Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz Gombinyó #74014 üzenetére

    Hát, most azért ilyen furcsa a helyzet szerintem, mert hozzádrágulnak a használt autók a magasabb új autó árakhoz. Ami most van, az még istenes, abban igazából nincs büntetés, csak egy rókabőr lehúzás a vásárlóról.
    A 95 gramm az a 2021-es évre vonatkozik teljes mértékben. Még pontosabban úgy van meghatározva, ha jól tudom, hogy:
    2020: 80%-nak kell megfelelnie a 95g/km CO2 határnak
    2021: 85%-nak kell megfelelnie a 95g/km CO2 határnak
    2022: 90%-nak kell megfelelnie a 95g/km CO2 határnak
    2023: 95%-nak kell megfelelnie a 95g/km CO2 határnak
    2020 annyiban trükkös még, hogy átmeneti évnek számít, így:
    - 2020-ban az eladott autók legnagyobb kibocsátású 5%-a nem számít bele a flottaátlagba
    - 2020-ban a papíron 50 g/km alatti értékkel rendelkező autók (tisztán villanyosok és tölthető hibridek teljesíthetik, utóbbiak akkor, ha elég nagy az akkumulátor kapacitásuk) duplán számítanak
    - és végül még egy, amit nem is értek: a nagyobb tömegű autókat gyártók magasabb határértéket kapnak

    Szóval a tényleges szívás az jövőre fog jönni.

    Amúgy flottás autó is váltózó, 1-2 évesen 2 fajta autót adnak el a flották - az esetek 90%-ában: azokat az autókat, amiket egyáltalán nem szervizeltek ez idő alatt és bármiféle ráköltés nélkül adják tovább (itthon ismerek pár ilyen flottakezelőt, akik pl: osztrákoktól bérelnek autót, továbbadják, papíron szervizelik, gyakorlatban semmit nem csinálnak és 1-2 évesen visszaadják az autókat), vagy általában a viszonylag drágább prémiumokat, amiknek eleve elég limitált a garanciaideje és nem akarnak sz*pni az értékvesztésen túl még a szervizzel is.
    3-4 évesen is nagy a szórás, van olyan autó nálunk is, ami kb. szalonautónak néz ki ~120k km után és van olyan, amit 30k alatt leharcoltak úgy, mint egy 15 éves példányt. És még márkához sem lehet kötni ezeket a dolgokat. Nálunk most jött pár Clio, mivel az egyik legolcsóbban elhozható kisautó volt mostanában, kíváncsi leszek, hogy a motorok mit produkálnak majd, van 0.9, 1.2, 1.5 is köztük.

    rob210: Nem irigylem a szerelőket, akik majd a mai új autókat próbálják majd életben tartani 10-15 év múlva. Én nagyon próbálok úgy tervezni, hogy a kis RS kihúzza alattam, amíg nem tudok 5.0 V8-ra villanyra váltani, mert talán úgy fog fájni a legkevésbé a dolog.

    [ Szerkesztve ]

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák