Új hozzászólás Aktív témák

  • bigrob

    őstag

    Sziasztok!

    Volt egy motoros balesetem ahol a néni index nélkül befordult elém amikor előztem az álló kocsisort, tanú nélkül ő azt mondta, hogy indexelt, úgyhogy kihoztak a rend őrei 50-50-be.

    Kérdésem az lenne, hogy az elején írja, hogy figyelmeztetésben részesít, majd a vallomások, indoklás stb, után az alábbiak szerint határoztak, xy törvény szerint szabálysértést követtem el, "melyet a jogszabályok 150.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal rendelnek büntetni."

    "Megállapítottam, hogy szabálysértés miatt két éven belül - a szabálysértési nyilvantartási rendszer adatai alapján szabálysértési hatóság/bíroság jogerősen nem marasztalta el, helyszíni bírsággal nem sújtották.
    Ezt a tényt az elmarasztalás mértékének megállapításakor figyelembe vettem.
    Nevezett személy pozitív szabálysértési előéletére tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.

    Felhívom figyelmét, hogy szabálysértés elkövetésétől a jövőben tartózkodjon, mert ismételt szabályszegés esetén cselekménye szigorúbb elbírálás alá esik.

    Tájékoztatom, hogy az Ön által elkövetett cselekményhez rendelt közlekedési előéleti pontok száma: 6, melyről a határozat jogerőre emelkedését követően értesítem a közlekedési előéleti pontrendszert nyilvántartó szervet."

    Majd ugyanez a hölgyre is annyi különbséggel, hogy nála nem szerepel az alábbi mondat: "Nevezett személy pozitív szabálysértési előéletére tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam."

    Se csekket nem kaptam, se infót hogy mikor hova utaljam a büntit, most egyáltalán lesz pénzbírság vagy sem?

    Vicces, mert nem történt rendőri intézkedés, a baleset után a néni elment és feljelentett a rendőrségen.. Se igazságügyi szakértő, se semmi... Arról nem is beszélek, hogy amúgy 8 napon túl gyógyultam (nem volt törés de a mai napig az egyik lábam még be van dagadva)...

    Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

Új hozzászólás Aktív témák