-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Szerintetek ezt a konfigot is meg lehetne oldani pico-val?
Asus P8Z77-I , i5-3470 , Gigabyte 7790 1Gb , 2x4Gb 1600Mhz Vengeance LP , 1Tb WD Red 3.5" , Agility3 90Gb SSD -
RudiSteel
tag
válasz flashpointer #23932 üzenetére
Akkor annyit tudok várni Bevallom őszintén,már használtam i5+7790 kombót és bajom nem sok volt velük: a méret és a sok venti/legáram hangja. Azt hittem, "ily módon" sokkal költséghatékonyabban tudnék gépet összerakni.
-
RudiSteel
tag
válasz Goose-T #23918 üzenetére
És ráadásul maradt itthon 2x4Gb Corsair Vengeance LP 1600Mhz ram is..és ha jól emlékszem stabilan ment 2200MHzen 10-11-11-30 beállításokkal..azaz még olcsóbban kijöhetne a konfig!
Ami a monitorokat illeti: grafikára két egymás melletti monitor 1280x1024ben és videóra/játékra plazma tv 1600x1200ban. -
RudiSteel
tag
Sziasztok!
ITX konfig javaslatokhoz kérnék Tőletek javaslatokat. Olyat szeretnék összerakni, amiben nincs dvga..de gond nélkül alkalmas lenne gyenge grafikai munkákhoz(photoshop,illustrator) + 3monitor kezeléséhez + kevés játékhoz(fifa,nba,injustice..mindhárom 4méterről nézve 1600x1200 felbontáson).
Köszi előre is
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Erre [link] tudna nekem vmi javaslatot adni..megköszönném
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
ITX-ben gondolkodva melyiket ajánljátok (ha full hd filmnézésre és játékra lenne használva):
asrock b75m-itx + i3-3220 vagy asrock fm2a85x-itx + x4 750k (mindkettő radeon 7770 dvga-val) ???[ Szerkesztve ]
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Az alábbi projektet szeretném megvalósítani: vagy max15cm magas fekvő házban vagy tv hátoldalára felhelyezhető házban egy olyan itx konfigot összerakni, ami játékhoz és filmnézéshez jó!!! Gondolkodom apu-s dvga nélküli cuccban (nem tudom milyen felbontásban működik jól) illeteve gyengébb amd/intel prociban erős dvgaval kombinálva. Bárkinek javaslata van megköszönném!!! -
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Pico psu 160xt-hez honnan lehet jó adaptert szerezni?
Köszi Mindenkinek
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszettek a Jonsbo kocka házai (főleg a V6 és V3)..ezeket vagy ezekhez hasonlót be lehet itthon szerezni?
-
RudiSteel
tag
válasz Grave_444 #17293 üzenetére
Ez a teljes konfig:
Chieftec BT-02b ház (saját tápjával)
Asrock B75M-ITX
Intel Celeron G1610
Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev.2
Patriot G2 8GB DDR3 1600MHz
Ocz Agility3 90GB ssdDélután a segítségeddel jöttem rá, hogy a tápom a hangos..de sajna nem találtam semmilyen megoldást annak halkítására (másik táp, esetleg tápventi csere)...így ezen töprengek.
-
RudiSteel
tag
Szerintetek egy 180W SFX tápot milyen pico psu+adapter kombival tudok kiváltani..ha vki még vetőleges árat is tudna, annak hálás lennék!
-
RudiSteel
tag
válasz Grave_444 #17275 üzenetére
basszus, tényleg nem a hűtő volt az: minimumra vettem és meg is állítottam és mindig volt hangja.
aztán jött a hideg zuhany: meleg volt a 3,5" hdd (samsung hd400lj) így kihúztam a tápkábelét...és ez volt a leghangosabb, majd a táp és a leghallkabb a proci hűtő!!!!! esetleg tápra+vinyóra vmi javaslat? -
RudiSteel
tag
válasz radi8tor #17269 üzenetére
igazad van...csak a rendelkezésemre álló helyet néztem elsődlegesen (33szélesx33magasx40mély) és ennél a háznál döntöttem..lehet rosszul
viszont a Cooler Master GeminII M4-et be tudnám szerezni..szerinted érdemes?
vagy egy xigmatek praeton..csak az 90-es...[ Szerkesztve ]
-
RudiSteel
tag
válasz MontyCrew #17263 üzenetére
amint lefogtam a proci hűtőjét, máris jobban esett a fülemnek, amit hallottam..persze így "feltűnőbb" lett a táp hangja, de nem vészes szerintetek első lépésben cseréljem a hűtőt (ehhez szívesen fogadok típusjavaslatot is)..és ha így sem leszek elégedett, akkor jöjjön egy pico psu is? köszi
-
RudiSteel
tag
válasz MontyCrew #17259 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a házon sok az olyan "nyílás" amin kijöhet a cpu és táp venti zaja.
Ebből kiindulva jött az az ötlet, hogy biztos más hűtő/ház/táp kombóra lehet szükségem.
Méréseim szerint 105mm hely van maximálisan a proci fölött..szerinted ezzel megoldom a gondot? -
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Március/április határán összeállítottam egy mITX gépet az alábbi cuccokból:
Chieftec BT-02b ház (saját tápjával)
Asrock B75M-ITX
Intel Celeron G1610
Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev.2
Patriot G2 8GB DDR3 1600MHz
Ocz Agility3 90GB ssd
Így az 5.hónap tájékán zavaró kezd lenni a gép hangja. Tudnátok nekem vmilyen új ház v. táp/pico v. venti javaslatot tenni, hogy minimalizáljam ezt a hangot?
Amúgy filmnézésre, nyomdai grafikákra(photoshop+illustrator) és webszerkesztésre használom a gépet. Köszönet minden javaslatért!!!! -
RudiSteel
tag
válasz radi8tor #15639 üzenetére
Dehogyis elfogadhatatlan egy csendes venti!!! Csak olvastam egy tesztet a PH-n ahol az intel gyári hűtője 15db volt..én is is beállítottam ezt a fordulatot, de engem még ez is nagyon zavar Gondoltam ettől már csak a passzív lehet halkabb Ezért fordultam hozzátok Szóval létezik iszonyat halk venti is?
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Passzív cpu hűtésben gondolkodom (halkság miatt) és ehhez várnék tőletek javaslatot:
Chieftec BT-02B (105mm-t mértem magasságban) házban Asrock B75M-ITX + G1610 proci van (dVGA nélkül, alacsony rammal).
Játék semmi, nem túl gyakran htpc + photoshop/illustrator + webdesign feladatok ellátására használnám.Előre is köszi mindenkinek!!!