-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
höci
csendes tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni a következőben.
Múlt héten vettem egy Asus F2A85-M LE alaplapot mellé pluszban egy darab Corsair 8GB DDR3 1600MHz CMV8GX3M1A1600C11 memóriamodult is. AMD APU 5800K-t használok.
A problémám az lenne, hogy Windows 7 (64bit) OS alatt minden diagnosztikai program (Asus PC Suite II, CPU-Z), úgy látja a modult, hogy az "csak" 800 Mhz-en (JEDEC#4) megy, viszont BIOS-ban 1600Mhz-et ír sebességnek.
Amiket idáig próbáltam:
Alaplap BIOS frissítés a legfrissebb verzióra
Minden Driver megfelelően van installálva, illetve a legfrissebb elérhető verzió
mind az I mind a II Ram slotban kipróbáltam a modultBIOS-ban külön beállítottam, hogy a modul 1600Mhz-en fusson, de így is csak 800mhz-et ír.
Ilyenkor elég a Bios-t figyelembe venni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 4 GB / 1333 és 1600 MHz DDR3 RAM, Sok db + 1 év Garancia + Számla!
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 F5-6000J3036F16GX2-TZ5NRW
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB kit
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C30BWEK2-32 új
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest