Új hozzászólás Aktív témák

• AstraCDX

senior tag

Sziasztok !

Próbálom megtörni azt a kellemetlen hagyományt, hogy humanoidok érdeklődnek, kérdezgetnek, választ viszont alig kapnak kérdéseikre .

Megosztom olasz mobilinternet vásárlási tapasztalatomat, ha valakit érdekel, íme a beszámoló .

Nézegettem a képbe került lehetőségeket, és a WIND Open Internet 3 GIGA csomagját választottam, csak SIM kártyával .

Ez elvileg nem előfizetés, és nem jár hűségidővel .

Azt gondolom, (bár biztos nem vagyok benne) hogyha valami oknál fogva elfogy a havi 3GB, vagy fizetés nélkül túlhaladom a hónapot, akkor a kártya nem "döglik" meg, hanem a 9 Euro rátöltése esetén újra egy hónapig használható a szolgáltatás .

Mivel én 40T autóval járok a Taljánok országába, találnom kellett egy olyan beszerzési helyet, aminek a közelében ilyen nagy autóval is meg lehet állni parkolni .

Beszerzési hely tehát az olasz A4, és A34 autópálya csatlakozásánál, Villesse (Gorizia) település melletti TIARE Shopping bevásárló központ első emeletén lévő WIND üzlet lett .

A kezdőcsomag két féle lehetett : 35 Euro, vagy 50 Euro .

Én a 35 Euro-s ajánlatot választottam .
    Részletezve az eleje kicsit homályos, 5Euro a SIM kártya, 5 Euro az aktiválás, az első két hónapban nem kell fizetnem, a harmadik hónapban 5 Euro, a negyedik hónaptól kezdve pedig havi 9 Euro a díja .

Az 50 Euro-s indulócsomag teljes összege felhasználható havidíjra, tehát abból nem vonódik le a SIM kártya, és az aktiválás díja .
    További részleteket erről nem tudok, mert nem ezt választottam, de visszagondolva, lehet, hogy jobban jártam volna vele, mint a 35 Euro-s ajánlattal .

Ha valaki USB modemet is kér az induló csomaghoz akkor Huawei E3531 -et adnak +29,90 Euro-ért .

Sajnos a mobilinternet induló csomagok ilyen részletes leírását, a WIND honlapon én nem találtam meg, így aki bemegy egy értékesítési pontba, nem tud előre felkészülni, hogy milyen induló díjra számítson .

Csak a havi 3GB/9Euro-t hirdetik, a részleteket nem .

Én is eléggé meglepődtem, mikor közölte az eladó, hogy 35 Euro-t kell indulásra fizetnem .

Ha a mobilinternet induló díjak, és konstrukciók a honlapon mind áttekinthetőek lennének, akkor én valószínűleg az 50 Euro-s ajánlatot választottam volna .

A SIM kártya aktiválásra a vásárlástól számított 1órát mondtak, de gyakorlatilag amikor kb 15 perc múlva a SIM kártyát (csak próbára) telefonba tettem már jöttek is az aktiválásról tájékoztató SMS-ek .

Érdekes, hogy a kártyához csak PIN 1, és PUK 1 tartozik, PIN 2-nek, és PUK 2-nek nyoma sincs . :Y

Feltöltés a WIND üzleteken kívül, állítólag benzinkutaknál is lehetséges .

Valamint a WIND honlap PayPal fizetési lehetőséget is említ, itt van egy kis anomália, ugyanis a csomag havidíja 9 Euro, viszont PayPal-lal nem lehet 9 Eurot fizetni, hanem csak fix 2, 5, 10, 15, 25, 50, 100 Euro értékeket enged feltölteni . :F

A használatról .

A WIND kártyát én egy Huawei E3372 USB modemmel használom, mivel a notebookban lévő kártyahelyet már magyar T-s mobilnet SIM kártya elfoglalta .

Hálózati lefedettség, és internet használhatóság általánosan elég jónak mondható, 2, 3, és 4G-t is tudok használni, bár a tapasztalatom még nem túl sok .

Az alábbi sebességtesztek alapján is elmondható, hogy nem garantáltan gyorsabb a 4G, mint a 3G kapcsolat .

Sebességteszt Velencei elkerülő Wind 4G

Sebességteszt Monfalcone kikötő Wind 3G :C

Ha valakit érdekel még valami a témával kapcsolatban amit esetleg elfelejtettem itt megosztani, szívesen válaszolok .

Mivel olasz nyelv tudásom messze áll a tökéletestől, lehet hogy fenti infok nem tökéletesek .

Ha valakinek nagyobb a tapasztalata, vagy jobban tudja mint én, kérem javítson ki !

Ha segíthettem . . .

Üdv.

Astra

Új hozzászólás Aktív témák