Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Németországban lenne szükségem korlátlan (>120GB) mobil netre.
Tudnátok valamit ajánlani? -
totopad
senior tag
Üdv! Van valakinek friss tapasztalata görögországi korlátlan mobilnettel kapcsolatban?
Havi csomagra lenne igény és csak adatra. -
LámaZ
addikt
Teljesen igazad van. Egy másik fórumban közben a Lidl-es csomagot ajánlották, mint legjobbat.
-
LámaZ
addikt
Konkrétan:
„Traveltomtom recommends buying a T-Mobile sim card in Austria. For €30 you get 30 GB data and they have the best 4G/5G network in Austria.” -
LámaZ
addikt
Sziasztok!
Ausztriában most melyik a legjobb mobilinternet-opció?Elolvastam a Traveltomtom összefoglalót, amúgy.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Németországban olyan korlátlan mobilnet érdekelne, aminek a SIM kártyájához Lidl vagy hasonló áruházban lehet hozzájutni (mert annyira nem megy a német, hogy ezt pl. egy Mobilos boltban le tudjam rendezni).
Köszi! -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Melyik a legjobb mobilinternet ajánlat Ausztriába? Telefonálásra nem lenne használva és hűségidő nélkül kelleme. Van olyan vagy hasonló mint MO. a digi mobil? Tirol, azon belül Innsbruck közelében használnám
-
Flinter
tag
1GB mobilinternet külföldön, a világban földrészenkénti/régiónkénti csomagban, erősen változó árakon. Online rendelhető, eSIM-el működik.
(Személyesen nem használtam, most akadtam rá véletlenül.)
https://www.wifimap.io/mobile/esim-plans/
Hasonló előfizetés az általam korábban már használt
https://surfroam.com
Itt €25-ra feltöltött eSIM-et rendelhetsz (vagy fizikai SIM-et postán), amit 200+ országban használhatsz fel internetezésre (3/4/5G), országonként nagyon változó MB díjakon. (Hangkapcsolat nincs, SMS-t kezel. Rendelkezésre állás 1 év, le nem fogyasztott díja halmozódik.)
Nyilván e SIM-ek díjai általában (nagyon) nem versenyképesek az országonkénti helyi prepaid előfizetések díjszabásával, viszont nagy előnyük, hogy nem kell mindern országban megvásárolni, kicserélgetni, aktiválni, beállítani, stb. őket - folyamatosan mindig van interneted.
És a legtöbbször sokkal olcsóbbak, mint a magyar előfizetések (nem EU) roaming díszabásai (vagy akár egy pár napos érvényességű Világjegy díja). Ha valaki "világutazó", vagy akár csak egy régiót utazik körbe (pl. Kaukázus, Balkán) már megérheti neki megrendelni ezek valamelyikét. -
ZS3NI
őstag
Sziasztok. Romániába most mi a jó? Holnap utazik az egyik rokonom, kell neki mobilnetet rendezzek. Alapból itthon telekom feltöltőkártyás
-
4Grider
nagyúr
válasz
Moretimer #577 üzenetére
A nyár elején a voda csökkentette az 500 GB-os adatcsomag EU-s felhasználhatóságát 15 GB-ra.
A görögöknél drága a mobilnet, aminek több oka van. Nyáron ráadásul túlterhelt is elég sok helyen. Anno a Windnél volt korlátlan csomag, ami gyakorlatilag 40 GB-ot jelentett, utána korlátozták a sebességét. Ennek ellenére eléggé túlterhelt volt. -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Görögországban valami jó megoldás?
Köszi előre is. -
4Grider
nagyúr
Helyi korlátlan 7 napra a hrvatskitelekom flat csomagja. Benzinkutakon illetve újságosoknál (Tisak) kapható. 85 kuna első hét napra, további hetekre 60 kuna/hét.
-
atees
őstag
Sziasztok!
Horvátországba keresek korlátlan mobilnetet, esetleg nincs rá tipp? kb 3 hétre kellene csak. -
HoTaZo
addikt
válasz
ValoVillam #570 üzenetére
Fura. Sajnos ebben nem tudlak előrébb juttatni. Nálam az usb segített, de nálam lassúság volt csak a probléma.
-
ValoVillam
tag
Nincs bekapcsolva. Pár napja Budapesten még működött ugyanez a konfig. Amióta külföldön van, azóta nem megy neki.
Pár perce az is kiderült, hogy USB kábellel sem tudja megosztani a mobilnetet, hiába kapcsolódik sikeresen össze a laptoppal ("wired connection"), pedig eközben a telóján tud netezni. -
HoTaZo
addikt
válasz
ValoVillam #568 üzenetére
Egész véletlenül, nincs bekapcsolva a wi-fi is?
Egyik kollégám rendszerint bekapcsolva hagyja, csak ezért gondolom. -
ValoVillam
tag
Sziasztok!
Németországban tartózkodva,
az okostelóban egyszerre lévő mindkét SIM-hez működik a hazai szolgáltatóhoz tartozó mobilnet (voda és digi), de a netet nem tudjuk wifi hotspottal továbbosztani a laptopnak. :-(
Tehát: a laptop csatlakozik, internet viszont nem lesz rajta. Eközben a telón van net, azon használható, bármelyik kártyára is jön éppen a net. (Ja, pár napja Budapesten még meg tudtuk osztani a digis mobilnetet így. Csak azt próbáltuk. Ha ez számít. Ha azóta nem állítottunk el valamit.) Mi lehet a gond? -
-
4Grider
nagyúr
válasz
zsida.kornel #564 üzenetére
Próbálj meg kézi beállításokra ideiglenesen áttérni. Értem ez alatt a hálózati módot (pl. 3G only) és/vagy szolgáltatót (Tele2 vagy A1).
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
Horvátországban a Telenoros kártyám folyamatosan eldobálja a térerőt és a netet, így használhatatlan. Első nap még semmi gond nem volt, most teljesen kuka, általában "csak segélyhívások" felirat látható. Közben Telekomos kártyam gond nélkül üzemel. Valaki tud rá valami megoldást? -
Üdv!
Telekom előfizetéses mobilnetet használok EU-n belül lassan három hete, tökéletesen működik roamingban. Azonban a forgalom hazamegy Budapestre, ezt az IP alapján gondolom. Emiatt a sebesség és a ping is gyatra. Gyakorlatilag egy hívás akadozásmentesen már gondot okoz néha 4G-n. Nem lehet valahogy a guest szolgáltatótól kapni helyi IP-t, ha már úgy is az ő hálózatukat használom? Illetve érdekelne, hogy ezzel a megoldással csak a Telekom látja a forgalmam, tehát titkosított a forgalmam, míg eljut oda, vagy az aktuális roaming partner ISP is lát mindent?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy benne vagyok a 6forint.hu-t érintő kártyablokkolásban. Néhány napja nem tudok netezni az ő kártyájukkal. Találtam egy ilyen bróker céget, de nem tudom, hogy érdemes e velük kezdeni?
Tudtok valami megbízható flottát? Igazán csak netre van szükségem 25GB/hó tól és normál áron. Itt 10k volt a 25GB a Telekom kártyájával. A telóm kártyafüggetlen tehát nem gond más szolgáltatós kártya, csak működjön mindenhol. Ok, Svájc nem szükséges, ott tudom nélkülözni. -
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek erdélybe menni egy hétre, és szeretnék mobilinetrnetet a tablethez. Telekomos vagyok, így "házon belül" láttam van 6 gb 4 ezer lenne.. viszont ma egy ismerősöm javasolta, hogy Orange feltöltőkártyát vegyek mert ott "korlátlan" a net.. erről esetleg van valakinek információja? Mit javasoltok? Az a 6 gb sztem jó áron lenne... előre is köszi! -
Somatom
veterán
Az EU -s szabályzás előtt a Vodának már volt egy ilyen csomagja (jó drágán). Több kollégám is belefejelt anélkül, hogy elolvasták volna az apróbetűst. Kapták is sorban a figyelmeztetést. De, az EU -s szabályzás óta nem tudok ilyen esetről. Az itthoni három közül a Telenor van a legrosszabb helyzetben, mert a népszerű roaming országok közül egyikben sincs jelen.
-
Somatom
veterán
A kamionos szakmában naponta szembesülünk az elmélet és a gyakorlat közti különbségekkel. Sztem ez a kitétel azért lett, hogy szükség esetén a szolgáltatók kihátrálhassanak az ingyenes roamingból. De, úgy tűnik, hogy a gyakorlat rácáfolt ennek a szükségességére, mert én még nem hallottam olyan esetről, amiben egy szolgáltató élt volna ezzel a lehetőséggel.
-
4Grider
nagyúr
A hazai díjakon való roamingolás lehetősége csak az időszakos utazásokra (pl. nyaralás, síelés, üzleti út) vonatkozik az EU Rendelet szerint, tehát NEM állandó, vagy életvitelszerű külföldi tartózkodás esetére.
Ennek megítéléséhez vizsgálják:
a forgalmi adatokat és/vagy a jelenléti adatokat 4 hónapra visszamenőleg összesítve.Ha a Telekom úgy látja, hogy ezen adatok alapján jellemzően nem belföldön használod előfizetésed, a szolgáltató a méltányos használatra vonatkozó feltételek megsértése miatt jogosult - előzetes értesítést követően – az ÁSZF-ben meghatározott többletdíj felszámítására.
Az EU roaming többletdíj mértéke, illetve fogadott hanghívás díja 2018.10.01-től (a méltányos használatra vonatkozóan meghatározott mértéken túli használat esetén, bruttó díjak):
indított hang hívás esetén 12,7 Ft/perc,
küldött SMS esetén 3,9 Ft/db,
adatforgalmazás esetén: 1,9208 Ft/MB,
fogadott hanghívás díja: 4,5 Ft/perc. -
4Grider
nagyúr
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Norvégiában milyen díjszabás érvényes a Telekomnál? -
djgeg
őstag
Valaki tapasztalta, hogy Telenor Mobilnet egyáltalán nem képes működni Belgiumban?? (dual sim Xiaomi Mi A2). Második simnek T-mobil használok, tökéletesne működik viszont már mindent próbáltam és az idióta nyomorák Telenor csak Belgiumban nem képes szolgáltatni nekem, ha átmegyek Hollandiába működik.... Magyarországon működik.... A support nem képes segíteni.... agyhalál.
(próbáltam már mindent, x szolgáltatóra állni, beállítani manuálisan a netbeállításokat stb.... semmi)
Ott tartok, hogy lemondom apicsába aztán hátviszem a T-mobil.hoz a számot... -
bb71
őstag
Thaiföldre menő rokonnak mit ajánlotok, most Vodefone-os feltölős kártyája van?
-
Somatom
veterán
Csak, hogy tudd. Ha 2/2 -es beosztásnál többet vagy kint, akkor alapból megsérted a "méltányos használat" szabályát.
Én flottás megoldást javaslok. Ha kell Svájcban is net, akkor Voda. Nekem Euroquattro flottás kártyám van, ami Telenoros. Otthon korlátlan, roamingban jelenleg 13,5GB. Én is megsértem a "méltányos használat" időkorlátját, de eddig még nem kaptam figyelmeztetést.
Egyébként meg kamionos topik. -
chop
őstag
Sziasztok,
jovore kezdenek nemzetkoziben kamionozni es szuksegem lenne EU-s mobilnetre. Tudtok valamilyen csomagrol, aminel nem kell minden egyes orszagban kulon-kulon SIM-kartyat vasarolgatni?
Koszonom.
-
T_T
csendes tag
-
Somatom
veterán
-
-
T_T
csendes tag
Sajnos a net amit kapok ott az kemény 4,5GB hetente legjobb tudomásom szerint, korlátozottan talán ki tudom még egészíteni de mindenképpen szeretnék korlátlant. (Ha elfogy a 4,5GB akkor le vagyok vágva a netről.) Sajnos a 4,5 és 5 GB-ot megeszem reggelire
Az O2-nél a Flex csomagokat lehet kötni 1 hónapos intervallumokra, sajnos a korlátlanból nincs Flex típus. Ezeket viszont 1000 kbit/s-re lassítják csak, ha elfogy az adatforgalom. Elég sovány ez, talán egy SD video stream elmegy rajta, de lehet valakinek jó, ha más nincs lehet egy ilyen lesz és megpróbálom a húzósabb dolgokat leszedni máshol. Az a baj, hogy streamelnék sokat és azért fél évig SD videókat nézni ami lehet akadozik is nem túl vonzó dolog.
#539: Igaz, ahova megyek ott csak a T-nek van 4G hálózata ahogy nézem, a többinek csak 3G. Ha a fenti O2 Flex dologban kötök ki akkor 1000 kbit/s-nél tökmindegy, amúgy kénytelen leszek a T fele nézelődni.
-
Vyndree
őstag
Készülékvásárlással általában 24 hónap a hűség, de 12 akkor pedig magasabbak az árak.
Wifi nem lesz amivel ki tudnád egészíteni? Esetleg 5GB-os Aldi Paket L ami jó áron van a kinti pénztárcához mérten. -
T_T
csendes tag
-
Vyndree
őstag
válasz
kalozhun100 #531 üzenetére
Teljesen mindegy milyen messze vagy a határtól, lehetsz a Fekete-tenger partján is, a szolgáltató ha ugyanaz akkor ugyanaz a tarifa. Itt a három szolgáltató ahol meg tudod nézni:
www.vodafone.ro
www.telekom.ro
www.orange.ro -
Vyndree
őstag
10GB net jó áron van a T-nél, ami az első hónapban korlátlan. Rá kell náluk kérdezni van-e korlátlan netes előfizetésük, náluk is van ez a csetelős ÜFSZ. Amennyiben még itthon vagy lehet a magyar T-sek is tudnak segíteni.
Az előfizetések kint is egy évre szólnak, ha csak fél évig vagy kint és hazajössz, tovább kell majd fizetned. -
T_T
csendes tag
Sziasztok! Fél évre megyek ki Németországba és szükségem lenne korlátlan mobilnetre. Előfizus is játszik. Valakinek van valami tapasztalata a kinti szolgáltatók korlátlan netjeivel?
-
kalozhun100
őstag
Hello jovohetre megyünk Romániába. Hatartol olyan 50kmre. 1hétre milyen mobilnetet ajánlotok? Korlátlan lenne a legjobb. Vagy feltöltős.
-
adika4444
addikt
Hali!
Montenegróba fogunk menni augusztusba, és kellene ott is elég sok net. Egy hétre megyünk, de három eszközt ki kéne szolgálni (van saját routerem), egy laptopot, és két mobilt...
itteni infók szerint
a Telenor tourist csomagja ad 7 napra 100 GB adatot az itt írtak szerint. Nos ha jól értelmezem, 7 napom van felhasználni a 100 GB-ot, utána még van egy kevés adat közösségi marhaságokra, de az már engem nem érdekel, egy hétre mennénk, működhet ez egy routerben netrádiózásra, böngészésre és Messenger hangbeszélgetésre?
A lassításról itt külön nem írnak, fenntebb írtak szerint 128 Kbps-ra lassítanak.Az itt írtakat meg tudja nekem valaki erősíteni?
Köszönöm!
-
zsolt19900
őstag
sziasztok nem tudom mennyire pörög a topik, de hát ha....
2hétre mennénk Bulgáriába nyaralni Sunnybiiicsre és oda lenne szükségem valamilyen mobilinternetes megoldásra a vállalkozási ügyek, hirdetések intézésére + elérhetőség végett
ilyen felhasználásra mi ajánlott és mi nem? köszönöm
-
-
4Grider
nagyúr
Már nem lehet így.
Részlet az ÁSZF-ből:
3.2.6. 2 GB + Deezer Zene szolgáltatáscsomag
Bruttó ár
Havi előfizetési díj 2 712,83 Ft
amelyből az internet-hozzáférési szolgáltatás díja: 1322,83 Ft
Havidíjban foglalt belföldi és 1. roaming díjzónában érvényes adatforgalmi keret: 2 GB -
4Grider
nagyúr
Utazási célú használatnál az itthon megvásárolt adatmennyiséged az EU-ban is felhasználhatod teljes egészében. Természetesen ez a fix megvásárolt adatmennyiségre vonatkozik, korlátlan (vagy adatmennyiség elfogyása után lassított) csomagoknál a szolgáltató meghatározhat korlátot (általában meg is teszi, hiszen ő GB-onként fizet a roamingért a külföldi partnernek), ami után leállíthatja az EU-s adatforgalmadat.
Méltányos használatról meg akkor beszélhetünk, ha 4 hónap átlagában 2 hónapnál többet nem roamingolsz az előfizetéseddel az EU-ban. -
Tényleg, ez az etikus dolog hogy van? Ha veszek egy csomagot, akkor először itthon kell használni pl 1 hónapig utána már 2hétig megy külföldön is, vagy vásárlás után azonnal kölföldre vihetem és ott fog menni 2hétig és utána itthon tovább (azaz pont fordítva mint az előbb) ??
-
Arra is figyeljetek hogy olyan adatcsomagot vegyetek ami EU-ban is használható, nemcsak itthon.
-
AstraCDX
senior tag
A 4Grider által linkelt Telenor roaming oldal Olaszországról azt mutatja, hogy a négy szolgáltatóból kettő ad a magyar Telenornak 4G/LTE roamingot .
Ezek a TIM, és a Wind .
Gyakorlati tapasztalatom MÉG nincs, de ha ez igaz akkor az már jó .
Üdv.
Astra
-
Somatom
veterán
válasz
AstraCDX #514 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az olaszoknál sincs Telenorral 4G. Ausztriában és Franciaországban biztosan van, arra szoktam járni. A német E-Plus és O2 lefedettsége pedig nagyon gyenge.
Pcgamers:
Ha csak pár napra, pár hétre kell, akkor mindenképpen itthon érdemes. A németeknél lakcím nélkül csak kutyaütő netet kapsz (E-Plus, O2). -
Pcgamers
tag
És itthon éri meg venni netet vagy kint? Vagy a roaming miatt már itthon?
-
4Grider
nagyúr
válasz
AstraCDX #514 üzenetére
A Telenor roaming oldalán megnézhető, hogy van-e az adott roaming szolgáltatóval 4G roaming megállapodása.
Konkrétan Németország esetében csak az O2-re írnak 4G roamingot, az EPLUS és a Vodafone esetében ott a NINCS. -
Pcgamers
tag
Sziasztok!
Németországba megyek 10 napra. Hol és milyen netet ajánlotok venni (1-2GB)?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
-
SzaszJ
újonc
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy honnan tudnék szerezni itthonról egy Montenegroi SIM kártyát?
Köszönöm előre is...
-
quality74
újonc
Üdvözletem!
A következő problémára szeretnék megoldást találni. T-mobilos internet előfizetést vásároltam amit az eu-ban is használnék,lévén munkám Németországba köt mégha havi kb 10 napot otthon is töltök. Egy Németországban 3 éve vásárolt tp-link routerben használom a sim kártyát. Magyarországon és Ausztriában semmi gondom, Németországban azonban van kapcsolat,kiváló jelerősség de adatforgalom nuku....
Hol lehet a baj???
Olyan is előfordul,hogy Ausztrián átutazva még itt Deutschlandban is tudom használni...az első kikapcsolásig...bekapcsolva már nem.
A t-mobilnál kivizsgálták panaszomat, részükről semmi baj nincs.....
Cseréljek készüléket...mondták....
Én meg mondtam,hogy szerintem akkor a másik két országban sem működne.
Ráadásként vettem egy Vodafonos internetet is próbaképpen....ugyanez a helyzet. Otthon s Ausztriában semmi gond, itt nincs adatforgalom.
Várom ha valakinek lenne ötlete ezt orvosolni...Tisztelettel: Domcsek László
-
HoTaZo
addikt
válasz
szegabapuci #500 üzenetére
EU-n kívüli ország miatt teljesen más a hálózat.
A Telekomos és a 6forint.hu (Frondeo)-s előfizetésemmel nem is tudok netezni ott. A cégtől most kapott netes, okostelós (eddig butafon vol) Vodafonossal még nem voltam ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest