- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
válasz
anonymus89 #13999 üzenetére
a kliensek költöznek?
mert ha igen, akkor tényleg vpn kell neked.
vagy akár 2 kis cisco router, vpn tunel és "lan"-ban maradnak a gépek. -
anonymus89
addikt
Köszönöm!
Kibővítve így nézne ki:
Szóval jelenleg van egy pü-i program ami fel van telepítve a win 2008 serverre ami AD szerepet és megosztást, a pü-i program adatbázis mentését látja el.
A program Oracle adatbázisból dolgozik és az új munkatársaknak fel kell telepíteni a "win32_11gR2_client"-t plusz a program megosztott mappáját felmappelni a működéshez.
A költözés miatt más hálózaton lesznek és ezt próbálom kitalálni, hogyan lenne a legbiztonságosabb megoldani, hogy elérjék a serveren lévő megosztást. -
iwu
addikt
válasz
anonymus89 #13992 üzenetére
mintha már kérdezted volna, használj vpn-t
-
bpx
őstag
Igazából eddig is ment 8-as Java-val, anno nem is értettem miért az 1.6 lett kiküldve, mint igény, mert az kb. a minimum követelmény. Nem elég, hogy böngészőben kell Java plugint futtatni, még fejeljük meg egy 1.6-tal is.
A Java meg azért kell, mert a fejlesztés Forms + Reports használatával történt. Nekem az még kevésbé tetszik, de szerencsére azzal a réteggel nem nekem kell foglalkoznom.
-
VeryByte
őstag
válasz
anonymus89 #13992 üzenetére
És mi a kérdés? Mit jelent a költözés? Miben tudunk segíteni?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mégpedig költözés miatt szükség lesz néhány usernek, hogy a 2008 serveren lévő pénzügyi programot mely Oracle-t használ elérhesse.
Eddig a program megosztott mappája minden érintett usernek fel volt mappelve és úgy dolgoztak.
A szervernek fix ip-je van a költözés miatt a munka folytonosságát biztosítani kellene valamilyen formában.
A kliens gépeken win7 prof és hp váltakozik.Előre is köszönöm!
-
dkaro
őstag
Nekem nem a KIRA-hoz kell. Van 1-2 régi alkalmazás ami miatt nem tudunk sok helyen frissíteni pedig kellene, illetve van 1-2 oldal (pl Deutsche Bank egy alkalmazás) ami szintén régi Javat igényel.Ha tudnám korlátozni, hogy más ne tudja használni a régi verziót és ezzel párhuzamosan frissítgethetném az újat, akkor egy kicsit nyugodtabb lennék.
-
Tamy
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #13986 üzenetére
Nézted azt az oldalt új javával, vagy csak a dokumentációra hagyatkozol? Nem lehet, hogy ez is megy a frissel? Itthonról nekem azt mondja, hogy az oldal DNS címe nem található.
-
Tamy
senior tag
A legjobb lenne, ha már semmi nem használná.
Amikor először olvastam a megújult KIRÁ-nál, hogy 1.6-os java kell neki, nem tudtam kínomban sírjak, vagy nevessek. Csinálnak egy új verziót (ami persze rengeteg csúszással készült el), erre egy ezeréves verziójú javát igényel. Eleve ha már most készült teljesen száműzni kellett volna, de ha valamiért ragaszkodnak is hozzá, akkor már a legújabbra kellett volna. Persze a gyakorlatban szerencsére működik vele.
#(#13984) HummeRC: Érdekes, ez a levél hozzám nem jutott el, igaz én a kezdetek kezdetén megnéztem az akkori legújabbal, azóta nem foglalkozok vele.
-
válasz
[HUN]Zolee #13986 üzenetére
Ha muszáj, akkor muszáj.
Csak ne felejtsd el a java auto updatet végleg kikapcsolni, különben mindig sírni fog a frissítés miatt.
Nálunk korábban ez alapján volt több java verzió és működött. [link]Kimásolva a lényeg: Static kapcsoló.
"Több különböző java verziót is fel lehet telepíteni egy gépre úgy, hogy
szépen megférnek egymás mellett. Ennek a módja röviden annyi, hogy a
teljes (~16 mega körüli) telepítőt kell használni, nem azt, ami netről
húzza telepítés közben az adatokat (néhány 100 kB), és ezt parancssorból
indítva a telepítő neve mögé kell írni, hogy "STATIC=1". Ezáltal külön,
az aktuális java verziójával megjelöl mappába kerül a telepítés, és a
frissítés sem fog hozzányúlni a későbbiekben sem. Ilyen STATIC
telepítésű java többféle is lehet fent a gépen. Én anno felraktam a
KIR3-hoz való 1.5-öst (STATIC kapcsolóval), most a KIRA-hoz való 1.6-ost
(STATIC kapcsolóval), valamint van egy mindig frissülő verziót (STATIC
nélkül). Így akinek a régi java kell, az azt tudja használni."Még annyi, hogy telepítéskor én az alacsonyabb verziótól haladtam a modernebbig és úgy működött. Nem próbáltam, hogy más sorrendben is megy-e.
#13985: Átérzem.
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #13981 üzenetére
Adj nekik egy ilyet:
Echo deployment.javaws.jre.0.args=-Djava.vendor\="Sun Microsystems Inc.">>C:\Users\%username%\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\deployment.properties
-
Tamy
senior tag
válasz
[HUN]Zolee #13981 üzenetére
A KIRA megy a legújabb Javával is, nem kell foglalkozni a hivatalos dokumentációval. Win7-en legalábbis.
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Valaki tett már fel XP-re 2 java verziot hogy mindkettö rendesen müködött. Önkormányzatra kellene 1.6 os ie-be kira rendszerhez meg a legfrissebb az ányk-hoz. Valamiért nem megy a 2 együtt.
-
Exchange probléma. Sokadszorra futunk bele abba, hogy az Exchange nem fogad leveleket, küldeni viszont küld. Ilyen esetekben szerencsére nincs adatvesztés, mert a szerver előtt van egy tűzfal is, ami addig megőrzi az üzeneteket, ameddig az exchange a connectoron keresztül át nem veszi őket. Egyetlen relevánsnak tűnő hibaüzenet van a naplóban:
(PID 6776, Thread 101) Task Get-HealthReport throwing unhandled exception: System.ArgumentException: sessionState
at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.ExchangePropertyContainer.GetProvisioningBroker(ISessionState sessionState)
at Microsoft.Exchange.Provisioning.ProvisioningLayer.GetProvisioningHandlersImpl(Task task)
at Microsoft.Exchange.Provisioning.ProvisioningLayer.GetProvisioningHandlers(Task task)
at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.Task.<BeginProcessing>b__4()
at Microsoft.Exchange.Configuration.Tasks.Task.InvokeNonRetryableFunc(Action func, Boolean terminatePipelineIfFailed).Kezdő vagyok exchange-ben, nem igazán tudom, merre kellene elindulnom. Ötlet? A szerver újraindítása után megint megy rendesen napokig...
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy SCCM nélkül ki hogy szokta megoldani a Java\Flash\Reader stb naprakész állapotban tartását? Group Policy\Logon script? Van esetleg valami egyszerű, elegáns megoldás ezeknek a vackoknak a kezelésére?
-
sanzi89
addikt
Van valami bevált ingyenes megoldásotok arra, hogy bizonyos emberek tudjanak új jelszót generálni a tartományi felhasználóknak?
Gondolok itt arra a helyzetre, hogy van a tanárnak egy csoportja, abban sok diák. A diák elfelejti a jelszavát, és a tanár valami nagyon egyszerű módon tud generálni újat, és nem a rendszergazdás cseszegetné vele. Valami webes cucc esetleg? -
Szicskeee
tag
Azt akarnam elerni, hogy a gazda win10 ne is lassa az ethernetet.
2 halozat van, ceges (kabeles) wlan pedig net.
Raktam egy virtual 10 es csak a cegeshez domainba kulson pedig megcsinaltam magamnak. De az a baj,hogy igy h megosztottam latom a kulso win10el is a halozatot kabelen.
De ahogy latom marad a VMware mivel itt nem tudok wireless adaptert hozzadni :/
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Windows 10 es Hyper-V Manager-be, hogy lehet beallitani a Virtual Switch-et ugy, hogy az ethernet halokartyat csak a virtualis gep lassa es a gazdagep ne? -
iwu
addikt
válasz
anonymus89 #13968 üzenetére
Hát, ez így karcsú. főleg az sql miatt. De első körben vpn tűnik a legegyszerűbbnek.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Most ismerkedem a szerverek működésével, megosztással. Segítséget szeretnék kérni megosztással kapcsolatban, mégpedig jelenleg adott 3 megosztott mappa egy Windows Server 2008-on amibe dolgozgatunk (felcsatolva hálózati meghajtóként) és egy majdani esetleges költözés miatt megelőzendő szeretném azt megoldani, hogy a fizikailag más helyen és hálózaton lévő irodában is fel tudjam csatolni a hálózati meghajtót.
Vagy milyen megoldással lehetne ezt biztonságosan megoldani? (1-2 felhasználó olyan programban dolgozik ami sql adatbázist használ). A program a serverre van telepítve.
Lehet kihagytam valamit előre is elnézést kérek.
-
TommyX_
őstag
Megoldódott a dolog, köszönöm a segítséget.
-
Theory66
aktív tag
De ha már itt vagyok kérdezek is:
WDS-el csináltam telepítő fájlt. Két fajta gépük van, ami volt eddig a teremben, és ami most jött HP Prodesk 600 g2 SFF.A régi gép mentése rendben lement, a telepítés szintén. Driverek, frissítések, és a programok voltak fent, vírusirtót nem raktam fel, mert tavaly az okozta ugyan ezt a gondot.
A HP gépen ugyan ezek vannak feltelepítve, a kép mentése lemegy, de miután végzett vele, a gépen hibaüzenetet dob hogy a windows nem tudja befejezni a telepítést.
Esetleg valakinek hasonló gondja akadt? Frissítés lehet a baja? sysprep jól volt használva mert a régi gépnél működött ugyan ezzel a beállítással. Annyi a különbség hogy a régin Win10Enterprise x32, az újon meg x64 lett telepítve.
-
Theory66
aktív tag
válasz
TommyX_ #13962 üzenetére
Írtam privátban vissza a kérdésedre, küldtem leírást képekkel ami alapján nekem összejött ugyan ez a történet. Ez után ne privátban hanem itt kérdezz, hátha másnak is hasznos az az információ amit válasznak kapsz, vagy kijavítanak ha baromságot tanácsolok neked
. A Group policyhez amit létrehoztál hozzárendelted a csoportot amire vonatkoznia kell??
-
TommyX_
őstag
Szeretnék én is segítséget kérni.
Adott egy lenovo ts140 server gép friss Windows Server 2012 R2 telepítéssel.
Ezek a szerepkörök vannak telepítve:
Active Directory tartományi szolgáltatások
DHCP-kiszolgáló
DNS-kiszolgáló
Fájl és tárolási szolgáltatások
Hálózati házirend- és elérési szolgáltatások
A mappa megosztás megjelenítése hálózati meghajtóként kapcsolatban adódott problémám.
Leírom a lépések hogy csináltam:
Létrehoztam egy mappát->Irányítópult->Fájl és tárolási szoláltatások->Megosztások->SMB megosztás gyorsat választottam, a többi menüpontot értelemszerűen választottam.
Utána a csoportházirend kezelésnél létrehoztam egy "szabályt", legyen egy vezdok, majd jobb egér gomb szerkesztés->felhasználó konfig->beállítások->windows beállítások->meghajtócsatlakozások->létrehoztam egy új csatlakoztatott meghajtót ezekkel a beállításokkal:
művelet=létrehozás
Megadtam neki a mappa helyét
Újracsatlakozásnál bepipáltam a jelölő négyzetet
Címkézésnél adtam neki nevet.
Meghajtó elrejtése/megjelenítése=összes meghajtó-ra állítottam, majd ok.
Megadtam, hogy melyik csoport érheti el a mappát utána egy gpupdate /force parancsot használtam.
Ekkor ugye megjelent a szervergépen a hálózati meghajtónál a mappa.
De amikor az adott felhasználóval lépek be, nála nem jelenik meg a hálózati meghajtóként, viszont a hálózat menüpont->szervergépre lépve látja az adott felhasználó a mappát.Az lenne a kérdésem, hogy mit ronthattam el?
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
gaborbol #13957 üzenetére
ugyan
pár éves történet: állami szolgáltatócég. koradélelőtt áramszünet volt, azóta nem megy a gép, nem kapcsol be, nézzem meg mert nagyon kéne, mivel három nap mulva fizetés és ezen a gépen megy a bérszámfejtés. Megnézem, első ránézésre minden rendben, de meg se reccen a bekapcs gombra. Na nézzük, mi hova van dugva. Minden stimm, kivéve hogy a 220....
...egy szép nagy ládába megyen befele, amin semmi nem világit, bár be van dugva. Szünetmentes. Bekapcsolom, csipp és megy minden. Kérdezem én, wtf? válasz: Ja, azt kikapcsoltam, mert egész délelőtt sípolt... -
gaborbol
őstag
válasz
DopeBob #13923 üzenetére
Szerintem jo cuccokat csinalnak, eppen most koszont el egy 5 bay-es ugyfelnel. 2011-ben lett veve es nem volt Battery backup alatt, mert minek,( szerintuk) ,de azert havi egyszer minimum van naluk aramszunet.
Egesz sokat birt, most is egy ilyen megy helyere. 1515+Mas.
Ruhaipari ceg, Cimke amit bele kell varrni minden termekbe nem keszul, mert a ketto darab 20 eves soros nyomtatot vezerlo PC nem indul. Kimegyek kattog a vinyo, mentes nincs....
Fejetore allitom a vinyot( ez most jott be harmadszor) elkezd bottolni:Bios->HDD error, please backup data replace HDD press F1 or F2 to continue.
Gepen dolgozo ember! Szuper itt mindig F2-tot kell nyomni, mar egy honapja irogatja, de O RAJOTT, hogy F2-vel tovabb megyAztan windows needs to be repaired press R.
Nyomjak R-t mert igy szokott csak bejonni az XP.
Es meg ez sem tunt fel? Arra gondolt, hogy meleg van az irodaban, es majd csak megoldodik magatol a hiba...Hat nem, soha tobbet nem bootolt be, de le tudtam menteni a 300 db kezzel begepelt cimket es atrakni egy uj gepre a programmal egybe, jo hogy volt egy pci-x es dual soros portom.
Azert megkerdeztem, hogy ha a kocsin latja az alacsony olajszint lapmat akkor is csak a szep szinebe gyonyorkodik-e, de csak hummogott.
A het vicce ISP tol, Ugyfel hivja oket, hogy szakadozik az internet kb 10 masodpercenkent elkoszon-majd visszajon. Ugyfeles elkuldi a modem melle, es mondja meg hogy mit csinal a Wi-Fi ikon melletti led.
Villog?
Igen! Ha villog akkor azt jelenti,hogy belso halozati gond van es szoljon a rendszergazdanak.WTF
Egy hetig szabin vagyok, aztan mar itt tart a tudomany? Lemaradok mindenrol.
-
kraftxld
Topikgazda
Jön valaki a sysadmin day-re pénteken? Gondolkozok, hogy meglátogatom székes fővárosunkat, ha valaki jön még innen akkor összefuthatunk
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest