Új hozzászólás Aktív témák

  • Grillo

    senior tag

    válasz Kolondrum #26660 üzenetére

    Bizony, .mf rátapintott egy olyan dologra, amit te pont fordítva csinálsz, mint én. Ez nem azt jelenti, hogy én ismerem a bölcsek kövét, csak szerintem talán logikusabb.
    Volt egy tipp-topp robogód, sokat kirándultál vele, jártál vele naponta dolgozni, nem túl messze. Ehhez neked megfelelő volt a tiszacipő, farmer meg egy sisak. Most vettél egy fasza motort, amivel kétszer annyival tudsz menni, mint a régivel, viszont ezt jelenleg szintén ugyan abban a cipőben-farmerben teszed. Ez egyrészt egy esésnél végletes lehet, másrészt szarrá mennek az ízületeid igen gyorsan. És ennek a hatását nem 30 alatt fogod érezni, hanem kicsit később. De biztosan érezni fogod.
    Nekem van egy lepattant robogóm, ami annyiba került, mint a GS-re egy garnitúragumi, de vettem rendes cordura dzsekit, amiben nem fázom 10 fokig, utána kezdek még aláöltözni a pólóra. Van térdvédőm, nyári és most már téli kesztyűm is, gerincvédőm, vesemelegítőm. És ha esetleg jövőre, vagy utána összejön egy nagyobb motor, biztosan veszek valami normális cipőt. Most a bakancs egyelőre rendben van, de nem is tudok 70-el sem menni, és a városon kívül szinte nem is mozgok.

    Te korán reggel indulsz, ami jelenleg 1-2 fokot jelent. Megéri vacogni? Nem fogod ezt megbánni 20 év múlva?
    Tényleg csak jó szándékú felvetésként írom a fentieket, valószínűleg még a motorozásban is tapasztaltabb vagy, mint én, de épp ezért nem értem, miért nincs felszerelésed.

Új hozzászólás Aktív témák