- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Videónál lehet akár 32k is a klaszterméret, nem származik belőle hátrány. Talán valamivel még gyorsabb is lehet a kezelése.
Ez akkor jelentene hátrányt, ha például sok apró fájlt tárolnál, mert akkor 2 kB is elfoglalna egy egész klasztert (vagy angolban cluster), ami sok kis fájl esetében gazdaságtalanul használná ki a tárhelyet.
De kevés darabszámú nagy fájloknál tökmindegy, hogy mondjuk 31 kB-tal több helyet foglal, mert a vége átnyúlik véletlenül egy következő foglalási egységbe.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Ronyman #2488 üzenetére
Sípoló hang szintén arra utal, hogy ott a tápegység agyonvágott valamit, de csere proc nekem sincs, illetve nem tudom, hová lehetne vinni.
Amikor megfut egy kapcsolóüzemű tápegység (felszökik a kimeneti feszültség), olyankor szokott sípolni.Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Ronyman #2480 üzenetére
Öreg InfraColornál fordult elő leginkább, de az nem annyira mérvadó. Egy alaplaphoz képest igen primitív, elavult szerkezet.
Kapcsolóüzemű tápegységeknek viszont tipikus hibája a kondenzátorok elhasználódása, ami a kimeneti feszültség megnövekedésével járhat, ezáltal károsítva az alaplapot, vagy bármit.
Fizikai sajátosságok miatt úgy jelentkezik a probléma, hogy az áramtalanítás során kihűlve, hideg bekapcsoláskor olyan helyzet áll elő, hogy mégjobban felszökik a tápfeszültség, ekkor mennek tönkre a dolgok.
Egy ismerősömnek a processzor szállt el például. Valahogy így viselkedett az is, elindult, néha még felismerte a procit is, de többnyire nem. A kiváltó hibát a tápegységben találtam meg. Önmagának is köszönheti (a gagyi tápon kívül), mert már előzőleg is jelentkeztek indulási nehézségek, ekkor még menthető lett volna, ha időben megnézeti.Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Ronyman #2470 üzenetére
Nem tudom, milyen lehetőségekben gondolkodtál ezen kívül, de szerintem ilyen hibát inkább elhasználódott, kiszáradó elektrolit kondenzátorok okozhatnak, az alaplapon vagy tápegységben. Esetleg a gombelem, bár ennek cseréjét gyakran szokták javasolni a fórumokon ilyen jellegű problémáknál, csak ritkán jön be.
Bár én más jellegű elektronika javításokkal foglalkozom, de amennyire képben vagyok, a BIOS EEPROM tartalom elég védett ilyen szempontból, nem száll el csak úgy egykönnyen. Más kérdés, ebben a szakmában semmi nem biztos...Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz atyuska #1714 üzenetére
Automatikus újraindulást ki kellene kapcsolni, hogy megjelenjen a kernel módú hibaüzenet (kékhalál), amiből esetleg kiderülhet valami.
Sajátgép, jobbklikk, tulajdonságok, Speciális...Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Logitech G Pro X
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Ryzen 7 5800X / RTX 3070Ti / A520M / 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- Logitech ASTRO A20 Wireless PC/PLAYSTATION