Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz molnarpeter #75161 üzenetére

    Így jön most majd egy transzponder-másoló kütyü is, csak az a baj, hogy az immo kiütéshez sokkal komolyabb (programozó) eszköz kell, amire most nincs keret és hát mondanom sem kell, hogy a know-how is hiányzik (ha már egy egyszerű központi bekötése is majdnem kifogott rajtam :DDD )...

    Egy "egyszerű" (de a fenti sima másolótól azért okosabb) eszközön még gondolkodom, amivel ugyan szintén nem tudom kiütni a gyári immot, viszont ki tudom olvasni belőle az immo kódot és az alapján képes új kulcs betanításra a gyári "láncon" keresztül, ergo "bármilyen" transzpondert (ami csipet képes kezelni a gyári kütyü természetesen) hozzá tudnék okosítani a Twingo agyához. És ezzel a kütyüvel a "kulcsokat" már kód szinten is tudom az ECU-ban kezelni, vagyis ki tudom törölni a már meglévő "kulcsokat" az agyból és újakat tudok hozzáadni, már ha szükséges, nem tudom a Twingo mennyi kulcsot tud gyárilag megjegyezni. Olvastam olyan autóról ami csak kettőt és olyanról is, ami akár húszat is (gondolom logikusan amennyi kB hely erre fenn van neki tartva).

    Vagyis így megmaradna az immo (ami engem egyáltalán nem zavarna, ha működne rendesen) csak épp a már általam biztosított transzponderekkel (és így kulcsokkal) működne tovább amiket hozzá is tudok igazítani az autó vezérlőjéhez. Tudom, ez lényegében ugyanaz, mint amit a kulcsmásolással is elérek (hiszen ebben az esetben is egy a központban megtalálható kódot kap az új transzponder), viszont állítólag ez a második a biztosabb eljárás (már amennyire utána tudtam olvasni), mert hát ugye a gyári "láncon" keresztül kódolod be a "gyári" kulcsot.

    Elsőre most megpróbálom simán a kulcsok másolását, hátha az segít, ha nem, akkor továbblépek egy szinttel feljebb és beszerzek egy komolyabb eszközt. Már a központi RF jelének klónozására is van kütyü, lehet még azt is rendelek.

    Ha mind a kettőt sikerülne megoldanom (központi RF jel + immo kód másolása), akkor számomra békesség van. Megélni nem akarok ebből, illegális szándék nem vezérel, viszont annyi kulcsot másolok magamnak amennyit csak akarok és amennyire olvasgattam a kompatibilitási listát, ez igaz lenne a Xsara Picassomra is. :C

Új hozzászólás Aktív témák