- Milyen routert?
- Mesterséges intelligencia topik
- Microsoft Excel topic
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- macOS PC-re
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
válasz
HELLAFLUSH #34298 üzenetére
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok
gépet akarok úkítani..milyen ramot és mennyi ajánlanátok? (PHENOMII X4 955,és egy6870 1gb gddr5 lesz benne, meg 1
Gigabyte ga-970-d3as lap) -
zoltanz
nagyúr
Az számít ha a Memtest nem jelez hibát, de ahol az eltelt időt írja néha gyorsabb néha lessabb? Köszi.
-
d@minator
addikt
Sziasztok! LG1155 i3, hoz kellene 4GB 1333-mas RAM ami nem magas egy hűtő miatt. Ezekből választhatok[link]: Elixir, Gskill, Kingmax, Samsung. Melyiket?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #34287 üzenetére
Nem tétel simán vállalható.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #34285 üzenetére
Nem hiszem hogy nagyot esne tovább. Így is olcsón adják. Ha hosszútávra tervezel akkor érdemes lehet egy 2x4GB-os kit-et venned.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #34283 üzenetére
Nem olyan hamarosan de lassan-lassan biztos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #34281 üzenetére
Akkor elég még 4Gb bőven egy jó darabig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #34279 üzenetére
Attól füg mire használod a játékot. Nyilván ha nem megy 4GB fölé a ramhasználat akkor nem veszed észre a különbséget.
-
DonThomasino
veterán
4GB és 8GB 1333MHZ DDR3 DUAL között van érzékelhető különbség?
Látom hogy most elég olcsó anno a dupla ennyiért vettem egy 4GB os KIT et
ezért elgondolkoztató. -
04ahgy
nagyúr
válasz
dewil666 #34275 üzenetére
Az az USB installer nagyon jó, könnyen telepíthető vele, és arról kell majd bootolni.
Amúgy ha win alatt szeretnél stabilitást tesztelni, arra még jó a Prime95 Blend. Az úg kb. RAM-CPU-t terhel elég alaposan. Ha az egy napig megy hibamentesen, akkor már nagyon nem kell aggódni.
HGyu
-
8nemesis8
veterán
Még annyit kérdeznék, hogy ugye van most egy 2GBos kingmaxom, már el van döntve, hogy mellé jön 4GB kingmax.
Kérdésem az, hogy 2x2-őt vegyek e még mellé vagy inkább egybe 4GB-osat?
Melyik a jobb vajon? -
atesss
addikt
Üdv !
Létezik (nem szerverbe való) 4GB-os DDR-2 modul, elfogadható áron ?
És a P35-ös, P45-ös alaplapok támogatnák is ? -
8nemesis8
veterán
Programozok rajta, de általában nem túl memóriaigényes dolgokat. Kivétel ha nem szabadítom fel a memóriát vagy végtelen ciklust írok véletlen, mert akkor gyorsan betelik a ram, de az abnormális.
Én is úgy gondoltam, hogy biztos ami biztos alapon.
Játékok mox mi az ami a legtöbb ramot eszi win7 alatt?
Mondjuk mellette mennem böngésző 70-90 tabbal... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
8nemesis8 #34265 üzenetére
Nincs érdemi különbség. Nekem ha gémelek állandóan megy az FPS mérő, 3 hónap után tök véletlen jöttem rá, hogy a ramom 1600 CL8 helyett 1066 CL7-ben megy (visszaállt alapra). Kb ennyi értelme van a ram órajelnek. 1333-as bőven elég. Játékban hoz +1-2 FPS-t azt észre sem veszed.
-
8nemesis8
veterán
Akkor helyes.
Viszont már csak azon em tudok dönteni, hogy a mostani Kingmax 2GBos modul mellé vegyek 2 GBot vagy egy kicsivel jobb 4GBos modult.
Játékoknál mondjuk ha single channel 1333MHz vs dual channel 1600MHz akkor már jobban kijön a különbség nem?
Sajnos fasza tesztet nem igazán láttam hozzá. -
04ahgy
nagyúr
Az IMC ugyanaz a kettőnél, csak az L3 cache méretében térnek el. Én azért nem vennék mérget arra, hogy mind Propus, simán lehet egy-kettőben letiltott hibás L3 cache...
Már ezerszer a topikban kitárgyaltuk, hogy csak benchmarkokban mutatkozik eltérés a RAM sebességét tekintve, otthonra mindegy, mennyi az órajel. 1333 és 1866 közt nem érezni különbséget még játékok alatt sem.
A Kingmax szerintem nagyon is jó minőségű.
HGyu
-
syl5
őstag
válasz
04ahgy #34257 üzenetére
Propus ez az X4 840-es.
És ha a pénz felől nézem a dolgot? Megérné lecserélni úgy, hogy ezzel némi többlet pénzhez jutok, vagy nem éri meg azt a pár ezer Ft-ot, mert annyival rosszabb minőségűek a Kingmax ramok?
Vagy lehet itt egyáltalán érzékelni minőségbeli különbséget, lassabb lesz program megnyitási sebessége, a fájlok kitömörítés, kevesebb fps-t fogok kapni játékokban? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Keresgéltem topicban is és beigazolódni látszik a véleményem.
Nem igazán van különbség single és dual channel között, tehát hogy 2x2 GB vagy mondjuk 1x4GB memóriát használok adott esetben.
Jól látom?
DDR3 1333-1600 MHz, illetve Phenom II proci mellett. -
04ahgy
nagyúr
Tök mindegy mi van a támogatottsági listában, mert nem az alaplapon és a RAM-on múlik a dolog, hanem a CPU-n, az tartalmazza ugyanis az IMC-t. Az AMD a Deneb esetén pedig maximálisan 1333MHz-es RAM órajelet garantál. Ha azon stabil, egy szavad sem lehet.
A fentiekből kiindulva szerintem ne cseréld le.Mellesleg ez nem chat, egy napon belül megválaszoltam a hozzászólásod, akkor is ha nem linkelgeted, hogy erre valaki...
HGyu
-
syl5
őstag
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Szeretném letesztelni a memóriát a gépben hogy stabilan fut-e és nem okoz-e kékhalált. Milyen programmal érdemes tesztelni (2x4Gb DDR3)?
Köszi
-
balightt
tag
válasz
Thunderzolee #34252 üzenetére
Köszi
-
válasz
balightt #34251 üzenetére
Ha jól értem az adat-dömpingből
ez röviden összefoglalva egy notebookba való DDR3-as 1333MHz-es 1GB-os modul.
Ezer Ft-ot érnek az ilyenek.
Itt meg tudod hirdetni:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr3_ram.php -
balightt
tag
Sziasztok!
Nem értek a notebook alkatrészekhez. Valószínűleg feleslegessé válik az alant következő modul. Mennyit ér sztetek?
Manufacturer Samsung
Part Number M471B2873FHS-CH9
Serial Number 9257E01B
Capacity 1024 MBytes
Memory Type DDR3 (PC3-10700)
Speed 667 MHz (DDR3 1333)
Supported Frequencies 381.0 MHz, 457.1 MHz, 533.3 MHz, 609.5 MHz, 685.7 MHz
Memory Timings 5-5-5-14-19 at 381.0 MHz, at 1.5 volts (CL-RCD-RP-RAS-RC)
Memory Timings 6-6-6-17-23 at 457.1 MHz, at 1.5 volts (CL-RCD-RP-RAS-RC)
Memory Timings 7-7-7-20-27 at 533.3 MHz, at 1.5 volts (CL-RCD-RP-RAS-RC)
Memory Timings 8-8-8-22-30 at 609.5 MHz, at 1.5 volts (CL-RCD-RP-RAS-RC)
Memory Timings 9-9-9-25-34 at 685.7 MHz, at 1.5 volts (CL-RCD-RP-RAS-RC)
Manufacturing Date 2011, Week 6
EPP SPD Support No
XMP SPD Support No -
syl5
őstag
Sziasztok!
Van egy Corsair TW3X4G1600C9DHX DDR3 rampárom (2 db CM3X2G1600C9DHX).
1600 Mhz, CL9, 1.8V viszont a lapom és cpu-m mellett nem megy stabilan csak 1333 Mhz, 9-9-9-24, 1.8V mellett. Nem próbáltam de szerintem 7-7-7-21 időzítések mellett is stabil lenne, bár ebben nem vagyok biztos. Ez a ram nincs a lapom támogatottsági listájában.Lenne viszont 2 x 2GB Kingmax FLGE85F-B8MF7 MEEH DDR3 1600 Mhz, CL7, 1.5V-1.8V.
Ezek a ramok szerepelnek a lapom memória támogatottsági listájában.
Ez lenne a RAM:CPU: AMD Phenom II X4 840 (4 x 3.2GHz, 2MB L2)
Lap: Gigabyte M68MT-S2 rev 1.3Megérné szerintetek lecserélni a Corsair ramokat a Kingmax ramokra, vagy a Kingmaxok sem fognak 1600-on stabilan menni, hiába benne vannak a lapom ram támogatottsági listájában?
Továbbá mintha olyat olvastam volna, hogy Kingmax nincs olyan minőségi, mint a Corsair. Erről mik a vélemények, és miben nyilvánul ez meg?
Megérné az a plusz freki és kisebb késleltetés, hogy a Corsair-t Kingmax-ra cseréljem? -
Matthisa
tag
sziasztok! tudna nekem vki segíteni azzal kapcsolatban h a kingmax ramok közül ezek mennek párban? kingmax 1gb 800 mhz kldd48f-b8mo5 kingmax 1gb 800 mhz KLDD48F-B8KB5?
-
oettinger01
őstag
hálás lennék érte ha valaki felajánlaná az itteni nagy tuning mesterek közül, hogy a rendszeremet felhúzza amennyire lehet. ki vállalná el ezt a nemes feladatot?
sajnos nekem lövésem nincs ezekhez, de szeretném a rendszeremből kiszedni a maximumot.
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Thunderzolee #34240 üzenetére
Igen, az volt a második lépésem, de sajna továbbra sem javult a helyzet. Bios frissítés is megvolt, most a legújabb 1403-as van fent, de semmi változás.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
Thunderzolee #34238 üzenetére
Kösz!
-
-
DroneZ
aktív tag
válasz
Thunderzolee #34236 üzenetére
Most vettem őket az előzőek mellé. Adatlapon már régi az infó. Bios-ban nem igazán túrkáltam, nem igazán találtam ramokra vonatkozó beállításokat. Már amik ezt a gondot megoldhatnák. Esetleg ha van konkrét tipped akkor szívesen fogadom, hátha valami apró turpisság képes lesz elhárítani a gondokat.
-
válasz
LordDarkness #34237 üzenetére
A ramok árait figyelembe véve azt kell mondjam, igen.
Nekem is 4×1Gb Tracer ramom van/volt. Jó sokba kerültek.
Most meg adhatom el potom pénzért.
Gondolkodtam 4×2GB-on én is.. DE aztán inkább mégsem.DDR2-ből szerintem nem érdemes beruházni 8gigába, túl sokba kerül.
Vehettem volna a helyére 2GB-os modulokat, de inkább cseréltem alaplapot (P35-DS4-ről --> P35C-DS3R-re), és vettem 8GB DDR3-at hozzá..
Szinte annyiba került, mint amennyiért el fogom adni a másik lapot a ramokkal.
Viszont megdupláztam a memória mennyiségét, és ha esetleg váltanék feljebb másik procifoglalatra, memóriát már nem kell cserélnem.Egyébként éppen ezen a hétvégén csináltam ezt az egész cserét.
Most ismét le lett tiltva a lapozófájl.Már amúgy is ráfért egy újrarakás a rendszeremre, hát most túlvagyok rajt.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
Thunderzolee #34230 üzenetére
Akkor ha szeretnék többet mint 4GB akkor már érdemes DDR3-ra cserélni?
-
válasz
DroneZ #34233 üzenetére
Passz.
Add el, és keress másik ramokat.
Lehetőleg 2×2GB-ot.Gondolom BIOS-ban már mindent átnéztél, és beállítottál, így ötletem sincs.
mod:
A adataidon az szerepel, h 1175MHz-en hajtod a ramokat.
Mekkora az alapórajelük?
1066?Mekkora FSB-vel megy a procid? 587MHz?
Ebből jön ki a 2:1-es DRAM : FSB arány?
Talán érdemesebb lenne lejjebb venni, és szorzót emelni (hogy meglegyen az órajel).De ha alapon sem indul el, akkor nagyon nincs mit tenni, valahogy úgy látszik nem kompatibilisek egymással.
-
Levin01
őstag
válasz
Thunderzolee #34232 üzenetére
-
DroneZ
aktív tag
Erre senki?
-
válasz
Levin01 #34231 üzenetére
Vezérlőpult --> Rendszer és biztonság --> Rendszer
itt a Speciális rendszerbeállítások-at kell megnyitni.
Speciális fülön Teljesítmény ablakban a Beállítások-ra katt.
Felugró ablakban a Speciális fülön a Virtuális memória - módosítás.
Kiválasztani az aktuális meghajtót, és kicsit lejjebb:
"Ne legyen lapozófájl". Mellette gomb: Beállítás <--KATT.Win 7 reklamál, de KATT, majd újraindítás után már nincs lapozófájl, mindent alapból a memóriába ír.
Érdemes megjegyezni a kiindulási értékeket, h ha később akarjuk, vissza tudjuk hozni az eredeti állapotot.
-
Levin01
őstag
válasz
Thunderzolee #34230 üzenetére
Hol kell kikapcsolni a lapozófile-t?
-
válasz
LordDarkness #34228 üzenetére
Én 4GB-ot használtam eddig, letiltott lapozófájllal.
Azonban egyre többször futottam bele "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenetbe. (Ezt akkor írja ki, ha megtelik a memória, és nem tudja tovább írni az adatokat, mert nincs engedélyezve a lapozófájl.)
Sajnos a 64bites Win7 szeret terpeszkedni, nekem bekapcsolás után 1.5-1.7GB már el is fogyott a ramból. Böngészőt megnyitom, máris 2.3-2.5GB-nál tartok..Engedélyeztem a lapozófájlt (csak 1GB-ot), erre érezhetően lassabb lett a gépem, ha ilyen 50+ megnyitott ablakom van pl. böngészőkben; játékoknál meg a pályabetöltések. Lehet nincs összefüggés, de ez van.
Ezért váltottam 8GB DDR3-ra.RAMDisk-et is használok, oda a böngésző(k) chace fájlai mennek, 200MB-nyi van lecsípve a memóriából.
RAMDisket egyébként ezen kívül csak akkor érdemes használni, ha nincs SSD.Ha SSD-d van, ezeket a beállításokat érdemes átolvasni:
http://logout.hu/cikk/ssd_optimalizalasa_beallitasa/bevezetes.html -
szacsee
nagyúr
válasz
LordDarkness #34228 üzenetére
Ez butaság, hacsak böngésző szemétjeit nem oda gondolták....annak meg semmi értelme.
Ha van 4Gb ramod, ésszel telepítesz a rendszerpartícióra, letiltod a lapozófájlt, rendszer visszaállítást, temp mappát átpakolod, akkor már majdnem mindent megtettél annak érdekében, hogy elérd a maximális élettartamot.
Böngésző cache-t pedig simán HDD-re is szemeteltetheted nem kell ramdrivera tenni.
Swap tiltásának több értelme van SSD esetén, mivel nem lapozza a virtuális memóriát. Ramdrive használatánál pedig mintha csökkentenéd a fizikai ram méretét egy szoftverrel és netán elfogyna a szabad memória akkor swappolna az ssd-re ha emiatt engedélyezni kellene. Nézd meg mekkora ramhasználat van az általad használt alkalmazások futtatásakor, ha nem lépi túl a fizikai ramod méretét, akkor lődd ki a virtuális memóriát.
Ez az én véleményem, esetleg ssd topikban egy gurut kérdezz meg róla. -
LordDarkness
aktív tag
válasz
LordDarkness #34222 üzenetére
-
szacsee
nagyúr
válasz
martin66 #34225 üzenetére
Innen látom mi lehet a gond.
Performance Enhanced-et Standard-ra vagy Normalra tedd, a ram időzítéseit külön nézd meg CPU-Z-vel vagy Aida 64-el (külön OCZ-t és külön a kingmaxokat) és ha megvan a leglassabb timing beállítás, akkor arra állítsd manuálisan. Feszültséget szintnén manuálisan.
Előfordulhat, hogy a Performance Enhanced átállítása után jó lesz.
Külön mindkét rampárt teszteld, az nem árthat.torocsik: Benchmarkokban fogod csak látni a különbséget. Valós alkalmazásokban nem, viszont később könnyebben bővíthetsz, ha akarsz. Esetleg megkérsz valakit a lapod topikjában, vagy a procid topikjában akinek hasonló VGA-ja van (nem néztem mid van), hogy lesse meg pl egy játékban alapon járatott procival pl egy helyen hány fps-t kap.
Normálisan megírt alkalmazásnál nem fogod a különbséget észrevenni. -
torocsik
tag
Sziasztok! Egy Gigabyte GA-990XA-UD3 lapba vettem 4gb kingmax ramot de itthon láttam csak hogy nem 2x2gb hanem egyben 4gb,a kérdésem az hogy így sokkal lassabb lesz vagy nem annyira észrevehető a különbség. Vissza vigyem vagy cserélni vagy maradjon így.
-
martin66
senior tag
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
Thunderzolee #34218 üzenetére
Azt a tippet kaptam hogy csináljak ram drive-ot és azzal növelhetem az ssd élettartamát meg gyorsabb is lesz a gép.Ez igaz lehet? Mert ezért fogalmazódott meg bennem a csere. Oda pedig gondolom 8GB ram kellene.
-
kispapa
csendes tag
Csao !
Az utcso oldalt olvastam csak de nekem az itt elhangzottak 98% kinai,ugy hogy nézzétek el nekem ha nem olvasok vissza....
Kis segitség kéne a részetekröl.
Nevezetesen van egy GA-P35C-DS3R alaplapom,most kapott a rági ddr2 2gb khx memoriák helyett eggy ilyen kittet: Kingston HyperX 4GB 1333MHz DDR3 memória kit 2 x 2GB.
A lap tudja kezelni mert utánna néztem:
1.2 x 1.8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 8 GB rendszermemória
2.2 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 4 GB memória
3.Kétcsatornás memória
4.DDR3 1333*/1066/800 memóriák támogatása
5.DDR2 1066*/800/667 MHz memóriamodulok támogatása
Illetve dual chanelt is tud ha jol értelmezem.?
Na de a topic elején olvstam hogy a dual cshanelt ugy tudom ellenörizni hogy eweres-tben megnézem 68-vagy 128 bit a sávszéll. azt ügye az alaplap tulajdonságainál kell megnézni a memoria busz,mezönél mert ott 128 az érték.Ez lett volna az 1. kérdés.
2.win7 van fent 32 bit-es érdemes e feltennem 64-est a memoriák kihasználtságát illetöen,mivel valahol olvastam hogy nem tudja kezelni a 32 -es op rendszer a 4gb-ot,csak 3 körül?
Ha már itt vok még eggy láma kérdés:Memória időzítések
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-68-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-59-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-17 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Ez most jo,vagy érdemes valahogy belepiszkálnom?
Elöre is köszi a segitséget, nézzétek el ha hülyeséget kérdeztem de analfabéta vok mindenhez ami nem a házon kivül van)
-
-
válasz
LordDarkness #34213 üzenetére
Nem vennél észre gyorsulást, ahhoz cl:7-es DDR3 1333 ramok kellenének, de nem biztos, h a lapod/memóriád vinné azt.
AMD amúgy is jobban érzékeny az időzítésekre.
Ha cl:9-es 1333-as ramokat használnál, bár észre nem vennéd, (max tesztekben), de lassabb lenne a géped.DDR3-ra inkább akkor kell váltani, ha már nem elég a 4GB, és a fölé bővítenél.
-
válasz
Tommi000001 #34215 üzenetére
Lapozófájlt letilthatod.
Nekem 4GB alatt is le volt tiltva, de aztán eljött a sok ramot zabáló alkalmazások kora, és belefutottam pár "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenetbe.
Azóta visszakapcsoltam, most cserélek konfigot, és bővítek 8GB-ra.Hibernációnak nincs köze a ram mennyiségéhez, de ha kikapcsolod, a hyberfil.sys is nem tűnik el automatikusan, azt másképp kell csinálni:
Win 7 alatt így kell kikapcsolni:
Start menü keresőjével indítsuk el rendszergazdai jogosultságokkal a cmd-t.
Kikapcsoláshoz: powercfg -H off
Bekapcsoláshoz: powercfg -H on -
-
Tommi000001
aktív tag
Ahoj...
KÉrdésem a következő lenne:
Ha van 8GB ram a gépemben,hogyan érdemes beállítani a lapozófájlt,hiberfájlt letörölhetem e ,ha ki van kapcsolva a hibernáció?Köszi
-
Levin01
őstag
válasz
LordDarkness #34213 üzenetére
Egyáltalán nem éreznél semmi gyorsulást, sőt. Még lehet a ddr2 gyorsabb is amit most használsz mint egy 1333-as ddr3
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Gondolkodtam a DDR3- váltáson szerintetek veszek észre különbséget játékra használom főleg a gépet DDR2 1033(5-5-5-15) vs DDR3 1333 között? Mert ha jól olvastam hiába veszek gyorsabbat(1600) nem garantált a működése. Ja AMD-hez kell.
-
iverson3
tag
üdv! van egy ilyen konfigom: AMD X2 3800+, 2 GB RAM, ATI 4670. a gépen 64 bites windows 7 van. ha beraknék 4 GB RAM-ot éreznék valami gyorsulást vagy semmi értelme nem lenne belerakni? köszönöm
-
Asrock p45-ös chipsetű deszkánál fsb:dram arányt hol tudok beállítani biosban?Mi az elérési útja?Ki szeretném kapcsolni az 2:1 arányt. ((:
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
flash- #34197 üzenetére
A gyorsitotarazott a szabad memoria azon resze, melybe a leggyakrabban hasznalt programokat, szolgaltatasokat teszi a Windows 7 a SuperFetch altal, felhasznaloi tevekenysegektol fuggoen. Ha egy memoriaterulet-igenyes alkalmazast elinditasz, s ha a szabad memoria keves, az operacios rendszer felszabadit a gyorsitotarazott teruletbol valamennyit a futtatando program szamara.
Ujrainditas utan csak a gyakran hasznalt dolgok kerulnek ismet az operativ tarba, ezert lesz szabad ismet 1 giga a gepeteken. Vannak olyan programok, melyek kikotornak par felesleges szoftvert a RAM-bol, de ezekben en szemely szerint nem bizok. A legjobb megoldas ilyen esetben tobb fizikai memoriat ultetni a szamitogepbe. Vagy megprobalhatod kikapcsolni a SuperFetch szolgaltatast vagy csokkenteni-novelni a lapozofajl meretet, de ezek ilyen felmegoldasok. Gyakran tobbet artanak, mint segitenek a probleman.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
dodopek #34206 üzenetére
Akar AMD, akar Intel, a memoriavezerlo kevesbe van terhelve, ha a kevesebbszer nagyobb felallast parositod, tehat 2x4 GB.
Ganged modban a processzorba integralt memoriavezerlok egy darab 128 bites csatornakent funkcionalnak. Unganged modban pedig ket kulonallo 64 bites csatornan kommunikalnak a memoriakkal. Utobbi talan azert "jobb" (ha annak lehet mondani), mert a ket vezerlo egymastol fuggetlenul mukodik, igy amig az egyik ir teljes 64 bites savval, a masik olvashat es vica versa. Elobbi pedig egy atvitelt tud veghezvinni egy ciklus alatt. De a ketto mod kozott elenyeszo a kulonbseg. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Szerintetek 2x4gb, vagy 4x2gb ramot érdemes venni, ha nem nézzük az ár beli különbségeket?A deszkáról csak annyit tudok, hogy AM3 tokzású ATX lap,4 mem foglalattal,ganged/unganged beállítási lehetőéggel(ezzel pontosan mit állítanak be?)
Előre is köszi! -
Levin01
őstag
válasz
oettinger01 #34204 üzenetére
Apróság de azért nem ár megemlíteni, hogy az egyik 2x1GB-os szett, a másik 2x2GB
-
balightt
tag
Sziasztok!
Van nekem egy 1gb-os 800mhez-es ramom, és most egy régi gépben találtam egy 512 megás 566Mhz-eset. Szetek érdemes beraknom a 800-as mellé, a végén jobban járok a másfélszer annyi rammal, vagy instabil lesz, vagy lassú lesz... vagy nem tom, nem értek a ramokhoz. Szóval?
Most benne van, működni működik együtt
És ha belerakom melyik slotba érdemes tennem? 2x2-es rendszerben vannak színezve, AM2-es deszka.
-
martin66
senior tag
Hali!
Van nekem elméletben Kingston 2x2GB sima snasz ram emellé vennék 2x2GB OCZ Reaper PC26400 10k-ért.
Ez jó ár értük, ill. összeférnek?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Hővezető paszták
- Milyen routert?
- Nyomtató topik
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- További aktív témák...
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- RAMAXEL/ SAMSUNG/ KINGSTONE / SK HYNIX / MICRON/Notebook RAMOK eladóak /4 GB / 8 GB / 16 GB / DDR4 /
- Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 4000MHz CL16 PVS416G400C6K
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- 16GB G.SKILL Trident Z Royal 4600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest