Aktív témák

  • zsoltee10

    addikt

    válasz Integra #6799 üzenetére

    Igazából nem. Ad egyfajta biztonságérzetet, de tudom, hogy ez becsapós, és nem kísértem a sorsot. Megnyugtat a tudat, hogy nyugodtabban fékezhetek, mert az ABS kisegít, ha baj van. Szándékosan nem hergelem az elektronikát. :)
    Olyan mondjuk volt, hogy a Mátrában motoroztunk, és a kanyarokban elkezdtem próbálgatni a hátsó féket használni, és bátrabban használtam, mintha nem lett volna ABS. Kanyarokban is jól jön, amikor hátsó fékkel segítek ráfordulni az ívre. A tapasztalat pedig, hogy finom csúszást megenged, de mielőtt megindulna a fara, azonnal közbelép. Érzésre kb olyan, hogy elkezdesz fékezni, és egyszercsak érzed, hogy hopp ez sok lesz, és abban pillanatban már a pedálon is érzed, hogy működni kezd a szerkezet, és minden oké, persze egyúttal csökkentem a fékerőt, az életemet azért nem bízom az elektronikára, meg olyan tökéletesen finoman nem is szabályoz, ugyanúgy pulzál, mint az autóknál.

    ALI_G: Öö, hát listaáron 190k-val volt több az ABS-es, mint a sima. Valójában nem tudom. 1,84M volt az ABS-es, 1,65M a sima, és 1,77M-ért hoztam el az enyémet. A simából nem tudom, mennyit engedtek volna. Nem is merült fel végül, hogy ABS nélkül vegyek. Sokat megyünk két személlyel is, szóval nem csak az én biztonságom volt fontos.

Aktív témák