyik gépre, ami a tanár mappára mutat és a tanár felhasználóval azonosítom magam, akkor ezen a gépen sajnos hozzáférek az igh mappához is, amihez csakis és kizárólag az igh felhasználóval férhetnék hozzá elvileg.
Az igh és a tanár felhasználónak is a saját mappája meg van adva home directory-nak. Inherit jogokat, inherit ownerséget is kipróbáltam már, semmi változás, a tanár felhasználóval minden esetben hozzáférek az összes megosztott mappához.
Mi a megoldás?
-
válasz sellerbuyer #4530 üzenetére
Ha van rendes szerver a hálón, akkor használj iSCSI-t és a Freenas meghajtót mint helyi lemez látod a szerveren, így rendes NTFS jogosultságokat tudsz használni.
-
sellerbuyer
őstag
válasz kraftxld #4531 üzenetére
Ennyi erővel a szervert is használhatnám megosztásra akkor simán és sokkal egyszerűbb lenne az élet.
Pont az lenne a lényege a dolognak, hogy a nagy szervereink kikerüljenek a játékból, ne legyen rajtuk ilyesfajta terhelés, hanem közvetlenül a NAS-t használja mindenki fájlok mozgatására. Tehát nem megkerülő megoldásra lenne szükségem, hanem egyszerűen freeNAS-t használó, kezelni tudó emberkétől kellene valami okos ötlet.
Ma is egész nap ezt nézegettem és nem bírtam beállítani. A baj az, hogy minden teljesen egyértelmű és így nem sikerül Ha nem érteném, nem tudnám kezelni, vagy bármi gondom lenne vele, akkor azt mondanám, hogy én vagyok a béna. Sajnos az van, hogy minden egyebet flottul megoldottam, csak ezt az egyszerűnek látszó dolgot nem, sajna. Holnap meg már élesben mennie kell a megosztásnak.
Nagy gáz nincs, mert az egyszeri user nem fog rájönni, hogy ha manuálisan hozzáadja hálózati meghajtónak azt a mappát, amit nem szabadna elérnie, akkor el fogja tudni érni, tallózni meg nem lehet, tehát nem látható a hálón, mert ezt beállítottam... Csak hát ez így akkor sem korrekt megoldás ugye... Ráadásul el sem tudom képzelni, hogy egy ilyen természetes, egyszerű dolog ne legyen megoldva valahogy a freeNAS-ban. Egészen biztosan meg van oldva, csak nem jöttem még rá, hogyan. Egy kis help jól jönne olyantól, aki simán kezeli, használja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sellerbuyer #4532 üzenetére
A file server általában nem nagy terhelés de mindenfelé NASel én eddig csak szoptam ha jogosultság kezeléséről volt szó és nem iSCSi protokollon keresztül működött. Iscsival simán athelyezed az iops terhelést a nasre. De ha szivatni akarod magad akkor hajrá:-)
-
sellerbuyer
őstag
válasz kraftxld #4533 üzenetére
Bocs, de nem igazán értelek, hogy mi ebben a szívás? Ennél egyszerűbb, jobb, frappánsabb, tökéletesebb megoldás szerintem nem létezik. Amit te ajánlasz, nyakatekert, tökéletesen semmi köze a problémámhoz, tökéletesen felesleges és kb. köze nincs ahhoz, amit kérdeztem. Ha nem értenéd: semmi bajom a freeNAS-al, tökéletes és minden egyéb igényemet kielégítette, minden francot be tudtam benne állítani, amit akartam pár mozdulattal. Ez az egyetlen, amire a kérdésem irányult, amit még nem tudtam megoldani, de az az érzésem, hogy egy nálam hozzáértőbb ezt kb. egy fél mondattal helyre fogja tudni rakni a fejemben és meg is vagyok.
A fájlmozgás nem terheli jelentősen a szervert? Ezt nem gondolhatod komolyan. Lehet, hogy nálatok 5db munkaállomás van, de nálunk 200. És ezek folyamatosan használják a megosztott mappákat. Nem gigabites a hálónk (bár a szerver az természetesen, de ez így nem ér semmit), de ha az lenne, még az sem vinne el ilyen nagy mértékű, folyamatos(!!!) terhelést. Amikor nagyüzemben használják a megosztást a munkaállomások, a G5-ös Proliant olyan szinten belassul minden egyéb szolgáltatás terén, hogy döbbenet. Megy a másolás ezerrel, fájlok létrehozása, mozgatása, szoftverek távoli futtatása, ideiglenes fájlok írása, hadd ne soroljam, egyszerűen ez a leggyakrabban használt terület nálunk, még a netnél is gyakrabban használt és fontosabb. Ezt egy microserver NAS tökéletesen kiszolgálja, mert nincs rajta semmilyen egyéb terhelés (net sem). Arról nem is beszélve, hogy elvárás a két alhálón való tökéletes működés, ezt is megoldja ez a kis szerkezet tökéletesen egy plusz interfésszel, gond nélkül és megint csak azt kell mondanom, hogy egy-egy nagy szervernek így nem kell mindkét alhálón lógnia, teljesen el tudnak különülni. A freeNAS elfut egy pendrive-ról, ill. SD kártyáról tökéletesen, nem fagy, nem igényel semmit, atomstabil a webadminja... mindez pl. a WIN-el ellentétlben!
Hadd ne soroljak már fel minden érvet és paramétert, mert nem vitatkozni jöttem ide. Csak egyszerűen fogadd el plíz, hogy az én hálómon, az én általam ismert viszonyok közt ez így jó, ahogy van és kész.
Továbbra is várom egy hozzáértő(!) tanácsát freeNAS ügyben, köszönöm!
-
amarchello
csendes tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az informatikai világban melyek a legkeresettebb és jól fizetett állások?
-
bobsys
veterán
válasz amarchello #4535 üzenetére
Level 3 Mainframe, AIX
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
szabi777
tag
Sziasztok !
Ismét tanácsot szeretnék kérni a tapasztaltabb kollégáktól SBS 2011-el kapcsolatban...
Egyszerű domain 40-50 kliens a DC SBS2011. Elég nagy fejfájást okoz, hogy mi lesz ha az egyik reggel arra ébredek, hogy a vas betérdelt... Hogy fognak aznap dolgozni a lehető leggyorsabban... Két lehetőség jutott eszebe, véleményezzétek pls.
1. Felhúzok egy WS2008R2-t + Exchange Server2010 egy régebbi szervernek kinéző tárgyra, berakom a domainbe, megteszem DC-nek ahova replikálódik minden az SBS-ről, ha beüt a vész akkor sincs gond, be tudnak lépni, tudnak levelezni amíg izzadok az SBS-el.
2. Egy hétvégén SBS lekapcs, a régi gyengébb szerverre felinstallálok egy új SBS2011-et, ugyanúgy beállítom a domaint stb, ha megvan lekapcs. Ha beüt a vész, berakom ezt, az eredeti SBS backupjából rárángatom a system state(?)-et, hogy a legfrissebb AD információk legyenek stb, exchange-et ugyanígy, aztán mehet erről a nap amíg küzdök.
Működő képes alternatívák ezek vagy csak fantáziálok ?
Köszi
-
-
válasz kraftxld #4538 üzenetére
Vagy rutinos versenyzők már alapból virtuális szerverként telepítenek minden SBS-t, és ha kihal alóla a vas, csak a VHD-k alá kell rakni egy másik szervert (akár közvetlenül a régi vinyókról ha épek vagy mentésből visszaállítva) és megy újra a móka némi konfigurálás után
-
szabi777
tag
válasz kraftxld #4538 üzenetére
Fizikai gépre való vissza pakolással az a gondom hogy teljesen más vas mind a kettő. Ha image-ből vissza pakolom a particiókat, akkor a driverek miatt gondolom már a bootnál meghalna... De a virtuális gép ötlete nem rossz. Hogy csináljam ? Szűz gép, felpalolok egy Hyper-V-t + rádobom az alap SBS installt, utána image-ből visszarántom rá a particiókat ? Így nem akad le driverek miatt ? Vagy a Hyper-V automatikusan emulálja neki a kívánt hardvert ?
-
gaborbol
őstag
válasz szabi777 #4541 üzenetére
Az egesz gepet betelepited hyper-v vagy esxi ala es ennyi, onnan fog futni mindenestol nem kell vele mokolni vele semmit.
Ha esetleg kihal a host es megvan mentes vagy a vhd valahol akkor csak siman bemasolod/felcsatolod az uj host ala es mar megy is a moka. Amennyiben esetleg mar letezo geprol beszelunk akkor siman betolod a konverterbe es kesz is vagy. -
RudyD
tag
válasz sellerbuyer #4534 üzenetére
Üdv!
Pedig de. Amúgy nem volt különösebben megemlítve hogy melyik freenas -ról van szó.
Mert állítólag az sem mindegy.A NAS -os megoldás - főleg nagy számú kliensnél - inkább az ágyúval verébre kategória tükörképe - nszvsz.
Ha ennyi a file -mozgás akkor inkább valami HA megoldás kellene, esetleg az annyit emlegetett 'felhő'Amivel még talán lehet próbálkozni az a csoportok, és azok tuningolása, esetleg közvetlen állomány hozzáférések.
@ (#4533) kraftxld: Erre az iSCSI -s dologra van valahol esetleg egy quick tutor NAS esetére?
(Érdekesnek találnám, viszont ezzel a részével még nem igazán foglalkoztam.)
Előre is Köszönöm!@sellerbuyer: Sok sikert.
(Illetve egy jószándékú tipp - ha pendrive -ról fut, legyen a penről mentés... Esetleg egy hotswap pen... Csak a biztonság kedvéjért - ezt viszont tapasztalatból mondom... )-- R
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
válasz amarchello #4535 üzenetére
Üdv!
Van jövedelem témára szakosodott fórum errefele is.
Esetleg azt érdemes végigolvasni, esetleg utána kérdezni! ;-)-- RudyD { B-) }
-
sellerbuyer
őstag
Köszi mindenkinek, aki megpróbált segíteni freeNAS ügyben, megoldódott a probléma!
Az kezdetektől tudatosult bennem, hogy valami nem kóser a proggival, mert ennek úgy, ahogy beállítottam, tökéletesen működnie kellett volna. Mégis adtam egy esélyt annak, hogy én csesztem el vmit és hozzáértők talán tudnak valami újat mondani. Nagyon nagy a hajtás nálunk, tévedhetek, sőt tévedek is, ahogy kell.
A megoldás:
Minden jól volt beállítva, csak épp a proggi volt bugos. Mégpedig azért, mert figyelmetlen voltam és beta verziót szedtem a 8.2-ből.Természetesen egy normális 8.3 letöltése gyönyörűen orvosolta a problémát, ebben már úgy műxik a dolog, ahogy kell, nincs semmi meglepetés.
Még egyszer köszi mindenkinek!
-
brd
nagyúr
válasz szabi777 #4541 üzenetére
A Hyper-V olyan HW-eket emulál, amelyiket minden támogatott Windows kezel a beépített drivereivel (kivéve persze a csak szintetikus eszközöket, ezekhez kell az Integration services, de a bootolható vezérlője nem ilyen). Bármelyik fizikai gépen futó OS-nek elvileg el kellene indulnia mindenféle mókolás nélkül Hyper-V alá téve (nekem eddig el is indult).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
szabi777
tag
válasz gaborbol #4542 üzenetére
Hyper-V-hez hol találok konvertert ? Meg tudom benne adni csak a rendszerpartíciókat ? Ugyanis a file szerver partíció 6TB azt ne pakolja bele... Tudsz esetleg valahol leírást, hogy kell ezt élesben csinálni ?
Ha viszont úgy csinálnám hogy Hyper-V alá felhúzok egy kezdetleges SBS-t és arra pakolom vissza mentésből a rendszert, akkor megint aktiválnom kell az MS-nél vagy viszi a licenszet is ?
Köszi
-
pschio
őstag
Mai nap tanulsága:
Akármennyit is könyörögnek a könyvelők, hogy a routerben forwardoljam be az egyik kliens RDP portját, nem szabad engedni.
Eredmény:
Half-Life DM server telepítése script kiddie által.
Mellesleg az XP-n tűzfal be volt kapcsolva és fullra fel volt frissítve
Ahogy néztem a logokat. Brute force volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest