Hirdetés
- Facebook és Messenger
- CIS - Comodo Internet Security
- Zyxel NAS326
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Annyi mindenről volt szó, hogy inkább nem reagálok mindenre mert követhetetlenné válik a gondolatmenet.Ami a motivációmat illeti, szerintem nagyon egyszerű: kicsit eligazodni az ütők világában. Úgy képzeljétek el a dolgot mintha egy más sportág gyakorlójának szeretnétek elmagyarázni a lényeges részleteket. És a lényeg - az én értelmezésemben - nem az, hogy az egyik fa meg a másik fa különbözik egymástól, mert az nyilvánvaló, ha nem különbözne, akkor nem gyártanák, hanem, hogy miért is különbözik?
Nagyon egyszerű dolgokra gondolok és most blöffölök: a fának van ötféle tulajdonsága, ami alapján mérni szokták: ütőszilárdság, merevség, sűrűség, hajlítószilárdság, bütünyomás. Ebből most az első és utolsó bennünket nem érint, mert nem vésőnyélnek használjuk az ütőt. A hajlítószilárdság sem érdekel bennünket, hiszen nem éri akkora erőhatás az ütőt, amitől az eltörhetne. A sűrűség már számít, mert a rohadt nehéz ütőket senki nem szereti lóbálni, tehát a legfontosabb tulajdonság a merevség lesz nekünk, mert ettől függ az, hogy bla-bla-bla itt jönne a magyarázat...
Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy az átlagfelhasználó nem tudományos alapon csupán tapasztalat alapján alakítja ki a preferációját. Ugyanakkor a gyártónak illik ismernie a fizikát, illik tudnia, hogy mit miért csinál, mit miért változtat. Jó esetben legalábbis, bár én azt is elhinném nektek, ha azt mondanátok, hogy a gyártók is sokszor sötétben tapogatóznak és egyszerűen próbálkoznak így-úgy, a végén meg majd csak kisül belőle valami. Persze, mondani nem fogják a valódi szempontokat (hogy tapogatóznak, hogy olyan fát favorizálnak, amit éppen sikerült nagy tételben olcsón beszerezni, stb.) és az is érthető tény, hogy a titkaikat védelmezik. Miért is ne.
(kicsit olyan szakma ez, mint a hangszerkészítés, bár azért hozzáteszem, ma már a legfontosabb ismereteket nem lehetetlen beszerezni, a youtube-on jószerivel mindent megtalál az ember)Az ütőkészítést egyébként felejtsük el, ezt csak azért említettem, hogy ha van létező ütő-recept (ahogyan vannak létező DIY hangsugárzó megoldások) úgy az sem jelentene egyébként akadályt.
De a lényeg: én tulajdonképpen el vagyok a 30 éves ütőmmel, nem az az első, hogy mindenáron cseréljek, azt akkor tenném meg, ha rendszeresen játszanék és valamilyen formában érzékelném, hogy jobbra van szükségem. De itt nem tartok Ott tartok, hogy érdekelne valamelyest az ütők lelkivilága.
Kezdve olyan primitív kérdéseknél, hogy most a fonák és tenyeres oldal borítása hogyan viszonyul egymáshoz?
De mondom, nem azt várom, hogy Ti most minden hülye kérdésemre kimerítően válaszoljatok, csak abból a feltételezésből indultam ki, hogy létezik pingpongos kisokos, ami a legalapvetőbb ismereteket tartalmazza, túl olyan közhelyeken, hogy "sokat számít az ütő minősége" és a kedvencem, hogy "speciális anyagból készült".
"De a legfontosabb igazolj le bármely clubba!"
No, ha kérhetem, ezt kicsit részletezzétek, hogy mit is jelent! A "leigazolás" nálam az élsport ismérve, én legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy elmegyek valami olyan sportcentrumba, ahol x forintért bérelni tudok egy asztalt és játszom, ha beszerveztem magam mellé egy partnert is. Vagy van olyan fedett hely ahol összejárnak amatőrök és csatlakozni lehet a társasághoz? (Budapesten)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest