- Microsoft Excel topic
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Mesterséges intelligencia topik
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- macOS PC-re
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabipaci
őstag
válasz
jim_raynor70 #34399 üzenetére
Oksa, köszönöm a válaszokat.
Bár megmondom őszintén, nekem főleg azért kell a 8 db, mert marha jól fog kinézni, hogy minden foglalatban van. És relatív nem ez a drága része a gépnek... -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
gabipaci #34394 üzenetére
Elvileg nem lesz. Intel a Sandy-E-ben garantalja az 1600-as DDR3 sebesseget, a Sabertooth 1866-ig hitelesiti, a Vengeance-nel pedig ott a specs-ben: SPD Speed 1333 Mhz, Tested Speed 1866 Mhz. Tehat ha telepakolod mind a 8 DIMM-et, akkor is 1333-on futnak a memoriak legrosszabb esetben (megkockaztatom az 1600-at is). 1333 es 1600 kozott viszont szemmel lathato kulonbseg csak benchekben van, ettol fuggetlenul ilyen szintu tapasztalatom meg nincs az X79-cel.
Az meg megint relativ, hogy bizonyos memoria felett mennyit erdemes meg beletenni a rendszerbe. Videorenderrel sikerult mar zavarba hoznom a 4x4-es Kingstonjaimat.
(#34397) Normi01: ha kozel 6 ora alatt hibazott a Large teszt, akkor en szerintem tovabb kne futtatnod a Small FFT-t, ha nem is 24, de 12 oran keresztul, hogy kizard a processzort. Ennek ellenere kezdhetned egy memoriateszttel is a hibakeresest.
-
Kecuhun
senior tag
Olyan gondom lenne, hogy vettem egy ilyen RAM párost[link] a meglévő 4GB mellé és mióta a gépben van azóta óránként fagynak a játékok. A típusszámuk is ugyan olyan nem értem, hogy mi lehet a baj. Segítsetek pls!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Normi™ #34391 üzenetére
Nem. Large a ramot dolgoztatja inkáb a belnd vegyes a small FFT meg a procit.
A tapsztaltak alapján én inkább a procira gyanakszom. Nézdd meg a smallFFT-ben mit produkál a technika.mod:
Zotya984:
Sokat gyorsul a játék pályabetöltése és nőhet a minimum FPS is.
DDR2 vs DDR3: Semennyivel, játék fronton pariban vannak kb. Max 1-2 FPS különbség de az észre sem vehető.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy (adatlapomban található konfigban) a prime95 large-on 5 óra 50 perc után hibázott(a ram xmp-re van állítva 1600mhz cl6),erre ráküldtem egy blendet és ott 1óra 41 perc alatt dobta ki az egyik magot.Ha a blend ilyen korán dobta ki inkább gyanakodhatok ramhibára?
-
Zotya984
senior tag
üdv
Csak a játék érdekel a következő kérdésnél.
DDR2 cl5 800Mhz mennyivel lassabb a DDR3 cl9 1600Mhz rammal szemben? -
HeloRd
csendes tag
Sziasztok, multkor vettem 2 DB 1 GB 667 Mhz DRR2 RAM-et.
Beraktam a gépbe, elindítom, megnéztem a sajátgémben és 1,5 GB RAM-ot írta a Win 7.
Előbb néztem BIOS-ban a System info nál és ott is 1518 MB írt.
Intel-es alaplapom van. INTEL GMA 3100- Integralt videokartya
-
opti06
aktív tag
válasz
04ahgy #34384 üzenetére
Képzeld rákerestem, de mint írtad sok helyen hibásan van, na ezt honnan tudjam, hogy hibásan van, és mellesleg azért van a topik, hogy segítsenek a hozzáértők a nem hozzáértőknek.. Ram-Ram között is van különbség melyik mennyit bír, bár utánuk néztem kingston blue ott volt legjobb oc.-sak között ezek közül, de akkor ezek szerint csak a borda, úgy gondoltam (mivel nem értek hozzá annyira) T1 az időzítésnél is van valami command nem tudom micsoda, annyit tudok T1-be gyorsabban reagál mint T2-be ezért kérdeztem rá, de ezek szerint akkor csak a borda más (igen erre nem jöttem rá magamtól)
Minden esetre köszönöm a segítséged, helyi boltban megveszem kingston.Szerk: látom közben szerkesztetted te is
, na akkor mégis gyorsabb valamivel T1 nem csak borda, akkor T1-eset veszem, de nekem nem kell ekkora tuningos, AMD-be lesz úgy is ott meg nem oszt nem szoroz nagyobb hz-en nagyon mem kezelő miatt (1333-ra lövöm majd be minél kisebb időzítésen)
Szerk2: igen kingston, bocs, kettőt hajlamos vagyok összekeverni -
04ahgy
nagyúr
válasz
opti06 #34383 üzenetére
Túl sokat feszegeted a topik határait, és még butaságot is kérdezel, amellett vakon elhiszed a linkelt bolt oldalán írtakat (pontosabban a feltüntetett képet, ami csak illusztráció). Nem csak az létezik a világon, tehát rá is lehet keresni.
Mint említettem, mindegyik általad felsorolt RAM megfelel, de te ezen is tovább problémáztál. Minek kérdezel, ha a kérdésedre kapott válasz nem megfelelő / nem bízol benne?
Ha pedig vetted volna a fáradságot, és bebiggyeszted, semmi bonyolultságot nem igénylő copy-paste művelettel a két típusszámot, akkor a google képkereső adja is az egyetlen (látható) különbséget a két RAM között. Persze a chipek jó eséllyel nem egyeznek. A T1-eseken Elpida Hyper, PSC, Micron D9GTR is előfordul (DDR3), míg a Blue olcsóbb chipeket alkalmaz. Mezei felhasználónak nem számít, én azonban nem sajnálom a pénzt egy Elpida MGH-E Hyper chipes RAM-ra: [link]. Ebből van otthon nég modulom, és 2150MHz CL7-7-7-21 1T 1,8V-tal, valamint 2150MHz CL7-6-6-20 1,9V-tal.
Lehetne ilyen is, mert ez meg MNH-E Hyper, de Sandy Bridge azt nem szereti annyira, és tervezési hibás is az MNH-E. (MNH-E javított verziója az MGH-E. MNH-E imádja a feszt, 2-2,1V-tal is lehet küldeni, és szinte garantált a 2000MHz CL6-6-6-18... De kényes, Sandy nem szereti, AMD nem szereti.)Sima - néhány webshop hibásan kibiggyesztett T1-es képét kéretik figyelmen kívül hagyni. T1.
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #34381 üzenetére
Igen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #34379 üzenetére
Tudja.
-
Hegyirabló
veterán
Csoki!
Van most a gépemben 3GB rendszermemcsi, plusz ma vettem 1GB-os VGA kártyát. Ezt még tudja használni az XP 32 bit, vagy rakjak fel egy 64 bites rendszert?
Köszike!
-
opti06
aktív tag
tudom nem ide való, de legalább ez a topic pörög
Melyik ramot ajánlanátok ehhez a laphoz?:
Asus M4A79XTD EVO alaplap
Phenom 2 x4 965be proci
többi nem fontos ram szempontjából gondolom...Magasság mindegy, hűtő mellett lesz elfér bármekkora, ezek közül kéne választani:
Corsair Vengence 1600@cl9
Kingston hyperx xmp 1600@cl9
Kingston hyperx blue 1600@cl9
Kingston hyperx más verzió asszem
szintén hyperx vmi T1 verzió -
04ahgy
nagyúr
válasz
atesss #34373 üzenetére
Igen, az EP45T-UD3R például hivatalosan 16GB-ot támogat, és négy slotja van.
Jah, lentebb az EP45C-DR3R elírás, EP45C-DS3R helyesen.
HGyu
-
atesss
addikt
válasz
LallerHUN #34371 üzenetére
Ez volna az ? [link]
Itt egy adatlap róla: [link]
Ez alapján (ahogy gondoltam), 2x2GB DDR2-t támogat.
Bár van ahol 8GB-ot írnak a maximumra: [link] és [link]
Bár gondolom mindegy is, mert 4GB-nál több felesleges átlagfelhasználónak.
Sőt, a 2GB-nál többön is elgondolkodnék.
Mire használod a gépet ?04ahgy
Bocsánat, nem néztem utána a lapnak, hogy ezen is csak két (DDR3-as) foglalat van.
Valahogy automatikusan arra gondoltam, hogy 4 (ugyanolyan) slotos.
Így már ok a dolog. Ez alapján lehetséges hogy ezt más P45-ös Gigabyte is tudja, nem ?
(mármint akár amin 4 db DDR3 slot van) -
04ahgy
nagyúr
-
LallerHUN
tag
Helló Srácok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy lehetséges-e egy compaq 615-ös laptop memóriáját kicserélni 1GBről mondjuk 2-4 GBre??
Előre is köszi,
Lallerhun
-
atesss
addikt
válasz
04ahgy #34349 üzenetére
Az oké, hogy támogat, mert szerintem mindegyik támogat 8GB-ot (persze amin 4 slot van).
Az a kérdés, hogy 2 modulban, vagyis 2x4GB felállásban támogatja-e !P45-ösnél én is látom esélyét, P35-nél viszont kevésbé. Pedig inkább P35-ös kéne (mármint olyan P35-ös, ami ezt tudja).
-
Vasinger!
nagyúr
Nagyon gondolkozok ebben a ramdiskben, mert iszonyat csábító.
Esetleg valami magyar írás nincs erről a neten vagy logouton?
Túl csábítónak tűnik, nem értem, hogy alapból miért nem csinálják meg az os-eket? Vagy ha ezt nem is, akkor a 4+ gb-os emberek miért nem használják ezt egytől egyig?
Van itt valami rizikó? Tönkremehet tőle a ram/winyó?
-
HeloRd
csendes tag
Igen, Intel GMA 3100, akkor azért ír a sajátgépben 1,5 GB memót?
-
dewil666
őstag
Csináltam egy újabb tesztet!!
1600Mhz 8-8-8-22 1.552V (1.560V) is Stabil. -
HeloRd
csendes tag
Sziasztok, vettem egy 2 db 1 GB RAM-et beraktam, és a számítógép csak 1,5 GB ram-et ír a sajátgépben. Windows 7-em van. Ez miért van?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #34352 üzenetére
Az 5 fps nem sok és az is csak akkor lesz látható ha vegyes limites a géped, ergo a ram a szűkkeresztmetszet.
Progibetöltésénél alapvetően a hdd lesz a szűkkeresztmetszet, nem ram. Kivéve ha ramdiskről tolod. De még akkor is egy sima 1333-as rammal is jóval gyorsabb lesz a géped mint a legbrutálisabb raid-be kötött SSD-től. Ízelítőnek, ezt egy 1600 CL8-as ram produkálja ramdisk-ként:
Ram disk esetén természetesen számít az időzítés de ott sem olyan iszonytatóan nagy mértékben, egy CL8-as raam bőven elég. Egyedül tömörítésnél számít látványosan az időzítés.
mod:
Megy az AMD-ben is. De ezek nem olyan jók mint a régebbiek voltak. Kingmax/Kingston jobb választás lenne.
-
gabipaci
őstag
Sziasztok.
Ha veszek 4 db egyforma 4gb-os ramot, akkor azok elvileg menni fognak quad-ban, vagy csak azok képesek erre, amik quad kit-ek? -
Kantorpe
tag
Udv,
kineztem ezt a kis kittet
16GB 1600MHz DDR3 RAM Geil Black Dragon Kit SPD:9 (4X4GB)
a gyarto oldalan i7 p55 designed felirat van.
Nekem AM3 lapba PIIX4 X6 hoz kellene, mennyire kell komolyan venni ezt ?
Instabil lesz ?
Egyebkent a DDR2 modulokhoz hasonloan "viharallo" ?
A regi ddr2 BD modulok mar 4 eve mennek 24/7 nekem, valami hasonlo strapat birot szeretnek.
Valaki hasznalja a tipust ?Koszonom.
-
csabi94
őstag
Hogyan bővítsem szerintetek a gépemet, ha kettő 1 gb-os ram van benne, és 4 foglalat van?
Nem igazán értek a memóriákhoz, de úgy tudom, hogy ha 2 van, akkor valamivel gyorsabb, mintha egy nagy. Mit lenne érdemes venni bele? Amúgy 800-as Kingmax ddr2 van benne. -
Vasinger!
nagyúr
Az a helyzet, hogy van most 12 GB 1600 MHz-es CL9-es DDR3 ramom.
Viszont a procim csak ilyen felállásban megy: 260*15
Ebből fakadóan az alaplapom ilyen értékeket dobott fel memória órajelének: 1386 és 17x0 (Nem emlékszem pontosan, de kb. 1720 mhz). Viszont 1700 fölött kétlem, hogy menne ez a ram CL9-ben. Mi tévő legyek? Maradjon 1386-on mondjuk CL8/CL7-ben vagy 17x0 feszemeléssel esetleg időzítést toljam kijjebb?
Esetlege konkrét értékeket tudnátok adni? (TRC,TRas, 1T vagy 2T stb.)
-
atesss
addikt
válasz
04ahgy #34336 üzenetére
Én is körbenéztem, de külföldön sem találtam. Úgy tűnik mindenhonnan kifogyott.
P35-ös lapnál van esélye a támogatásnak ?
Pontosabban leginkább P35-ös Gigabyte, egy teszt miatt (minimális fogyasztás kihozása egy Core 2-es rendszerből) azt akarok majd venni az egyik gépbe.A másikban már DDR3 van (Asus P5KC).
De erről is lenne kérdésem:
Ezt a Core 2-es rendszeremet majd 8GB rammal szeretném használni pár év múlva.
Ugye Ram-ból sosem elég alapon: mondjuk 4-5 év múlva simán elég lesz még rengeteg feladatra egy Penryn. De ramból akkor már biztos jól fog jönni a 8GB.Szóval a lényeg az, hogy melyik Core 2-es alaplap támogat 8GB DDR3-at 2 slotban ?
Vagyis egy slotban 4GB-ot ?
A P35 és a P45 hivatalos támogatása max. 8GB. Vajon az is meg van adva, hogy ez azt jelenti, hogy 4 slotban ? -
törölt tag
válasz
DonThomasino #34346 üzenetére
Mert azzal nem tesztelték. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem kompatibilis.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
DonThomasino #34344 üzenetére
Az X csak az XMP-t jelöli...
Okozhat problémát, mert lehet, nem egyformák a chipek a modulokon. Mindamellett szerintem mindkettő hibamentesen fog menni.
HGyu
-
DonThomasino
veterán
Kingston DDR3 KHX1333C7D3K2/4G
Kingston DDR3 KHX1333C7D3K2/4GX
A két típusnál az X csak az XMP t jelöli, pontosan mi is ez?
A lap kompatibilis listában csak a 4GX szerepel a 4G nem.
Okozhat ez problémát? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
04ahgy #34342 üzenetére
Igen, pont ez a cél, hogy a kettő ugyanaz legyen. Dual kit-et talán nem is nagyon árulnak ebből. Mikor vettem a 2x2 gb-ot akkor 2 dobozt adtak, amelyekben volt egy-egy üres hely még ramok számára, szóval fura.
Remélem akkor ezeknek mennek egymás mellett.
Bár a hirdető még a pontos típusát is leírta: flgf65f-c8kj9a
De sajna ezt nem tudom megnézni sehol sem ,hogy mit jelent. Meg persze a webshopban sem látom annak a ramnak.Engem az nem hagy nyugodni, hogy nagy valószínűséggel azért adja el, mert nem ment a lapjában: Gigabyte GA-990XA-UD3.
És ha az övében nem ment rendesen, akkor az enyémben sem biztos, hogy menni fog.
Bár a lapomra ezt írják: 4 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 Hz ECC, Non-ECC, Un-buffered MemoryMost itt a 16 gb-ot gondolom 4x4-es felállásban értik.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor válaszod még egy kérdést szül, mert szerintem akkor végrehajtom a cserét, mert később tényleg jól fog jönni és ennél lejjebb már nem hinném, hogy nagyon fog menni, de az emelkedést el tudom képzelni.
Szóval. Most van 2 x 2 GB Kingmax 1600 DDR3 NANO Gaming ramoam, elcserélném egy ! GB-s moldulra: katt és vennék még mellé még egy ilyet: [link]
Mennének rendesen dual channelben a lapomban minden gond nélkül és esetlegesen később egy Intel SB konfigban is?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #34334 üzenetére
Sok gyorsulást nem hozna, max ha tényleg ki is használod (virtuális gépek). Játékoknak bőven elég a 4GB.
Viszont most még elég olcsó a ram és előbb-utóbb úgy is ki fogod használni. Januártól meg ugye jön az Áfa emelés, az majd kellemesen odab@sz az áraknak megint.Ha keményebben tuningolsz 2x4GB ha nem akkor csak melléteszel még egy 2x2-es kit-et és kész.
-
atesss
addikt
#34274-re valaki ?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne e beújítani még 4 gb rammal?
Az eredeti terv egy SB konfigra váltás lett volna, ha nem mentek volna így fel az árak, de most ez nem fog menni, de valamennyit még is szeretnék gyorsítani a rendszeren.
Szóval most van 2x2 GB KINGMAX Nano Gaming DDR 3 1600 MHz CL9-es memóriám, ez mellé vennék még 2x2 GB-ot vagy eladnám ezeket és vennék 2x4 GB-ot. Nem tudom e kettő közül melyik lenne a jobb?!
Lenne e valamilyen gyorsulás? Sokszor, ha több böngésző van megnyitva, sok-sok ablakkal 3 giga környékén jár már a ram és erősen érezni már, hogy nem folyamatos minden pedig alig fut pár program még mellette...
Továbbá néha virtualizálni is szoktam, ahova ugye kéne ram, mert sokszor 3-4 gép is kéne, hogy menjen Linux, Win7, Win Server stb. de csak ez miatt biztos nem vennék, mert ezt nem csinálom olyan sűrűn és itt már a procim is szűk keresztmetszet lenne, nem csak a ram..
Annó 2 és 4 gb között eléggé nagy volt az ugrás sebességben. Itt hogy lenne?
Játékokban hozna e valamit?Most eléggé olcsóak a ramok, ezért is gondoltam erre a megoldásra.
Vagy szerintetek érdemes lenne várni még valamire?
-
Perzsa
tag
Sziasztok!
Adott egy AMD-s gép DDR3 rammal, de a Windows7 64-bit a rendszer eszközökben a Telepített memória (RAM)-nál kiírja 4,00Gb (2GB használható). Hogy tudom elérni hogy a mind a 4GB-ot használja?
A BIOS-ban megtalálja és ha 6GB-t rakok bele akkor is 2GB-ot használ...
Nagyon köszi!
-
dewil666
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dewil666 #34327 üzenetére
Te megmondtad a tutit, úgy, hogy ne kelljen döntenie. Én is megmondtam a tutit, más szemszögből, úgy, hogy a döntést tekintve legyen mérlegelési lehetősége. Ki-ki eldöntheti, melyik a szerencsésebb. Nem konkretizálta a felhasználás körülményeit. Lehet, hogy Everest memória olvasás tesztet akar nézegetni a gépén...
HGyu
-
lujo10
aktív tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok, érdemes-e lecserélnem jelenlegi DDR2 800MHz CL4-es RAM-jaimat, DDR3 1333MHz CL9-esekre (természetesen lapcsere is lenne), számíthatok érdemi sebességnövekedésre egyáltalán ezzel a cserével?
A proci egy X4 955 BE, ill. minimális tuning lenne. -
HeloRd
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, most a gépemben egy dual kit 1 GB-s RAM dolgozik.
Most veszek még egy 1 GB-s sima RAM-t majd később még 1-et.Ha most berakom az újat és kiveszem az egyik dual RAM_ot akkor működni fog?
Tehát most veszek 1 GB RAM-t majd később még 1 GB, de addig berakom az újat.
És akkor elv 1 GB és 512 memória lenne a gépben ez így nem lesz baj? Mert dual kit -es az 512-s ram.
-
-
Kufár81
tag
válasz
04ahgy #34319 üzenetére
Köszi, de nem akarok váltani!
Használtan már nem olyan drágák ezek a memóriák, ráadásul CL4-sek így akár húzhatom is az órajelüket.
Ezt a 2 GB Geil Ultra-t is viszonylag ingyen kaptam. 2 GB Kingmax-ot adtam helyette!
Szóval manapság bagóért lehet venni.
De azért köszi a tanácsot!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Thunderzolee #34318 üzenetére
No meg a CPU-t is, mert a 6400+ csak DDR2-t kezel.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Gabo0905 #34314 üzenetére
Szia,
Nagyon jó, minőségi RAM, és nagyon korrekt a kompatibilitása is.
(#34316) Kufár81: valószínűleg a 8GB (négy darab 2GB-os modul) esetén is menni fog a dual. Ha mégsem, többet nyersz a sok RAM-mal általános használat során tapasztalható sebességeket tekintve, mint amit a dual hiánya miatt elbuknál.
HGyu
-
Kufár81
tag
válasz
némo82 #34313 üzenetére
Sziasztok!
Volna hozzátok egy pár kérdésem, mert elég profik vagytok.
Van egy Asus M2V Am2 lapom AMD Athlon X2 6400+ procival. Jelenleg 2x1 GB DD2/800Mhz Geil Ultra teljesít benne szolgálatot. Felakarom fejleszteni maximumra, amit az alaplap elbír (ez a gyári adatok szerint 8GB).
A kérdéseim a következő lenne.
Ha Geil Ultra-ból veszek 2x2GB Kit-et abból is 2db-ot, akkor is képes Dual Channel-be futni vagy nem?
A gyári adatok szerint a 6400+ memóriavezérlője Dual Channel-t max. 4x1 GB -ig tud kezelni.
Szerintetek melyik lenne a jobb felállás (4x1 GB vagy 4x2GB természetesen ugyanabból a KIT-ből)?
Ha a Dual Channel 8GB-nál nem működik lehetnek kompatibilitás,i esetleg memória problémáim (kék halál stb.)?
Mekkora sebbeséget bukhatok a Dual Channel nélkül?
Előre is köszönöm nektek!
-
Gabo0905
aktív tag
Sziasztok!
érdekelne a véleményetek erről a memoriáról: Corsair DDR3 XMS3 DHX 2x2GB 1333MHz CL9
TW3X4G1333C9DHX
válaszokat előre is köszi! -
némo82
csendes tag
1.5 v-t, probáltam 1.6-on is ugyan ez a szitu
-
némo82
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki segíteni hogy miért nem engedi át állítani a bios a memomat?
Konfig:Táp trust 420 w
alaplap asus F1-A75M-LE
proc A6-3650
Mem 8gb 1866 corsair [link]
alapból 1333-on mennek, amint átállítom 1866-ra, mentés,reset. Nem indul újra
táp lekapcs,vissza majd írja h overcloking failed! Viszont automata OC-ben 1922mhz-ig húzza fel. Probáljak állítani a időzítésen is manualba? Előre is köszönöm a helpet. -
dewil666
őstag
válasz
Thunderzolee #34301 üzenetére
Igen stabil 1333Mhz CL7-ben
Próbáltam CL6-ban (kíváncsiságból) de bekapcsolásnál néhány sípolást hallatott így nem erőltettem. -
Matthisa
tag
-
04ahgy
nagyúr
A Kingmax teljesen külön márka, és nagyon is minőségi RAM-okat gyárt.
A Kingmax nem árul például kitet. Két vagy több, azonos típusú, méretű Kingmax RAM a Kingmax szerint megy dualban/tripleben/quadban... A boltokban kapható Kingmax kiteket a disztribútorok rakják össze.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Matthisa #34305 üzenetére
Ha lehet, a rózsaszín chipest vedd.
Az a chip hivatott jelezni az eredetiségét, habár már találkoztam hamisítvány Kingmaxszal, amin volt chip és eredetivel is amin nem volt...
De legnagyobbrészt az eredetin van a chip rajta.
Igen, nem káprázik a szemed. A Kingmax viszonylag olcsó RAM, és eléggé divat hamisítani.
HGyu
-
Matthisa
tag
válasz
Thunderzolee #34304 üzenetére
-
válasz
Matthisa #34303 üzenetére
Ez:
és ez:
között gondoltad?
A kékek azok HyperX ramok, az a borítás az jobb hőleadó képességekkel ruházza fel a modulokat. De nem a színe számít, hanem ami a modulra van írva, h pl. 1333MHz, vagy 1600MHz-en (esetleg más értéken) ketyeg-e, és ezeket milyen időzítésekkel viszi.
mod:
Na közben eszembe jutott, h jól el is b×sztam, mert a HyperX az Kingstone, nem Kingmax. Akkor nem igazán tudom mire gondoltál, kék a nyák színe?
Biztos van kis cimke a modulokon felirattal, azt írd le inkább azokra mi van írva. -
Matthisa
tag
sziasztok! ddr2es kingmax ramokról lenne szó! mi a különbség amin van középen egy rózsaszín kingmax feliratú chip és amin nincs és kék a színe?
Lehet hülye kérdés de nem vágom!
-
válasz
HELLAFLUSH #34298 üzenetére
2 darab 4GB-os modult vegyél mindenképp, ne elégedj meg 2×2GB-al.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 4000MHz CL16 PVS416G400C6K
- G skill Trident Z5 RGB 6400Mhz 2x32GB CL32 DDR5
- RAMAXEL/ SAMSUNG/ KINGSTONE / SK HYNIX / MICRON/Notebook RAMOK eladóak /4 GB / 8 GB / 16 GB / DDR4 /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest