Új hozzászólás Aktív témák

  • ZGO

    tag

    Sziasztok!
    Mivel látom, hogy itt páran dolgoztok Citrix rendszerrel, így talán tudtok egy problémában segíteni.

    Egy nagy vállalatnál dolgozom, ahol készletgazdálkodást kell többek közt vezetnem a webes Citrix interfészen keresztül.
    A programokat Windows operációs rendszeren futtatjuk (XP, Win7) sajnos csak asztali pc-ken.

    Felvázolom nagy vonalakban hogyan is néz ki:
    ---A webes Citrix bejelentkezés után választom ki, hogy mely programokat akarom használni /-megosztott közös szervereken, raktározási feladatokat, vagy különböző szerkesztőprogramokat indíthatok el/
    ---Van egy programom, amit rengetegszer használok, ez pedig a Cegid csoporthoz tartozó "Orliweb 10.6.8-as verzió". Helyi intraneten használjuk.

    A probléma:
    Munkahelyen a raktárban most totálra ment egy asztali számítógép. E helyett szeretnék egy mobil tablet-et alkalmazni, hogy a raktározási feladatokat hatékonyabban tudjuk elvégezni. (ne kelljen állandóan az asztali géphez rohangálni, hanem azonnal végre tudjuk hajtani a szükséges műveleteket informatikailag)

    Először androidos rendszerrel gondolkodtam, mert viszonylag jó árban vannak, könnyű, pofon egyszerű a használata, és találtam is hozzá egy "Citrix Receiver" programot, csak egy bökkenő van vele: A citrixbe be tudok lépni, de az ott található alkalmazásokat már nem tudom használni, egyszerűen nem töltődnek be. (azt tudni kell, hogy a programok csak akkor futnak windows-os környezetben, ha feltelepítünk egy "ica" kliens/plug-in programot.

    Kipróbáltam, hogy androidos telefonon csak akkor hajlandó a citrixen belül elérhető alkalmazásokat megnyitni, ha azok már a windows-os pc-n már megnyitásra kerültek.--> Na ezt szeretném kiküszöbölni, hogy ne kelljen az asztali pc-t azért elindítani + bejelentkezni és megnyitogatni programokat /ezzel is csak az idő megy/, hogy az androidos táblán tudjunk dolgozni. Megoldható ez az androidos készüléken? Vagy mindenképpen mobilitást és hatékonyságot szem előtt tartva windows-os megoldást kellene keresnem, pl notebook, tábla pc windows-al horror áron?

    Nem tudom valaki találkozott-e hasonló problémával.
    Tippeket, és segítséget nagyon megköszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák