Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolikaDB

veterán

válasz zolikaDB #69720 üzenetére

No, megkérdeztem a Geminit...
    Nem tudom, ha ezeket a lépéseket megteszem, és ekkor indítok egy szinkront, akkor a meglévő profilt kipucolja? És legy egy üres profilom? :)

Google Gemini, Mozilla Firefox felhasználói profil adatainak törlésére irányuló megoldási javaslata:

Értem a problémát. A Firefox profil felfrissítése valóban nem törli a személyes adatokat, csak visszaállítja a böngésző alapértelmezett állapotát, megtartva a profilodat. Ahhoz, hogy a jelszavaidat, beállításaidat és egyéb adataidat magából a felhasználói profilból töröld, több lépést kell megtenned. Fontos megjegyezni, hogy ezek a lépések véglegesen törlik az adatokat az adott profilból, és nem állíthatók vissza.
    Íme a lépések, hogyan törölheted az adatokat a Firefox profilodból:
    1. Jelszavak törlése:
    Nyisd meg a Firefoxot. Írd be a címsorba: about:preferences#privacy és nyomj Entert. Görgess le a "Bejelentkezések és jelszavak" részhez, és kattints a "Mentett bejelentkezések..." gombra. Itt láthatod az összes mentett jelszavadat. Egyesével törölheted őket a kiválasztás után megjelenő "Eltávolítás" gombbal, vagy ha mindet törölni szeretnéd, akkor kijelölheted az összeset (Ctrl+A vagy Cmd+A) és úgy kattinthatsz az "Eltávolítás" gombra. Alternatív megoldásként a címsorba beírhatod: about:logins és megnyomhatod az Entert. Ez közvetlenül a mentett bejelentkezések oldalára visz.
    2. Böngészési előzmények, sütik és egyéb oldaladatok törlése:
    Nyisd meg a Firefoxot. Írd be a címsorba: about:preferences#privacy és nyomj Entert. A "Böngészési előzmények és sütik" részben kattints az "Adatok törlése..." gombra. Itt kiválaszthatod, hogy mit szeretnél törölni: Böngészési és letöltési előzmények: A meglátogatott weboldalak és a letöltött fájlok listája. Sütik és oldaladatok: A weboldalak által a számítógépeden tárolt információk (pl. bejelentkezési adatok, beállítások). Gyorsítótárazott webes tartalom: A weboldalak elemei, amelyeket a böngésző ideiglenesen tárol a gyorsabb betöltés érdekében. Offline webhelyadatok: A webalkalmazások által tárolt adatok. Webhelybeállítások: Az egyes weboldalakra vonatkozó engedélyek és beállítások. Jelöld be a törölni kívánt elemeket, és kattints a "Törlés" gombra.
    3. Könyvjelzők törlése:
    Nyisd meg a Firefoxot. Kattints a menügombra (három vízszintes vonal a jobb felső sarokban). Válaszd a "Könyvjelzők" menüt, majd kattints a "Könyvjelzők kezelése" lehetőségre (vagy nyomd meg a Ctrl+Shift+B / Cmd+Shift+B billentyűkombinációt). A Könyvtár ablakban kiválaszthatod a törölni kívánt könyvjelzőket vagy mappákat, majd a jobb egérgombbal kattintva válaszd a "Törlés" lehetőséget. Ha mindet törölni szeretnéd, jelöld ki az összeset és töröld.
    4. Kiegészítők (bővítmények és témák) eltávolítása:
    Nyisd meg a Firefoxot. Írd be a címsorba: about:addons és nyomj Entert. A "Kiegészítők kezelése" oldalon a bal oldali menüben válaszd a "Bővítmények" vagy a "Témák" lehetőséget. A listában keresd meg az eltávolítani kívánt kiegészítőt, és kattints mellette a "..." ikonra, majd válaszd az "Eltávolítás" lehetőséget.
    5. Egyéb beállítások visszaállítása (ha szükséges):
    Ha más beállításokat is vissza szeretnél állítani az alapértelmezettre, azt manuálisan kell megtenned a about:preferences oldalon vagy a about:config oldalon (utóbbi nagyobb körültekintést igényel).
    Fontos megjegyzések:
    Légy óvatos a about:config használatakor. A helytelen beállítások a böngésző nem megfelelő működéséhez vezethetnek. Ha nem vagy biztos egy beállítás funkciójában, inkább ne változtasd meg. A törlés végleges. A fenti lépésekkel törölt adatok nem állíthatók vissza az adott profilban. Ha fontos adataid vannak, győződj meg róla, hogy nem törlöd őket véletlenül. Profil mappa törlése (végső megoldás): Ha a fenti lépések nem elegendőek, vagy ha teljesen meg szeretnél szabadulni a profil összes adatától, akkor magát a profil mappát is törölheted. Ehhez először be kell zárnod a Firefoxot, majd meg kell keresned a profil mappáját a számítógépeden. A profil mappa helyét a about:profiles oldalon találhatod meg a "Root Directory" sorban. Miután megtaláltad, törölheted a teljes mappát. Ez a művelet az összes adatot, beállítást, könyvjelzőt, jelszót stb. véglegesen eltávolítja az adott profilból. A következő Firefox indításkor egy új, üres profil fog létrejönni.
    Remélem, ezek a lépések segítenek eltávolítani a kívánt adatokat a Firefox profilodból! Ha bármilyen kérdésed van a folyamat során, nyugodtan tedd fel.

• zolikaDB

veterán

válasz ekkold #69721 üzenetére

A mozbackup az valami ilyesmit tudott anno...
    Nézz rá a linken, nem vesztesz vele semmit.

• zolikaDB

veterán

Sziasztok!
    Anno, cirka 15 éve vagy ki tudja pontosan, mikor, Mozbackup-ot használtunk tesómmal a Mozilla Firefox beállítások/jelszavak/könyvjelzők mentéséhez...
    Poénból ránéztem ma... És 2 napja írták ki, hogy 14 év után folytatják a fejlesztést?! MozBackup - Backup tool for Firefox and Thunderbird
    Minek? Ezt tudja a saját szinkronfunckió is, nem?

Még egy kérdésem lenne: hogy lehet a Mozilla profilom által tárolt adatokat törölni? Jelszavak, könyvjelzők...
    Edge-ről jönnék vissza a tűzrókára, és azt eléggé belaktam az elmúlt években, és összefésülni nem akarom a Mozilla profilom által tárolt/szinkronizált régi adatokkal, hanem a fiókom megtartanám, kipucolnám, importálnék mindent Edge-ből, és jók lennénk...
    A "felfrissítés" funkció az nem jó, nem ezt takarja, amit én akarok.

• zolikaDB

veterán

Sziasztok!
    Hogyan tudom újratelepíteni a Firefox-ot, hogy egy teljesen pucér, szűz böngészőt kapjak?
    Kijelentkeztem a fiókomból, letöröltem, Win 11 restart, újratelepít, de amikor használni kezdem, ott vannak a felhasználónevek, jelszavak, felül a gyorsindítók, minden...
    Mit, honnan, hogyan pucoljak ki? (a felfrissítés opció nem elég)
    Köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák