Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz randras_83 #49603 üzenetére

    Nyilván a szenzor kora is számít, nekem is ez volt az egyik nagy dilemmám, hogy megéri-e még D750-et venni 2020-ban, vagy másképp fogalmazva, a 4 évvel újabb D3500-hoz képest lesz-e még egyáltalán előnye? Talán emlékszel is rá, éppen Veled írogattunk itt erről, de szívem szerint D780-ra ruháztam volna be, azon az áron viszont az nem érte meg. Hát, nem bántam meg, hogy időben visszafelé léptem technikailag a nagyobb szenzorért cserébe, pedig ez azért ritka. Teszem hozzá rögtön, én jellemzően napfény stúdiókban szoktam fotózni, szabadtéri képeken jelentősen csökken az olló a két gép teljesítménye között.

    Én nem azt mondom, hogy kezdőknek szánt képzésen csak a FF legyen a cél, sőt, épp azt írtam fentebb, hogy ha hozzám hasonló kezdő valaki, jó ideig meg lesz egy 150-ből elhozható D3500 KIT-tel, de ha vesz rá egy 50 1.8G-t, akkor meg aztán pláne. És ez még mindig olcsóbb lesz, mint egy APS-C MILC váz. Erre írta valaki, hogy az időtállóság az újabb gépek felé billenti a mérleg nyelvét, erre válaszoltam, hogy azért ha ezt nézzük, akkor ne APS-C alapra fektessünk már be, az FF mezőnyben meg azért még mindig olcsóbb egy klasszik DSLR bekerülési költsége, éppen az objektívek árai miatt, kiváltképp ha használt is szóba jöhet.
    Persze, ez az egész csak elméleti fingreszelés, mert nincs 1 darab abszolút jó döntés, minden indokolható és cáfolható is a személyes preferenciák függvényben.

    Az utómunka kapcsán biztosan igazad van, engem teljesen megőrjít a Nikon bőrszín kezelése, de lehet, hogy én vagyok hozzá gyökér. Vagy fakó, vagy zöldes, se Capture alatt, se Luminar alatt nem tudok értelmes, konzisztens bőrszínt elérni, pedig WB kártyát is használok referenciaként. tekintve, hogy a világon marha sokan fotóznak Nikonnal, jó eséllyel csak én nem érzem a chi-t, bár pont a hétvégén bólogattak a Canonosok nagy egyetértésben, hogy bizony a bőrszín arrafelé sokkal természetesebb. Elnézve egy-egy kolléga képét ugyanarról az alkalomról, nem tudok nem egyetérteni velük.

    "D750+85 f1.8 nak egy T3+56f1.2"

    Csak a kukacoskodás kedvéért írom, hogy ezek árban is ugyanott vannak? :) A váz az egál, de a két objektív között van egy laza kettes szorzó! :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák